Wat is Shutterstock? Een van de beste beeldbanken!

shutterstock logo

Het is niet mogelijk om online naar stockfotografie te zoeken zonder tenminste één keer (of zelfs vele keren) de naam Shutterstock tegen te komen, zeker als u goedkope stockfoto's zoekt. Maar wat is Shutterstock? Hoe werken hun licenties en wat zijn de prijzen?

In het kort: de grootste beeldbank in de sector die uitblinkt in microstock: ze bieden een collectie van meer dan 485 miljoen rechtenvrije afbeeldingen tegen zeer lage prijzen.

De Shutterstock prijzen en licenties, een enorme bibliotheek en een geweldige kwaliteit en variatie aan content zijn de reden voor hun populariteit en voor het feit dat u niet om ze heen kunt als u naar stockfoto's zoekt. De foto's, illustraties, vectoren, muziek en het videomateriaal uit de omvangrijke bibliotheek is geschikt voor commercieel gebruik − onder andere voor websites, posters voor marketing, sociale media, e-mailmarketing, tijdschriften, advertenties en e-books.

Heeft u de visuele content voor merchandise nodig (bijv. t-shirts) nodig, dan moet er een van de uitgebreide licenties van Shutterstock (een standaard licentie met aanvullende rechten) gebruikt worden. De uitgebreide licentie biedt als licentieovereenkomst dekking voor meer commerciële doeleinden.

Meld u gratis aan bij Shutterstock en ontdek na het registreren de miljoenen prachtige, goedkope stockfoto's. Als u wilt kopen, dan is er goed nieuws! U krijgt 15% korting op uw abonnement voor foto's met een standaard licentie met onze exclusieve Shutterstock couponcode!

Ontdek miljoenen afbeeldingen van Shutterstock door hieronder uw zoekterm in te voeren. U kunt dan de gewenste bestanden selecteren en met een abonnement of beeldpakket downloaden.


Bij deze beeldbank heeft u ook volop mogelijkheden om beelden te bewerken om uw workflow makkelijker te maken. En er is goed nieuws: u kunt Shutterstock Creative Flow nu gratis proberen in combinatie met 10 gratis afbeeldingen.


Shutterstock kortingscode voor abonnementen en beeldpakketten

Met deze exclusieve kortingscode bespaart u 15% op alle abonnementen en prepaid beeldpakketten bij Shutterstock!

Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

Shutterstock video kortingscode

Met deze exclusieve kortingscoupon krijgt u 15% korting op de aankoop van videoclips!

Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen en pakketten!
www.shutterstock.com/nl homepage

Wat is Shutterstock? Hier een kort overzicht

Dit is in het kort wat u moet weten over Shutterstock:

  • Dit bedrijf is opgericht door programmeur en fotograaf Jon Oringer, en is gevestigd in New York City.
  • Het is een baanbrekende beeldbank die het abonnement op stockfoto's heeft geïntroduceerd.
  • Een collectie met meer dan 485 miljoen foto's in hoge resolutie
  • Ze hanteren een heel flexibele rechtenvrije licentie
  • Er zijn geweldige opties om via abonnementen en beeldpakketten goedkoop royaltyvrije afbeeldingen te downloaden
  • Veel keuze aan videomateriaal, muziek en redactionele content van de beste fotografen
  • Geweldige technische bewerkingstools en een heel gebruiksvriendelijke website
  • De rechten en aansprakelijkheid die van toepassing zijn, zijn goed geregeld

Maar om werkelijk de waarde van deze website voor afbeeldingen te ontdekken, moeten we u iets meer vertellen. Laten we beginnen met de geschiedenis van het bedrijf:

Wat is Shutterstock's geschiedenis?

Wat is Shutterstock

In 2003 heeft programmeur en fotograaf Jon Oringer Shutterstock opgericht, een nieuw bedrijf voor stockfotografie, dat visuele content onder een rechtenvrije licentie en tegen zeer lage prijzen uitgeeft, met een minimale betaling – wat wij “microstock” noemen. In eerste instantie werden 100.000 foto's van Oringer beschikbaar gesteld, maar al snel konden ook anderen hun foto's aanleveren.

Op dat moment was er al een andere firma, iStock, dat dit model uitprobeerde. Maar Shutterstock was zelf een pionier met de innovatie van de verkoopmethode: een abonnement voor stockfoto's. Zij stelden een bepaald aantal downloads per dag voor een vast maandbedrag ter beschikking. Het was een doorslaand succes, zodat iStock en alle andere beeldbanken in de sector deze methode overnamen.

Door de afkomst en expertise van de oprichter is de nadruk van dit bedrijf altijd blijven liggen op het aanbieden van de grootste variatie aan content en de beste technologische functionaliteit.

Shutterstock heeft één van de grootste collecties stockfoto's met meer dan 750 miljoen afbeeldingen in hoge resolutie en voegt elke week zo'n 800.000 nieuwe bestanden toe. Zij controleren inzendingen op technische kwaliteit en bieden een grote keuze aan inhoud en hoogwaardige beelden. Deze afbeeldingen hebben een rechtenvrije licentie voor gebruik in verschillende projecten.

De afgelopen jaren hebben ze zich meer gericht op groei, waarbij ze ernaar streefden een one-stop shop te worden voor alle visuele ontwerpers. Met overnames, samenwerkingsverbanden en uitbreidingen hebben ze stockvideo's en audiobestanden in de collectie opgenomen, een uitstekende service voor redactioneel beeldmateriaal van beroemdheden en nieuwswaardige content, en geweldige content-integraties.

Shutterstock heeft de afgelopen jaren zijn positie aan de top van de sector weten te behouden. Ze zijn niet voor niets zo populair: voor vrijwel alle kopers is er een goede aanbieding.

Lees voor meer informatie over deze beeldbank ons uitgebreide Shutterstock testrapport.

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock prijzen

Wat zijn de prijzen van Shutterstock? Dat hangt af van de aankoopwijze die u kiest, maar kort gezegd: niet veel.

Als u op aanvraag (on demand) afbeeldingen koopt, dan kunt u dat doen met beeldpakketten: u koopt een pakket voor een bepaald aantal downloads, en gebruikt deze om de afbeeldingen te krijgen die u wilt. Er zijn pakketten met 5 en 25 afbeeldingen voor respectievelijk € 49,- (€ 9,80 per beeld) en € 179,- (€ 7,16 per beeld).

Pakketten beginnen bij 2 afbeeldingen voor € 29,- ( € 11,- per afbeelding) en met het grootste pakket met 25 afbeeldingen betaal je slechts € 9,16 per afbeelding. Super goedkoop!

Een abonnement geeft echter de laagste prijzen voor stockfoto's die u zonder watermerk kunt downloaden. Dit zijn de mogelijkheden en de prijzen:

Wat is Shutterstock? Een van de beste beeldbanken! 4

Meer informatie over de prijzen van Shutterstock vindt u hier.

Hoe werkt Shutterstock

De beeldbank biedt rechtenvrije afbeeldingen. Deze licentie is heel flexibel en betaalbaar.

Rechtenvrij betekent dat u geen verdere royalty's hoeft te betalen voor het gebruik van de afbeelding als u eenmaal voor de licentie heeft betaald. Als u zich afvraagt of Shutterstock auteursrechvrij (copyright) is, is het antwoord nee: de afbeeldingen zijn niet gratis te gebruiken, u moet er voor betalen, maar slechts één keer. Zodra u de licentiekosten hebt betaald, mag u de afbeelding voor altijd en voor meerdere toegestane doeleinden gebruiken.

Met de Shutterstock standaard licentie heeft u de gebruiksrechten om het beeldmateriaal (u kunt er foto's, illustraties, video's en muziek downloaden) te gebruiken voor verschillende commerciële, promotionele en persoonlijke doeleinden, waaronder marketing en reclame, grafisch ontwerp, decoratie of artwork, of een andere manier .

Shutterstock gebruiken voor commerciële content is dus een verstandige keuze, omdat zij alle beelden controleren op releases van modellen en eigendommen – de gebruiksrechten, auteursrechten en aansprakelijkheid zijn duidelijk inzichtelijk gemaakt en geregeld. Wanneer ze als commercieel (voor onder meer reclame en het distribueren van drukwerk) worden aangemerkt, dan weet u dat ze zijn gecontroleerd en veilig kunnen worden gebruikt.

De standaard licentie kent wel enkele beperkingen. Enkele daarvan zijn onveranderlijk: u mag de afbeelding niet gebruiken op een lasterlijke manier, u mag foto's met modellen niet gebruiken op een manier die suggereert dat ze een product of dienst goedkeuren, u mag de afbeeldingen niet gebruiken op een lasterlijke manier of verbonden met moreel twijfelachtige concepten, en u mag de afbeelding niet doorverkopen, verspreiden of aan iemand schenken.

Andere beperkingen zijn dat ze de oplage en digitale reproducties van de afbeelding beperken tot 500.000 exemplaren. Bovendien verbieden ze het gebruik van de afbeelding in producten die u van plan bent te verkopen. Maar deze beperkingen kunt u opheffen: met een uitgebreide licentie kunt u de rechten krijgen op onbeperkte afdrukken en reproducties, alsook het gebruik in of op producten voor wederverkoop. Uiteraard tegen een hogere prijs.

www.shutterstock.com/nl homepage

Waarom de royaltyvrije afbeeldingen van Shutterstock populair

De hierboven genoemde redenen geven aan waarom zoveel kopers voor Shutterstock kiezen: het is een geweldige optie voor iedereen.

Heeft u slechts een paar afbeeldingen nodig, of het gebruik van stockfoto's eerst wil testen, kies dan voor goedkope on-demand afbeeldingen met beeldpakketten. Hebt u veel afbeeldingen nodig, dan kunt u deze voor slechts € 0,21 per stuk downloaden met een stockfoto-abonnement! En u kunt ook stockvideo's, stockmuziek en -geluiden en redactionele foto's kopen.

Met meer dan 485 miljoen afbeeldingen vindt u gegarandeerd heel veel content over elk denkbaar onderwerp of thema. Met de intelligente zoekfunctie voor beeldherkenning is het ook veel makkelijker om de gewenste afbeeldingen te vinden en de beste content voor uw projecten te ontdekken.

Dankzij de rechtenvrije licentie krijgt u waar voor uw geld en kunt u de foto's voor altijd gebruiken, zo vaak u wilt en in zoveel projecten als u wilt.

Dus wat is Shutterstock: misschien wel de meest populaire beeldbank met zeer lage prijzen, flexibele licenties, een enorme collectie en een uitstekende service.

Wat is Shutterstock − veelgestelde vragen

Wat kun je met Shutterstock?

Dankzij het enorme aanbod en de flexibele licenties kunnen de stockfoto's, vectorafbeeldingen en video's van Shutterstock gebruikt worden voor alle denkbare commerciële doeleinden en videoproducties. U kunt er sociale media en Nederlandse beelden, maar ook elke andere stockfoto met ieder mogelijk thema downloaden. In vergelijking met andere beeldbanken op het web kunt u bij Shutterstock het meest gevarieerde muziek, beeld- en videomateriaal van de beste fotografen downloaden.

Is Shutterstock gratis?

Shutterstock is niet gratis.

Hoe duur zijn stockfoto's? Wat is Shutterstock's prijsstelling?

Stockfoto's zijn goedkoop en vanaf € 0,21 verkrijgbaar. De abonnementen Lees hier alles over de Shutterstock prijzen voor foto's en professionele video's.

Kan ik foto's online kopen?

Ja, Shutterstock verkoopt al haar beeldbestanden online. U kunt ook uw eigen foto's online verkopen via hun website zoals duizenden andere fotografen doen.

Mag ik de foto's van Shutterstock bewerken?

Ja, dat mag. Op het web vindt u diverse software waarmee u de beelden die u hebt gedownload kunt bewerken. Hier vindt u de beste bewerkingsprogramma's, waaronder AI-fototools voor het verkrijgen van kwaliteitsbeelden. In de bepalingen staat aangeduid dat de beelden en digitale sjablonen die u wilt downloaden niet exclusief zijn en er geldt een niet overdraagbaar recht voor

Heeft Shutterstock een uitgebreide licentie?

Ja, die is verkrijgbaar en bieden aanvullende en andere rechten en bepalingen voor het produceren van producten die uitsluitend voor merchandise bedoeld zijn. Ook deze licentieovereenkomst staat niet toe dat de foto's en video's op een of andere wijze voor criminele activiteiten worden gebruikt. Blijf rekening houden met het gevoelig gebruik voordat u de beelden gebruikt. Lees hier alles over gevoelig gebruik.

Wilt u een aankoop doen bij Shutterstock, dan kunt u nu 15% korting krijgen op uw abonnement met onze speciale Shutterstock couponcode!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Shutterstock

🤨 Ik heb een vraag over Shutterstock

🤔 Ik weet niet of Shutterstock iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo