De Everypixel herkenningsfunctie verklapt hoe oud mensen op foto’s zijn

Everypixel, de firma achter diverse AI-gebaseerde hulpmiddelen voor beeldanalyse en -bewerking, dat eveneens onder de paraplu van de Pressfoto Group valt, biedt nu de Everypixel herkenningsfunctie, een nieuwe toevoeging aan de API-dienst voor aanbieders van stockfotos: een software waarmee de leeftijd van de gefotografeerde personen geïdentificeerd wordt.

Dit geavanceerde hulpmiddel is handig voor zowel fotokopers als fotografen en zal later ook beschikbaar zijn in het DAM-product van Everypixel voor portefeuillebeheer.

Hier volgt nadere informatie over deze geweldige nieuwe functie en hoe deze werkt!

Everypixel herkenningsfunctie: Automatische leeftijdsherkenning van gezichten

Logo Everypixel Everypixel is een slimme herkenningsfunctie van de Pressfoto Group dat zich richt op het ontwikkelen van software tools die bij het werken met grote aantallen afbeeldingen tijd en moeite besparen. Zo was de Everypixel cross-agency zoekmachine een van hun eerste producten waarmee u gelijktijdig afbeeldingen bij meerdere beeldbanken kunt bekijken en de prijzen ervan kunt vergelijken.

De nieuwe functie voor leeftijdherkenning is onderdeel van de API-oplossing van Everypixel voor beeldproviders (zoals beeldbanken), die automatische keywording en fotoscores omvat voor zowel professionele als UGC-afbeeldingen. Deze nieuwe tool gebruikt intelligente machine learning om de kenmerken in gezichten te identificeren en aan een bepaalde leeftijd te koppelen.

In het API demomodel kunt u de functie testen door gewoon een willekeurige afbeelding te uploaden of te slepen (u hebt ook de mogelijkheid om hiervoor een aantal voorbeeldfoto's te gebruiken) en het tabblad “leeftijdsherkenning” te selecteren. De software kan in slechts een paar seconden de afbeelding analyseren en een waarde voor de leeftijd van de geportretteerde persoon/personen weergeven.

We hebben het uitgetest en naar onze mening zijn de resultaten, hoewel niet 100% nauwkeurig, binnen een zeer redelijke marge.

Wilt u weten hoe het werkt? Test hier de demo van de Everypixel herkenningsfunctie voor leeftijden.

Everypixel herkenningsfunctie voor de leeftijd

De Everypixel herkenningsfunctie – AI ontwikkeld om de menselijke leeftijd in gezichten te kunnen herkennen

Volgens het team van Everypixel hebben hun datawetenschappers de nieuwe functie ontwikkeld door het een database te laten analyseren van ongeveer 300.000 afbeeldingen afkomstig van IMBD en Wikipedia, twee bronnen die jaar na jaar verschillende portretten van beroemdheden laten zien, waarbij hun leeftijdsverloop zichtbaar wordt.

Zo monitort dit systeem de veranderingen in het menselijk gezicht in verschillende levensfasen en probeert het de herkenningspunten te identificeren die een indicatie zijn voor elke leeftijd. Heel gaaf.

Wij veronderstellen dat deze gegevensverzameling de lichte onnauwkeurigheid in de resultaten verklaart, omdat celebrities geneigd zijn er op foto's jonger of ouder uit te zien door styling, make-up, belichting, lichtverdeling enz.

Toch is de Everypixel herkenningsfunctie voor leeftijden redelijk accuraat en bruikbaar voor het zoeken naar afbeeldingen en categorisatie van foto's. Deze tool kan deze functionaliteit meer intuïtief maken en het voor bedrijven gebruiksvriendelijker maken.

En laten we eerlijk zijn, het is gewoon grappig om deze functie te gebruikend!

Probeer de demo van de Everypixel herkenningsfunctie voor leeftijden eens met uw eigen favouriete foto's. 

Nieuw: Fotografie trends 2023: inspirerende foto’s voor dit jaar!

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo