20 geweldige projecten met Canva voor kinderen

Wist je dat je met Canva een kind kan helpen bij het leren en het ontwikkelen van vaardigheden, en ook nog eens op een speelse manier? Inderdaad, er zijn uitstekende projecten die je met Canva voor kinderen kunt doen!

Voor docenten en ouders die thuis lesgeven zijn er tal van leermiddelen van Canva, terwijl er op dit platform ook veel vermakelijke activiteiten voor kleine ontwerpers mogelijk zijn.

We zullen ook ideeën geven om de online creatieve tool van Canva voor kinderen te gebruiken. Selecteer Canva projecten voor kinderen die jou en de kinderen veel plezier zullen opleveren.

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
9 dagen resterend

Dit zijn de belangrijkste punten uit dit artikel:

Waarom Canva voor kinderen: Creativiteit en vaardigheden leren

Canva Logo

Canva heeft als missie gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware te bieden waarmee het ontwerpen voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt. Ook de allerjongsten kunnen hiermee aan de slag!

Het gebruik van Canva door uw jongere of leerling heeft allerlei voordelen:

  • Hiermee hebben ze een creatieve uitlaatklep met oneindig veel mogelijkheden voor het ontdekken van hun artistieke kwaliteiten. Mensen van alle leeftijden kunnen met dit gratis programma (en met Canva Pro zelfs nog beter) allerlei dingen maken, van gave posters van hun favoriete personages voor in hun kamer tot educatieve presentaties over allerlei belangrijke of minder belangrijke thema's.
  • Ze kunnen er kennismaken met grafisch ontwerp, een bijzondere vaardigheid voor hun toekomst nu de wereld steeds een beetje visueler en digitaler wordt. Canva heeft gebruiksvriendelijke leerprogramma's, sjablonen en functies voor een leuke, praktijkgerichte en progressieve ervaring.

Leerlingen van alle leeftijden kunnen Canva gebruiken als hulpmiddel om creativiteit te stimuleren, onderwijs te bevorderen en plezier te maken!

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 2

Als u docent bent, bekijk dan zeker Canva's gratis middelen voor docenten!

Canva projecten voor kinderen

Profiteer van onze speciale gratis proefversie van Canva Pro met 30 dagen gratis premium toegang! Om te starten meld je jezelf aan en log je in. Heel simpel!

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
9 dagen resterend

Leuke onderwijs-projecten voor kinderen

Deze projecten kunnen kinderen van alle leeftijden thuis uitproberen om plezier en leren te combineren.

Maak een schema

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen

Jongere kinderen hebben behoefte aan structuur, en dagelijkse routines zijn essentieel voor een harmonieus gezinsleven. In plaats van het schema zelf te maken, waarom laat je de kleintjes niet meedoen en het zelf creëren?

Zij kunnen gebruik maken van een eenvoudig sjabloon van Canva met een schema en het aanpassen aan de activiteiten, datums en tijden.

Er kunnen zelfs verschillende schema's worden gemaakt: een zomerrooster, een wintervakantie- en een schooljaarrooster, of bijvoorbeeld schema's voor het hele gezin.

Houd een vooruitgang spreadsheet bij

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 3

In het verlengde van schema's is het ook een prima idee om jongeren spreadsheets te laten maken en bijhouden om hun prestaties bij te houden: dagelijkse lichaamsbeweging, de vooruitgang bij een sport die zij beoefenen, of het volbrengen van hun huishoudelijke klusjes, zijn slechts enkele voorbeelden.

Er is een Canva-sjabloon beschikbaar voor elk doel, en je kunt het heel makkelijk creatief aanpassen om individuele vooruitgang zichtbaar en inspirerend te maken.

Uitnodigingen en kaarten maken

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 4

Weinig gebeurtenissen zijn zo belangrijk en spannend voor kinderen als een feestje met vriendjes en vriendinnetjes. Ben je van plan een feestje te geven voor je kind, laat ze dan hun mening geven en gebruik Canva om hun unieke uitnodigingen te ontwerpen of zelfs om posters te maken om het huis voor de gelegenheid te versieren!

Vind binnen dit thema veel sjablonen voor wenskaarten, zodat ze van de tool kunnen gebruikmaken om een originele kaart te maken om aan hun vrienden en familie te geven op hun speciale dag!

Maak een stripboek

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 5

Zijn je kinderen geïnteresseerd in schrijven en verhalen vertellen, dan kun je Canva gebruiken om een eigen stripboek te maken, een goed idee om hun vaardigheden te verbeteren en ze te vermaken.

Gebruik de gratis hulpmiddelen van Canva voor kinderen (tekstballonnen, afbeeldingen, grafieken, visuele kunstelementen) en natuurlijk de speciale sjablonen; plus, ze kunnen ook hun handtekeningen inscannen en toevoegen aan het stripboek.

Jouw kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en fantastische verhalen creëren om met anderen te delen.

Bewerk sociale media video's of grappige GIF's

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 6

Tieners zijn gek op berichten en sociale media. Als ze hun eigen maffe GIF's kunnen maken om met hun vrienden te delen, is dat een leuke manier om ze kennis te laten maken met grafisch ontwerp. Ze kunnen de instellingen selecteren om hun eigen foto in te passen en grappige GIF-elementen toevoegen.

Als je wilt dat ze hun visuele creativiteit ontwikkelen, help ze dan met het maken van korte videoclips om op sociale media te delen! Een korte clip van minder dan een minuut, een fotoslideshow met visuele elementen, muziek en meer.

Ze zullen het geweldig vinden!

Projecten voor studenten

Canva heeft uitstekende technische functies en hulpmiddelen voor leerlingen, dus Canva gebruiken voor school is zeker een aanrader: het werk zal er geweldig uitzien en je leert ze meer dan één vaardigheid tegelijk.

Bereid een klassepresentatie voor

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 7

Met Canva kunnen leerlingen verbluffende presentaties maken. Vraag je leerlingen in plaats van Google slides of Powerpoint een diavoorstelling te ontwerpen om in de klas te presenteren. Laat ze elementen als foto's en tekst toevoegen om de presentatie nog interessanter te maken.

Aangezien Canva samenwerkingsgericht is, kunnen ze dit ook in groepsverband doen!

Ontwerp een wetenschappelijk infografiek

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 8

Infografieken zijn een goede bron bij onderwerpen met veel ingewikkelde termen, zoals wetenschap.

Laat je leerlingen visueel interessante infografieken maken als deel van hun huiswerk, zodat ze in één keer de lesstof leren en leren hoe ze informatie visueel moeten ordenen! Bij Canva vind je vooraf gemaakte ontwerpen voor alles, zelfs voor het periodiek systeem van de elementen!

Maak een diagram

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 9

Het creëren van visuele diagrammen is een praktische manier om informatie over processen, die leerlingen vaak op school zien, uiteen te zetten. Wanneer je leerlingen een diagram ontwerpen waarin bijvoorbeeld de waterkringloop wordt uitgelegd, zullen ze de materie beter begrijpen en ook plezier beleven aan de creatieve kant van het project!

Maak een poster voor de school

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 10

Leerlingen betrekken draait ook om plezier hebben en een band opbouwen, en Canva helpt daar heel goed bij door middel van creativiteit. Bijvoorbeeld, als er binnenkort schoolevenementen zijn, kun je leerlingen coole posters laten maken om in de school op te hangen om ze te promoten. Zo voelen ze zich onderdeel van de schoolgemeenschap.

Gebruik de zoekmachine in het menu op de homepage en je zult zien dat er eindeloze ideeën voor posters en sjablonen zijn die ze kunnen aanpassen, en ze kunnen ook een leeg canvas nemen om hun fantasie de vrije loop te laten. Onthoud dat dit een hulpmiddel voor samenwerking is, zodat de hele klas aan één ontwerp kan werken!

Maak een CV voor de fun

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 11

Je leerlingen zijn wellicht nog ver verwijderd van het moment dat ze werk moeten zoeken, maar het is nooit te vroeg om ze de basisbeginselen van het proces bij te brengen.

Laat jouw leerlingen een goed cv of LinkedIn-profiel opstellen. Op Canva staan tal van kant-en-klare ontwerpen voor cv's en LinkedIn-visuals die een leerling met veel plezier kan aanpassen aan zijn of haar ambities voor de toekomst en later kan delen met zijn of haar klasgenoten.

Projecten voor leerlingen thuis

Als je jouw kinderen thuisonderwijs geeft, biedt Canva nuttige lesideeën en hulpmiddelen om thuisonderwijs interactief en spannend te maken voor zowel kinderen als volwassenen.

Maak een schoollogo

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 12

Wie zegt dat je thuisschool geen eigen uniek logo kan hebben? Ga met je leerlingen zitten en gebruik de Canva logo maker om een origineel logo en slogan voor je kleine klas te ontwerpen!

Wil je er helemaal voor gaan, dan kun je het logo een transparante achtergrond geven en het als png-bestand downloaden om op shirts te printen of om stickers op hun boeken te plakken, allemaal met Canva!

Schrijf een brief aan een historisch figuur

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 13

Om geschiedenis of sociale studies te leren, is het creatief en out-of-the-box begrijpen van gebeurtenissen en de betrokkenen een manier om in de hoofden van die figuren te kruipen.

Canva heeft hippe briefhoofd- en formele briefontwerpen die je kind kan bewerken en teksten of zelfs een afbeelding kan toevoegen om een bericht te schrijven alsof het zelf de historische figuur in kwestie is. Het is leuk en leerzaam, alles in één.

Maak een grafiek of diagram

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 14

Zijn jouw kinderen visuele leerlingen? Gebruik dan Canva om de lesstof om te zetten in afbeeldingen en gegevens te visualiseren in grafieken; zo kunnen ze zich beter concentreren. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar om aan te passen, wat dit makkelijk en leuk maakt.

Van de gecreëerde grafiek kun je later in verschillende lessen gebruikmaken of als bord aan de muur hangen ter informatie terwijl je met het onderwerp bezig bent.

Ontwerp een landkaart

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 15

Kaarten zijn een waardevolle educatieve ondersteuning voor veel vakken, van aardrijkskunde en geschiedenis tot sociale studies en natuurwetenschappen. Canva biedt verschillende afbeeldingen van wereldkaarten die je kunt aanpassen en omzetten in een presentatiedia, een poster of een afbeelding voor in een verslag. Je kan illustreren hoe klimaatverandering verschillende regio's op de wereld beïnvloedt en de primaire hulpbronnen van elk land of continent benadrukken, en nog veel meer ideeën.

Maak een boekomslag voor een origineel verhaal

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 16

Originele verhalen schrijven is bij uitstek een geschikte manier om grammatica, verhaaltechniek en fantasie te oefenen. Waarom bij de tekst geen beelden maken?

Laat je kinderen een van de vele boekomslagsjablonen van Canva kiezen en een originele boekomslag ontwerpen voor de literaire creatie, compleet met hoofdafbeelding, titel en hun naam als auteur.

Ze zullen er veel plezier aan beleven.

Projecten om met kinderen te delen

Dit zijn een aantal tips en ideeën voor Canva-ontwerpen die jij en jouw kleine ontwerpers kunnen delen. Om een saaie middag op te vrolijken, als gezin een band op te bouwen tijdens de vakantie of om samen grafisch ontwerp te leren!

Stel een fotoboek samen

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 17

Wie vindt een familiealbum nou niet geweldig? Met de uitgebreide collectie fotocollagesjablonen van Canva kunnen jij en je kind de beste fotoherinneringen omzetten in een prachtig fotoboek waar het hele gezin van kan genieten en ondertussen de basisvaardigheden van fotobewerking leren!

Ontwerp een receptkaart

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 18

Heb je thuis kleine koks? Met Canva ontwerpen ze met plezier een receptenkaart of zelfs een hele verzameling kaarten voor een eigen kookboek.

Met behulp van de receptontwerpen of de vele beschikbare voedselelementen – afbeeldingen, pictogrammen, grafieken en meer – kunnen ze zich helemaal uitleven met hun favoriete recepten op prachtige kaarten.

Maak een kinderboek met foto's van jezelf

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 19

Evenals veel andere ouders hebt u een “babyboek” waarin je alle belangrijke gebeurtenissen noteert die je kleintje tijdens het opgroeien heeft meegemaakt.

Canva biedt alle elementen om een kinderboek op maat te ontwerpen; daarmee hoeft het niet te stoppen als de babytijd voorbij is!

Door een persoonlijk boek te maken waarin hun kindertijd als een beeldbiografie wordt bijgehouden en dat na verloop van tijd wordt bijgewerkt, kun je quality-time met je kind doorbrengen.

Een activiteiten werkblad samenstellen

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 20

Voor een ouder is niets vervelender dan een kind dat zich verveelt! Canva is een handige bron om ervoor te zorgen dat geen enkel moment saai is bij jou thuis, want de collectie sjablonen zit boordevol leuke activiteiten voor kinderen: puzzels, lettersoepen, zoek-het-woord, Sudoku en nog veel meer.

Samen met de kinderen kun je activiteiten bedenken om elkaar mee uit te dagen of een werkbladenboek maken waarmee jouw kind zich kan vermaken als de verveling op de loer ligt.

Bewerken een YouTube video

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 21

Houdt jouw kind meer van videocontent? Misschien heb je wel een toekomstige YouTuber of TikToker in huis.

Een fantastische manier om van die belangstelling een plezierige en vaardigheidslerende activiteit te maken is door samen een video te maken. Je hoeft het niet op YouTube of andere sociale media te zetten, maar het is leuk om te leren hoe je videobeelden moet bewerken.

Canva Video is niet alleen voorzien van een heel gebruiksvriendelijke bewerkingstool, maar ook van videosjablonen, stockvideo's en meer hulpbronnen om professioneel uitziende video's te maken.

20 geweldige projecten met Canva voor kinderen 22
Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
9 dagen resterend

Canva voor kinderen – Veelgestelde vragen

Hier zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen over Canva projecten voor kinderen.

Wat kunnen kinderen met Canva maken?

Wat kun je nou niet maken met Canva voor kinderen? Canva heeft sjablonen en projectideeën in alle vormen. Projecten voor schoolwerk (Canva for education), om plezier te hebben en om grafische ontwerpvaardigheden te ontwikkelen, om er maar een paar te noemen.

Bestaat er een Canva voor kinderen?

Canva is een kindvriendelijke ontwerptool, omdat het zich richt op beginners met nul ontwerpervaring, en de interface is eenvoudig en duidelijk. Hoewel er nu geen speciale versie van Canva voor kinderen is, is Canva zelf wel perfect voor kinderen om te gebruiken.

Wat kunnen studenten met Canva doen?

De leerling kan veel doen in Canva om zijn schoolwerk voor te bereiden en het leren van grafisch ontwerp en beeldbewerking te combineren met alle andere leerstof. Schema's, spreadsheets, posters, presentaties en cv's zijn slechts enkele voorbeelden.

Welk project kan ik met Canva maken?

De collectie van Canva bestaat uit duizenden sjablonen, en elk daarvan kan het volgende project van je kinderen worden. Van sociale media-afbeeldingen tot activiteitenboeken, alles kan gemakkelijk worden gemaakt.

Is er een gratis Canva voor kinderen proefversie?

Er is niet een gratis Canva voor kinderen versie, maar je kunt een proefabonnement starten waarmee je 30 dagen lang leuke content kunt maken. Volg de stappen in deze link om toegang te krijgen tot een grote keuze aan geweldige content die voor allerlei ontwerpen kan worden gebruikt.

Tot zover onze lijst van twintig ontwerpideeën die je met je kind uit kunt proberen op Canva! Met welke Canva voor kinderen projecten gaan jullie als eerste aan de slag?

Heb je vragen of opmerking over Canva voor kinderen van welke leeftijd dan ook, of leerkrachten, neem dan gerust contact met ons op door in het onderstaande veld reacties achter te laten.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Canva voor kinderen

🤨 Ik heb een vraag over Canva voor kinderen

🤔 Ik weet niet of Canva voor kinderen iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo