Waar koop ik de beste grote afbeeldingen?

Het vinden van grote afbeeldingen voor groot formaat drukwerk kan voor grafische ontwerpers en bedrijven een hele opgave zijn. De belangrijkste uitdaging is het vinden van kwalitatief zeer goede afbeeldingen en foto's die naadloos bij uw merk en uw doelgroep aansluiten.

Gekoppeld aan het feit dat het menselijk brein 80% sneller beeldmateriaal dan geschreven tekst verwerkt – zijn afbeeldingen een van de meest effectieve manieren om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Er zijn veel websites, bijvoorbeeld die uit onze lijst van meer dan 20 beste stockfoto websites, waar u fantastische grote afbeeldingen kunt kopen, maar het vinden van de perfecte foto lijkt soms op het vinden van een naald in een hooiberg.

Veel bedrijven denken dat ze zelf foto's moeten laten maken om te voorkomen dat ze kwalitatief minder goede afbeeldingen gebruiken die de beoogde boodschap niet goed communiceren. Met name voor bedrijven die zich richten op een zeer specifieke of niche doelgroep, zijn kwalitatief goede stockfoto's die hun merk representeren een voordelig alternatief voor het maken van eigen content.

De eerste stap voor het vinden van goede stockfoto's is weten wat u zoekt. Nog belangrijker is het contact leggen via kwalitatief zeer goede foto's als u zich specifiek richt op een nichepubliek. De passende foto zal u helpen om een emotionele band met uw publiek tot stand te brengen en uw boodschap over te dragen.

Geen tijd om dit hele artikel te lezen?

Ga dan meteen naar de beste grote stockfoto's! Gebruik de onderstaande zoekbalk om fantastische foto's tot XXL formaat te bekijken tegen supervoordelige tarieven!Zodra u een duidelijk beeld heeft van het soort afbeeldingen die u wilt gebruiken, is de volgende stap het vinden van topkwaliteit foto's die uw publiek aanspreken. Oftewel stockfoto's die niet flagrant geënsceneerd zijn met een perfecte balans tussen een uitstekende kwaliteit en het communiceren van uw boodschap.

Stockfoto's die geen weerspiegeling zijn van uw merk kunnen uw doelgroep in verwarring brengen ten aanzien van de boodschap die gecommuniceerd moet worden. Het vinden van het juiste beeldmateriaal is nog belangrijker als u een sterkere band met uw doelgroep wilt opbouwen.

Op deze pagina vertellen we u alles wat u moet weten over XXL foto's (grote afbeeldingen), waarom ze van belang zijn voor uw bedrijf en waar u ze tegen voordelige prijzen kunt kopen.


Waarom zijn grote afbeeldingen zo belangrijk??

Buiten kijf staat dat opvallende afbeeldingen meestal meteen de aandacht van de lezer trekken als hij of zij naar social mediaberichten, banners, billboards of tijdschriften kijkt. Het vinden van goede kwaliteit stockfoto's voor zowel klein- als grootformaat drukwerk kan evenwel een hele uitdaging zijn.

XXL foto's worden steeds belangrijker door de grote vraag naar glasheldere afbeeldingen voor websites, blogs, media en tijdschriften – kortom, afbeeldingen die perfect zijn voor marketingdoeleinden. Stockfoto's voor grootformaat drukwerk zijn bijzonder veelzijdig, omdat ze zich gemakkelijker laten aanpassen en meer flexibiliteit bieden tijdens het bewerkingsproces.

Misschien heeft u weleens een gedownloade foto uitgeprint en bent u er toen achter gekomen dat de kwaliteit zo slecht is dat deze er vaag uitziet, ook al zag deze er op uw computer geweldig uit? Dit is een vaak voorkomend probleem als er afbeeldingen van mindere kwaliteit voor grootformaat afdrukken worden gebruikt.

Stockfoto's met vrij kleine afmetingen in pixels, zoals het standaard afbeeldingsformaat 640 x 480, zien er op een beeldscherm, dat meestal ongeveer 72 pixels per inch heeft, fantastisch uit. Maar hoge resolutie apparaten, zoals printers, hebben een minimale printresolutie van 300 pixels per inch (DPI) nodig om de afgedrukte foto's glashelder en zonder vervorming te kunnen afdrukken.

Wanneer u een stockfoto zoekt, moet u ervoor zorgen dat u op een website gebruikt met kwalitatief goed beeldmateriaal om er zeker van te zijn dat u deze kunt gebruiken voor grootformaat printprojecten. Kortom, stockfoto's van hoge kwaliteit zijn van essentieel belang voor afdrukken in groot formaat.


Waar vindt ik een XXL-foto voor het afdrukken in groot formaat?

Wat zijn de beste adressen voor het vinden van topkwaliteit grote afbeeldingen?

U kunt bij diverse beeldbanken extra grote foto's kopen en zo veel tijd besparen. Deze beeldbanken hebben collecties met vele miljoenen grootformaat afbeeldingen van uitstekende kwaliteit tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Toch zijn de kosten niet bepalend voor de kwaliteit van de afbeeldingen, zodat u niet veel geld hoeft te spenderen aan stockfoto's van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor het printen in groot formaat.

En uiteindelijk zoekt u naar kwalitatief hoogstaande afbeeldingen die uw doelgroep optimaal weergeven tegen een prijs die binnen uw budget past. Het vinden van websites met beeldmateriaal dat geschikt is voor grootformaat printen maakt dit proces een stuk vlotter.

Doe inspiratie op met schitterende foto's zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of ze kunnen worden gebruikt voor verschillende marketingactiviteiten als reclame, grote billboards, spandoeken, websites, tijdschriften, boeken, tentoonstelling displays, video's, brochures, visitekaartjes en nog veel meer.

Zowel wat betreft het budget voor hoge resolutie foto's voor commerciële doeleinden als voor het downloaden van gratis foto's van hoge kwaliteit voor een blog, website of social media – in onze lijst met aanbieders vindt u precies wat u nodig hebt.

We hebben voor u een lijst samengesteld met de beste adressen om XXL foto's voor grootformaat drukwerk te vinden, waarbij een combinatie van licenties, waaronder rechtenvrije licenties, Rights Managed en uitgebreide licenties u de mogelijkheid biedt om afbeeldingen naar behoefte te bewerken, te reproduceren en te gebruiken. En u kunt erop rekenen dat het serieuze opties zijn, en het zijn een aantal van de beste stockfoto's websites die er zijn.


99club van StockPhotoSecrets Shop – De goedkoopste grote afbeeldingen

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepageMet het goedkope 99club abonnement krijgt u toegang tot meer dan 7 miljoen afbeeldingen in hoge resolutie voor slechts €99,- per jaar. Om up-to-date te blijven met de nieuwste trends worden maandelijks tot 100.000 afbeeldingen aan de collectie toegevoegd.

StockPhotoSecrets Shop biedt u dit voordelige abonnement aan en richt zich als beeldbank in het bijzonder op het MKB en hun behoefte aan afbeeldingen. Met het 99club abonnement kunt u 200 XXL-foto's downloaden voor slechts €99,- per jaar, waarbij u de mogelijkheid hebt om, indien nodig, een extra afbeeldingspakket te downloaden voor het geval u toch meer dan 200 XXL-afbeeldingen nodig heeft.

Dit platform biedt kleine bedrijven, grafisch ontwerpers, uitgevers en freelancers een zorgeloos proces om moeiteloos en zonder stress XXL-foto's te downloaden voor ontwerpprojecten en reclamecampagnes.

Klik hier voor meer informatie over de 99club.

Is het 99club abonnement niet precies wat u zoekt – heeft u meer of juist minder afbeeldingen nodig – bekijk dan snel onze andere abonnementen (jaar- en maandplannen) en pakketten, u vindt ongetwijfeld een aanbieding die bij u past!

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
25 dagen resterend

Photocase – Hoge resolutie foto's in de unieke Berlijnse stijl

www.photocase.com homepage

Zoekt u Europese flair stockfoto's in een hoge resolutie, zoek dan niet verder. Photocase is een Duitse beeldbank die zich specialiseert in bizarre stockfoto's en authentieke afbeeldingen die u zullen inspireren in al uw designprojecten. Ontdek hun prachtige foto's in deze selectie die wij speciaal voor u hebben samengesteld.

Profiteer nu van onze exclusieve Photocase kortingscode en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop.

Lees hier ons uitgebreide testrapport van Photocase.

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Shutterstock – Een gigantische collectie hoge resolutie grote afbeeldingen

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is een creatief platform en biedt flexibele pakketten die voldoen aan al uw wensen op het gebied van fotografie. Met rechtenvrije foto's kunt u afbeeldingen met een watermerk testen alvorens deze te kopen.

Als één van de allergrootste beeldbanken met meer dan 380 miljoen rechtenvrije foto's en hier worden elke week 1,4 miljoen nieuwe stockfoto's aan toegevoegd, bent u er zeker van dat u voor slechts €0,21 altijd de juiste hoge-resolutie afbeeldingen kunt vinden.

Klik hier voor meer informatie over de Shutterstock prijzen en profiteer van onze speciale Shutterstock kortingscode voor 15% korting op uw aankoop!

Wilt u meer weten over deze geweldige beeldbank, lees dan ons testrapport van Shutterstock.

Ontvang nu 25% korting op abonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock! Tijdelijke aanbieding!

iStock – Exclusieve grote afbeeldingen

www.istockphoto.com/nl homepageiStock biedt foto's en vectorafbeeldingen van hoge kwaliteit, vaak exclusief voor hun platform. De prestigieuze beeldbank Getty Images heeft vele miljoenen grote afbeeldingen die voor grootformaat afdrukken gebruikt kunnen worden. U hoeft zich slechts aan te melden, een tarief te kiezen en u kunt al vanaf €6,33 foto's uit deze omvangrijke collectie beginnen te downloaden.

Daarnaast zijn er diverse voordelige abonnementen vanaf €29 per maand en u kunt met de speciale iStock kortingscode profiteren van 20% korting op uw aankoop!

Lees meer over deze beeldbank in ons overzichtelijke testrapport van iStock.

Ontvang 20% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

Adobe Stock – Grote foto's voor Creative Cloud-gebruikers

Adobe Stockstock.adobe.com/nl homepage is de eigen beeldbank van Adobe. Direct geïntegreerd in het Creative Cloud-platform kunt u een uitgebreid aanbod aan grootformaat stockfoto's, video's en nieuwe grafische afbeeldingen verkrijgen, zónder dat u ooit van uw favoriete ontwerptoepassingen hoeft af te stappen. Met een abonnement vanaf €29,99 per maand is het de moeite waard om verschillende collecties met prachtige afbeeldingen in een hoge resolutie te ontdekken.

En u kunt nu profiteren van het gratis Adobe Stock proefabonnement en 10 hoge resolutie afbeeldingen proberen.

Interessante informatie over deze beeldbank vindt u in ons testrapport van Adobe Stock.

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
25 dagen resterend

Getty Images – Premium afbeeldingen voor afdrukken in groot formaat

www.gettyimages.nl homepageU zoekt afbeeldingen voor uw projecten? Dan vindt u bij Getty Images zeker de juiste afbeeldingen voor uw projecten. Deze wereldwijd beroemde beeldbank beschikt over een van de grootste collecties premium afbeeldingen (Prestige) ter wereld en biedt kwaliteitsvolle stockfoto's in diverse formaten, resoluties en gebruiksrechten in verschillende categorieën. Bespaar tot 30% op Ultrapacks met de speciale kortingscode van StockPhotoSecrets Shop. Ontdek alle voordelen van deze aanbieder in ons testrapport van Getty Images.

Profiteer van 30% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
Kortingscode inwisselen
25 dagen resterend

Bigstock – Aantrekkelijk geprijsde foto's in hoge resolutie

www.bigstockphoto.com/nl homepageBigstock biedt een geweldige 7-daagse proefperiode waarmee u de stockfoto's kunt proberen voordat u een abonnement afsluit. De grote afbeeldingen van Bigstock kosten 1 tot 6 credits per foto met credits die tussen de €0,80 en €3,00 kosten. Profiteer nu van onze exclusieve Bigstock kortingscode: 15% korting op uw aankoop (plus de gratis proefperiode van 7 dagen)! Lees voor meer informatie ons testrapport van Bigstock.

Profiteer nu van 15% korting op de aankoop van alle creditpakketten van BIGSTOCK!

123RF – De bekende aanbieder van XXL foto's

nl.123rf.com homepage123RF is in 2005 gestart en heeft miljoenen klanten over de hele wereld geholpen hun verhaal te doen aan de hand van verbluffend beeldmateriaal. Op basis van hun klantenlijst, onder andere Google, Apple, Microsoft, American Express en Deloitte, bent u bij 123RF in goede handen. Profiteer nu van de 123RF kortingscode van stockfotos.nl en ontvang tot 20% korting. Wilt u meer weten over deze beeldbank, lees dan ons testrapport van 123RF.

Profiteer nu als nieuwe klant van 20% korting op alle 123RF beeldabonnementen!

Bonus: gratis afbeeldingen

Heeft u op dit moment geen budget voor foto's en ander beeldmateriaal, dan hebben wij goed nieuws voor u. Het zal u als muziek in de oren klinken dat u op internet een groot aantal gratis stockfotosites kunt vinden waarbij u zonder kosten afbeeldingen kunt downloaden en voor uw creaties kunt gebruiken. Sterker nog, enkelen daarvan hebben genoeg grote afbeeldingen die er scherp en duidelijk uitzien bij het afdrukken op groot formaat.

Maar pas op: niet alle gratis fotosites kunnen veilig worden gebruikt. In feite blijkt dat er bij veruit de meeste sites een groot juridisch gevaar in het gebruik van hun online catalogi schuilgaat. Het merendeel van deze websites werkt namelijk door beeldmateriaal aan te bieden met een gratis gebruikslicentie, wat inhoudt dat er nog steeds auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen op staan, maar dat u ze gratis kunt gebruiken. De feitelijke eigenaar van het auteursrecht moet echter wel toestemming geven voor dit gratis gebruik om de licentie geldig te laten zijn, en gratis websites controleren bijna nooit de auteursrecht- en licentiestatus van de bestanden die ze aan hun collectie toevoegen.

Wanneer u dus een gelicentieerde afbeelding downloadt, bestaat er altijd het risico dat de licentie niet rechtsgeldig is en dat u zich in een wettelijke gevarenzone bevindt als u deze voor commerciële doeleinden gebruikt. Meer informatie hierover (waarvan u zeker kennis moet nemen) vindt u in ons artikel over de gevaren van het gebruik van gratis foto's van internet. Gelukkig hebben we bij stockfotos.nl even de tijd genomen om een uitgebreide lijst van bijna 30 beste gratis fotosites samen te stellen, waarbij u ook grote afbeeldingen kunt vinden die u wettelijk gezien veilig kunt gebruiken in uw werk. Hieronder vindt u een greep uit deze lijst:

Unsplash

unsplash.com homepageUnsplash is een ideale bron voor wie hoge resolutie afbeeldingen nodig heeft, maar er geen geld voor heeft. Met meer dan 110.000 medewerkers en professionele redacteuren die hard werken aan het cureren van elke afzonderlijke afbeelding, kunt u er zeker van zijn dat u foto's met een hoge kwaliteit en hoge resolutie voor uw projecten zult vinden. De registratie is eveneens optioneel.

Pexels

www.pexels.com homepagePexels biedt hoge resolutie afbeeldingen met een CC0 licentie en voegt elke maand nieuwe afbeeldingen aan haar collectie toe. Er zijn geen vereisten ten aanzien van een registratie of lidmaatschap. Alle foto's zijn gelabeld zodat er minder tijd nodig is om een afbeelding te kunnen vinden.

Met een aantal verbazingwekkende gratis stockfoto's en video's wordt Pexels wereldwijd gezien als een van de favorieten onder grafisch ontwerpers en bedrijven.

Negative Space

negativespace.co grote afbeeldingenOp de stockfoto website van Negative Space krijgt u toegang tot prachtige afbeeldingen in een hoge resolutie die u geheel gratis voor persoonlijke en commerciële doeleinden kunt gebruiken. Het beschikt over een heel gebruiksvriendelijke interface waarmee zelfs de minst ervaren gebruikers snel en eenvoudig door hun grote collectie afbeeldingen kunnen navigeren.

Burst

burst.shopify.com homepageAls eigenaar van het e-commerce platform Shopify, is Burst een bron voor heldere, hoge kwaliteit afbeeldingen zonder auteursrecht voor commercieel of persoonlijk gebruik, met fantastische collecties met een hoge resolutie.

Dankzij een ongecompliceerde interface, een gemakkelijke navigatie en het snel kunnen downloaden in slechts een paar muisklikken behoort Burst tot een van de meest populaire internetsites voor e-commerce merken over de hele wereld. U hoeft zich niet te registreren en alle afbeeldingen zijn helemaal gratis.

FoodiesFeed

FoodiesFeedwww.foodiesfeed.com homepage is een fantastische site voor foodbloggers of grafische ontwerpers die werken aan projecten voor de voedingssector. Een kleine collectie van heel fraaie, smakelijke afbeeldingen die bijna goed genoeg zijn om in hoge resolutie te printen, waardoor het een geweldige bron is voor ontwerpopdrachten voor de voedingsindustrie.

Met enkele foto's die gratis kunnen worden gedownload, en iStock-prijzen voor anderen, is er hier voor elk wat wils.

Mocht u hier niet de gewenste voedselfoto's kunnen vinden, dan kunt u hier de perfecte professionele voedselafbeeldingen vinden.

Stocksnap.io

Stocksnap.iostocksnap.io homepage is een andere aanbieder voor wie gratis grote afbeeldingen in een hoge resolutie wil hebben. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een treffende foto of illustratie voor uw reclame- of marketingcampagne, een brochure of flyer wilt maken of een website wilt bouwen: stocknap.io heeft prachtige afbeeldingen die een verrijking zijn van uw reclame-uitingen en uw publiek zullen aanspreken.

Large Photos

Large Photoslargephotos.net homepage biedt gratis afbeeldingen in hoge resoluties die ook voor commerciële doeleinden gebruikt kunnen worden. Er is geen attributie vereist en u kunt elke gedownloade XXL foto die onder hun creatieve zero-licentiebeleid zijn gedownload hergebruiken, modificeren en distribueren.


De perfecte XXL foto's vinden

Ongeacht of u een ontwerper bent of dat u verantwoordelijk bent voor de creatie van content voor uw bedrijf, het is een feit dat opvallende afbeeldingen aantoonbaar nieuwe klanten aantrekken en binden. Elk van deze beeldbanken heeft voor elke onderneming wel iets te bieden, maar als u op zoek bent naar méér, bekijk dan deze lijst met de 20 beste stockfoto websites. Wilt u een aantal hiervan gratis proberen? Dat kan. Hoe? Zie het overzicht met gratis stockfoto proefabonnementen.

Voor meer advies over het vinden van topkwaliteit grote foto's die uw merk naar uw doelgroep kunnen communiceren, heeft stockfotos.nl voor elk wat wils. Wij adviseren u over al uw stockfoto's, in welke branche of sector u ook actief bent of welk publiek u ook wilt bereiken.

Bovendien geven wij tips over hoe u bijvoorbeeld afbeeldingen voor marketing kunt gebruiken en hoe u stockfoto's kunt inzetten voor maxiaal scorende Google-advertenties.

Welke websites wilt u testen? Welke sites heeft u al eens geprobeerd? Welke websites met grote afbeeldingen moeten aan onze lijst worden toegevoegd? Wij horen graag van u!

 

MEER INFO
Posters printen – welk beeldformaat heb ik daarvoor nodig?
– De snelste oplossing voor marketing materiaal: Drukwerk sjablonen (templates)!
– Wat zijn de standaard fotomaten voor marketingmateriaal?

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo