3 beste websites voor onbeperkt afbeeldingen downloaden

Dagelijks veel stockfoto's nodig? Dan is een abonnement van Shutterstock, 123RF, iStock, Adobe Stock of Stockphotos.com de oplossing. De prijzen van deze beeldbanken staan in het overzicht hieronder:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

Maar wat nu als je meer dan 750 afbeeldingen per maand nodig heeft? Of wat als je niet door downloadlimieten beperkt wilt worden? Dan zijn abonnementen voor onbeperkt afbeeldingen downloaden je redding.

Misschien vraag je jezelf af of zoiets bestaat? Ja! Dit is niet het meest gangbare abonnement, maar er zijn een aantal aanbieders met abonnementen voor het onbeperkt afbeeldingen downloaden. Tegen een vast tarief kun je een onbeperkt aantal foto's downloaden. Vergelijkbaar met Netflix of Spotify, maar dan rechtenvrije foto's.

Waar koop je een abonnement voor het onbeperkt downloaden van rechtenvrije afbeeldingen van verschillende categorieën? Welke betaalde stockfoto sites bieden een ruime keus aan miljoenen foto's die ook voor blogs, online marketing, advertenties en andere commerciële doeleinden mogen worden gebruikt?

Onbeperkt afbeeldingen downloaden: Dit moet je weten

Deze abonnementen voor rechtenvrije foto's zijn duidelijk: je betaalt een vast bedrag (per maand of per jaar) en daarna kun je onbeperkt afbeeldingen downloaden. Maar er echter een paar beperkingen waar je rekening mee moet houden voordat je voor een van deze abonnementen kiest.

De grootte van de collectie rechtenvrije foto's

De meeste grote en bekende beeldbanken die abonnementen met maandelijkse downloadlimiet aanbieden, hebben miljoenen afbeeldingen (soms wel honderden miljoenen afbeeldingen). Echter, de aanbieders van abonnementen voor onbeperkt afbeeldingen downloaden werken met collecties van ongeveer 500.000 afbeeldingen.

Niet dat ze geen grote collectie stockfoto's hebben, maar wel aanzienlijk kleiner dan die van de grote beeldbanken. Het kan dus verstandig zijn om in de zoekfunctie een aantal relevante trefwoorden in te voeren en eventueel zoekresultaten filteren om te zien of er voldoende aanbod is.

Hoeveel afbeeldingen gebruik je

Deze aanbiedingen voor onbeperkt foto's downloaden zijn goedkoop, budgetvriendelijk en zonder verborgen kosten. Maar hoe handig ze zijn hangt uiteraard af van het aantal afbeeldingen dat nodig is. Stel dat de collectie 500.000 afbeeldingen groot is, en je betaalt € 99 per jaar.

Wanneer je 800 beelden downloadt, krijg je elk daarvan voor slechts € 0,12 per afbeelding. Maar wat nu als je 8.000 afbeeldingen downloadt! Hierin zit de daadwerkelijke meerwaarde van onbeperkt afbeeldingen downloaden. Hoe meer afbeeldingen je downloadt, hoe goedkoper de prijs per afbeelding.

Anti-hamsteren beleid

Je vraagt zich misschien af “waarom niet gewoon voor een maand betalen, de hele collectie downloaden, en voor de rest van mijn leven over afbeeldingen met licentie kunnen beschikken?” Nou, het zou niet rendabel zijn als dit mogelijk is, dus het is logisch dat het beleid van de beeldbanken erop gericht is dit te vermijden, voor zover mogelijk is.

Net als bij de meeste aanbieders van rechtenvrije licenties, kun je dankzij de aanbiedingen voor onbeperkt afbeeldingen downloaden de afbeeldingen die je downloadt opslaan en voor altijd gebruiken zonder dat er regels worden geschonden.

Maar in de servicevoorwaarden staat dat een tijdslimiet is voor gedownloade afbeeldingen die niet gebruikt worden bij het verstrijken van het abonnement. Deze limiet is meestal ingesteld op ongeveer 3 tot 6 maanden (lees altijd de voorwaarden van de licentie goed door). Dus ook al is elke afbeelding die je hebt gedownload en in jouw werk gebruikt voor altijd van jou, je kunt geen duizenden bestanden verzamelen voor toekomstig gebruik na het annuleren van het abonnement.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video


De 3 beste aanbiedingen voor onbeperkt afbeeldingen downloaden

Nu je weet hoe deze abonnementen werken, zullen we nu laten zien wat de beste 3 abonnementen zijn om onbeperkt foto's te kunnen downloaden. Opvallend is dat ze allemaal in onze lijst van beste stockfoto websites 2024 staan.

NIEUW: 123RF Plus voor onbeperkt downloaden

https://nl.123rf.com/plus/

123RF heeft het nieuwe abonnement Plus gelanceerd. Met het nieuwe 123RF Plus abonnement kun je onbeperkt beelden downloaden voor slechts € 39,- per maand! Keuze uit meer dan 100 miljoen stockfoto's, 2D-vectoren en 3D-illustraties. Klik hier om het aanbod te bekijken.

Meer informatie over deze beeldbank? Bekijk hier de uitgebreide 123RF recensie.

#1. Canva Pro – Onbeperkt downloaden voor niet-ontwerpers

www.canva.com/nl_nl homepage onbeperkt afbeeldingen downloadenCanva Logo

Canva is begonnen als een gratis, gebruiksvriendelijke beeldbewerker om simpele beeldmateriaal in verschillende formaten te maken. Het biedt een toolkit met stockfoto's die in uw ontwerpen kunnen worden gebruikt.

Er zijn gratis afbeeldingen en andere afbeeldingen kunnen tegen een kleine vergoeding per afbeelding worden gebruikt.

Vanaf nu kun je de gratis versie upgraden naar Canva Pro, een abonnement voor bedrijven waarmee je alle ontwerpen in één keer kunt downloaden en een onbeperkt aantal afbeeldingen uit een collectie die recentelijk tot 100 miljoen afbeeldingen is uitgebreid!

De collectie van Canva omvat stockfoto's, illustraties, vectoren, pictogrammen, grafische elementen, ontwerpsjablonen en nog veel meer. Voor slechts € 8,99 per maand gefactureerd per jaar (of € 11,99 maandelijks gefactureerd) kun je zoveel downloads uit deze catalogus downloaden als je wilt en daarnaast profiteer je van allerlei functies voor marketing en ontwerp, zoals een Brand Kit manager, een Publishing assistent voor de sociale media, professionele sjablonen voor elk doeleinde en nog veel meer.

Uiteraard kun je ook gebruik maken van hun fantastische beeldbewerkingsprogramma waarmee je zelf kunt ontwerpen zonder dat je een ontwerper hoeft te zijn! Je kunt deze voor de gratis stockfoto's en de afbeeldingen die met het Canva Pro abonnement gebruiken, maar je kunt ook eigen foto's uploaden en daarvan bijvoorbeeld de achtergrond verwijderen of de afbeeldingsgrootte wijzigen.

Canva Pro recensie: De ontwerptool met onbeperkte stockfoto's

Met Canva Pro wordt niet alleen ingespeeld op de behoefte aan stockfoto's, maar wordt ook voorzien in alle andere kerntaken voor het maken van visuele content voor commerciële doeleinden. Een perfecte oplossing voor kleine ondernemingen die zich geen ontwerpbureau kunnen veroorloven om visuals te creëren, maar die toch een professionele content nodig hebben om hun merk onder de aandacht te brengen.

Meld je nu gratis aan bij Canva. Lees ook ons uitgebreide Canva testrapport om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden die het biedt.

Nu het allerbeste nieuws: je kunt Canva Pro nu 30 dagen gratis uitproberen! Krijg met onze Canva Pro gratis proefversie vier weken gratis toegang, inclusief een onbeperkt aantal downloads!

MEER INFO!

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
33 dagen resterend

#2. Yay Images – Goedkoop onbeperkt multimedia downloaden

www.yayimages.com homepage

Yay Images is een gevestigde naam in de sector voor stockfoto's, die creatieve professionals al jarenlang ondersteunt bij het vinden van de benodigde foto voor hun projecten.

En nu heeft het bedrijf een echt geweldig aanbod voor het onbeperkt downloaden van rechtenvrije foto's. Je krijgt toegang tot de uitgebreide collectie met 13,5 miljoen foto's en vectoren, en 250.000 stockvideo's in HD- en 4K-resolutie. En een abonnement biedt speciale voordelen voor startups! Een perfecte oplossing voor wie werkt met zowel stilstaand als bewegend beeldmateriaal én voortdurend veel content nodig heeft.

En we hebben nu een exclusieve aanbieding voor u! Gebruik onze Yay Images kortingscode voor 30% korting op abonnementen met onbeperkte downloads!

Kies een onbeperkt abonnement voor $20,30 per maand ipv $29, of per kwartaal voor $55,30 ipv $79!

#3. Envato Elements – Een onbeperkt aantal geselecteerde foto's voor ontwerpers

elements.envato.com homepage

Envato Elements is een betrekkelijk nieuwe stockmedia-dienst die abonnement met een onbeperkt aantal downloads biedt, maar het is betrouwbaar omdat het onderdeel van Envato uitmaakt, het online platform van specifieke mediamarkten.

Wat Envato met Elements heeft gedaan is een collectie van met de hand geselecteerde content uit al hun markten, waaronder foto's, vectoren, lettertypen, sjablonen en meer. Hun collectie bestaat uit meer dan 340.000 grafische bestanden en meer dan 300.000 foto's, die je kunt downloaden en gebruiken.

Envato Elements werkt met één enkel, vast maandabonnement van $29 per maand. Dit abonnement garandeert een onbeperkt aantal downloads uit de gehele collectie, plus toegang tot leerprogramma's, eBooks en nog een aantal andere voordelen. Gezien de omvang en kwaliteit van de collectie en de vertrouwde bron waaruit deze komt, is dit beslist een goede deal. Meer informatie over Envato Elements vindt je hier.

Wil je onbeperkt foto's gebruiken voor online marketing en andere toepassingen waarvoor je veel afbeeldingen nodig hebt? Bekijk hier Envato Elements!


Abonnement voor onbeperkt afbeeldingen downloaden – goedkoper kan niet!

Met een van deze aanbiedingen, ontvang je alle benodigde afbeeldingen voor een zeer laag, vast bedrag. Per maand of per jaar betaal je slechts één keer per maand of per jaar en je ontvangt zoveel foto's als je wilt. Maak je geen zorgen over vervaldatums, downloadlimieten, auteursrechten of onbenutte rechten.

Je hoeft niet twee keer na te denken voordat je een afbeelding downloadt: mocht het niet helemaal voldoen aan alle wensen, dan kun je altijd nog een andere afbeelding downloaden, en nog eens tien of zelfs honderden andere, enzovoorts. Wil je meer variatie, bekijk dan hier de goedkoopste beeldabonnementen.

Heb je een gigantisch aantal afbeeldingen nodig, of wil je gewoon niet werken met restricties en downloadlimieten, dan is een abonnement voor het onbeperkt downloaden van stockfoto's de beste oplossing. En met de gunstige prijzen die zij hanteren, passen ze heel waarschijnlijk binnen jouw budget. Bekijk ook onze beste lijst met goedkoopste beeldbanken.

Ontdek nu deze alternatieven voor gratis sites en gratis stockfoto's en probeer de perfecte oplossing voor je specifieke behoeften aan beeldmateriaal te vinden! Welke is dat? Laat het ons weten!

EXPERT TIPS!

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over onbeperkt afbeeldingen downloaden

🤨 Ik heb een vraag over onbeperkt afbeeldingen downloaden

🤔 Ik weet niet of onbeperkt afbeeldingen downloaden iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo