De 5 goedkoopste beeldbanken [+ interessante bonus]

Goedkope aanbiedingen klinken voor iedereen als muziek in de oren! Het team van stockfotos.nl heeft voor jou de goedkoopste beeldbanken op basis van een prijsvergelijking op een rijtje gezet. In dit overzicht hebben we de 5 goedkoopste beeldbanken opgenomen: StockPhotoSecrets, Shutterstock, Adobe Stock, iStock en 123RF.

Bekijk hier de aanbiedingen van deze goedkoopste beeldbanken:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€0,49

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen


istocks kortingscode credits

Met deze iStock promotiecode krijg je 25% korting op de normale prijs bij iStock op een creditpack vanaf 18 credits. Je kunt met deze geweldige korting veel geld besparen als je on-demand (op aanvraag) beelden bij iStock koopt. Bespaar tussen € 31,25 en € 406,25 met onze iStock kortingscode!

Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

We zullen je nu een uitgebreide uitleg geven over de prijzen en de producten, zodat je precies weet wat een afbeelding kost en welke optie voor jou de beste keuze is voor het kopen van stockfoto's, illustraties en video's bij iStock.

Deze lijst geldt uitsluitend voor rechtenvrije foto's van betaalde beeldbanken en we hebben er geen speciale collecties, exclusieve of vectorafbeeldingen in opgenomen.


StockPhotoSecrets Shop

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

De laagste prijs bij StockPhotoSecrets Shop is € 0,12 per afbeelding. Het grootste abonnement biedt 500 afbeeldingen per maand voor slechts € 719,- per jaar. Dat is een enorme besparing. Heb je niet zoveel foto's nodig, dan is er ook nog het populaire 99club abonnement: 200 afbeeldingen voor slechts € 99,- per jaar, wat neerkomt op € 0,49 per afbeelding.

Daarnaast zijn er diverse andere abonnementen en pakketten op maat voor kleine en middelgrote bedrijven, en leden krijgen hoge kortingen van 50% op uitgebreide licenties en videopakketten. Aanmelden doe je met behulp van jouw e-mail en is helemaal gratis.

StockPhotoSecrets 99club – foto's voor slechts €0,49 per stuk

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf die slechts een beperkt aantal afbeeldingen nodig hebben en met een kleiner budget werken, is dit heel goedkope 99club abonnement samengesteld!

Profiteer nu van 200 afbeeldingen in hoge resoluties voor slechts € 99,- per jaar. Met onze 99club ontvang je voor maar € 99,- per jaar 200 topkwaliteit rechtenvrije afbeeldingen, en daarmee is dit één van de goedkoopste beeldbanken in de stockfotografie. Dit is dus een echte aanrader!

 • 200 rechtenvrije foto's, vectoren en lettertypen voor commercieel gebruik.
 • Toegang tot meer dan 8 miljoen stockfoto's (circa 80.000 nieuwe beelden per maand).
 • Geen downloadlimiet – 200 afbeeldingen in elke afbeeldingsgrootte en in elk formaat downloaden.
 • Meer dan 200 afbeeldingen nodig? Betaal slechts € 0,99 voor elke extra afbeelding.
 • Eenmalige betaling. Voor € 99,- per jaar krijg je 200 afbeeldingen. Geen extra of verborgen kosten en geen verplichtingen, dus je kunt op elk gewenst moment annuleren.

Bekijk de geweldige collectie foto's van de beste fotografen door hieronder een zoekterm in te voeren en op de blauwe knop te drukken voor de resultaten!Heb je de juiste foto of foto's gevonden? Klik dan op de banner hieronder:

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
9 dagen resterend
Lees hier alles over het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen!

NIEUW! Ontwikkeld door StockPhotoSecrets

Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we een te kleine resolutie afbeeldingen hebben gedownload, of een mindere kwaliteit foto aangeleverd krijgen om mee te werken. Dan komt een beeldupscaler goed van pas! Met de onderstaande upscaler kun je afbeeldingen opschalen voor betere resultaten.

Open & converteer EPS bestandsformaat Gratis

Sleep uw .eps hier naartoe

of

 • EPS
 • JPG
 • PNG
 • TIFF
 • PDF
Upscaler stockphotos.com

Tijdelijk gratis 10 beelden opschalen. Klik en profiteer!

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Shutterstock – meer dan 435 miljoen afbeeldingen

www.shutterstock.com/nl homepage

De laagste prijs bij Shutterstock is € 0,20 per rechtenvrije stockfoto. Na aanmelding met een geldig e-mailadres bij Shutterstock krijg je ook toegang tot hun wekelijkse gratis afbeeldingen en andere bonussen. Bekijk de wekelijkse gratis stockfoto's van Shutterstock en ontvang met onze exclusieve Shutterstock 15% kortingscode.

Meer info over de complete beeldbank Shutterstock

Ontdek miljoenen afbeeldingen van Shutterstock die zoals in de licentievoorwaarden staat aangegeven voor allerlei commerciële doeleinden mogen worden gebruikt. Selecteer een zoekterm en voer deze in de onderstaande zoekfunctie in:Heb je de benodigde foto gevonden? Afgezien van fotografie van professionele fotografen, vind je hier ook de beste video's en muziektracks. Profiteer van onze exclusieve aanbieding hieronder.

 • Product
 • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

Bonus: Ontdek hier hoe je Shutterstock Creative Flow gratis krijgt en gebruik kunt maken van alle handige tools van Shutterstock voor ontwerpers!

AI-afbeeldingengenerator van Shutterstock

GRATIS* €29,-
*Tot 10 beelden in 1 maand met een gratis Shutterstock proefversie.
Shutterstock Generate is een AI-afbeeldingsgenerator, aangedreven door Dall-E en getraind met Shutterstock-content, waarmee op basis van tekstbeschrijvingen (zelfs maar één woord) fake-foto's kunnen worden gemaakt die accuraat en juridisch veiliger zijn dan andere opties.
Krijg met het exclusieve gratis Shutterstock proefabonnement tot 10 AI-afbeeldingen gratis!

Adobe Stock

stock.adobe.com/nl homepage

De minimumprijs bij Adobe Stock is € 0,22 per rechtenvrije stockfoto. Niet onbelangrijk: Adobe Stock is volledig in het Creative Cloud-platform geïntegreerd en kan rechtstreeks vanuit de apps worden gelanceerd.

Ze hebben een gratis proefabonnement van 1 maand waarbij je 10 gratis afbeeldingen kunt downloaden. Je hoeft jezelf alleen maar gratis aan te melden. Meld je hier gratis aan voor het Adobe Stock proefabonnement.

Meer info over Adobe Stock

Ontdek de schitterende fotografie van Adobe Stock en vul hieronder een zoekterm in:De foto's gevonden waarnaar je op zoek was? Koop ze nu nog goedkoper met de exclusieve actiecode hieronder.

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
9 dagen resterend

iStock

istocks korting credits

Met deze iStock promotiecode krijg je 25% korting op de normale prijs bij iStock op een creditpack vanaf 18 credits. Je kunt met deze geweldige korting veel geld besparen als u on-demand (op aanvraag) beelden bij iStock koopt. Bespaar € 31,25 tot € 406,25 met onze iStock kortingscode!

Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

www.istockphoto.com/nl homepage

De goedkoopste prijs bij iStock is € 0,35 per afbeelding. Het is een van de goedkoopste beeldbanken op basis van een prijsvergelijking per foto. Na gratis aanmelding krijg je toegang tot gratis bestanden. De beeldbank beschikt eveneens over een omvangrijke collectie exclusieve foto's tegen een hogere prijs, en tal van andere fantastische voordelen.

We kunnen je nu een fantastische exclusieve aanbieding doen waarmee je veel geld kunt besparen op de foto's, vectoren en andere beeldbestanden van iStock: onze speciale iStock kortingscodes voor 15% korting op ALLES. Deze aanbieding geldt voor de credit packs en abonnementen van iStock! Profiteer vandaag nog van 15% korting!

Meer informatie over iStock

Ontdek de geweldige fotografie van de beste fotografen bij de beeldbank iStock en vul hieronder jouw zoekterm in:De gevonden foto's van professionele fotografen kunnen worden gebruikt voor allerlei verschillende doelen. Koop ze voordeliger met onze kortingscode.

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

123RF

nl.123rf.com homepage

De meest voordelige prijs bij 123RF is € 0,24 per rechtenvrij beeld. Nadat je jezelf bij deze webshop hebt aangemeld, profiteer je van alle geweldige voordelen van deze beeldbank.

Voer een trefwoord in de zoekmachine in en bekijk de stockfoto's van 123RF en profiteer van onze SPECIALE AANBIEDING: 123RF kortingscode voor 20% korting.

Meer info over 123RF

Ontdek de perfecte beelden van iStock en vul hieronder jouw zoekterm in:Kortingscode voor 20% korting op alle beelden van 123RF!
Met dit abonnement kunt u nu voor maar 5,77 euro per maand onbeperkt foto's, vectoren en 3D-illustraties downloaden!
Onbeperkt downloaden
SASPLUS
Verlopen

BONUS: Canva Pro – onbeperkt foto's en vectoren

Canva Logo

De laagste prijs per foto is bij Canva Pro afhankelijk van het aantal foto's dat je downloadt. Waarom? Het abonnement van deze service biedt een onbeperkt aantal stockfoto downloads uit de eigen beeldbank met goede foto's voor een vast bedrag.

Dus hoe meer je downloadt, hoe lager de prijs per foto. En voor slechts € 9,95 per maand (jaarlijks vooruit te betalen) is het absoluut heel goedkoop, vooral omdat je niet alleen stockfoto's, maar ook een gebruiksvriendelijke beeldbewerker en veel functies voor niet-ontwerpers kunt gebruiken.

Sterker nog, je kunt het nu kosteloos proberen met de Canva Pro gratis proefversie van 6 weken, waarmee je toegang krijgt tot de service, met inbegrip van onbeperkt downloaden van stockfoto's uit de eigen beeldbank. Meld je aan met jouw e-mailadres en gebruik deze service de eerste 45 dagen gratis.

Behalve de stockfoto's uit de eigen beeldbank (keuze uit 100 miljoen afbeeldingen) kun je ook eigen foto's uploaden en bewerken.

Meer over Canva

Canva Pro 45 dagen gratis! Probeer alle functies op de website van Canva!

Gratis afbeeldingen van de beste beeldbanken

Wil je de afbeeldingen, illustraties en vectoren in verschillende categorieën van betaalde beeldbanken graag eerst testen? Dat kan! De grote beeldbanken bieden miljoenen afbeeldingen die tegen betaalbare prijzen en in hoge resolutie worden gedownload.

Als antwoord op de websites met gratis foto's (vaak kan de fotografie op basis van Creative Commons gebruikt) hebben de betaalde platforms en beste beeldbanken een goed alternatief: het gratis proefabonnement is een goede optie waarmee je uit een catalogus met miljoenen foto's, illustraties en vectoren een aantal beeldbestanden kunt selecteren en gratis downloaden.

De relevante foto's die je met het gratis proefabonnement van de desbetreffende beeldbank hebt geselecteerd en gedownload zijn door professionele goede fotografen gemaakt, voorzien van een licentie, in hoge resolutie en beantwoorden aan alle vereisten van een goede foto.

Bovendien mag je dankzij deze licentie het beeldmateriaal bewerken, de afbeeldingsgrootte wijzigen, voor uw post of artikel op sociale media gebruiken om de herkenbaarheid van jouw bedrijf te versterken. Het beeldmateriaal mag ook voor de meest populaire doeleinden worden gebruikt, zoals commerciële doeleinden, een goede reclame boodschap, een artikel in een magazine en andere publicaties, en goede marketing waarmee je jezelf kunt onderscheiden van anderen.

Samenvatting

We hebben de goedkoopste beeldbanken hieronder in een overzicht voor vergelijking weergegeven. Je kunt bij StockPhotoSecrets, Shutterstock, Adobe Stock, iStock en 123RF goedkope foto's, vectoren, muzieknummers, muziek en video's verkrijgen. Behalve de goedkope afbeeldingen bieden deze beeldbanken nog tal van andere voordelen – een beeld upscaler, speciale collecties en andere diensten zoals Adobe Creative Cloud Express.

In het overzicht hieronder vind je de goedkope aanbiedingen:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per afbeelding

Downloadlimiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€0,49

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€0,21

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€0,22

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€0,23

Maandelijks

1 jaar

123RF logo

750 per dag

€0,24

Maandelijks

1 jaar

Vergelijkingsoverzichten van websites voor beelden

Hebben we volgens jou een goede beeldbank niet in dit overzicht van goedkoopste beeldbanken opgenomen? Werk je met een beeldbank en wil je ons laten weten over hun prijzen en voordelen?  Laat het ons weten! 

TIP: Overzicht met de beste stockfoto websites van 2023!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de goedkoopste beeldbanken

🤨 Ik heb een vraag over de goedkoopste beeldbanken

🤔 Ik weet niet of de goedkoopste beeldbanken iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo