Waar koop ik de beste grote afbeeldingen?

Het vinden van grote afbeeldingen voor groot formaat drukwerk kan voor grafische ontwerpers en bedrijven een hele opgave zijn. De belangrijkste uitdaging is het vinden van afbeeldingen en foto's met voldoende pixels die naadloos bij je merk en doelgroep aansluiten.

Gekoppeld aan het feit dat onze hersenen beelden 80% sneller verwerkt dan tekst – is een foto of afbeelding een van de meest effectieve manieren om de aandacht van je doelgroep te trekken. De websites voor afbeeldingen Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock hebben fantastische grote afbeeldingen. Toch kan het vinden van de perfecte foto soms lijken op het zoeken van een speld in een hooiberg.

Veel bedrijven denken dat ze goede kwaliteit foto's zelf moeten laten maken. Vooral voor bedrijven die zich op een specifieke of niche doelgroep richten, zijn kwalitatief goede stockfoto's van bekende beeldbanken een voordelig alternatief voor het maken van originele content voor jouw merk.

De eerste stap voor het vinden van goede stockfoto's is vast te stellen welke beelden je nodig hebt. Nog belangrijker is het contact leggen via kwalitatief zeer goede foto's als je je specifiek richt op een nichepubliek (bijv. de Generatie Z, Millennials of gezinnen. De passende foto zal helpen om een persoonlijke band met je publiek tot stand te brengen en je boodschap te communiceren.

Geen tijd om dit hele artikel te lezen?

Selecteer de beste grote stockfoto's in groot formaat door een zoekterm in het onderstaande zoekveld in te voeren. De zoekmachine zal dan beelden in het juiste formaat filteren.Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Zodra je een duidelijk beeld hebt van het soort afbeeldingen dat je wilt gebruiken, is de volgende stap het vinden van topkwaliteit foto's die jouw publiek aanspreken. Oftewel beelden die er niet uitzien als stockfoto's met een perfecte balans tussen een uitstekende kwaliteit en het communiceren van je boodschap.

Stockfoto's die geen weerspiegeling zijn van je merk kunnen verwarrend zijn voor uw doelgroep. Het vinden van het juiste beeldmateriaal is nog belangrijker als je een sterke en langdurige band met jouw doelgroep wilt opbouwen.

In dit artikel vertellen we wat je moet weten over XXL foto's, waarom ze van belang zijn voor je bedrijf en waar je deze tegen voordelige prijzen kunt kopen.


Waarom zijn grote afbeeldingen zo belangrijk?

Opvallende beelden trekken meteen de aandacht van de lezer als hij of zij berichten op Facebook of Instagram, billboards, PowerPoint presentaties of nieuwsbrieven kijkt. Het vinden van goede kwaliteit stockfoto's voor zowel klein- als grootformaat drukwerk kan evenwel een hele uitdaging zijn.

XXL foto's worden steeds belangrijker door de grote vraag naar scherpe afbeeldingen voor websites, blogs, media en tijdschriften – kortom, afbeeldingen die perfect zijn voor marketingdoeleinden. Stockfoto's voor grootformaat drukwerk zijn bijzonder veelzijdig, omdat je ze makkelijker kunt optimaliseren.

Misschien heb je weleens een gedownloade foto uitgeprint en ben je er toen achter gekomen dat de kwaliteit slecht is, ook al zag deze er op jouw computer geweldig uit? Dit is een vaak voorkomend probleem als er beelden van mindere kwaliteit voor grootformaat afdrukken worden ingezet.

Stockfoto's in een kleine bestandsgrootte, zoals het standaard afbeeldingsformaat 640 x 480, zien er op een beeldscherm, dat meestal ongeveer 72 pixels per inch heeft, fantastisch uit. Maar hoge resolutie apparaten, zoals printers, hebben een minimale printresolutie van 300 pixels per inch (DPI) nodig om de afgedrukte foto's scherp en zonder vervorming te kunnen afdrukken.

Wanneer je een stockfoto zoekt, ga dan naar een website met kwalitatief goed beeldmateriaal om er zeker van te zijn dat deze voor grootformaat drukwerk kunnen worden gebruikt. Kortom, stockfoto's van hoge kwaliteit zijn van essentieel belang voor afdrukken in groot formaat.


Waar vindt ik rechtenvrije afbeeldingen voor afdrukken in groot formaat?

Je kunt bij diverse beeldbanken foto's in de gewenste afbeeldingsgrootte kopen en zo veel tijd besparen. Deze beeldbanken hebben collecties met vele miljoenen grootformaat afbeeldingen van uitstekende kwaliteit tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

We hebben een lijst samengesteld met de beste adressen voor grote beelden. Alle beeldbanken hebben de licenties die je nodig hebt – rechtenvrije licenties, Rights Managed en uitgebreide licenties


Stockphotos.com – De goedkoopste grote afbeeldingen

stockphotos.com logoMet het goedkope Easy Club abonnement krijg je toegang tot meer dan 10 miljoen afbeeldingen in hoge resolutie voor slechts € 99 per jaar. Om up-to-date te blijven met de nieuwste trends worden maandelijks tot 100.000 afbeeldingen aan de collectie toegevoegd.

Stockphotos.com biedt dit voordelige abonnement aan en richt zich als beeldbank in het bijzonder op het MKB en hun behoefte aan afbeeldingen. Met het Easy Club abonnement kun je 200 XXL-beelden downloaden (+ 10 extra beelden in het eerste jaar) voor slechts € 99 per jaar, waarbij je de mogelijkheid hebt om, indien nodig, een extra afbeeldingspakket te downloaden voor het geval je toch meer dan 200 XXL-afbeeldingen nodig heeft.

Stockphotos.com maakt het voor kleine bedrijven, grafisch ontwerpers, uitgevers en freelancers makkelijk en snel om XXL-foto's te downloaden om voor ontwerpprojecten en reclamecampagnes te worden gebruikt.

Is het Easy Club abonnement niet precies wat je zoekt – heb je meer of juist minder afbeeldingen nodig – bekijk dan snel de andere abonnementen (jaar- en maandplannen) en pakketten!

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Photocase – Vind hier de originele afbeelding in de unieke Berlijnse stijl

www.photocase.com homepage

Zoek je Europese flair stockfoto's in een hoge resolutie, zoek dan niet verder. Photocase is een Duitse beeldbank die zich specialiseert in bizarre stockfoto's en authentieke afbeeldingen die zullen inspireren. Ontdek de prachtige foto's in deze selectie die wij speciaal voor jou hebben samengesteld.

Profiteer nu van onze exclusieve Photocase kortingscode en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op je eerste aankoop.

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Shutterstock – Een gigantische collectie hoge resolutie grote afbeeldingen

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is een creatief platform en biedt flexibele pakketten die voldoen aan alle wensen op het gebied van fotografie in de juiste grootte. Bij deze beeldbank kun je afbeeldingen met een watermerk testen alvorens deze zonder watermerk te kopen.

Als één van de allergrootste beeldbanken met meer dan 750 miljoen rechtenvrije foto's en hier worden elke week 1,4 miljoen nieuwe stockfoto's aan toegevoegd, ben je er zeker van dat je voor slechts € 0,21 altijd de juiste hoge-resolutie afbeelding kunt vinden.

Klik hier voor meer informatie over de Shutterstock prijzen. Krijg 15% korting met onze Shutterstock kortingscode!

Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

iStock – Exclusieve grote afbeeldingen

www.istockphoto.com/nl homepageiStock biedt foto's en vectoren van hoge kwaliteit, vaak exclusief voor hun platform. De prestigieuze beeldbank Getty Images heeft vele miljoenen grote afbeeldingen die voor grootformaat afdrukken gebruikt kunnen worden. Je hoeft jezelf alleen maar aan te melden, een plan te kiezen en je kunt al vanaf € 6,33 foto's met een iStock licentie uit de omvangrijke collectie downloaden.

Daarnaast zijn er diverse voordelige abonnementen vanaf € 29 per maand en je kunt met de speciale iStock kortingscode profiteren van 15% korting! 

Probeer deze beeldbank en download nu gratis 10 beelden met het iStock proefabonnement.

Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
11 dagen resterend
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
Verlopen

Adobe Stock – Grote foto's voor Creative Cloud-gebruikers

Adobe Stockstock.adobe.com/nl homepage is de eigen beeldbank van Adobe. Direct geïntegreerd in het Creative Cloud-platform met een uitgebreid aanbod aan grootformaat stockfoto's, video's en nieuwe grafische afbeeldingen. Met een abonnement vanaf € 29,99 per maand is het de moeite waard om verschillende collecties met prachtige afbeeldingen in een hoge resolutie te ontdekken.

Profiteer van het gratis Adobe Stock proefabonnement en krijg 10 beelden in hoge resoluties en groot formaat. 

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
11 dagen resterend

Getty Images – Premium afbeeldingen voor afdrukken in groot formaat

www.gettyimages.nl homepageZoek je premium beelden? Dan vind je bij Getty Images zeker de juiste afbeeldingen voor jouw projecten. Deze wereldwijd beroemde beeldbank beschikt over een van de grootste collecties premium afbeeldingen (Prestige) ter wereld en biedt kwaliteitsvolle stockfoto's in diverse formaten, resoluties en gebruiksrechten in verschillende categorieën. 

Bespaar tot 30% op Ultrapacks met de speciale kortingscode van Stockfotos.nl. 

Profiteer van 15% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
Kortingscode inwisselen
11 dagen resterend

Bigstock – Aantrekkelijk geprijsde foto's in hoge resolutie

www.bigstockphoto.com/nl homepageBigstock biedt een geweldige 7-daagse proefperiode waarmee je de stockfoto's kunt proberen voordat je een abonnement afsluit. De grote afbeeldingen van Bigstock kosten 1 tot 6 credits per foto met credits die tussen de € 0,80 en € 3 kosten. 

Profiteer nu van onze exclusieve Bigstock kortingscode: 15% korting opje aankoop (plus de gratis proefperiode van 7 dagen)! 

Profiteer nu van 15% korting op de aankoop van alle creditpakketten van BIGSTOCK!

123RF – De bekende aanbieder van XXL foto's

nl.123rf.com homepage123RF is in 2005 gestart en heeft miljoenen klanten over de hele wereld geholpen hun verhaal te doen aan de hand van verbluffend beeldmateriaal. Op basis van hun klantenlijst, onder andere Google, Apple, Microsoft, American Express en Deloitte, ben je bij 123RF in goede handen. P

Krijg nu 20% korting met de 123RF kortingscode

Kortingscode voor 20% korting op alle beelden van 123RF!

Bonus: gratis afbeeldingen

Heb je op dit moment geen budget voor foto's en ander beeldmateriaal, dan hebben wij goed nieuws. Het zal je als muziek in de oren klinken dat je op internet een groot aantal gratis stockfoto sites kunt vinden waarbij je zonder kosten afbeeldingen kunt downloaden en voor jouw nieuwe website en andere creaties kunt gebruiken. Sterker nog, enkelen daarvan hebben genoeg grote afbeeldingen die er scherp en duidelijk uitzien bij het afdrukken op groot formaat.

Maar pas op: niet alle gratis fotosites kunnen veilig worden gebruikt. In feite blijkt dat er bij veruit de meeste sites een groot juridisch gevaar in het gebruik van hun online catalogi schuilgaat. Het merendeel van deze websites werkt namelijk door beeldmateriaal aan te bieden met een gratis gebruikslicentie, wat inhoudt dat er nog steeds auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen op staan, maar dat je ze gratis kunt gebruiken.

De feitelijke eigenaar van het auteursrecht moet echter wel toestemming geven voor dit gratis gebruik om de licentie geldig te laten zijn, en gratis websites controleren bijna nooit de auteursrecht- en licentiestatus van de bestanden die ze aan hun collectie toevoegen.

Wanneer je een afbeelding downloadt, bestaat er altijd het risico dat de licentie niet in orde is en dat je je in een gevarenzone bevindt als je deze voor commerciële doeleinden gebruikt. Meer informatie hierover (waarvan je zeker kennis moet nemen) vind je in ons artikel over de gevaren van het gebruik van gratis foto's van internet. We bij stockfotos.nl de moeite genomen om een uitgebreide lijst van bijna 30 beste gratis fotosites samen te stellen, waarbij je ook grote afbeeldingen kunt vinden die je wettelijk gezien veilig kunt gebruiken in je werk. Hieronder een greep uit deze lijst:

Unsplash

unsplash.com homepageUnsplash is een ideale bron voor wie hoge resolutie afbeeldingen nodig heeft, maar er geen geld voor heeft. Met meer dan 110.000 medewerkers en professionele redacteuren die hard werken aan het cureren van elke afzonderlijke afbeelding, kun je er zeker van zijn dat u foto's met een hoge kwaliteit en hoge resolutie voor uw projecten zult vinden. De registratie is eveneens optioneel.

Pexels

www.pexels.com homepagePexels biedt hoge resolutie afbeeldingen met een CC0 licentie en voegt elke maand nieuwe afbeeldingen aan haar collectie toe. Er zijn geen vereisten ten aanzien van een registratie of lidmaatschap. Alle foto's zijn gelabeld zodat er minder tijd nodig is om een afbeelding te kunnen vinden.

Met een aantal verbazingwekkende gratis stockfoto's en video's wordt Pexels wereldwijd gezien als een van de favorieten onder grafisch ontwerpers en bedrijven.

Negative Space

negativespace.co grote afbeeldingenOp de stockfoto website van Negative Space krijg je toegang tot prachtige afbeeldingen in een hoge resolutie die je geheel gratis voor persoonlijke en commerciële doeleinden kunt gebruiken. Het beschikt over een heel gebruiksvriendelijke interface waarmee zelfs de minst ervaren gebruikers snel en eenvoudig door hun grote collectie afbeeldingen kunnen navigeren.

Burst

burst.shopify.com homepageAls eigenaar van het e-commerce platform Shopify, is Burst een bron voor heldere, hoge kwaliteit afbeeldingen zonder auteursrecht voor commercieel of persoonlijk gebruik, met fantastische collecties met een hoge resolutie.

Dankzij een ongecompliceerde interface, een gemakkelijke navigatie en het snel kunnen downloaden in slechts een paar muisklikken behoort Burst tot een van de meest populaire internetsites voor e-commerce merken over de hele wereld. Je hoeft zich niet te registreren en alle afbeeldingen zijn helemaal gratis.

FoodiesFeed

FoodiesFeedwww.foodiesfeed.com homepage is een fantastische site voor foodbloggers of grafische ontwerpers die werken aan projecten voor de voedingssector. Een kleine collectie van heel fraaie, smakelijke afbeeldingen die bijna goed genoeg zijn om in hoge resolutie te printen, waardoor het een geweldige bron is voor ontwerpopdrachten voor de voedingsindustrie.

Met enkele foto's die gratis kunnen worden gedownload, en iStock-prijzen voor anderen, is er hier voor elk wat wils.

Mocht je hier niet de gewenste voedselfoto's kunnen vinden, dan kun je hier de perfecte professionele voedselafbeeldingen vinden.

Stocksnap.io

Stocksnap.iostocksnap.io homepage is een andere aanbieder voor wie gratis grote afbeeldingen in een hoge resolutie wil hebben. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een treffende foto of illustratie voor je reclame- of marketingcampagne, een brochure of flyer wilt maken of een website wilt bouwen: stocknap.io heeft prachtige afbeeldingen die een verrijking zijn van je reclame-uitingen en uw publiek zullen aanspreken.

Large Photos

Large Photoslargephotos.net homepage biedt gratis afbeeldingen in hoge resoluties die ook voor commerciële doeleinden gebruikt kunnen worden. Er is geen attributie vereist en je kunt elke gedownloade XXL foto die onder hun creatieve zero-licentiebeleid zijn gedownload hergebruiken, modificeren en distribueren.


De perfecte XXL foto's vinden

Ongeacht of je een ontwerper bent of dat je verantwoordelijk bent voor de creatie van content voor jouw bedrijf, het is een feit dat opvallende afbeeldingen aantoonbaar nieuwe klanten aantrekken en binden. Elk van deze beeldbanken heeft voor elke onderneming wel iets te bieden, maar als je op zoek bent naar méér, bekijk dan deze lijst met de 20 beste stockfoto websites. Wil je een aantal hiervan gratis proberen? Dat kan. Hoe? Zie het overzicht met gratis stockfoto proefabonnementen.

Voor meer advies over het vinden van topkwaliteit grote foto's die je merk naar jouw doelgroep kunnen communiceren, heeft stockfotos.nl voor elk wat wils. Wij adviseren je over stockfoto's, in welke branche of sector je ook actief bent of welk publiek je ook wilt bereiken.

Bovendien geven wij tips over hoe je bijvoorbeeld afbeeldingen voor marketing kunt gebruiken en hoe je stockfoto's kunt inzetten voor maximaal scorende Google-advertenties.

Welke websites ga jij testen? Welke sites heb je al eens geprobeerd? Welke websites met grote afbeeldingen moeten aan onze lijst worden toegevoegd? Wij horen het graag van jou!

MEER INFO
Posters printen – welk beeldformaat heb ik daarvoor nodig?
– De snelste oplossing voor marketing materiaal: Drukwerk sjablonen (templates)!
– Wat zijn de standaard fotomaten voor marketingmateriaal?

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over grote afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over grote afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of grote afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo