Colorful: De online tool waarmee 3D renderen voor iedereen mogelijk is

colorful logo

We zijn enthousiast over de lancering van Colorful. Dit is een nieuwe app die 3D rendering voor het grote publiek. Dankzij de combinatie van cloud computing en gebruiksvriendelijke in-browser software is het namelijk mogelijk om fotorealistische afbeeldingen op uw computer te maken.

Met dit programma kunt u fantastische foto's van producten en allerlei visuele scènes maken zonder een fotosessie te laten maken, zonder dure apparatuur, zonder geavanceerde ontwerpvaardigheden, en zónder veel geld te hoeven uitgeven.

We weten dat dit ambitieus klinkt, maar we hebben het zelf getest en de resultaten zijn echt veelbelovend.

Virtuele fotografie is de toekomst

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Introductievideo van de Colorful App en voorbeelden

Colorful maakt het mogelijk om realistische foto's te maken door middel van 3D modellering en rendering. Beelden die u op uw eigen computer maakt, maar die er precies zo uitzien alsof ze met een camera zijn gemaakt en met professionele beeldbewerking zijn bewerkt.

Deze technologie is de volgende grote stap op het gebied van stockfoto's – zie bijvoorbeeld wat andere bedrijven doen met AI-gegenereerde afbeeldingen, waarbij het om andere technologie gaat, maar met een vergelijkbaar doel – en Colorful onderschrijft dat.

De onderneming Zerolens die deze nieuwe toepassing heeft ontwikkeld, wijst op de moeilijkheden die zich voordoen bij het maken van foto's op maat op een klassieke manier: kosten en tijd die gemoeid zijn met het huren van een locatie en apparatuur, het inhuren van een fotograaf en modellen, de aankoop van rekwisieten, het klaarmaken van de set met ideale belichting, en ga zo maar door.

Bovendien wordt het nog ingewikkelder wanneer iedereen die bij het project betrokken is, groen licht moet geven voor de genomen foto's, of wanneer je bijvoorbeeld buiten moet fotograferen en overgeleverd bent aan de weersomstandigheden.

Virtuele fotografie is een efficiënte oplossing voor al deze knelpunten. De foto's zijn immers even realistisch en aangepast aan uw behoeften, maar u kunt ze op uw computer maken voor een fractie van de kosten en het gedoe.

Colorful editor
Een voorbeeld van de Colorful beeldbewerker

Colorful: Een toegankelijk programma voor 3D rendering

3D modelleren en 3D renderen is allesbehalve eenvoudig. Om te beginnen is er een behoorlijke kennis van ontwerpsoftware voor nodig. Daarnaast behoort dit proces tot de duurste van alle computerwerkzaamheden, het vereist namelijk het gebruik van professionele en complexe software waarvoor geavanceerde en echt kostbare computers nodig zijn. Zoiets is voor de meeste mensen niet weggelegd.

Dat is nu verleden tijd. De innovatieve applicatie van Colorful gebruikt cloud computing om het moeilijke deel van het 3D render proces af te handelen. De applicatie zelf is volledig web-gebaseerd, waardoor u er toegang toe heeft vanuit bijna elke beschikbare browser. Hiermee worden alle hardware beperkingen in feite weggenomen – u heeft alleen een goede internetverbinding nodig – en wordt 3D rendering een stuk simpeler en goedkoper.

www.colorful.app
Voorbeeld van beschikbare sjablonen op Colorful

Colorful is ook nog eens een gebruiksvriendelijk concept, wat vormgeving betreft. Het programma biedt een groot aantal sjablonen voor scènes en virtuele fotostudio's, maar ook 3D stockmodellen – producten, voorwerpen, enz. – die u kunt selecteren, combineren en aanpassen voor een unieke virtuele scène.

Bekijk een preview van uw resultaat, het uiteindelijke resultaat is van hoge kwaliteit en realistisch. Verder zijn er functies voor samenwerking geïntegreerd, zoals het probleemloos delen van uw virtuele foto's via een link of met deelnemers aan de app, evenals het hergebruik van uw virtuele scènes voor nieuwe afbeeldingen.

Zij verwachten dat hierdoor ook steeds meer ontwerpers zonder specifieke opleiding in 3D-rendering het zelf zullen gaan uitproberen.

Recent hebben we Colorful getest, wat erg goede resultaten opleverde. Hieronder een voorbeeld:

www.colorful.app
Voorbeeld van het gebruik van de Colorful beeldbewerker
www.colorful.app
De render foto die we gemaakt hebben met Colorful

Kleurrijke gratis bètatest & latere prijzen

Colorful prijzen

Vanaf nu heeft Colorful een beta test. Het Starter lidmaatschap is voor altijd gratis en biedt onbeperkte persoonlijke scènes, beperkte live rendering, toegang tot de 3D assets en collectie templates en het exporteren van afbeeldingen in 1K resolutie.

Het Professional-abonnement vormt het premium-segment en biedt onbeperkte teamscènes, snellere live rendering, toegang tot alle collecties, beelden exporteren tot 4K-kwaliteit, en zal binnenkort ook met functies voor het delen en instellen van teams worden uitgebreid.

Dit abonnement kost $29 per maand bij een jaarabonnement, of $34 als u het maandelijks gebruikt. Dit is een zeer voordelige keuze in vergelijking met de veel hogere kosten van traditionele 3D rendering.

Maar gedurende de Beta test is Colorful Professional gratis voor iedereen. Daarom is het nu een goed moment om het te testen!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Colorful

🤨 Ik heb een vraag over Colorful

🤔 Ik weet niet of Colorful iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo