Shutterstock prijzen – alles wat u daarover moet weten!

Shutterstock is een van de allerbeste beeldbanken ter wereld die als eerste beeldmateriaal via beeldabonnementen zijn gaan verkopen: zij kwamen met deze manier van aankopen toen zij de markt betraden en dit is een groot succes geworden. Volgens veel klanten in Nederland zijn zij zelfs het beste adres voor de bestelling van foto's en illustraties.

Al snel hebben ze hier het aankopen van fotomateriaal in de vorm van afbeeldingspakketten aan toegevoegd. Meer informatie over deze beeldbank en de Shutterstock prijzen vindt u hier in ons testrapport van Shutterstock. Beide artikelen zullen veel van uw eventuele vragen beantwoorden over de rechtenvrije afbeeldingen, voorwaarden en voordelen van het shoppen op de website van Shutterstock.

Deze beeldbank heeft geweldige aanbiedingen en promoties voor alle bezoekers van hun webshop – vandaar dat ze in de top 5 staan in ons overzicht met beste stockfotosites— en beschikt over een gigantische collectie met meer dan 350 miljoen afbeeldingen. Maar de prijsstelling van stockfoto's kan complex zijn en soms is het niet altijd duidelijk welk Shutterstock plan het meest geschikt is voor u. Wij zullen de Shutterstock prijzen hier voor u op een rijtje zetten, zodat u precies weet wat de prijs van de Shutterstock afbeeldingen is en welke optie het beste bij uw behoeften past.

Update – 2020.01.02Nieuw gratis Shutterstock proefabonnement!

Krijg deze maand 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock! Tijdelijke aanbieding!
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video’s!

Meld u hier gratis bij Shutterstock aan, krijg veel voordeel en bespaar! Profiteer nu van uw Shutterstock kortingscode!


Shutterstock prijzen voor afbeeldingspakketten en beeldabonnementen

Vind op shutterstock.com beeldabonnementen waarmee u tegen een vast laag maandbedrag een bepaald aantal beelden kunt downloaden. Deze beeldabonnementen zijn erg voordelig in geval u regelmatig en/of veel stockfoto's nodig heeft, omdat hierbij de prijs per afbeelding wordt verlaagd tot slechts een paar cent per stuk. Heeft u niet elke dag of geen grote hoeveelheden beeldmateriaal nodig, dan is een beeldabonnement op de lange termijn niet rendabel.

Tevens bieden zij de mogelijkheid om afbeeldingspakketten op aanvraag te kopen, waarbij u slechts voor een beperkt aantal afbeeldingen betaalt. Een prima optie als u maar een beperkte hoeveelheid foto's nodig heeft, of als u de stockfoto's eerst wilt proberen voordat u een abonnement koopt. Deze downloads vervallen pas een jaar na aankoopdatum, zodat u uw afbeeldingen op elk gewenst moment kunt downloaden, zonder maandelijkse vervaldatums, en u niet hoeft te betalen voor honderden foto's die u toch niet gaat gebruiken. Het nadeel hiervan is wel dat hoe kleiner het afbeeldingspakket, hoe hoger de prijs per afbeelding.

Shutterstock prijzen voor afbeeldingspakketten

Deze optie biedt de mogelijkheid om on demand afbeeldingen te kopen, zonder dat u extra betalingsverplichtingen hoeft aan te gaan.

Het goedkoopste beeldpakket is 5 afbeeldingen voor €49,- (€9,80 per afbeelding). Daarnaast is er een afbeeldingspakket van 25 afbeeldingen voor €179,- (€7,16 per afbeelding), wat u een besparing van in totaal €46,- oplevert in vergelijking met de fotoprijs van een kleiner afbeeldingspakket.

Shutterstock prijzen


Shutterstock prijzen voor abonnementen

De abonnementen voor professionele gebruikers bieden diverse opties wat betreft de aantallen afbeeldingen dat per maand of per jaar kan worden afgenomen (deze worden maandelijks gefactureerd).

Aanvankelijk concentreerde Shutterstock zich op abonnementen met veel afbeeldingen, die nog steeds hun belangrijkste aanbod zijn, maar inmiddels hebben ze ook abonnementen met minder afbeeldingen die uitermate geschikt zijn voor kleine afnemers.

Er zijn al abonnementen met 10 afbeeldingen per maand verkrijgbaar voor slechts €29,- per maand . Zoals u kunt zien, zelfs als u dit abonnement elke maand opnieuw afneemt, kost dit abonnement u hetzelfde als een klein afbeeldingenpakket met 5 afbeeldingen, maar dan met 2 keer zoveel afbeeldingen. U betaalt dan voor elke afbeelding slechts €2,90 in plaats van €9,80 (afbeeldingspakket met 5 foto's).

Het tweede kleine abonnement betreft 50 downloads per maand. Met een prijs van €99,- per maand (jaarabonnement) is dit een uitstekende mogelijkheid om een flink aantal foto's te bemachtigen, waarbij u €1,98 per afbeelding betaalt.

Zoals gezegd bieden ze ook abonnementen met grote aantallen afbeeldingen die interessant zijn voor afnemers die continue veel foto's nodig hebben. Het maandabonnement met 350 afbeeldingen kost €129,- per maand (€0,37 per foto).

Het abonnement van 750 afbeeldingen per maand heeft een prijs van €159,- per maand (€0,21 per afbeelding). Dit is qua fotoprijs het voordeligste abonnement van Shutterstock en behoort tot de goedkoopste op de markt. Dat betekent tevens dat de Shutterstock prijzen zeer aantrekkelijk zijn.

Meld u hier aan bij Shutterstock en koop vandaag nog geweldig fotomateriaal. Koop nu en profiteer van de Shutterstock kortingscode!

Shutterstock prijzen

Shutterstock heeft geweldige aanbiedingen voor iedereen.

Maar is het lastig voor u om met een maandelijkse limiet te werken, dan is ons voordeelabonnement 99club een interessante optie:

  • 99club: 200 afbeeldingen in hoge resolutie voor slechts €99,- (€0,49 per afbeelding). Als u minder dan 200 afbeeldingen per jaar nodig heeft, waarom zou u dan honderden euro's uitgeven aan afbeeldingen die u toch niet gaat downloaden? Met onze speciale aanbieding 99club ontvangt u alle benodigde afbeeldingen en kunt u veel geld besparen! Klik hier voor uw voordelige 99club abonnement!
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
33 dagen resterend

Wat als ik een account nodig heb voor meer dan één gebruiker?

Alle Shutterstock accounts zijn persoonsgebonden: alleen de geregistreerde gebruiker heeft toegang tot het account en het gekochte beeldmateriaal.

Maar wat als andere designers, het team van uw bedrijf of uw klant toegang nodig hebben tot uw account? Dat kan, dit is wat men “multi-seat” noemt: een licentie die toegang verleent aan een bepaald aantal personen (die elk één “seat” vertegenwoordigen) tot hetzelfde account om van het desbetreffende beeldmateriaal te kunnen gebruikmaken. De meeste beeldbanken bieden dit aan in de vorm van een uitgebreide licentie aan.

Shutterstock biedt tevens een beeldabonnement voor Teams aan, waarmee meerdere personen toegang krijgen tot het account van de koper. Deze wordt uitsluitend in de vorm van een jaarabonnement van 750 beelden per maand aangeboden, waarbij de Shutterstock prijzen evenredig met het aantal benodigde gebruikers stijgen. Voor 2 gebruikers bedraagt de prijs €329,- per maand, voor 3-10 gebruikers €409,- per maand, en voor 11 of meer gebruikers wordt de prijs op basis van het aantal gebruikers vastgesteld.

Shutterstock teams


Wat als ik een uitgebreide licentie nodig heb?

Alle beeldmateriaal dat met deze beeldabonnementen en pakketten worden gekocht, worden geleverd met een Shutterstock Standaard-licentie.

Voor klanten die meer gebruiksrechten nodig hebben dan de rechten die zijn inbegrepen in Standaard-licenties, biedt het afbeeldingspakketten met uitgebreide licenties: 2 afbeeldingen voor €199,- (€99,50 per afbeelding), 5 afbeeldingen voor €449,- (€89,80 per afbeelding) en 25 afbeeldingen voor €1699,- (€67,96 per afbeelding). Wilt u meer over de licentievorm weten, lees dan onze bijdrage over uitgebreide licenties.

Shutterstock uitgebreide licentie


Shutterstock alternatieven

Een van de fantastische acties die een goed Shutterstock alternatief vormen, is ons voordeelabonnement 99club. Hierbij ontvangt u 200 XXL afbeeldingen voor slechts €99,-, wat neerkomt op slechts €0,49 per afbeelding. Dat is 47% minder dan bij de maandaanbieding van Bigstock, maar dan zonder maandelijkse limieten!

Bigstock biedt een grotere diversiteit aan op aanvraag afbeeldingspakketten en beeldabonnementen dan Shutterstock.

De credits die zij aanbieden hebben een geldigheid van één jaar en kosten €35,- voor 10 credits tot €495,- voor 500 credits. De prijs van een afbeelding varieert van 1 credit voor een klein formaat tot 4 credits voor een XL-formaat afbeelding (en 50 credits voor een uitgebreide licentie).

De zijn die zij aanbieden zijn erg flexibel omdat ze zowel dag- als maandlimieten hebben. De abonnementen worden maandelijks gefactureerd en kunnen per maand, per 3 maanden of per jaar worden afgenomen.

Met daglimieten bedragen de kosten van 5 afbeeldingen per dag €49,- (€0,33 per afbeelding) per maand. Er zijn tevens opties voor 10, 20 en 50 afbeeldingen als dagelijkse limiet.

De abonnementen met een maandlimiet zijn uitsluitend als maandabonnement verkrijgbaar. Ze hebben 25 afbeeldingen per maand voor €49 (€1,96 per afbeelding), 50 afbeeldingen voor €59,- (€1,18 per afbeelding), 100 afbeeldingen voor €79,- (€0,79 per afbeelding) en 200 afbeeldingen voor €139 (€0,70 per afbeelding). Hoewel deze abonnementen meer flexibiliteit bieden (u kunt zoveel afbeeldingen per dag downloaden als u wilt, totdat u uw maandelijkse limiet hebt bereikt), zijn ze duurder per afbeelding dan andere opties.

Wilt u Bigstock proberen? Profiteer nu van uw 7 dagen proefperiode.

Nu 7 dagen 35 gratis afbeeldingen proberen bij BIGSTOCK!
Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 15% korting op abonnementen en 6 gratis credits van BIGSTOCK !
Profiteer nu van 15% korting op de aankoop van alle creditpakketten van BIGSTOCK!

Shutterstock prijzen – meer informatie over afbeeldingspakketten en abonnementen

Shutterstock biedt de mogelijkheid om meer dan één plan in hetzelfde account te hebben. Dit houdt in dat een klant zowel abonnementen als afbeeldingenpakketten gelijktijdig op zijn of haar account kan hebben.

Als u een nieuw abonnement koopt (bijvoorbeeld, een geldig maandabonnement heeft en een nieuw jaarabonnement aanschaft), dan gaat het nieuwe abonnement pas in op het moment dat het huidige abonnement afloopt.

Bij de aankoop van afbeeldingspakketten kunnen klanten hun ongebruikte downloads nog een jaar na aankoopdatum gebruiken. Daarna komen alle ongebruikte downloads te vervallen.

Voor het afrekenen van een abonnement, zodra het maximale aantal downloads per maand is gebruikt, moet de klant wachten tot de volgende maand om het quotum te verlengen.  Ongebruikte downloads vervallen van maand tot maand.

De licentie voor afbeeldingen die niet binnen 6 maanden na afloop van het abonnement zijn gebruikt in een project komt te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de koper ze op geen enkele wijze meer kan gebruiken. Alle afbeeldingen die voor deze datum in een project zijn gebruikt, blijven echter voor altijd eigendom van de koper en kunnen ook in andere projecten worden gebruikt.


Shutterstock standaard licentie versus uitgebreide licentie

Alle Shutterstock afbeeldingen zijn rechtenvrij, en alle afbeeldingen die via een abonnement en afbeeldingspakketten worden gekocht, worden met een Shutterstock Standaard licentie geleverd. Deze licentie geeft u de toestemming om afbeeldingen voor commerciële doeleinden te gebruiken, maar ze hebben wel beperkingen. De oplage van drukwerk is beperkt tot 500.000 exemplaren; gebruik in TV, online video en films is beperkt tot projecten met een budget tot €10.000; en kopieën voor web/print sjablonen en items voor verkoop zijn niet toegestaan.

Voor een onbeperkte oplage, onbeperkt gebruik in televisie en film en gebruiksrechten voor afbeeldingen in sjablonen en wederverkoop producten heeft u een Uitgebreide licentie nodig.

De Shutterstock prijzen voor een uitgebreide licentie starten bij €99,50 per afbeelding en kunnen omlaag gaan tot €67,96 per afbeelding, afhankelijk van het uitgebreide licentiepakket dat u aanschaft. Deze prijs is hoger dan de standaard licentie-opties, maar u betaalt voor een aantal aanvullende rechten om uw afbeeldingen te gebruiken.


Welk Shutterstock plan is het meest geschikt voor u?

Heeft u niet op regelmatige basis stockfoto's nodig, of bent u nog niet zeker van het maandelijkse budget, dan kunt u kiezen voor een afbeeldingspakket: u heeft een vol jaar de tijd om deze te gebruiken en er zijn geen extra betalingsverplichtingen.

Indien u regelmatig en/of in grote aantallen afbeeldingen koopt, is een Shutterstock professioneel abonnement de beste deal voor u. Het biedt u een spotgoedkope prijs per afbeelding, een zeer ruime downloadlimiet, en u kunt het op elk moment annuleren.

Profiteer nu van onze exclusieve Shutterstock kortingscode om nog meer te besparen!

Krijg deze maand 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock! Tijdelijke aanbieding!
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video’s!

Klik hier om alle Shutterstock prijzen nog eens te bekijken.

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's