Shutterstock en CAI (Content Authenticity Initiative) werken samen om misleidende informatie online tegen te gaan

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock en CAI werken nu samen! De beeldbank heeft onlangs bekendgemaakt dat het deelneemt aan het Content Authenticity Initiative (CAI) om de verspreiding van misleidende informatie online tegen te gaan. Door de Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) standaard in haar AI-mogelijkheden en creatieve tools te integreren, waaronder de AI beeldgenerator, is Shutterstock ook van plan om gebruikers te beschermen met verifieerbare informatie door Content Credentials te integreren.

Met andere woorden: Shutterstock en CAI werken samen.

Het doel van Shutterstock is om ervoor te zorgen dat elke bron wordt gecertificeerd met veilige metadata over de creatie, het auteurschap en de bewerkingsgeschiedenis. De gratis, open-source standaarden van de CAI zullen deze gegevens bijhouden in een spoor van metadata over meerdere tools.

De Senior Director of AI and Data Science van Shutterstock, Dr. Alessandra Sala, benadrukt het belang van transparantie en het onderscheid tussen door AI gegenereerde en door artiesten gecreëerde content:

“Deelnemen aan de CAI en het aannemen van de onderliggende C2PA-standaard is een logische stap in onze aanhoudende inspanningen om onze kunstenaars en gebruikers te beschermen door de ontwikkeling van systemen en infrastructuur te ondersteunen die meer transparantie creëren en onze gebruikers helpen om gemakkelijker te identificeren wat een creatie van een kunstenaar is versus door AI gegenereerde of aangepaste kunst, […]. Het is voor ons een genoegen om met de CAI samen te werken met een aantal organisaties die de sector vormgeven en deze geweldige kans en verantwoordelijkheid op ons te nemen, nu we beslissende stappen zetten om de consumptie te waarborgen en de controleerbaarheid van deze nieuwe klasse content te verbeteren.”

Shutterstock en CAI

De CAI, die onder leiding staat van Adobe, werkt samen met marktleiders in de sector om het vertrouwen in digitale content te vergroten. Met de opmars van AI-gegenereerde content kan de Content Credentials-oplossing van de CAI worden toegepast op verschillende bestandsformaten, zoals afbeeldingen, video en audio, om consumenten te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de content die ze online tegenkomen.

Het samenwerkingsverband van Shutterstock met CAI is de laatste in een keten van strategische stappen om ethische AI-ontwikkelingen naar de creatieve industrie te brengen. Shutterstock biedt ook compensatie voor het gebruik van generatieve AI-beelden, ondersteunt de ontwikkeling van ethische AI-modellen door samenwerkingen en compenseert kunstenaars via het Contributor Fund.

Shutterstock en CAI (Content Authenticity Initiative) werken samen en de beeldbank gaat ook samenwerkingsverbanden aan met leiders uit de technologische industrie om generatieve AI-tools en -standaarden te ontwikkelen.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo