Rechtenvrije lettertypen – koop ze online!

Rechtenvrije lettertypen (ook wel fonts of lettertypes) worden op slimme wijze gebruikt om een foto, vector, logo's of andere ontwerp/kunst krachtiger te maken. Lettertypes in de juiste kleur de aandacht te trekken, advertenties te perfectioneren, vertrouwen en sympathie te creëren, het herkennen van uw merk te verbeteren, persoonlijk gebruik en nog veel meer. We zullen u uitleggen waarom, waar en hoe u letters met rechtenvrije licenties voor commercieel gebruik kunt kopen.

Rechtenvrije lettertypen kopen – waarom?

De lettertypes Arial of Times New Roman zijn algemeen bekend en veelgebruikt. Zij worden zo vaak gebruikt dat we aan deze rechtenvrije lettertypes gewend zijn geraakt en ze niet eens meer opvallen. Maar als we een tekst in een origineel lettertype op een reclamevlag, logo, wallpaper, schilderij, flyer of blog plaatsen, wordt de nieuwsgierigheid en aandacht van de kijker geprikkeld.

Wie voor een project een speciaal lettertype wil kiezen, zou kunnen denken: “Gratis lettertypes zijn eenvoudig en gratis op het internet te vinden”. Maar pas op, u moet bedenken: niet van elk lettertype dat op het internet te vinden is, mag zonder licentie ook commercieel gebruik worden gemaakt.

Evenals bij foto's vectoren en illustraties het geval is, worden ook lettertypen door auteursrecht beschermd en gelden er een aantal gebruiksvoorwaarden. De kosten voor een schending van het auteursrecht kunnen hoog oplopen. Koop voor commerciële doeleinden rechtenvrije lettertypen. Met een licentie is het gebruik van lettertypen waarvan de rechten zijn voorbehouden aan de maker/fotograaf toegestaan en beschermd/ondersteund door een licentie

De regels en toestemming voor het gebruik van gratis lettertypes/fonts kunnen net als de rechten voor het gebruik van gratis rechtenvrije afbeeldingen variëren en zijn niet altijd in het Nederlands beschikbaar en vaak lastig te vinden. Het advies is om ze aandachtig door te nemen om er zeker van te zijn dat het lettertype ook echt voor commerciële doeleinden gebruikt kan worden.

Rechtenvrije lettertypen - voorbeeld gratis lettertype

Voorbeeld van een gratis lettertype, dat voor eigen gebruik mag worden toegepast.


Rechtenvrije lettertypen kopen – waar?

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

Als mooie toevoeging bevat de beeldcollectie van de beeldbank StockPhotoSecrets Shop ook een enorme verzameling van 1582 lettertypen tegen een zeer scherpe prijs. Dat is speciaal, want er zijn niet heel veel beeldbanken die rechtenvrije lettertypen aanbieden.

Lees hier meer informatie over de beeldbank StockPhotoSecrets!

Welke voordelen heeft het kopen van rechtenvrije lettertypen bij een beeldbank

1.  De rechten voor commerciële toepassingen zijn geregeld. Met de aankoop van rechtenvrije lettertypen bij een beeldbank weet u zeker dat u aan de juridische voorwaarden voldoet. De lettertypes die door de kunstenaars zijn ontworpen, worden door de beeldbanken gecontroleerd en van de vereiste gebruiksrechten voor een commerciële toepassing voorzien.

Dit geeft u toestemming van de maker om de aangekochte lettertypes rechtmatig te gebruiken voor al uw projecten, van websites, landingspagina's, Google-advertenties, reclame, branding, enz.

2.  Betere kwaliteit. Natuurlijk is het voordeel van gratis lettertypes dat u deze gratis kunt downloaden. Maar over het algemeen kunnen deze gratis lettertypen niet tippen aan de voortreffelijke kwaliteit van de rechtenvrije lettertypen tegen betaling. Dikwijls zijn de overgangen in de karakters niet vloeiend of ontbreken er belangrijke leestekens of karakters.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
32 dagen resterend

Een bepaald lettertype kopen voor commerciële doeleinden – hoe?

Wij zullen u stap voor stap helpen bij de aankoop van lettertypen met licenties van onze beeldbank StockPhotoSecrets Shop.

KIES IN HET MENU VOOR LETTERTYPEN

Op de website van de beeldbank StockPhotoSecrets Shop vindt u de optie Lettertypen. Klik op Lettertypen.

StockPhotoSecrets Shop rechtenvrije lettertypen


LETTERTYPEN ZOEKEN

Voer een lettertype in het zoekveld in of selecteer een lettertype in de categorieën AlternatiefHandschriftModernDisplay enz. en nog veel meer.

StockPhotoSecrets Shop rechtenvrije lettertypen


KIES EEN LETTERTYPE

Zodra u een lettertype heeft gevonden, klikt u op de betreffende afbeelding.

StockPhotoSecrets Shop rechtenvrije lettertypen


KIES HET FORMAT VAN HET LETTERTYPE

StockPhotoSecrets Shop rechtenvrije lettertypen

(Mocht u zich nog niet bij StockPhotoSecrets Shop hebben geregistreerd, maak dan gewoon een klantenaccount aan en selecteer een lettertype dat u apart of in een afbeeldingspakket kunt kopen.)


INSTALLEER HET GEDOWNLOADE LETTERTYPE

Het door u gekozen lettertype wordt als zip-bestand naar uw computer gedownload. Het bericht is hier op een MacBook te vinden onder “Al mijn bestanden”.

Rechtenvrije lettertypen

Met opnieuw dubbelklikken op het zip-bestand wordt er een map geopend.

Rechtenvrije lettertypen voorbeeld

Open de blauwe map door er dubbel op te klikken. Er verschijnen nu twee bestanden. Selecteer er een.

Rechtenvrije lettertypen voorbeeld

Er wordt dan een nieuw venster geopend. Klik hier op Installeren.

Rechtenvrije lettertypen Amienne

Het gedownloade lettertype wordt vervolgens opgenomen in de map “Alle lettertypen” op uw computer en kan direct door u worden gebruikt.

Rechtenvrije lettertypen voorbeeld


Lettertypen en rechtenvrije afbeeldingen – koop en download ze met één muisklik online!

Rechtenvrije lettertypen online kopen is simpel en veilig. Met slechts één muisklik kunt u bij onze beeldbank StockPhotoSecrets Shop zeer voordelig geprijsde interessante lettertypen kopen. U hebt keuze uit 1582 lettertypes/letters en u hebt de zekerheid dat het gekochte lettertype voor commercieel gebruik kan worden ingezet. Met de vele interessante rechtenvrije lettertypen van StockPhotoSecrets Shop trekt u nog meer aandacht en belangstelling voor uw project of product!

Net zoals de kleuren van de foto's die u bij ‘s wereld beste beeldbanken van 2023 koopt een essentiële rol spelen, geldt dit ook voor de kleur die u voor uw letters en tekst gebruikt. Ontdek alle ins en outs voor de keuze en combinaties van de beste kleuren, waardoor u afbeeldingen met de meeste impact kunt maken.

EXPERT TIP: De beste kleurencombinaties voor merken (kleurenpsychologie)
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
32 dagen resterend

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over rechtenvrije lettertypen

🤨 Ik heb een vraag over rechtenvrije lettertypen

🤔 Ik weet niet of rechtenvrije lettertypen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo