Ontdek het Canva Pro levenslang abonnement & de beste alternatieve prijzen

Canva Logo

Vind je Canva fantastisch als met zijn gebruiksvriendelijke maar krachtige grafische ontwerptool? Dan wil je beslist ook een abonnement nemen op Canva Pro – de premium versie van Canva – en ben je op zoek naar de beste aanbieding om dat te doen.

Lijkt een Canva Pro levenslang abonnement je ideaal, dan ben je niet de enige. Hoewel Canva niet zo'n aanbieding heeft, is het toch de moeite waard om te kijken of er goede alternatieve aanbiedingen zijn!

We zullen hier de beste manieren om aan een Canva Pro levenslang abonnement te komen toelichten, de voordelen van Canva Pro ten opzichte van Canva gratis en hoe je het maximale uit je Canva Pro-abonnement kunt halen.

Dit zijn de hoofdpunten

Beknopt overzicht: Wat is Canva Pro

Canva is een gebruiksvriendelijk grafisch ontwerpplatform met alles wat je nodig hebt om prachtige en professionele afbeeldingen te maken zonder dat je daarvoor ontwerpvaardigheden nodig hebt.

Canva Pro is de premium, betaalde versie van dit platform, dat veel meer en krachtigere functies biedt:

Deze software is uitermate geschikt voor bedrijven, merken, freelance professionals en iedereen die hoogwaardig beeldmateriaal nodig heeft.

Meer informatie vind je in onze Canva Pro recensie.

www.canva.com/nl_nl homepage

Canva Pro levenslang abonnement: Wat is dit precies?

Een “lifetime abonnement” is niet letterlijk, zoals je wellicht al vermoedde, en het hoeft ook niet je hele leven te duren. Deze term verwijst naar abonnementen waarbij je één keer betaalt en voor altijd toegang hebt tot het product of de dienst (of om preciezer te zijn: zolang het product of de dienst beschikbaar is).

Veel gebruikers waarderen levenslange aankopen omdat de eenmalige kosten meestal lager zijn dan de kosten van periodieke betalingen en omdat je geen omkijken meer hebt naar verlengingen en vervaldata.

Er was ooit een tijd dat grafische ontwerpapplicaties levenslange koopopties hadden. De apps van Adobe zoals Photoshop of Illustrator waren eenmalige aankopen voordat Creative Cloud werd geïntroduceerd – je hoefde alleen extra te betalen voor upgrades naar de nieuwste versies – en meer recentelijk had Topaz Labs levenslange licenties voor hun AI-beeldbewerkingstools. Voor geen van beide geldt echter nog een levenslange aanbieding. En vrijwel geen enkele aanbieder van designsoftware biedt nu nog vergelijkbare aanbiedingen.

Canva heeft nooit een Canva Pro levenslang abonnement gehad in de betekenis van eenmalig betalen en voor altijd gebruik kunnen maken van de premium functies van Canva. Je kunt je wel levenslang abonneren, alleen moet je dan periodieke kosten per maand of jaar betalen (meer hierover hieronder).

www.canva.com/nl_nl homepage

Canva Pro levenslang abonnement gratis: onderwijs en non-profitorganisaties

Wat het meest in de buurt komt van een echt Canva Pro levenslang abonnement zijn de speciale aanbiedingen van de onderneming voor specifieke doeleinden, namelijk educatief gebruik en gebruik zonder winstoogmerk. De klanten die Canva voor deze doeleinden willen gebruiken en aan de criteria van het bedrijf voldoen, krijgen gratis een volledig Canva Pro-abonnement voor zo lang als ze willen.

Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Lees dan verder.

Canva Pro levenslang abonnement gratis voor docenten en studenten

Docenten of studenten die Canva voor onderwijs willen gebruiken, kunnen gratis levenslang toegang krijgen tot de Pro-service met alle beschikbare functies.

Hiervoor hoef je je alleen maar aan te melden voor een Canva for Education-account met een geldig e-mailadres van het domein van je instelling. Je moet ook een gecertificeerde leraar, bibliothecaris of ondersteunend leerassistent zijn, evenals andere geaccepteerde certificeringen hebben.

Canva checkt elke aanmelding en zodra je toestemming krijgt, mag je de Pro-versie van Canva gratis gebruiken zolang je wilt. Je kunt dan je leerlingen en andere docenten uitnodigen op je Canva-werkruimte om met elkaar samen te werken.

Bovendien hebben studenten toegang tot gratis Canva-bronnen die speciaal zijn ontwikkeld voor studeren en leren.

Hier zijn een aantal leuke suggesties voor projecten die kinderen met Canva kunnen doen!

Canva Pro levenslang abonnement

Canva Pro gratis deal voor altijd voor non-profit organisaties

Voor organisaties zonder winstoogmerk is er Canva's programma dat gratis levenslange Canva-abonnementen toekent aan non-profitorganisaties.

Je moet een online formulier invullen en wachten op goedkeuring om aanspraak te kunnen maken op een van deze speciale abonnementen.

De voorwaarden om in aanmerking te komen specificeren dat je organisatie erkend moet zijn als liefdadigheidsinstelling of non-profitorganisatie door de lokale overheid in het land waar je geregistreerd bent, zonder winstoogmerk moet werken en het algemeen belang moet dienen.

Onthoud dat er ook een lijst is van de activiteiten die het Canva-programma niet in beschouwing neemt voor een gratis Canva Pro-abonnement, zoals wetgevende, politieke, overheidsgerelateerde en professionele sporten, financiële diensten en bedrijfsontwikkeling, samen met nog een aantal andere. Scholen behoren ook tot de uitgesloten categorieën, omdat ze moeten verwijzen naar het onderwijsprogramma.

Canva Pro jaarabonnement: Beste alternatief voor een Canva levenslang lidmaatschap

Canva Pro prijzen

Voor gewone gebruikers, die de functies van Canva Pro willen toepassen om ontwerpen voor hun bedrijven en merken te verbeteren en te verfraaien, is de beste investering om continu toegang te krijgen tot Canva Pro een Canva Pro persoonlijk, jaarlijks lidmaatschap met onbeperkte, levenslange toegang.

Voor slechts € 109,99 per jaar (omgerekend € 9,17 per maand) krijg je onbeperkt toegang tot alle premium functies van Canva Pro: download zoveel afbeeldingen en grafieken als je wilt, maak zoveel nieuwe ontwerpen als je wilt en gebruik alle tools en voordelen zo vaak als je wilt. Het jaarabonnement kan zo vaak als je wilt worden verlengd, waardoor de levenslange voordelen zijn gegarandeerd.

Dit voordelige aanbod biedt je een service die boordevol geavanceerde ontwerpfuncties en een uitgebreide collectie professionele content zit, voor nog geen 10 euro per maand. Daarnaast kun je op de lange termijn geld besparen in vergelijking met het maandabonnement (dat we zo meteen zullen presenteren).

Meer informatie over de verschillende aanbiedingen vind je in ons Canva Pro prijzenoverzicht!

Canva Pro proefversie: 30 dagen gratis Canva Pro proberen

Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat er bij het jaarabonnement voor Canva Pro een geweldige gratis proefperiode van een maand zit: de eerste 30 dagen van het jaarabonnement krijg je gratis – en je kunt ook binnen die periode zonder problemen en kosten annuleren.

Een uitstekende mogelijkheid voor wie eerst de proef op de som wil nemen en dan pas voor een heel jaar wil betalen.

Canva Pro maandabonnement: Geweldige optie voor een beperkt budget

Kun je op dit moment de kosten van een jaarabonnement niet opbrengen, of denk je dat je Canva Pro een jaar lang niet nodig zult hebben, dan is het op één na beste alternatief voor een Canva Pro levenslang abonnement een maand-tot-maand abonnement.

Het maandabonnement voor Canva Pro kost € 11,99 per maand en je kunt het zo vaak verlengen als je wilt (dus het levenslange concept is hiermee geregeld). Hoewel het duurder is dan het jaarabonnement, heb je de extra flexibiliteit om elke 30 dagen te betalen. Bovendien kun je bij dit platform een pauze inlassen en na drie maanden weer verdergaan. En je kunt altijd upgraden naar een jaarabonnement als je dat wilt.

Het maandabonnement omvat alles van het Canva Pro-abonnement: onbeperkte downloads, premium foto's en afbeeldingen, extra tools voor de workflow, enz.

BONUS: De gratis versie van Canva is eveneens een levenslange aanbieding

Canva gratis

Verder willen we nog zeggen dat Canva een gratis versie heeft, die je kunt gebruiken door je gratis aan te melden. Deze gratis service heeft beperktere mogelijkheden dan een Pro-account: de gratis databanken zijn kleiner, enkele van de beste AI-functies kunnen niet worden gebruikt en de voordelen zijn minder uitgebreid.

Toch is het nog steeds handig voor incidentele gebruikers, beginners, hobbyisten of iedereen die geweldige afbeeldingen nodig heeft maar zich Canva Pro niet kan veroorloven.

Het gratis account kent geen tijdslimiet, dus het is in feite een Canva Pro levenslang abonnement met gratis toegang.

Bekijk onze Canva Pro versus Gratis vergelijking als je niet zeker weet welke versie voor jou de beste is!

Haal het beste uit Canva Pro

Laten we alle geweldige services gaan bekijken die je krijgt met een Canva Pro betaald abonnement en hoe je ze kunt gebruiken om je investering ten volle te benutten.

Canva Pro merkenkit

AI-gestuurde functies om magische dingen te doen

Onlangs heeft Canva een aantal geweldige functies geïntegreerd die gebaseerd zijn op AI-technologie om allerlei taken te automatiseren en eenvoudiger te maken, zodat je creatieve grenzen worden verlegd. Maak absoluut gebruik van deze AI-functies om de beste afbeeldingen ooit te maken!

 • Achtergrondverwijderaar – Wil je transparante achtergronden maken of achtergronden verwijderen om ze door een andere achtergrond te vervangen? De Magic achtergrondverwijderaar is de ideale oplossing, want deze herkent achtergronden in elke afbeelding en verwijdert ze met één muisklik.
 • Magic Resize – Pas de afmetingen van je ontwerp aan naar elke gewenste grootte met één muisklik. Ideaal voor afbeeldingen op onder andere de sociale media.
 • Magic bewerkingen – Een van de meest recente toevoegingen, dit zijn verschillende AI-gebaseerde bewerkingen die je kunt uitvoeren met behulp van tekstbeschrijvingen en/of snel klikken. Hiertoe behoren:
 • Objecten verwijderen en vervangen: wis zonder problemen een object uit een foto of vervang het door een ander, door AI gegenereerd object (zoals bijvoorbeeld een topje vervangen door een zakelijke blouse).
 • AI-beeldgeneratie: creëer compleet nieuwe afbeeldingen met behulp van een tekstbeschrijving en een paar vooraf ingestelde voorwaarden om precies de afbeelding te krijgen die je in gedachten hebt.
 • AI-tekst: Ontvang suggesties voor koppen die je in je content kunt gebruiken, zoals titels, opmerkingen en meer.
 • AI-ontwerpassistent: met deze functie kun je beeldbewerkingstaken samenvatten en uitvoeren aan de hand van geschreven instructies.

Het is verbazingwekkend hoe geavanceerd een service is die je voor nog geen 10 euro per maand kunt krijgen, toch?

Canva Pro merkenkit

Merkenkit

De Canva Pro merkenkit is een van de meest handige functies voor bedrijven en merken, omdat alle elementen van je merkidentiteit hiermee op één plek kunnen worden opgeslagen en automatisch worden toegepast op je ontwerpen. Jouw logo, merkkleuren, slogan, aangepaste afbeeldingen en meer worden beheerd vanuit één map.

Bovendien is het mogelijk om aangepaste ontwerpen om te zetten in herbruikbare sjablonen voor je merk. En je kunt zelfs meerdere merkenkits maken voor je verschillende merken. Dankzij deze functie kun je kostbare tijd besparen als je je beeldmateriaal er professioneel wilt laten uitzien.

Canva Pro ontwerpen

Onbeperkte downloads voor premium content

Canva Pro heeft een uitgebreide database met miljoenen kwalitatieve middelen die alleen beschikbaar zijn voor Pro-abonnees. De assets zijn gevarieerd in mediatypes en contentstijlen. Je vindt er:

 • Foto's
 • Illustraties
 • Iconen
 • Video's
 • Stickers
 • Audio

En er is meer voor de populairste thema's en onderwerpen. Je kunt zoveel van deze bestanden downloaden als je wilt, zonder extra kosten! En ze zijn allemaal vrijgegeven voor commerciële doeleinden.

Lees hier meer over de Canva Pro-licentie en wat deze inhoudt.

Ontwerp afbeeldingen, presentaties, video's, websites en nog veel meer

Het fijne aan Canva Pro is dat het een veelzijdig platform is voor het ontwerpen van vrijwel alles wat je nodig hebt:

 • Berichten op sociale media
 • YouTube-content
 • Marketingmateriaal
 • Afdrukken voor meerdere doeleinden
 • Webdesign

Bovendien heeft het nu zelfs een functie met de naam Whiteboards, een eindeloze canvasruimte waar je ontwerpen kunt delen, over ideeën kunt brainstormen, met anderen kunt samenwerken en later kunt transformeren tot een eindresultaat. Schitterend!

FAQ – Canva Pro levenslang abonnement

We zullen nu antwoord geven op de meest gestelde vragen over het Canva Pro levenslang abonnement.

Kun je Canva Pro voor het leven kopen?

Nee. Een abonnement kan levenslang zijn, maar je moet periodiek betalen (per maand of per jaar, naargelang je keuze).

Wat is de laagste prijs voor Canva Pro?

De laagste prijs voor Canva Pro is met een jaarabonnement (€ 9,16 per maand).

Is Canva voor altijd gratis te gebruiken?

De beperkte, gratis versie van Canva is inderdaad voor altijd gratis te gebruiken.

Is Canva Pro veilig te gebruiken?

Absoluut. Canva is een uiterst serieus en betrouwbaar bedrijf met een uitstekende internationale reputatie. Hieronder zie je enkele van hun indrukwekkende statistieken die dit ondersteunen.

Canva statistieken: De ontwerpgigant in cijfers

Heb je al een keuze gemaakt met welk Canva Pro levenslang abonnement voor dit geweldige ontwerpplatform je gaat werken? Vertel ons wat je keuze is!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over het Canva Pro levenslang abonnement

🤨 Ik heb een vraag over het Canva Pro levenslang abonnement

🤔 Ik weet niet of het Canva Pro levenslang abonnement iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo