Shutterstock foto’s zonder watermerk downloaden – 5 manieren!

Shutterstock logo

Shutterstock is ‘s werelds grootste stockfoto site met een gigantische collectie van meer dan 435 miljoen afbeeldingen in hoge resolutie, die u direct in uw ontwerpen kunt gebruiken. Uiteraard zult u de foto's zonder het Shutterstock watermerk moeten downloaden.

We zullen u de beste manieren laten zien hoe u Shutterstock foto's zonder watermerk kunt downloaden, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de fantastische stockfoto's van Shutterstock.

AI-afbeeldingengenerator van Shutterstock

GRATIS* €29,-
*Tot 10 beelden in 1 maand met een gratis Shutterstock proefversie.
Shutterstock Generate is een AI-afbeeldingsgenerator, aangedreven door Dall-E en getraind met Shutterstock-content, waarmee op basis van tekstbeschrijvingen (zelfs maar één woord) fake-foto's kunnen worden gemaakt die accuraat en juridisch veiliger zijn dan andere opties.
Krijg met het exclusieve gratis Shutterstock proefabonnement tot 10 AI-afbeeldingen gratis!

Shutterstock gratis proefabonnement: 10 foto's in 5 minuten (100% legaal)

Op shutterstock.com vindt u nu een fantastisch aanbod – een proefabonnement waarmee u gratis 10 afbeeldingen van Shutterstock kunt downloaden, allemaal zonder watermerk, en helemaal voor niets!

Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.

Lees hier hoe u bij Shutterstock afbeeldingen zonder watermerk kunt downloaden met deze gratis proefversie:

 • Klik op deze link hier. U wordt dan naar de pagina van het gratis proefabonnement van Shutterstock geleid.
 • Klik op de rode knop “Start je gratis proefversie“. U wordt nu naar het afrekenscherm geleid.
 • Log in op uw account of registreer u voor een account (dit is gratis).
 • Vul de betaalgegevens en betaalmethode in – geen zorgen, er wordt u niets in rekening gebracht.
 • Druk op de knop “Betalen”.
 • Geregeld! Dit duurt misschien een paar minuten, maar uw gratis proefabonnement zal snel worden geactiveerd, zodat u 10 gratis afbeeldingen (stockfoto's of vectoren) naar keuze kunt downloaden, in hoge resolutie en zonder watermerk!
www.shutterstock.com/nl homepage
Wat deze methode zo interessant maakt: De meeste gebruikers die naar Shutterstock foto's zonder watermerk zoeken, zijn eerste gebruikers die proberen om ze gratis te krijgen. Met dit gratis proefabonnement kunt u gratis afbeeldingen krijgen, en volkomen legaal!

Dit is heel belangrijk als u de afbeeldingen in commerciële projecten zoals marketing en reclame wilt gebruiken: het gebruik van foto's zonder licentie kan u veel juridische problemen opleveren.

Alle afbeeldingen die u met het gratis proefabonnement van Shutterstock downloadt, zijn rechtenvrij en hebben een geldige licentie voor commerciële doeleinden, en ze zijn gratis. Wat wilt u nog meer?

Lees voor meer informatie ons uitgebreide Shutterstock testrapport.

www.shutterstock.com/nl pricing
Belangrijk: Met de Shutterstock gratis proefperiode krijgt u de eerste maand gratis van een jaarabonnement met 10 downloads per maand. Dit houdt in dat als u uw account na de eerste maand actief houdt, u € 29 per maand betaalt voor de volgende 11 maanden, en dat u ook elke maand 10 nieuwe downloads krijgt.

Wilt u dit bedrag niet betalen, dan dient u uw Shutterstock gratis proefabonnement tot 5 dagen voor het verstrijken van deze gratis maand op te zeggen. Annuleert u binnen dit tijdsbestek, dan wordt u voor de eerste 10 gratis foto's niets in rekening gebracht.

Wie geabonneerd blijft, kan zijn jaarabonnement nog steeds op elk moment per maand opzeggen.

Meer details vindt u in ons handige stappenplan voor 10 gratis afbeeldingen van Shutterstock!

Beeldpakket: 5 Shutterstock foto's zonder watermerk voor slechts € 49 (eenmalige betaling)

www.shutterstock.com/nl pricing

Shutterstock foto's hebben een watermerk en een lagere resolutie (minder pixels) in de voorbeeldweergave, als u door hun stockfotobibliotheek bladert en een foto selecteert om deze in groter formaat te bekijken. Zodra u een licentie koopt – d.w.z. als u ze rechtmatig downloadt van Shutterstock via onze gratis proefversie, of ervoor betaalt – krijgt u de desbetreffende foto zonder watermerk in een hoge resolutie.

Hebt u slechts enkele afbeeldingen nodig, dan kunt u Shutterstock foto's zonder watermerk verkrijgen door een pakket met on-demand afbeeldingen te kopen. Dit is een eenmalige aankoop waarbij u vooraf betaalt voor een aantal downloadbare afbeeldingen, en vervolgens een heel jaar de tijd hebt om deze downloads te gebruiken.

De prijzen voor beeldpakketten zijn aantrekkelijk, zeker als u onze speciale Shutterstock couponcode gebruikt voor on-demand pakketten! Koop nu met 15% korting en bespaar!

 • Product
 • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

Zo werkt deze kortingscode:

 • Klik op de banner. U komt dan op de prijzenpagina van Shutterstock, en er verschijnt een pop-up met een code: deze pop-up niet sluiten!
 • Kies op de prijzenpagina het door u gewenste pakket en klik op de “kopen” knop. U wordt nu naar het afrekenscherm geleid.
 • Log in op uw account, of meld u aan en creëer een nieuwe account.
 • Vul uw betalingsgegevens in.
 • U ziet aan de rechterkant van het afrekenscherm de gegevens over uw aankoop, met daaronder een vraag: heeft u een couponcode? Klik op deze vraag, zodat er een tekstvak verschijnt.
 • Kopieer de code die u in de eerste stap in de pop-up zag, en plak die in dit tekstvak. Klik nu op “toepassen”.
 • Klaar! De korting wordt onmiddellijk toegepast en wordt weergegeven in uw aankoopgegevens. Klik gewoon op ” Betalen” om de transactie af te ronden en te gaan downloaden.
Waarom wij deze methode goed vinden: Afbeeldingspakketten zijn ideaal voor ontwerpers die slechts zo nu en dan een paar foto's nodig hebben. Het is ook een uitstekend alternatief voor wie een beperkt of onvoorspelbaar budget heeft. Gebruik onze Shutterstock kortingscode en bespaar op de kosten van Shutterstock-afbeeldingen, waardoor u toch die kostbare, commerciële foto's voor slechts € 6,08 of € 8,33 per stuk kunt krijgen.
Belangrijke aandachtspunten: Downloads van afbeeldingspakketten zijn vanaf de aankoopdatum slechts één jaar geldig, vergeet dus niet om ze allemaal te gebruiken voordat ze vervallen. Let op: we hebben in ons overzicht alleen de standaard licentie beeldpakketten opgenomen; u kunt ook pakketten krijgen met een uitgebreide licentie, deze hebben meer gebruiksrechten en kosten daarom veel meer.

Tip: Zoekt u stockvideo's? U kunt alleen video's van Shutterstock zonder watermerk, legaal voor persoonlijk en commercieel gebruik, kopen en downloaden via hun website. Deze site heeft nu zowel standaard als uitgebreide video licenties voor u, zorg er dus voor dat u weet welke licentie het beste bij u past!

Shutterstock abonnement: 10 beelden voor maar € 29 per maand

Afbeeldingspakketten zijn niet de enige manier om Shutterstock foto's zonder watermerk te kopen. Van alle opties is een abonnement op stockfoto's in feite de beste manier om bij Shutterstock watermerken te verwijderen, omdat u hiermee tegen de laagste prijs toegang krijgt tot alle benodigde professionele foto's die u direct en zonder watermerk kunt downloaden. Het maakt een vlotte en stressvrije workflow mogelijk.

www.shutterstock.com/nl pricing

Als klap op de vuurpijl hebben we een Shutterstock kortingscode waarmee u 15% korting krijgt op alle abonnementen en pakketten.

 • Product
 • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!
www.shutterstock.com/nl pricing

De stappen voor de aankoop van een Shutterstock abonnement met onze kortingscode zijn dezelfde als voor een beeldpakket (zie hierboven), maar u selecteert in plaats daarvan het gewenste abonnement.

Voor meer info kunt u ons Shutterstock prijsoverzicht bekijken.

Het voordeel: Shutterstock-abonnementen bieden écht voordelige prijzen voor rechtenvrije afbeeldingen van hoge kwaliteit die u in een groot aantal projecten kunt gebruiken. Dankzij onze speciale Shutterstock korting zijn ze zelfs nog voordeliger.
Belangrijk: Abonnementen zijn een periodieke betaling. U betaalt maandelijks voor het jaarabonnement, en de maand-tot-maand optie gaat meestal standaard gepaard met automatische verlenging (wat betekent dat het abonnement automatisch met nog een maand wordt verlengd – tenzij u het annuleert). Let er dus goed op dat u uw abonnement kiest op basis van uw budget. U kunt uw abonnement echter op elk gewenst moment opzeggen.
NIEUW BIJ SHUTTERSTOCK
Wie stockvideo's en -muziek wil gebruiken voor zijn of haar projecten, moet zeker het nieuwe Flex 25-abonnement van Shutterstock hebben! Hiermee kunt u tot 25 afbeeldingen, 3 stockvideo's, 6 muzieknummers of een combinatie daarvan downloaden.

Het Flex 25-abonnement kost € 69 per maand of € 49 per maand met een eenjarig abonnement.

Op alle bestanden die met het Flex 25-plan worden gedownload, is de standaardlicentie van toepassing en er zijn geen beperkingen wat betreft de beeldgrootte of de videoresolutie.

Let op: onze Shutterstock kortingscode is nog niet van toepassing op dit nieuwe abonnement.

Bekijk hier de Shutterstock Flex 25 optie!

Shutterstock foto's zonder watermerk downloaden - 5 manieren! 5
Download nu met 15% korting foto's, illustraties, video's en muziek met het FLEX 25 abonnement!

Shutterstock Nieuwsbrief: Elke week gratis items

Elke week verstuurt Shutterstock een e-mailnieuwsbrief met informatie en één gratis afbeelding (zonder watermerk) uit hun collectie.

www.shutterstock.com/nl homepage

Van tijd tot tijd bieden zij ook pakketten aan met gratis afbeeldingen, grafieken en andere hulpmiddelen – zoals gratis editor-sjablonen.

www.shutterstock.com/nl homepage

U mag deze gratis bestanden gebruiken onder rechtenvrije licentievoorwaarden, op dezelfde manier als waarop u de bestanden zou gebruiken die u hebt gekocht.

Zo kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van Shutterstock:

 • Meld u aan voor een Shutterstock account (gratis!).
 • Vink bij de aanmelding het vakje aan waarmee u aanbiedingen van de beeldbank wilt ontvangen.
 • Klaar! Steeds als Shutterstock een nieuwsbrief met een gratis afbeelding verstuurt, krijgt u deze ook.
Het voordeel van deze methode: Het kost wat moeite, en hoewel beperkt, zijn de gratis foto's meestal zeer waardevol. Plus, de afbeeldingen zijn rechtenvrij en absoluut veilig om te gebruiken.
Belangrijk: Het gaat meestal maar om één afbeelding per week, en u mag deze niet zelf uitkiezen, zodat ze niet altijd bruikbaar zullen zijn voor uw projecten. Bovendien verstuurt Shutterstock meer dan alleen de nieuwsbrief met gratis afbeeldingen, dus houdt uw inbox in de gaten.

Onwettige methoden (100% illegaal)

We weten dat verschillende internetgebruikers manieren zoeken om “het systeem te omzeilen”, maar we weten ook dat veel mensen denken dat de verwijdering van een watermerk van een afbeelding een onschuldig klusje is, en dus overwegen om tools voor het verwijderen van watermerken en apps voor fotobewerking te gebruiken om van een Shutterstock watermerk af te komen zonder voor de afbeelding te betalen.

Online wordt een groot aantal hulpmiddelen gebruikt, van Photoshop tot Apowersoft watermerkverwijderaar, evenals diverse mobiele apps. Maar deze tools zijn niet voor dit doel gemaakt of bestemd, en mogen niet op deze manier worden gebruikt.

Nadeel van deze methode: Een paar van deze tools werken (de ene beter dan de andere), maar dit is niet alleen illegaal: het is ook een tijdrovende en omslachtige methode, en wat nog belangrijker is, het schaadt de broodwinning van artiesten.
Zodra u de downloadknop van een Shutterstock afbeelding aanklikt, verdient niet alleen de beeldbank aan de verkoop, maar ook degene die de foto heeft gemaakt. Het gebruik van apps om watermerken te verwijderen van foto's zonder licentie is in feite stelen van kunstenaars, waardoor ze geen geld meer kunnen verdienen aan de kunst die u wilt gebruiken.
Belangrijk: Afgezien van het morele aspect van het respecteren van het werk van kunstenaars, is het onrechtmatig verwijderen van watermerken van afbeeldingen om ze later in ontwerpen te gebruiken een regelrechte schending van het auteursrecht, en het kan veel juridische – en financiële – problemen opleveren. Beeldbanken en stockfoto sites als Shutterstock monitoren hun content, en de fotografen en kunstenaars doen dat ook. Wanneer zij ontdekken dat hun werk zonder licentie is gebruikt, kunnen ze een rechtszaak aanspannen. Dit zal resulteren in kosten voor juridische bijstand, en in geval van verlies kan het zijn dat er honderden tot duizenden dollars schadevergoeding betaald moet worden.

Vorig jaar heeft een fotograaf bijvoorbeeld een proces aangespannen tegen niemand minder dan Microsoft voor het vermeende gebruik van verschillende van haar foto's zonder de juiste licentie, en zij eist $2.25 miljoen schadevergoeding! Gewoon om u een idee te geven.

Neem van ons aan, het is de risico's niet waard. Zeker niet als u ze kunt vermijden met een gratis proefabonnement, of een abonnement van €29 per maand!
Het is het vermelden waard dat als u geen van deze methoden prettig vindt, u altijd terecht kunt op een gratis fotosite zoals Unsplash of Pexels, waar u foto's van redelijke kwaliteit kunt downloaden (zonder watermerk en gratis). Let op: gratis licenties zoals Creative Commons en dergelijke, en de sites die ze aanbieden, zijn bij lange na niet zo veilig als stocksites en rechtenvrije afbeeldingen, dus er bestaat nog steeds een potentieel gevaar op juridische problemen. Check ons overzicht van de beste (en veiligste) gratis stockfoto sites.
Meer opties van gratis stockfoto's met een rechtenvrije (wettelijk veilige) licentie? Bekijk dan ons overzicht van de beste gratis stockfoto proefabonnementen!

Shutterstock watermerk – veelgestelde vragen

Dit zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen over het Shutterstock watermerk.

Kan ik het Shutterstock watermerk verwijderen?

Ja. We hebben hierboven de beste manieren vermeld om het watermerk van Shutterstock beelden te verwijderen. Makkelijk, snel, gratis of voordelig en 100% legaal Shutterstock foto's zonder watermerk downloaden.

Kan ik beelden met een watermerk van Shutterstock gebruiken?

Afbeeldingen met een watermerk van Shutterstock zijn slechts een voorvertoning in lage resolutie van de foto's die daadwerkelijk in hoge resolutie te verkrijgen zijn. Het is alleen toegestaan om deze afbeeldingen met watermerk via een link te delen met collega's die aan een bepaalde opdracht werken of om te testen hoe ze eruit zouden zien in een voltooid ontwerp – zoals wanneer u bijvoorbeeld de Shutterstock Editor gebruikt – maar u mag de beelden met watermerk van Shutterstock niet gebruiken in uw voltooide ontwerpen en ze ook nergens publiceren.

Hoe gebruik ik Shutterstock foto's zonder watermerk?

U kunt de Shutterstock foto's zonder watermerk gebruiken door ze te downloaden vanaf hun officiële website. Met de genoemde methoden krijgt u beelden die volkomen legaal en met een licentie zijn en die u kunt gebruiken in een groot aantal uiteenlopende persoonlijke en commerciële projecten: digitale marketing, sociale media, het illustreren van blogposts, en nog veel meer.

Hoe maak ik een Shutterstock watermerk?

Wilt u een watermerk voor uw visuele inhoud maken, kies dan een van de vele online tools om dat te doen (zelfs gratis). U kunt het logo of de tekst die u als watermerk wilt gebruiken uploaden en de tool voegt het automatisch toe aan de gewenste afbeelding. Maar u kunt het watermerk van Shutterstock niet kopiëren. Het logo en merk van Shutterstock zijn handelsmerken en mogen alleen door hen worden gebruikt.

Is er een gratis versie van Shutterstock?

U kunt zich aanmelden voor een gratis account op Shutterstock. Hiermee kunt u onder andere de volledige beeldbibliotheek (afbeeldingen en video's) doorzoeken, foto's opslaan in persoonlijke collecties en de wekelijkse gratis stockfoto's downloaden. Shutterstock heeft maar een beperkt aanbod voor gratis foto's. De overgrote meerderheid van de afbeeldingen op hun website is betaald. Maar u kunt wel een proefabonnement nemen waarbij u 10 gratis Shutterstock foto's zonder watermerk kunt downloaden.

Zijn Shutterstock afbeeldingen gratis?

Nee, in principe niet. Alle foto's van Shutterstock hebben een rechtenvrije licentie en dat houdt in dat u ervoor moet betalen, zij het tegen een lage prijs. U kunt ze kopen met een maandabonnement, een jaarabonnement of op aanvraag met beeldpakketten. En allemaal zeer laag geprijsd. Toch zijn er manieren om legaal aan gratis afbeeldingen van Shutterstock te komen.

Hoe kan ik Shutterstock gratis gebruiken?

Iedereen kan gebruik maken van de Shutterstock-website: u kunt zich gratis aanmelden, de collecties bekijken, foto's opslaan in lightboxes en zelfs de Shutterstock editor gebruiken – helemaal gratis. Voor het downloaden van beelden moet u betalen. Maar als u het Shutterstock proefabonnement gebruikt, de wekelijkse gratis fotobestanden op de Shutterstock website of de bestanden in de wekelijkse nieuwsbrief, dan kunt u Shutterstock beelden gratis krijgen.

Hoe verwijder ik het watermerk van een foto van Shutterstock?

Het watermerk wordt automatisch verwijderd zodra u de afbeelding via de downloadknop van Shutterstock legaal downloadt. Ongeacht of u de afbeelding gratis downloadt of betaalt voor een beeldpakket of abonnement, dit is de enige legale methode om het watermerk van Shutterstock te verwijderen.

Hoe kan ik gratis Shutterstock-video's zonder watermerk downloaden?

De gratis bestanden die wekelijks op de website worden aangeboden, omvatten meestal één gratis stockvideo. De wekelijkse nieuwsbrief heeft soms ook gratis videobestanden. Alleen op deze manier kunt u Shutterstock-video's zonder watermerk gratis en legaal downloaden.

Waar vind ik gratis afbeeldingen die ik kan gebruiken?

Wilt u een gratis stockfoto zonder watermerk, dan gebruikt u een alternatieve website die afbeeldingen gratis aanbiedt. Er zijn veel van deze websites te vinden, die meestal Creative Commons licenties gebruiken voor gratis gebruik. Deze afbeeldingen zijn veel minder veilig dan rechtenvrije afbeeldingen. Bij gebruik van afbeeldingen van een gratis website, loopt u risico. De gratis foto's van Shutterstock zijn hier het beste alternatief voor. Met name met het gratis proefabonnement kunt u dezelfde afbeelding gratis downloaden waar u anders voor zou betalen.

Shutterstock foto's zonder watermerk: Simpeler dan u denkt

Als er iets geconcludeerd kan worden uit dit artikel, dan is het wel dat er meerdere effectieve, veilige en rechtmatige manieren zijn om Shutterstock foto's zonder watermerk afbeeldingen op Shutterstock.com te downloaden.

Er zijn verschillende mogelijkheden, zowel gratis als betaald, om makkelijk aan de gewenste stockfoto's te komen, rekening houdend met de beeldbank en de kunstenaars.

Welke gaat u proberen?

NIEUW BIJ SHUTTERSTOCK

www.shutterstock.com/nl/business/flex-subscriptions

Klik hier en bekijk het aanbod!

Shutterstock Flex 25 – voor slechts €49:

 • foto's en vectoren
 • videoclips
 • muzieknummers

Download nu met 15% korting foto's, illustraties, video's en muziek met het FLEX 25 abonnement!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Shutterstock afbeeldingen zonder watermerk downloaden

🤨 Ik heb een vraag over Shutterstock afbeeldingen zonder watermerk downloaden

🤔 Ik weet niet of Shutterstock afbeeldingen zonder watermerk downloaden iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo