De beste Nederlandse beeldbanken en fotosites 2024!

Veel bedrijven, organisaties en andere gebruikers hebben beelden nodig voor allerlei doeleinden. Hierbij kan het gaan om websites, sociale media-campagnes, marketing en nog veel meer. Er zijn talloze beeldbanken met beeldmateriaal waarmee je veel tijd en geld kunt besparen.

De beeldbanken Stockphotos.com, Shutterstock, 123rf, iStock, Adobe Stock, StockPhotoSecrets en Photocase bieden stockfoto's, vectorbestanden, video's en muziek met lage prijzen. Op de prijzenpagina's vind je geweldige aanbiedingen, kortingen en promoties voor beeldpakketten, abonnementen of credits voor Nederland beeld.

Hier een overzicht van de laagste prijzen:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

NIEUWS!

De Nationale Beeldbank is als online beeldbank onderdeel van het ANP en vanaf 23 september 2022 gelanceerd als de beste marktplaats voor professionele Nederlandse foto's.

Waarom Nederlandse beeldbanken?

Geen van de in de inleiding genoemde grote beeldbanken zijn Nederlandse beeldbanken, wat op zich geen probleem hoeft te zijn. Maar soms is het vooral voor kleine bedrijven gewoon handiger om afbeeldingen van een Nederlandse beeldbank te kopen. Dat kan bij een aantal geweldige Nederlandse beeldbanken met prachtige foto's en alledaags Nederlands beeld van topkwaliteit in verschillende categorieën en niet onbelangrijk, een uitstekende Nederlandstalige klantenservice.

Maar dat is niet het enige voordeel. Betalen per factuur of bankoverschrijving is in Noord-Amerika niet gebruikelijk, terwijl dat voor beeldbanken in Nederland wel een gangbare betalingswijze is. Daarbij komt nog dat de Nederlandse fotosites de prijzen van afbeeldingen in euro's weergeven, zodat er zich geen prijsschommelingen door veranderende wisselkoersen voordoen.

Niet bekend met stockfoto's? Lees hier wat stockfoto's zijn. We hebben ook een complete handleiding voor stockfotografie samengesteld voor een veilig en effectief gebruik van foto's en illustraties.

Maak hier kennis met enkele grote websites uit Nederland die de moeite waard zijn, de beste wereldwijd gebruikte stockfoto sites en een drietal gespecialiseerde fotosites uit eigen land. Je vindt in dit overzicht ook veel nuttige informatie over licenties en het gebruik van rechtenvrije foto's.

De beste Nederlandse beeldbanken voor rechtenvrije afbeeldingen

In dit overzicht vind je een aantal grotere beeldbanken uit Nederland met een Nederlandstalige klantenservice, waarvan de foto's en rechtenvrij beeldmateriaal van professionele Nederlandse fotografen afkomstig zijn.


.ANP

NIEUWS!

De Nationale Beeldbank richt zich zoals geen verrassing mag zijn op Nederlands beeld voor professioneel gebruik. Het is onderdeel van het ANP en vanaf 23 september 2022 gelanceerd als de beste marktplaats voor professionele Nederlandse foto's. Ga hier naar de Nationale Beeldbank voor beelden met een lage prijs!

.anp homepage
www.anpfoto.nl//#0 homepage

De Nederlandse beeldbank .ANP is een online beeldbank uit Den Haag. Deze nationale beeldbank zit vol met stockfoto's van zowel Nederlandse als buitenlandse fotografen. Het bedrijf .ANP is met een beeldcollectie van meer dan 100 miljoen afbeeldingen een van de meest gebruikte Nederlandse beeldbanken. De foto's worden op de site in de categorieën Entertainment, Voetbal, Royal Images, Premium Portraits en Regio ingedeeld.

Dit is bij uitstek één van de Nederlandse beeldbanken voor beelden van politionele acties en elk ander typisch Nederlands beeld, zoals lifestyle en historische foto's uit eigen land. Met name voor redactionele foto's is dit het juiste adres, zoals veel kranten en uitgevers kunnen beamen.

Lees hier welke andere beeldbanken lifestyle afbeeldingen en historische foto's aanbieden.

Een groot deel van de stockfoto's zijn afkomstig van bekende Nederlandse fotografen, onder andere Willem Middelkoop, Hans Aarsman, Rob Engelaar, Sacha de Boer en Arnold Karskens, en wordt door uitgevers van dagbladen en zelfs de overheid gebruikt in kranten en andere publicaties.

De fotoprijzen van .ANP

Om te laten zien hoe u bij .ANP een foto koopt, hebben we zomaar een zoekterm ingevoerd. In dit geval hebben we gekozen voor “Energie”. Dit is één van de stockfoto's die in de zoekresultaten word weergegeven. Als je op de afbeelding klikt, verschijnt deze fotopagina:

De beste Nederlandse beeldbanken en fotosites [wpsm_custom_meta type=date field=year]! 2

Zoals je ziet wordt er op de gegevenspagina van de afbeelding duidelijk aangegeven in welke resoluties je deze kunt verkrijgen. De beeldinformatie vermeldt het land en de stad, maar ook de bron en de beeldrechten. In veel gevallen is dat een Rights Managed-licentie.

Meer informatie over deze licentie nodig? Lees dan “Wat verstaan we precies onder Rights Managed-licenties?

Op de site van .ANP vind je geen prijzenpagina, maar je kunt op de website “offerte aanvragen” klikken. Nadat je dit hebt gedaan, kun je in de geopende offerteaanvraag jouw gegevens invoeren. Vervolgens selecteer je zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien het beoogde gebruik, drukwerk, type, exclusiviteit en het formaat ten opzichte van de pagina in. Op basis van de door jou ingevoerde gegevens ontvang je dan een prijsopgave.

.ANP prijzen

Meer info


Nationale Beeldbank – stopt per 1 oktober 2023

NIEUWS!

De Nationale Beeldbank is onderdeel van het ANP en vanaf 23 september 2022 gelanceerd als de beste marktplaats voor typisch Nederlands beeld.

Belangrijke mededeling: De Nationale Beeldbank stopt per 1 oktober 2023! Lees hier welke goede alternatieven er zijn.

De Nationale Beeldbank is in 2006 opgericht en een van de bekendste beeldbanken van Nederland waar je online typische en alledaagse Nederlandse foto's kon kopen. Dit fotobureau uit Den Haag heeft zich gespecialiseerd in Nederlandse rechtenvrije beelden afkomstig van Nederlandse fotografen die hun eigen foto's aan de Nationale Beeldbank aanboden.

Ze hadden een collectie van bijna 1 miljoen rechtenvrije afbeeldingen die afhankelijk van de geselecteerde licentie zowel redactioneel als commercieel mogen worden gebruikt. Dat deze beeldbank (sinds 2018 onderdeel van Hollandse Hoogte) populair is, blijkt uit de duizenden bezoekers die dagelijks op deze site naar het juiste beeldmateriaal hebben gezocht. Zoals vermeld is de Nationale Beeldbank onderdeel geworden van ANP en zijn er via de website van de Nationale Beeldbank geen beelden meer verkrijgbaar.

Meer info


Nationale Foto Bank

https://www.nationalefotobank.nl homepage

Eén van de Nederlandse beeldbanken waaraan hard wordt gewerkt, is de site Nationale Foto Bank. Deze collectie met beeldmateriaal van ons land is opgestart door Fred Bervoets die zijn beelden voorheen aan de Nationale Beeldbank aanbood. Op de website www.nationalefotobank.nl vind je tienduizenden typisch Nederlandse stockfoto's van steden, landschappen, natuur en evenementen.

De website is overzichtelijk en heeft een gebruiksvriendelijke zoekfunctie waarmee je op basis van zoektermen de door jou gewenste foto's kunt vinden. Klik op een foto die je voor jouw project wilt gebruiken en kies de resolutie die je wilt hebben, dan wordt de prijs automatisch weergegeven.

De foto's zijn op aanvraag verkrijgbaar tegen redelijke prijzen:

 • Laagste resolutie (640 x 480) geschikt voor webpagina's – € 2,45 per foto
 • Lage resolutie (1 megapixel) geschikt voor blogs en online gebruik – € 4,95 per foto
 • Hoge resolutie (4 megapixel) geschikt voor online gebruik en afdrukken tot 20 x 25 – € 7,45 per foto
 • Originele beeldbestand – € 19,95 per foto

Voor alle stockfoto's geldt een rechtenvrije licentie voor commercieel en redactioneel gebruik.

Let op: omdat er op sommige foto's personen en kunstwerken staan, zijn niet alle beelden geschikt voor commerciële doeleinden.

Neem hier contact op met de Nationale Foto Bank.


Hollandpix

www.hollandpix.com homepage
Nederlandse beeldbanken www.hollandpix.com homepage

Hollandpix is een beeldbank waar je unieke authentieke Nederlandse stockfoto's koopt. Deze fotosite uit Noordwijk biedt haar met zorg geselecteerde beelden aan in 4 categorieën: Landschappen, Mensen, Stadsbeelden en Dieren. De afbeeldingen mag je voor eigen gebruik gebruiken, voor commerciële toepassingen kun je telefonisch of per email contact opnemen met de beheerders van deze website (de contactgegevens staan op de site vermeld).

De fotoprijzen van Hollandpix

www.hollandpix.com homepage

We zullen aan de hand van een voorbeeld laten zien wat de prijzen van Hollandpix zijn en welke betaalmogelijkheden je hebt. Zoals je ziet hebben we voor een kleurrijk beeld van Groningen gekozen. Naast de foto worden de beschikbare formaten met de de bijbehorende prijs weergegeven. Je kunt kiezen tussen de beeldformaten Medium (€29,-), Large (€89,-) en XL (€129,-). Wat handig is dat de exacte dpi-waarde per beeldformaat staat vermeld, zodat je weet welk formaat je voor het beoogde gebruik nodig hebt.

Heb je een mooie foto gevonden, dan kunt je deze betalen via iDeal en PayPal. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met de Nederlandstalige en gespecialiseerde klantenservice.


Agami – de Nederlandse beeldbank voor natuurfotografie

www.agami.nl/home.pp
www.agami.nl/home.pp

AGAMI is een Nederlandse beeldbank (Almere) met een grenzeloze passie voor de natuur. De hoogwaardige content die zij aanbieden is daar een weerspiegeling van. Zoek je unieke natuurfoto's, dan ben je bij AGAMI aan het juiste adres. Heb je een natuurbeeld nodig en kun je deze niet in de collectie vinden, dan kan AGAMI jou daarbij helpen.

De foto's die je op de website van AGAMI vindt, zijn door de beste natuurfotografen gemaakt die op een zeer bewuste en respectvolle manier omgaan met onze natuur. Afgezien van talrijke foto's van vogels, vind je hier ook een groot aantal opnamen van zoogdieren, vlinders, libellen, planten en landschappen uit de hele wereld. Elke week worden er veel foto's van topkwaliteit aan de collectie toegevoegd.

www.agami.nl/home.pp

De foto's zijn in 2 resoluties verkrijgbaar: hi-res en web-res. Druk op de knop “Offerte aanvragen” om te weten wat de gewenste foto kost.

Klik op AGAMI en bekijk een fantastiche fotocollectie die met veel liefde en respect voor de natuur is samengesteld; een echte must als je natuurfoto's nodig hebt! Met recht één van de beste Nederlandse beeldbanken!


LuchtBeeld.nl – dronevideo's en stockfoto's

https://luchtbeeld.nl homepage

LuchtBeeld.nl is een initiatief van professioneel dronefotograaf Paul Oostveen. Hij heeft zich gespecialiseerd in natuurgebieden en platteland. Van het rustig overvliegen met een drone voor een mooi overzicht tot abstracte video's waarmee details goed in beeld worden gebracht: overtuigende luchtbeelden voor bijvoorbeeld overheidsinstanties, reisorganisaties, banken, energieleveranciers en nog veel meer.

Paul heeft niet alleen oog voor de natuur, hij maakt zijn beelden ook met respect voor de natuur waarbij deze deze tijdens de opnamen niet of nauwelijks wordt verstoord. Behalve uitstekende video's kunt u ook hoge kwaliteit stockfoto's verkrijgen. Deze zijn niet online verkrijgbaar, maar Paul heeft wel per provincie een overzicht gemaakt van alle gebieden waarvan stockfoto’s beschikbaar zijn.

Hier een voorbeeld van zijn werk. Klik op de foto om de dronevideo te bekijken.

De beste Nederlandse beeldbanken en fotosites [wpsm_custom_meta type=date field=year]! 3
De beste Nederlandse beeldbanken en fotosites [wpsm_custom_meta type=date field=year]! 4

De video's zijn in de resoluties 4K of HD te verkrijgen, waarbij in de meeste series ook 5K beschikbaar is.

Je kunt eventueel zelfs de originele opnames ontvangen (meestal in D-log of D-Cinelike), zodat je deze zelf kunt bewerken met een programma voor videobewerking.

Hiernaast zie je de licentieprijzen per videoclip. Zoals bij elke andere beeldbank geldt ook hier: hoe meer video's je koopt, des te lager de prijs per video.

Grote voordelen van deze website zijn:

 • snelle levering van het beeldmateriaal
 • bedrijven kunnen achteraf betalen
 • 100% tevredenheidsgarantie

De beste alternatieven voor Nederlandse beeldbanken

Behalve de Nederlandse beeldbanken zijn er wereldwijd een groot aantal andere stockfoto sites die een uitstekend alternatief zijn. Omdat het er teveel zijn om op te noemen, hebben we voor jou een selectie van de beste stockfoto websites voor goedkope stockfoto's met een enorme beeldcollectie gemaakt. Dit zijn de beste beeldbanken met rechtenvrije beelden voor commercieel gebruik – bijv. sociale media, branding en marketing.

Shutterstock – meer dan 445 miljoen afbeeldingen

www.shutterstock.com/nl homepage
shutterstock logo

Shutterstock is een grote naam in de stockfotografie en dankzij de vele auteursrechtvrije afbeeldingen met Nederlandse thema's een prima alternatief voor onze Nederlandse beeldbanken. Met een collectie van meer dan 750 miljoen stockfoto's en een fantastische keuze aan miljoenen rechtenvrije foto's, illustraties, vectoren en video's vind je altijd het beeldmateriaal dat je nodig hebt.

Als uitstekend alternatief voor elke Nederlandse beeldbank kun je bij deze stockfoto site foto's downloaden van alle bekende Nederlandse plaatsen, evenementen en gebeurtenissen zoals Prinsjesdag en zeilen op de Friese meren of Loosdrechtse plassen (om er maar een paar te noemen). Zoektermen kun je gewoon in het Nederlands in het zoekveld invoeren – de zoekmachine presenteert dan de relevante foto's.

De beeldprijzen van Shutterstock

Je kunt bij Shutterstock maand- en jaarabonnementen met 10, 25, 50, 350 of 750 foto's per maand kopen. Heb je elke maand een specifiek aantal beelden nodig en wil je deze zo goedkoop mogelijk downloaden? Koop dan een voordelig geprijsd jaarabonnement.

Voorbeeld: Bij een maandabonnement van 50 downloads is de prijs van een foto € 2,50. Diezelfde foto kost bij een jaarabonnement slechts € 1,98! Bespaar het meest met een jaarabonnement van 750 afbeeldingen per maand: De prijs per afbeelding bedraagt slechts € 0,21! Hier vind je alle informatie over de aanbiedingen en prijzen van Shutterstock.

www.shutterstock.com/nl/pricing

Heb je maar af en toe een goede foto of een paar nieuwe foto's nodig, kies dan voor het vooruitbetaalde afbeeldingspakket van 2, 5 of 25 afbeeldingen. De prijs per afbeelding is dan respectievelijk € 9,80 en € 7,16 per stuk.

Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen en pakketten!

123RF – stockfoto's voor commercieel gebruik

nl.123rf.com homepage
123rf logo

123RF is een grote Amerikaanse beeldbank uit Chicago die in 2005 is opgericht. Met 200 miljoen stockfoto's tegen redelijke prijzen behoort deze fotosite tot de grootste aanbieders van stockfoto's, illustraties, video's en audiobestanden – en is daarmee een goed alternatief voor de Nederlandse beeldbanken.

Weet je welk soort beeld je nodig hebt, vind het juiste beeldmateriaal door één van de vele fotocategorieën te selecteren. De rechtenvrije afbeeldingen van 123RF koop je via een abonnement of download pakket. Eventuele vragen kun je via de website in het Nederlands stellen, je krijgt ook antwoord in het Nederlands.

De prijzen van 123RF worden in credits aangegeven

Ook bij 123RF kun je terecht voor alle denkbare Nederlandse beelden. Om te laten zien hoe deze beeldbank werkt hebben we gekozen voor een foto van een jong gezin met kinderen. De rechtenvrije foto's van 123RF zijn in 4 beeldformaten verkrijgbaar: S, M, L en XL.

nl.123rf.com/products pagina

Handig is dat je op de fotosite 123RF de trefwoorden in het Nederlands kunt invoeren. De zoekmachine zal dan alle foto's die relevant zijn presenteren.

Kortingscode voor 20% korting op alle beelden van 123RF!
Kortingscode voor 10% korting op alle beelden van 123RF!
Met dit abonnement kunt u nu voor maar 10 euro per maand onbeperkt foto's, vectoren en 3D-illustraties downloaden!
Onbeperkt downloaden
SASPLUS
Verlopen

Stockphotos.com – goedkope rechtenvrije stockfoto's

https://www.stockphotos.com homepage
stockphotos.com logo

Stockphotos.com is een bescheiden website die speciaal gericht is op kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf is ontwikkeld door een team van specialisten die een jarenlange ervaring hebben in de sector voor stockmedia. Stockphotos.com heeft meer dan 10 miljoen rechtenvrije beelden die met betaalbare flexibele abonnementen en pakketten kunnen worden gedownload. Wij zijn van mening dat dit een van de beste stockfoto websites is, perfect voor onder andere blogposts en sociale media.

Het kopen van foto's op aanvraag is mogelijk vanaf een losse foto voor slechts € 12 per foto of via beeldpakketten, vanaf 5 voor € 36 tot 25 voor € 105 – waarbij de prijs per foto tussen € 4,20 en € 7,20 ligt. De beste en voordeligste aanbiedingen zijn echter de abonnementen.

Het topproduct is het Club Easy (of gewoon “The Club”) abonnement: 200 downloads per jaar voor € 99. Het is een zeer flexibele aanbieding, omdat je een heel jaar de tijd hebt om je downloads te gebruiken, en je betaalt ook maar één keer per jaar. En dan hebben we het nog niet eens over de zeer lage prijs, met foto's voor slechts € 0,49 per stuk! Maar er zijn een paar factoren die deze aanbieding nog aantrekkelijker maken:

 • In het eerste jaar krijg je een bonus van 10 extra downloads – 210 afbeeldingen voor € 99… slechts € 0,47 per afbeelding!
 • Het abonnement is inclusief 10 opwaarderingen (upscales) met de Upscaler van Stockphotos.com en 10 video's zonder extra te moeten betalen!
 • Het beste hebben we voor het laatst bewaard: als je je aanmeldt via de onderstaande banner, krijg nog eens 10 gratis extra afbeeldingen bij je Club Easy abonnement!
Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
223 dagen resterend
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Heb je meer dan 200 afbeeldingen per jaar nodig, dan zijn er ook abonnementen met een hoger volume:

Deze abonnementen bieden ook gratis extra beelden voor het eerste abonnementsjaar en extra opwaarderingen, video's en zelfs voertuigsjablonen.

Profiteer bij Stockphotos.com van de laagste prijzen voor uitgebreide licenties (€ 70 per foto). Met een actief abonnement op een van de Club-plannen krijg je 50% korting op de pakketten met uitgebreide licenties, wat de prijs omlaag brengt naar € 35 per foto en zelfs lager bij grotere pakketten.

Koop nu pakketten met uitgebreide licenties en bespaar veel geld. Krijg 50% extra met een actief beeldabonnement!

Vanwege deze en andere voordelen rekenen wij Stockphotos.com tot de beste stockfoto-aanbiedingen die er zijn!

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!
Lees hier alles over het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen!

NIEUW! Ontwikkeld door Stockphotos.com

Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we een te kleine resolutie afbeeldingen hebben gedownload, of een mindere kwaliteit foto aangeleverd krijgen om mee te werken. Dan komt een beeldupscaler goed van pas! Met de onderstaande upscaler kun je afbeeldingen opschalen voor betere resultaten.

Upscaler stockphotos.com

Tijdelijk gratis 10 beelden opschalen. Klik en profiteer!

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Plus een geweldige tool voor het bewerken van vectoren!

Open & converteer het EPS-bestandsformaat Gratis

Sleep uw .eps hierheen

of

 • EPS
 • JPG
 • PNG
 • TIFF
 • PDF

iStock – ook foto's kopen zonder abonnement

www.istockphoto.com/nl homepage
istock logo

Het Canadese iStock verkoopt miljoenen Standaard en Premium afbeeldingen. Deze beelden zijn in twee collecties ondergebracht: de Essentials-collectie met alle Standaard-afbeeldingen en de Premium-afbeeldingen vind je in de Signature-collectie. Natuurlijk vind je in beide collecties ook alle Nederlandse beelden die je nodig heeft. Je koopt de foto's bij iStock via creditpakketten.

De prijzen van iStock

De prijs van Standaard-afbeeldingen is 1 credit (€9,-). Koop je een groot creditpakket, dan betaalt je veel minder per afbeelding. Voorbeeld: Bij aankoop van 12 credits (€85,-) kost een Standaard-afbeelding nog slechts €7,08.

De prijs van Premium-afbeeldingen is 3 credits (€ 24,-). Koop je omdat je meerdere afbeeldingen nodig hebt veel credits, bijvoorbeeld 36 stuks (€ 235,-), dan kost een Premium-afbeelding slechts € 19,58.

www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen

Behalve credits kunt je nu bij iStock ook voordelige abonnementen verkrijgen.

www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
39 dagen resterend

Photocase – artistieke rechtenvrije foto's

www.photocase.com homepage
photocase logo

De Duitse beeldbank Photocase is specialist in creatieve en authentieke beelden die een andere sfeer ademen dan de meeste andere afbeeldingen. De meeste Nederlands getinte foto's die door deze beeldbank worden aangeboden kun je nergens anders kopen. Zoek je een verfrissende en unieke stockfoto, dan is Photocase zeker een prima alternatief voor de Nederlandse beeldbanken. Koop de foto's met credits of door directe aankoop.

Wil je een indruk krijgen van de foto's die deze beeldbank te bieden heeft, dat kan. Bekijk hier de artikelen met de lifestylebizarre en hipster foto's van Photocase. Ontdek in dit overzicht de beste foto's van Photocase.

De prijzen van Photocase

Photocase biedt mooie foto's in 3 beeldformaten:

 • Small (Webformaat – 0,8 Megapixel, 72 dpi) – 5 Credits
 • Medium (Printformaat A4 – 4 Megapixel, 300 dpi) – 10 Credits
 • Large (Grote prints – Max. resolutie, 300 dpi) –  15 Credits
www.photocase.com/prices

De prijs van de authentieke beelden wordt goedkoper als je een creditpakket met meer credits koopt. 

Voorbeeld: koop je een creditpakket met 25 afbeeldingen, dan betaal je per credit € 2,-. Bij aankoop van een creditpakket van 100 stuks is dit slechts € 1,75 per credit. Bij een “S”-beeldformaat gaat de prijs van € 13,- naar € 8,75, bij aankoop van een “M”-beeldformaat van €25,- naar € 17,50 en koopt u een foto in “L”-beeldformaat, dan wordt de prijs van € 38 naar € 26,25 verlaagd! Hieronder zie je precies wat je bij de aankoop van een groter pakket bespaart.

www.photocase.com/prices
Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Adobe Stock – 345 miljoen foto's voor commerciële doeleinden

stock.adobe.com/nl homepage
adobe stock logo

Adobe Stock (Verenigde Staten) is met een collectie van meer dan 325 miljoen beelden een grote speler op de markt voor stockfoto's. De voordeligste prijs is slechts 21 cent per afbeelding (jaarabonnement met 750 afbeeldingen per maand).

Adobe Stock is met name als je de Creative Cloud gebruikt bijzonder interessant. Waarom? Omdat deze in de Creative Cloud van Photoshop, Illustrator en Premiere is geïntegreerd.

Bij Adobe Stock kun je standaard en premium afbeeldingen kopen. De standaard afbeeldingen zijn goedkoper en koop je via een beeldabonnement. De premium afbeeldingen en stockvideo's kun je alleen met tegoeden (kunstvaluta) kopen.

De prijzen van Adobe Stock

De abonnementen van Adobe Stock zijn ideaal als je vaak veel rechtenvrije afbeeldingen nodig hebt. Adobe Stock heeft maand- en jaarabonnementen met 10, 40 en 750 standaard-afbeeldingen per maand.

Adobe Stock abonnementen

Maar je kunt de rechtenvrije foto's van Adobe Stock nog goedkoper kopen als je een jaarabonnement afsluit.

Adobe Stock lidmaatschappen

Zoals de scherpe prijzen en de grote variatie in ook Nederland gerelateerde beelden laat zien, is Adobe Stock een goed alternatief voor de Nederlandse beeldbanken die we in dit overzicht hebben opgenomen.

Meld u vandaag nog aan bij Adobe Stock en probeer uw beeldabonnement 1 maand gratis.


Nederlandse beeldbanken met specifiek beeldmateriaal

Je hebt in dit overzicht met enkele Nederlandse beeldbanken en alternatieven kennisgemaakt. Deze stockfoto sites bieden rechtenvrij beeldmat over talloze onderwerpen aan. Anders dan deze fotosites zijn er ook een aantal Nederlandse beeldbanken die uitsluitend afbeeldingen van één bepaald onderwerp aanbieden. De volgende Nederlandse beeldbank is een websites voor luchtfoto's:

Aerophotostock

www.aerophotostock.com homepage
www.aerophotostock.com homepage

Luchtfoto's en video's van Nederland nodig? Dan ben je bij Aerophotostock uit Weesp aan het juiste adres. De collectie telt ong. 14.000 recente en histrische afbeeldingen en video's. Deze bestanden zijn rechtenvrij en kunnen zelfs voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Nadat je de juiste foto hebt geselecteerd, kun je deze in een hoge resolutie downloaden. Het oudere beeldmateriaal kan uitsluitend in een lagere resolutie worden gedownload. Je kunt bij aerophotostock zowel licenties als prints van een foto kopen.

Handig van deze beeldbank is dat je gebruik kunt maken van de lightbox. Hierin kun je gevonden foto's opslaan en eventueel later downloaden. Dit kan een hoop tijd besparen.

De prijzen van Aerophotostock

www.aerophotostock.com foto

De prijs per afbeelding hangt af van het gebruiksdoel, de oplage en de afbeeldingsgrootte. In dit voorbeeld van een luchtfoto van Rotterdam hebben we als beoogd gebruik gekozen voor “Brochures, folders, advertenties, marketing”, een “oplage tot 25.000” en “afbeeldingsgrootte to ca. 10x15cm (300dpi).

Aan de hand van deze gegevens wordt dan een prijs weergegeven, in dit geval €225,-. Je kunt de foto makkelijk en met een muisklik aan jouw bestelling toevoegen en vervolgens afrekenen.

TIP
Heb je een foto waarvan je de kwaliteit wilt verbeteren? Dan kan met deze beeld upscalers – of gebruik de onderstaande aanbieding!
Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Conclusie

Je kunt bij de genoemde Nederlandse beeldbanken alle mogelijke Nederlandse foto's en video's kopen.

We kunnen ook Stockphotos.com, Shutterstock, 123RF, iStock, Photocase, Adobe Stock en StockPhotoSecrets van harte aanbevelen. Ze hebben een goede reputatie en zijn met hun enorme beeldcollecties, goedkope aanbiedingen en uitstekende service een uitstekend alternatief.

We hopen dat dit overzicht met Nederlandse beeldbanken en andere grote stockfotosites je een idee geeft van goede aanbieders van Nederlands rechtenvrij fotomateriaal.

Wil je een uitgebreider overzicht, bekijk dan de lijst met de beste stockfoto websites.
We hebben ook een overzicht voor gratis afbeeldingen samengesteld. Mocht je voor gratis beeldmateriaal kiezen, lees dan om eventuele problemen te voorkomen eerst het artikel over de gevaren van gratis afbeeldingen.

Met welke van de genoemde Nederlandse beeldbanken of alternatieven heb jij goede ervaringen? Laat het ons weten.

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Nederlandse beeldbanken

🤨 Ik heb een vraag over Nederlandse beeldbanken

🤔 Ik weet niet of Nederlandse beeldbanken iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo