Gebruik afbeeldingen van tekens en symbolen in uw ontwerpen

Tekens en symbolen zijn een manier om concepten en ideeën beeldend weer te geven. Zij maken deel uit van de moderne communicatie. Daardoor zijn afbeeldingen van tekens en symbolen ook een populaire categorie in de beeldcollecties van Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock en worden ze veel gebruikt in de grafische vormgeving.

We zullen hier vandaag dieper ingaan op de afbeeldingen van tekens en symbolen, wat de meest populaire zijn, en hoe u ze effectief kunt gebruiken.

Wilt u snel en makkelijk afbeeldingen van tekens en symbolen zoeken? Doe dit de zoekfunctie hieronder.Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Laten we nu verder ingaan op het onderwerp:

Wat zijn tekens, symbolen en iconen?

In de wereld van vormgeving en ontwerp wordt voortdurend gesproken over tekens, symbolen en iconen, maar wat ze werkelijk vertegenwoordigen, is dit:

  • Symbolen zijn tekens die geen visuele gelijkenis vertonen met het concept of het idee dat zij voorstellen. Zo stelt de letter R een klank voor die geen beeld heeft. Of de witte duif, wat een algemeen gebruikte representatie is van vrede ondanks het feit dat er geen echt visueel verband bestaat met het concept.
  • Iconen of pictogrammen zijn tekens die een visuele gelijkenis vertonen met wat ze voorstellen. Denk bijvoorbeeld aan een tekentje met de vorm van een mobiele telefoon om een mobiele telefoon aan te geven.

De meerwaarde van tekens in beeldcommunicatie

Dankzij tekens, symbolen en iconen kunnen we dingen op een visuele manier duidelijk maken, die anders niet op een grafische manier zouden kunnen worden afgebeeld. Vooral voor marketing en branding is dit erg waardevol, omdat de visuele impact van uw boodschap van cruciaal belang is voor het bereiken van uw doelstellingen.

U kent vast en zeker de uitdrukking “een foto zegt meer dan duizend woorden”. Tekens en symbolen kunnen u veel woorden besparen en ideeën helderder overbrengen. Wanneer uw webpagina of landingspagina bijvoorbeeld een knop voor het downloaden van uw product heeft, zal het een stuk duidelijker en aantrekkelijker zijn als u een naar beneden wijzend pictogram van een pijl gebruikt (een bekende weergave voor het downloaden van een bestand) dan wanneer u een hele lap tekst gebruikt.

Tekens en symbolen zijn niet meer weg te denken uit de stockfotografie, en u zult bij beeldbanken volop keuze hebben. U vindt ze zowel in fotografie als in grafische illustraties in vectorformaat, en in een enorme variatie van onderwerpen en stijlen.

Populaire afbeeldingen met tekens en symbolen

Deze tekens en symbolen zijn op dit moment het populairst in de creatieve visuele wereld.

Letters

Afbeeldingen met tekens en symbolen
Copyright: ncl/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Het alfabet is, zoals we al opmerkten, een van de vaakst gebruikte tekentypes. Lettertypes, de creatieve stijlen, vormen en kleuren die u aan letters – en natuurlijk ook aan cijfers – kunt geven, zijn een fantastische mogelijkheid om wat u wilt zeggen visueel meer inhoud te geven.

Symbolen van leven en dood

Foto met duif
Copyright: joto/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Het Coronavirus heeft een pandemie veroorzaakt die de tegenstelling leven/dood duidelijk zichtbaar heeft gemaakt. Symbolen voor beide, zoals de witte duif voor vrede en hoop (leven) en de gekruiste botten en schedel (geassocieerd met dodelijk gevaar), zijn op dit moment erg populair.

Waarschuwingstekens

Gebruik afbeeldingen van tekens en symbolen in uw ontwerpen 3
Copyright: fredyhanny/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Dergelijke symbolen maken deel uit van ons dagelijks leven. Hetzij gele borden die waarschuwen voor natte vloeren, of oranje affiches die vragen om op te passen voor honden of drukke wegen, dan wel rechttoe rechtaan rode borden die waarschuwen voor gevaren of die bepaalde activiteiten verbieden. Waarschuwingsborden zijn niet meer weg te denken en hebben een groot aantal gebruiksmogelijkheden in design.

Symbolen voor recycling

Gebruik afbeeldingen van tekens en symbolen in uw ontwerpen 4
Copyright: BreakingTheWalls/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Milieubewustzijn is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Vraagstukken zoals klimaatverandering en individuele en collectieve milieuvriendelijke acties passeren voortdurend de revue en zijn populair in beelden met een natuurthema. Iedereen wordt groen. Een favoriet symbool in deze categorie is het teken met drie pijltjes dat recycling symboliseert.

Romantiek en liefdestekens

Gebruik afbeeldingen van tekens en symbolen in uw ontwerpen 5
Copyright: masone/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Positief is dat de liefde nooit uit de mode raakt. Klassieke symbolen die in verband worden gebracht met romantiek, zoals rode harten, zijn nog steeds erg populair.

Symbolen voor topkwaliteit en uitmuntendheid

Gebruik afbeeldingen van tekens en symbolen in uw ontwerpen 6
Copyright: b-fruchten/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De vijfpuntige ster, maar ook een line-up van één tot vijf sterren, geldt nu universeel als een symbool van topkwaliteit en uitmuntendheid. Iedereen wil ze!

Medische symbolen

Gebruik afbeeldingen van tekens en symbolen in uw ontwerpen 7
Copyright: omphoto/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Dit is geen verrassing. Vanwege de aanhoudende Covid-19-pandemie speelt de geneeskunde een belangrijke rol in alle dagelijkse communicatie, en diverse medische symbolen, zoals het rode kruis of een bord met EHBO, en zelfs iconen zoals een aktetas met een kruis erop, zijn veelgevraagd.

Koop hier uw afbeeldingen van tekens en symbolen

Nu u weet welke foto's u moet zoeken, is het belangrijk te weten waar u fantastische afbeeldingen van borden en symbolen kunt vinden tegen de laagste prijzen. Dit zijn de beste stockfoto sites op internet.

Photocase

photocase logo

Photocase is een Duitse stockfoto-site die zich specialiseert in out-of-the-box, creatieve en unieke stockfoto's. U vindt er een grote keuze aan foto's en illustraties van tekens en symbolen. Opgemerkt moet worden dat veel van de borden in het Duits zijn.

Lees alles in de Photocase recensie, en pak voordeel met de speciale Photocase couponcode met freebies en korting!

Stockphotos.com

Stockphotos.com logo

Stockphotos.com verkoopt stockfoto's van hoge kwaliteit tegen bijzonder voordelige prijzen voor het midden- en kleinbedrijf. U vindt er veel afbeeldingen van tekens en symbolen, vectorillustraties en pictogrammen.

Meer hierover leest u in het Stockphotos.com testrapport. Bekijk ook de fantastische Club-aanbiedingen en couponcode voor 10 gratis beelden!

Shutterstock

shutterstock logo

Shutterstock is de grootste beeldbank ter wereld. Op deze site vindt u miljoenen rechtenvrije afbeeldingen van tekens en symbolen, iconen, lettertypen en alles wat u maar kunt bedenken.

Lees ons Shutterstock testrapport voor meer bijzonderheden, en laat de speciale Shutterstock kortingscode voor extra voordeel niet aan u voorbij gaan!

iStock

istock logo

iStock is een toonaangevend stockfotobureau waarvan de collectie is opgesplitst in twee categorieën: budgetvriendelijke foto's en exclusieve foto's van hoge kwaliteit. Beide categorieën hebben alle mogelijke afbeeldingen van tekens en symbolen voor al uw ontwerpen.

Alle info vindt u in de iStock recensie, en u krijgt flinke kortingen met onze iStock actiecode!

Adobe Stock

adobe stock logo

Adobe Stock is een stockfotodienst van Adobe waarvan de fotobibliotheek de meest hippe en populaire afbeeldingen voor de creatieve gebruiker biedt. Hier vindt u miljoenen afbeeldingen van tekens en symbolen om uw projecten te perfectioneren.

Bekijk het Adobe Stock overzicht voor meer informatie, en probeer ze nu gratis met het Adobe Stock proefabonnement!

123RF

123rf logo

123RF heeft een groot aantal afbeeldingen van tekens en symbolen. Behalve deze beelden vindt u er foto's, illustraties en video's over alle mogelijke onderwerpen tegen lage prijzen.

Meer informatie kunt u vinden in het 123RF testrapport. Ontvang nu korting met onze 123RF kortingscode.

Prijzen

Stockphotos.com, Shutterstock, iStock, Adobe Stock en 123RF bieden foto's, vectoren en video's tegen lage prijzen aan. Photocase heeft unieke en kunstzinnige afbeeldingen van tekens en symbolen voor u.

In dit overzicht vindt u de lage prijzen van de beeldbanken uit dit artikel:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

Heeft u al afbeeldingen van tekens en symbolen geprobeerd? Nee? Waar wacht u nog op?

Hoofdafbeelding: Copyright van ncl/Photocase.com, joto/Photocase.com, fredyhanny/Photocase.com, BreakingTheWalls/Photocase.com, b-fruchten/Photocase.com, omphoto/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen van tekens en symbolen

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen van tekens en symbolen

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen van tekens en symbolen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo