De beste Nederlandse beeldbanken en stockfotosites!

De meeste grote beeldbanken en stockfotobureaus, zoals Shutterstock, Getty Images, iStock en Photocase, zijn gevestigd in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland. Maar soms is het gewoon handiger om uw afbeeldingen van een Nederlandse beeldbank te kopen. U kunt hiervoor terecht bij een aantal geweldige Nederlandse beeldbanken met een collectie zeer gevarieerde topkwaliteit foto's en niet onbelangrijk, een uitstekende Nederlandstalige klantenservice. Vooral voor kopers die zich niet vetrouwd voelen met Engels is dit van toegevoegde waarde, omdat het contact in het Nederlands gewoon een stuk makkelijker is.

Maar dat is niet het enige voordeel. Betalen per factuur of bankoverschrijving is in Noord-Amerika vrij ongebruikelijk, maar voor de Nederlandse beeldbanken is dit een gangbare betalingswijze. Daarbij komt nog dat de Nederlandse fotobureaus hun prijzen in euro's weergeven, zodat er geen sprake is van prijsschommelingen door wisselkoersen die vaak veranderen.

Bent u niet bekend met stockfoto's? Lees hier wat stockfoto's zijn. We voor u ook een nieuwe complete handleiding voor stockfotografie samengesteld, zodat u afbeeldingenen illustraties veilig en probleemloos kunt gebruiken.

Maak nu kennis met een aantal Nederlandse beeldbeeldbanken, enkele buitenlandse stockfotosites en een drietal gespecialiseerde beeldbanken uit eigen land. U vindt in dit overzicht ook veel praktische informatie over licenties en het gebruik van afbeeldingen.

Overzicht van de beste Nederlandse beeldbanken met een Nederlandstalige klantensevice

Wij hebben hier een overzicht voor u samengesteld met 4 grotere beeldbanken uit Nederland met een Nederlandstalige klantenservice, waarvan de foto's en afbeeldingen van Nederlandse fotografen afkomstig zijn.

Nationale Beeldbank

 Nederlandse beeldbanken Nationale Beeldbank

Screenshot van de website van Nationale Beeldbank

Nationale Beeldbank logo

De Nationale Beeldbank is in 2006 opgericht en een van de bekendste beeldbanken van Nederland waar u online typische en alledaagse Nederlandse foto's kunt kopen. Dit fotobureau uit Den Haag heeft zich gespecialiseerd in Nederlands beeldmateriaal dat afkomstig is van één van de duizenden Nederlandse fotografen die hun foto's aan de Nationale Beeldbank aanbieden.

Ze hebben een collectie van meer dan 1 miljoen afbeeldingen die afhankelijk van de door u geselecteerde licentie zowel redactioneel als commercieel mogen worden gebruikt. Dat deze beeldbank (sinds 2018 onderdeel van Hollandse Hoogte) populair is, blijkt uit de duizenden bezoekers die dagelijks op deze site naar het juiste beeldmateriaal zoeken. Eventuele vragen kunt u altijd in het Nederlands stellen, de medewerkers kunnen u zelfs helpen bij het vinden van de juiste afbeeldingen. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief van de Nationale Beeldbank.

Uiteraard kunt u voor het vinden van foto's relevante zoektermen in het zoekveld invullen, maar u kunt ook één van de specials selecteren zoals onderwijs in Nederland, milieu en duurzaamheid, zomer in Nederland en actueel. Zoals vooral deze laatstgenoemde special al aangeeft, biedt de Nationale Beeldbank veel redactioneel beeldmateriaal aan.

De fotoprijzen van de Nationale Beeldbank

Met behulp van het volgende voorbeeld zullen we u laten zien wat de prijzen van de Nationale Beeldbank zijn. We hebben een foto uit de special “buiten sporten” gekozen.

Nationale beeldbank prijzen

Zoals u ziet staan aan de rechterzijde van deze foto een aantal opties weergegeven. De prijs van de afbeelding wordt berekend op basis van de licentie (redactioneel of commercieel), het gebruik (online of print) en het beeldformaat (klein, standaard of groot). U kunt de foto's veilig afrekenen via iDeal.

Meer algemene informatie over het gebruik van foto's en afbeeldingen

Hollandse Hoogte

 Nederlandse beeldbanken Hollandse Hoogte afbeeldingen

Screenshot van de website van Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte logo

Het fotobureau Hollandse Hoogte uit Den Haag biedt afbeeldingen van zowel Nederlandse als buitenlandse fotografen aan. Hollandse Hoogte is met een beeldcollectie van meer dan 25 miljoen afbeeldingen een van de meest gebruikte Nederlandse beeldbanken. De foto's worden op de site in de categorieën Potretten, Lifestyle, Entertainment, Historisch, Creative en Premium portraits ingedeeld.

Dit is bij uitstek een van de Nederlandse beeldbanken voor typische lifestyle en historische foto's uit eigen land. Met name voor redactionele foto's is dit het juiste adres, zoals veel kranten en uitgevers kunnen beamen.


Ook bij deze beeldbanken kunt u terecht voor fantastische lifestyle afbeeldingen en de beste historische foto's.

Een groot deel van het fotomateriaal is afkomstig van bekende Nederlandse fotografen, onder andere Willem Middelkoop, Hans Aarsman, Rob Engelaar, Sacha de Boer en Arnold Karskens, en wordt door uitgevers van dagbladen en zelfs de overheid gebruikt in kranten en andere publicaties.

De fotoprijzen van Hollandse Hoogte

Om te laten zien hoe u bij Hollandse Hoogte een foto koopt, hebben we zomaar een zoekterm ingevoerd. In dit geval hebben we gekozen voor “Sail Amsterdam”. Dit is één van de foto's die in de zoekresultaten word weergegeven. Als u op de afbeelding klikt, verschijnt deze fotopagina:

Hollandse Hoogte beelden

Zoals u ziet wordt er op de gegevenspagina van de afbeelding duidelijk aangegeven in welke resoluties u deze kunt kopen. De beeldinformatie vermeldt het land en de stad, maar ook de bron en de beeldrechten . In veel gevallen is dat een Rights Managed-licentie.


Wilt u meer informatie over deze licentie, lees dan het artikel “Wat verstaan we precies onder Rights Managed-licenties?

Op de site van Hollandse Hoogte vindt u geen prijzenpagina, maar u kunt op de website “offerte aanvragen” klikken. Nadat u dit hebt gedaan, kunt u in de getoonde offerteaanvraag uw gegevens invoeren. Vervolgens selecteert u zoals u in de afbeelding hieronder kunt zien het beoogde gebruik, drukwerk, type, exclusiviteit en het formaat ten opzichte van de pagina in. Op basis van de door u ingevoerde gegevens ontvangt u dan een prijsopgave.
Offerteaanvraag

Meer nuttige informatie over beeldlicenties

Regiostock

Nederlandse beeldbanken Regiostock

Screenshot van de website van Regiostock

Regiostock logo

Het fotobureau Regiostock is een van de Nederlandse beeldbanken waar u terecht kunt voor typisch Nederlandse foto's en video's uit de regio. De beeldcollectie is afkomstig van meer dan honderd fotografen die bekende en minder bekende Nederlandse thema's vastleggen, zodat er voor elke regio fraaie foto's voor handen zijn. Behalve afbeeldingen biedt Regiostock ook video's met puur Nederlandse onderwerpen als een terrasje pakken, fietsen, Sinterklaas en Koningsdag.

De prijzen van Regiostock

Nederlandse beeldbanken Regiostock

Regiostock heeft een duidelijke prijsstelling voor al haar beelden. De prijzen die zij hanteren per foto: Groot – €60,00, Medium – €40,00 en Klein – €25,00. De beeldformaten staan duidelijk aangegeven. Er geldt een eenmalige licentie voor de beelden met een geldigheid van max. 1 jaar.

U mag de foto's voor redactionele en commerciële toepassingen gebruiken, wat vooral interessant is voor landelijke en lokale reclamecampagnes en marketingactiviteiten met voor iedereen herkenbaar beeldmateriaal.


Lees hier hoe u de perfecte marketing afbeeldingen kiest en hoe u met uw Google-advertenties maximale resulaten krijgt!

Naast de afbeeldingen die u bij Regiostock kunt verkrijgen, biedt deze Nederlandse beeldbank ook aantrekkelijk geprijsde video's aan voor redactioneel (€99,00) en commercieel (€149,00) gebruik. De gebruiksvoorwaarden zijn dezelfde als die voor de foto's, een eenmalige lientie met een geldigheidsduur van max. 1 jaar. Betalen is simpel en veilig via iDeal. Wilt u per factuur betalen, dan kunt u via de website contact met ze opnemen.

Interessante informatie over het gebruik van rechtenvrij beeldmateriaal

Hollandpix

Nederlandse beeldbanken Hollandpix

Screenshot van de website van Hollandpix

Hollandpix logo

Hollandpix is ook een van de Nederlandse beeldbanken waar u unieke Nederlandse afbeeldingen koopt. Op deze fotosite uit Noordwijk kunt u met zorg geselecteerde afbeeldingen met gevarieerde thema's kopen. U vindt op de website van dit fotobureau 4 categorieën: Landschappen, Mensen, Stadsbeelden en Dieren. De afbeeldingen mag u voor eigen gebruik gebruiken, voor commerciële toepassingen kunt u telefonisch of per email contact opnemen met deze fotosite. De contactinformatie vindt u op de website.

De fotoprijzen van Hollandpix

Nederlandse beeldbanken Hollandpix

We zullen u aan de hand van een voorbeeld laten zien wat de prijzen van Hollandpix zijn en welke betaalmogelijkheden zij bieden. Zoals u ziet hebben we voor een kleurrijk beeld van Groningen gekozen. Naast de foto worden de beschikbare formaten met de de bijbehorende prijs weergegeven. U kunt kiezen tussen de beeldformaten Medium (€29,-), Large (€89,-) en XL (€129,-). Wat handig is dat de exacte dpi-waarde per beeldformaat staat vermeld, zodat u weet welk formaat u voor uw beoogde gebruik nodig hebt.


Meer weten over dpi? Lees dan: “Wat is DPI?

Heeft u een mooie foto gevonden, dan kunt u deze betalen via iDeal en PayPal. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de Nederlandstalige en gespecialiseerde klantenservice.

Uitstekende alternatieven voor Nederlandse beeldbanken

Behalve de Nederlandse beeldbanken zijn er wereldwijd een groot aantal andere stockfotosites (beeldbanken) die een uitstekend alternatief zijn. Omdat het er teveel zijn om op te noemen, hebben we voor u een selectie van de beste professionele beeldbanken met een enorme beeldcollectie gemaakt.

Shutterstock

Shutterstock afbeeldingen

Shutterstock logo

De beeldbank Shutterstock is toonaangevend in de stockfotosector en dankzij de talloze afbeeldingen met Nederlandse thema's een prima alternatief voor onze Nederlandse beeldbanken. Ze hebben een collectie van meer dan 300 miljoen afbeeldingen en een fantastische keuze aan foto's, afbeeldingen en vectoren. En dagelijks worden hier nog eens meer dan 213.000 beelden aan toegevoegd. Wilt u aanspekende nieuwe foto's, koop dan bij deze fotosite. U kunt nu profiteren van 10 gratis foto's van Shutterstock.

Als goed alternatief voor de Nederlandse beeldbanken kunt u bij deze stockfotosite beeldmateriaal kopen van alle bekende Nederlandse plaatsen, evenementen en typerende gebeurtenissen als Prinsjesdag en zeilen op de Friese meren of Loosdrechtse plassen (om er maar een paar te noemen). U kunt de zoektermen gewoon in het Nederlands in het zoekveld invoeren. De zoekmachine presenteert u dan de relevante foto's.

De beeldprijzen van Shutterstock

U kunt bij Shutterstock maand- en jaarabonnementen met 10, 50, 350 of 750 foto's per maand kopen. Hebt u elke maand een specifiek aantal afbeeldingen nodig en wilt u deze zo goedkoop mogelijk downloaden? Koop dan een voordelig geprijsd jaarabonnement.

Voorbeeld: Bij een maandabonnement van 50 downloads is de prijs van een foto €2,50. Diezelfde foto kost bij een jaarabonnement slechts €1,98! U bespaart het meest met een jaarabonnement van 750 afbeeldingen per maand: De prijs per afbeelding bedraagt slechts €0,21! Hier vindt u alle informatie over de aanbiedingen en prijzen van Shutterstock.

Shutterstock prijzen

Shutterstock prijzen

Heeft u maar af en toe een afbeelding nodig, kies dan voor het vooruitbetaalde afbeeldingspakket van 5 of 25 afbeeldingen. De prijs per afbeelding is dan respectievelijk €9,80 en €7,16 per stuk.

Meer nuttige informatie over Shutterstock

Profiteer nu van 15% korting op alle abonnementen en afbeeldingspakketten!

123 RF

123RF afbeeldingen

123RF logo

123RF is een grote Amerikaanse beeldbank uit Chicago die in 2005 is opgericht. Met 350 medewerkers, meer dan 12 miljoen actieve gebruikers en meer dan 110 miljoen afbeeldingen behoort deze fotosite tot de grootste aanbieders van foto's, illustraties, video's en audiobestanden. Weet u welk soort beeld u nodig hebt, vind het juiste beeldmateriaal door één van de vele fotocategorieën te selecteren. Het beeldmateriaal van 123RF koopt u via credits. Eventuele vragen kunt u via de website in het Nederlands stellen, u krijgt ook antwoord in het Nederlands.

De prijzen van 123RF worden in credits aangegeven

Ook bij 123RF kunt u terecht voor alle denkbare Nederlandse beelden. Om u te laten zien hoe deze beeldbank werkt hebben we gekozen voor een foto van Den Haag. De foto's van 123RF zijn in 4 beeldformaten verkrijgbaar: S, M, L en XL.

123RF prijzen

Klik op de knop “Download” en u ziet hoeveel credits de afbeelding in de betreffende resolutie kost. Indien van toepassing kunt u ook meteen zien wat een uitgebreide licentie kost.

123RF prijzen

Handig is dat u op de fotosite 123RF de trefwoorden in het Nederlands kunt invoeren. De zoekmachine zal dan alle relevante foto's uit hun collectie presenteren.

Prijzen 123RF

Let op: Hebt u bij 123RF een creditpakket gekocht en daar om welke reden dan ook spijt van, dan kunt u 3 binnen dagen tijd uw aankoop ongedaan maken en uw geld terugkrijgen. Voorwaarde is dat u niet meer dan 10 beelden heeft gedownload.

Meer nuttige informatie over 123RF

Profiteer nu als nieuwe klant van 20% korting op alle 123RF beeldabonnementen!

Profiteer van 10% korting op alle 123RF-beeldabonnementen!

iStock

iStock afbeeldingen

iStock logo

De Canadese beeldbank iStock verkoopt miljoenen Standaard en Premium afbeeldingen. Deze afbeeldingen zijn in een collecties ondergebracht: de Essentials-collectie bevat alle Standaard-afbeeldingen en de Premium-afbeeldingen vindt u in de Signature-collectie. Natuurlijk vindt u in beide collecties ook alle Nederlandse beelden die nodig heeft. U koopt de foto's bij iStock via credits.

De prijzen van iStock

De prijs van Standaard-afbeeldingen is 1 credit (€9,-). Koopt u een groot aantal credits, dan betaalt u veel minder per afbeelding. Voorbeeld: Bij aankoop van 12 credits (€85,-) kost een Standaard-afbeelding nog slechts €7,08.

De prijs van Premium-afbeeldingen is 3 credits (€24,-). Koopt u omdat u meerdere afbeeldingen nodig hebt veel credits, bijvoorbeeld 36 credits (€235,-), dan kost een Premium-afbeelding slechts €19,58.
iStock prijzen

Meer nuttige informatie over iStock


Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!

Photocase

Photocase afbeeldingen

Photocase logo

De beeldbank Photocase uit Berlijn (Duitsland) is specialist in creatieve en authentieke beelden die een andere sfeer ademen dan de meeste andere afbeeldingen. De meeste Nederlands getinte foto's van deze beeldbank kunt nergens anders kopen. Zoekt u verfrissend en uniek beeldmateriaal, dan is Photocase zeker een prima alternatief voor onze Nederlandse beeldbanken. U koopt de afbeeldingen met credits of door directe aankoop.

Wilt u een indruk krijgen van de foto's die deze beeldbank u te bieden heeft, dat kan. Bekijk hier de artikelen met de uniekebizarre en hipster foto's van Photocase. Ontdek in dit overzicht de beste foto's van Photocase in 2019.


Bekijk hier welke foto's van Photocase hoog scoren in de fotografietrends van 2019 en 2020!

De prijzen van Photocase

Bij Photocase koopt u afbeeldingen in 3 beeldformaten:

  • Small (Webformaat – 0,8 Megapixel, 72 dpi) – 5 Credits
  • Medium (Printformaat A4 – 4 Megapixel, 300 dpi) – 10 Credits
  • Large (Grote prints – Max. resolutie, 300 dpi) –  15 Credits

Photocase prijzen
De prijs van de authentieke beelden wordt goedkoper als u een creditpakket met meer credits koopt. Voorbeeld: koopt u een creditpakket met 25 afbeeldingen, dan betaalt u per credit €2,-. Bij aankoop van een creditpakket van 100 stuks is dit slechts €1,75 per credit. Bij een “S”-beeldformaat gaat de prijs van €13,- naar €8,75, bij aankoop van een “M”-beeldformaat van €25,- naar €17,50 en koopt u een foto in “L”-beeldformaat, dan wordt de prijs van €38,00 naar €26,25 verlaagd! Hieronder ziet u precies wat u bij de aankoop van een groter pakket bespaart.

Photocase prijzen credits

Meer nuttige informatie over Photocase

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Adobe Stock

Adobe Stock afbeeldingen

Adobe Stock logo

Adobe Stock (Verenigde Staten) is met een collectie van meer dan 175 miljoen beelden een grote speler op de markt voor stockfoto's. De voordeligste prijs is slechts 21 cent per afbeelding (jaarabonnement met 750 afbeeldingen per maand).

Adobe Stock is met name als u de Creative Cloud gebruikt bijzonder interessant. Waarom? Omdat deze in de Creative Cloud van Photoshop, Illustrator en Premiere is geïntegreerd.

Bij Adobe Stock kunt u standaard en premium afbeeldingen kopen. De standaard afbeeldingen zijn goedkoper en koopt u via een beeldabonnement. De premium afbeeldingen en stockvideo's kunt u alleen met credits (kunstvaluta) kopen.

De prijzen van Adobe Stock

De abonnementen van Adobe Stock zijn ideaal als u vaak veel afbeeldingen nodig hebt. Adobe Stock heeft maandabonnementen met 10, 40 en 750 standaard-afbeeldingen per maand.
Adobe Stock prijzen
Maar u kunt de foto's van Adobe Stock nog goedkoper kopen als u een jaarabonnement afsluit.
Adobe Stock prijzen
Zoals de scherpe prijzen en de grote variatie in ook Nederland gerelateerde beelden laat zien, is Adobe Stock een goed alternatief voor de Nederlandse beeldbanken die we in dit overzicht hebben opgenomen.

Meer nuttige informatie over Adobe Stock

Meld u vandaag nog aan bij Adobe Stock en probeer uw beeldabonnement 1 maand gratis.

StockPhotoSecrets Shop

StockPhotoSecrets Shop afbeeldingen

 

StockPhotoSecrets Shop logo

StockPhotoSecrets Shop beschikt over een collectie van meer dan 6 miljoen rechtenvrije foto's, illustraties, vectoren, lettertypen en video's van topkwaliteit. Er is veel aandacht besteed aan de curratie van de collectie en de beelden zijn handmatig op kwaliteit geselecteerd. Het aanbod aan beeldmateriaal is in het bijzonder interessant voor kleine en middelgrote ondernemingen die goedkoop rechtenvrije afbeeldingen van uitstekende kwaliteit willen kopen.

Dit fotobureau is sterk in ontwikkeling en heeft recent een geavanceerde functie voor vectoren en een visuele zoekfunctie op haar site geïmplementeerd. Zo kunt u nog makkelijker de juiste afbeeldingen vinden.

De prijzen van StockPhotoSecrets

Bij StockPhotoSecrets Shop kunt u terecht voor een maandabonnement met 25, 50 of 500 downloads per maand of een jaarabonnement met 50 of 500 afbeeldingen per maand. Heeft u een vast aantal foto's per maand nodig, dan bespaart u het meeste met het jaarabonnement met 500 afbeeldingen. Dit komt per afbeelding neer op slechts €0,12! En in vergelijking tot de maandelijkse variant (500 afbeeldingen per maand) is het jaarabonnement €445,- goedkoper!
StockPhotoSecrets Shop prijzen abonnementen
StockPhotoSecrets Shop prijzen

Speciale aanbieding: 99club

Het 99club jaarabonnement is vooral interessant voor wie over een bepaald aantal foto's wil beschikken, maar voor wie een maandabonnement met 25 of meer afbeeldingen gewoon te veel of te duur is.

Met deze speciale aanbieding koopt 200 beelden voor slechts €99,- per jaar. U hebt keuze uit meer dan 6 miljoen met zorg geselecteerde afbeeldingen (foto's, vectoren en u kunt op elk moment zonder downloadlimiet foto's downloaden. U zou zelfs alle afbeeldingen in 1 keer kunnen downloaden. Aan het eind van de looptijd wordt het abonnement automatisch tegen dezelfde lage prijs verlengd, tenzij u tijdig de automatische verlenging annuleert.

Heeft u veel meer dan 200 afbeeldingen per jaar nodig? Ook voor u heeft StockPhotoSecrets een fantastische aanbieding: 299club. Voor slechts €299,- per jaar (€0,30 per afbeelding) koopt u 1000 afbeeldingen die u in hoge resolutie kunt downloaden. Op deze aanbieding zijn dezelfde voorwaarden als die van de 99club van toepassing.

Koopt u een 99club of 299club abonnement, dan krijgt u automatisch 50 % korting op de videopakketten van StockPhotoSecrets.

Meer nuttige informatie over StockPhotoSecrets Shop

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
23 dagen resterend
299club - Profiteer van 1000 afbeeldingen, vectoren en lettertypen voor slechts €299,- per jaar.

Nederlandse beeldbanken met specifiek beeldmateriaal

U hebt in dit overzicht met enkele Nederlandse beeldbanken en alternatieven kennisgemaakt. Deze fotosites bieden beeldmateriaal over talloze onderwerpen aan. Anders dan deze stockfotosites zijn er eveneens een aantal Nederlandse beeldbanken die uitsluitend afbeeldingen van één bepaald onderwerp aanbieden. Bij de volgende 3 Nederlandse beeldbanken koopt u medische, natuur- en luchtfoto's:

ZorginBeeld.nl

Zorginbeeld medische afbeeldingen
Zorginbeeld logo
Zorginbeeld.nl is een van deze gespecialiseerde Nederlandse beeldbanken die door Frank Muller is opgericht. Met meer dan 18 jaar werkervaring op de intesive care van het Radboudumc in Nijmegen beschikt Frank Muller over de nodige kennis over de medische wereld. Al sinds 2000 is hij als de enige fotograaf in Nederland die zich focust op het maken van aansprekende medische foto's en video's. Als zorgprofessional en vakfotograaf kan hij als geen ander de gezondheidszorg in beeld brengen. Zorginbeeld.nl biedt u een collectie van vele duizenden met zorg gemaakte medische stockfoto's. Mocht de voor u perfecte afbeelding hier niet tussen zitten, dan kunt u via de site contact met Frank Muller opnemen en kan deze voor u worden gemaakt.

Volgens de algemene voorwaarden mag alle beeldmateriaal uit de beeldbank standaard worden gebruikt als illustratie bij medische of gezondheidsartikelen in vakbladen. Bij twijfel of u de foto's voor uw beoogde doel mag gebruiken, kunt u via de site contact opnemen. Alle zorgverleners die herkenbaar op de foto's staan afgebeeld hebben hun mondelinge of schriftelijke toestemming voor het gebruik van de afbeeldingen gegeven.

De prijzen die ZorginBeeld.nl hanteert voor het gebruik van de foto's

Een foto die niet als cover maar in een magazine of brochure wordt gebruikt kost € 75,- per afbeelding. Wanneer u deze foto nogmaals in dezelfde publicatie gebruikt bedraagt de prijs voor het herhaald gebruik € 37,50. Voor een afbeelding die als coverfoto wordt gebruikt, wordt €150,- in rekening gebracht. U hebt ook de mogelijkheid om de foto te kopen voor €250,- per stuk. De op de website getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW. U krijgt in overleg korting bij aankoop van meer dan 5 afbeeldingen ineens.

Meer nuttige informatie over ZorginBeeld.nl en medisch beeldmateriaal

Buiten-Beeld

Nederlandse beeldbanken Buiten-Beeld natuurfoto's

Screenshot van de website van Buiten-Beeld

Buiten-Beeld logo

Buiten-Beeld is de toonaangevende beeldbank voor Nederlandse natuurfotografie uit Nijkerk die kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft. Deze beeldbank biedt honderdduizenden stockfoto's van de beste natuurfotografen en hier komen dagelijks honderden nieuwe foto's bij. Bij Buiten-Beeld koopt uniek beeldmateriaal van flora en fauna, maar u kunt er ook terecht voor een omvangrijke collectie afbeeldingen met buitenrecreatie, de agrarische sector, natuurverschijnselen, landschappen, natuurgebieden, milieu en natuurbeleving, onderwaterfoto's en luchtfoto's. De foto's van Buiten-Beeld worden onder andere gebruikt door natuurmagazines en publicaties om toeristen voor bepaalde streken en gebieden te interesseren.

Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, acties en updates, kunt u zich inschrijven voor de Buiten-Beeld nieuwsbrief.

De prijzen van Buiten-Beeld

De site heeft geen prijzenpagina omdat de prijs per foto bepaald wordt door onder meer het medium, beeldformaat en de eventuele oplage. U kunt via een formulier een offerte aanvragen.

Meer informatie over Buiten-Beeld

  • Lees hier alles wat u moet weten over de aanbiedingen en prijzen van Buiten-Beeld

Aerophotostock

Aerophotostock luchtfoto's en video's

Aerophotostock logo

Hebt u luchtfoto's en video's van Nederland nodig? Dan is de beeldbank Aerophotostock uit Weesp aan het juiste adres. Zij hebben een collectie van ong. 11.000 recente en histrische afbeeldingen en video's. Nadat u een foto's hebt geselecteerd, kunt u deze in hoge resolutie downloaden. Het oudere beeldmateriaal kan uitsluitend in een lagere resolutie worden gedownload. U kunt bij aerophotostock zowel licenties als prints van een foto kopen.

Handig van deze beeldbank is dat u gebruik kunt maken van de lightbox. Hierin kunt u gevonden foto's opslaan en eventueel later downloaden. Dit kan u een hoop tijd besparen.

De prijzen van Aerophotostock

aerophotostock luchtfoto's

De prijs per afbeelding wordt bepaald op basis van het gebruiksdoel, de oplage en de afbeeldingsgrootte. In dit voorbeeld van een luchtfoto van Rotterdam hebben we als beoogd gebruik gekozen voor “Brochures, folders, advertenties, marketing”, een “oplage tot 25.000” en “afbeeldingsgrootte to ca. 10x15cm (300dpi). Aan de hand van deze gegevens wordt dan een prijs weergegeven, in dit geval €225,-. U kunt de foto makkelijk en met een muisklik aan uw bestelling toevoegen en vervolgens afrekenen.

Conclusie

U kunt bij de genoemde Nederlandse beeldbanken alle benodigde Nederlandse foto's en video's kopen. Naast deze fotosites uit eigen land zijn er ook nog andere stockfotosites waar u typisch Nederlands beeldmateriaal kunt kopen, van landschappen, steden en activiteiten tot diversiteit afbeeldingen waarmee u in uw projecten een goede weergave van de samenleving kunt presenteren.

We kunnen u de beeldbanken Shutterstock, 123RF, iStock, Photocase, Adobe Stock en StockPhotoSecrets van harte aanbevelen. Ze hebben een goede naam opgebouwd en vormen met hun enorme beeldcollecties, goedkope aanbiedingen en uitstekende service een zeer goed alternatief. Wilt u een uitgebreider overzicht, bekijk dan de lijst met de beste stockfoto websites.

Voor wie graag wil weten waar gratis foto's verkrijgbaar zijn, hebben we een lijst met sites voor gratis afbeeldingen samengesteld. Mocht u voor gratis beeldmateriaal kiezen, lees dan om eventuele problemen te voorkomen eerst het artikel over de gevaren van gratis afbeeldingen.

We hopen dat dit overzicht met Nederlandse beeldbanken en andere grote stockfotosites u een beeld geeft van goede aanbieders van Nederlands beeldmateriaal. Vind u dat we hier nog andere fotosites uit Nederland aan moeten toevoegen, laat het ons dan gerust weten.

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.