Shutterstock prijzen – alles wat u daarover moet weten!

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is de grootste beeldbank ter wereld en verkocht als eerste afbeeldingen via abonnementen aan. De online webshop voor stockfoto's, illustraties, video's en muziek is een succes geworden. Volgens veel klanten in Nederland is dit de beste aanbieder dat met haar enorme database voor foto's, illustraties en video's in alle behoeften voorziet.

Al snel werden de mogelijkheden voor het kopen van beeldmateriaal uitgebreid: on-demand-pakketten, videopakketten en met het FLEX 25-abonnement kunnen er goedkoop stockfoto's, muzieknummers en videoclips met licenties worden gedownload.

www.shutterstock.com/nl pricing

Op de website van deze beeldbank vindt u geweldige aanbiedingen en couponcodes – ze staan niet voor niets hoog genoteerd in ons overzicht met beste stockfoto sites. Met een gigantische collectie met meer dan 445 miljoen foto's die in verschillende categorieën zijn ingedeeld vindt u altijd wat u nodig hebt.

De Shutterstock prijzen voor stockfoto's kunnen complex lijken. Daarom zetten we de Shutterstock prijzen hier voor u op een rijtje, zodat u precies weet wat de prijs van de Shutterstock afbeeldingen is en welke optie het beste bij uw behoeften past.

Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.

AI-afbeeldingengenerator van Shutterstock

GRATIS* €29,-
*Tot 10 beelden in 1 maand met een gratis Shutterstock proefversie.
Shutterstock Generate is een AI-afbeeldingsgenerator, aangedreven door Dall-E en getraind met Shutterstock-content, waarmee op basis van tekstbeschrijvingen (zelfs maar één woord) fake-foto's kunnen worden gemaakt die accuraat en juridisch veiliger zijn dan andere opties.
Krijg met het exclusieve gratis Shutterstock proefabonnement tot 10 AI-afbeeldingen gratis!

Klik hier op de link en meld u hier gratis bij Shutterstock aan, krijg veel voordeel en bespaar! Krijg nu korting met uw Shutterstock kortingscode!

UPDATE 2023: Offset, de premium stockfotoservice van de beeldbank, is nu geïntegreerd in het belangrijkste platform van Shutterstock en de volledige collectie met meer dan 1,2 miljoen premium afbeeldingen is direct beschikbaar op de website van Shutterstock, vanaf € 249 per foto. Ontdek hier de Offset-collectie! Plus, ze hebben abonnementen toegevoegd aan de Shutterstock Editorial service! Hier vind je meer informatie over de nieuwe abonnementen op redactionele content.

Shutterstock Pro (voorheen het standaardabonnement) en beeldpakketten

Op Shutterstock.com kunt u abonnementen kopen waarbij u voor een vast bedrag per maand een bepaald aantal foto's kunt downloaden. Deze maandabonnementen zijn een goede oplossing voor wie regelmatig foto's, illustraties of beide nodig heeft – onder andere voor websites, advertenties en sociale media – omdat de prijs per afbeelding slecht een paar cent per stuk is. Wie niet veel foto's nodig heeft en de downloadlimieten niet zal benutten, kan beter voor een andere oplossing kiezen.

Er zijn bovendien Zakelijk-abonnementen (voor creatieve teams) en de aangepaste Enterprise-service voor grote ondernemingen.

www.shutterstock.com/nl pricing

U kunt ook on-demand beeldpakketten kopen, waarmee u slechts voor een beperkt aantal stockfoto's betaalt. Een prima optie als u maar een beperkte hoeveelheid foto's nodig heeft, of als u de stockfoto's eerst wilt proberen voordat u een abonnement koopt. Deze downloads vervallen pas een jaar na aankoopdatum, zodat u op elk gewenst moment foto's van de beste fotografen kunt downloaden en u niet betaalt voor honderden foto's die u niet gaat gebruiken.

  • Product
  • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen, clips, videopakketten en Flex-abonnementen!
Download nu met 15% korting foto's, illustraties, video's en muziek met het FLEX 25 abonnement!

Shutterstock Pro (voorheen standaardabonnementen) prijzen

www.shutterstock.com/nl pricing

Het professionele abonnement van Shutterstock voorziet in diverse opties voor beeldlimieten. Deze beeldabonnementen kunnen per maand of per jaar worden afgesloten (maar worden wel maandelijks gefactureerd). Let op: de Pro-plannen bieden aan slechts 1 persoon toegang tot het abonnement en afbeeldingen.

Aanvankelijk heeft Shutterstock zich geconcentreerd op abonnementen met een groot volume, wat nog altijd de kern van hun aanbod is, hoewel ze nu ook abonnementen met een laag volume hebben. Deze abonnementen zijn perfect om de service te proberen en ook voor kleine budgetten.

Abonnementen zijn vanaf slechts 10 afbeeldingen per maand. De prijs is € 49 per maand (€ 29 per maand bij een jaarabonnement). U kunt zien, zelfs als u het abonnement van maand tot maand neemt, dit abonnement u evenveel kost als een klein beeldpakket, terwijl u dubbel zo veel beelden krijgt. Elke foto kost u tussen € 2,90 en € 4,90 op basis van de verlenging die u kiest.

Het andere kleine abonnement biedt 50 foto's per maand. Hiervoor moet € 125 per maand en € 99 per maand bij een jaarabonnement worden betaald. Dit is een fantastische manier om een aanzienlijk aantal foto's te krijgen en u betaalt tussen € 1,98 en € 2,50 per beeld.

Er zijn ook abonnementen met hoge aantallen voor gebruikers en ontwerpers die veel en constant afbeeldingen nodig hebben – kies voor een beeldabonnement met 350 afbeeldingen voor € 169 per maand. Daarmee betaalt u € 0,48 per foto – dat is 20% korting!

Het abonnement met 750 afbeeldingen per maand is verkrijgbaar voor € 249 per maand (€ 0,33 per beeld) en € 199 per maand met een jaarabonnement – een besparing van 15% op de maandprijs. Dit is het beste abonnement van Shutterstock! Het behoort tot de laagste prijzen die op de markt te vinden zijn.

Shutterstock prijzen – Flex 25 abonnement

www.shutterstock.com/nl flex subscription

In 2021 werd een nieuw multimedia-abonnement geïntroduceerd: het Shutterstock Flex 25-abonnement. Dit abonnement maakt het mogelijk om verschillende bestanden  (foto's, video's en audiobestanden te downloaden tegen een vast maandtarief. In plaats van downloads, krijgt u 25 credits per maand. Voor elk bestandstype wordt een aantal credits in rekening gebracht.

Afbeeldingen zijn 1 credit per stuk. Videoclips zijn 8 credits per clip. En muzieknummers 6 credits per download.

U kunt tot 25 afbeeldingen, 3 video's of 6 muzieknummers downloaden – u kunt ook een combinatie hiervan downloaden.

Dit pakket kost € 69 per maand, maar als u voor een jaar abboneert betaalt u € 49 per maand. Met onze exclusieve Shutterstock kortingscode ontvangt u nu zelfs 15% korting op uw Flex 25 abonnement! Lees hier alles over de Shutterstock Flex 25 aanbieding.

Download nu met 15% korting foto's, illustraties, video's en muziek met het FLEX 25 abonnement!
www.shutterstock.com/nl flex subscription

Het is goed om te weten dat alle maand-tot-maand abonnementen standaard automatisch worden verlengd. Maar u kunt deze functie uitschakelen als u niet wilt dat uw abonnement opnieuw voor een maand wordt verlengd. Bovendien is de prijs van Shutterstock niet gebaseerd op de afbeeldingsgrootte. Alle afbeeldingen hebben dezelfde prijs, ongeacht de grootte die u wilt downloaden!

Shutterstock prijzen voor zakelijke plannen (voorheen Shutterstock voor teams)

Werkt u als lid van een creatief team, of wilt u dat collega's toegang hebben tot uw Shutterstock account voor werkdoeleinden, dan heeft u een zakelijk plan nodig. Met dit abonnement kunt u met max. 10 teamleden 750 beelden per maand downloaden voor € 479. Mocht het team groter zijn, neem dan rechtstreeks contact op met Shutterstock om een abonnement op maat te bespreken.

Shutterstock prijzen – Enterprise

Shutterstock biedt op maat gemaakte pakketten aan voor grote bedrijven en merken. Hiervoor kunt u rechtstreeks contact opnemen met een medewerker van Shutterstock (klik op de prijzenpagina van Shutterstock op deze optie).

Shutterstock heeft ook geweldige abonnementen voor HD en 4K stockvideo's tegen zeer voordelige tarieven. Vanaf slechts €159 per maand voor het downloaden van 10 video's tot een prijs van slechts €8,33 per videoclip – echt goedkoop als u bedenkt dat het allemaal HD- en 4K-kwaliteit is! U krijgt bovendien 15% extra korting met onze exclusieve couponcode! 
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen, clips, videopakketten en Flex-abonnementen!

Meld u aan bij Shutterstock en koop vandaag nog foto's. Krijg nu korting met uw Shutterstock couponcode!

Shutterstock prijzen beeldpakketten

www.shutterstock.com/nl pricing

Deze optie biedt de mogelijkheid om on-demand afbeeldingen te kopen, zonder dat u extra betalingsverplichtingen hoeft aan te gaan.

Het goedkoopste beeldpakket is 5 afbeeldingen voor € 49,- (€ 9,80 per afbeelding). Daarnaast is er een afbeeldingspakket van 25 afbeeldingen voor € 179,- (€ 7,16 per afbeelding), wat u een besparing van in totaal € 46,- oplevert in vergelijking met de fotoprijs van een kleiner afbeeldingspakket.

Shutterstock prijzen voor abonnementen

De Shutterstock beeldabonnementen voor de professionele gebruiker biedt opties met verschillende aantallen afbeeldingen per maand of per jaar (deze worden maandelijks gefactureerd).

Aanvankelijk concentreerde Shutterstock zich op abonnementen met veel afbeeldingen, die nog steeds hun belangrijkste aanbod zijn, maar inmiddels hebben ze ook abonnementen met minder afbeeldingen die uitermate geschikt zijn voor kleine afnemers.

Er zijn al abonnementen met 10 afbeeldingen per maand verkrijgbaar voor slechts € 29,- per maand . Zoals u kunt zien, zelfs als u dit abonnement elke maand opnieuw afneemt, kost dit abonnement u hetzelfde als een klein afbeeldingenpakket met 5 afbeeldingen, maar dan met 2 keer zoveel afbeeldingen. U betaalt dan voor elke afbeelding slechts € 2,90 in plaats van € 9,80 (afbeeldingspakket met 5 foto's).

Het tweede kleine abonnement betreft 50 downloads per maand. Met een prijs van € 99,- per maand (jaarabonnement) is dit een uitstekende mogelijkheid om een flink aantal foto's te bemachtigen, waarbij u €1,98 per afbeelding betaalt.

Zoals gezegd bieden ze ook abonnementen met grote aantallen afbeeldingen die interessant zijn voor afnemers die continue veel foto's nodig hebben. Het maandabonnement met 350 afbeeldingen kost €129,- per maand (€ 0,37 per foto).

Het abonnement van 750 afbeeldingen per maand heeft een prijs van € 159,- per maand (€ 0,21 per afbeelding). Dit is qua fotoprijs het voordeligste abonnement van Shutterstock en behoort tot de goedkoopste op de markt. Dat betekent tevens dat de Shutterstock prijzen zeer aantrekkelijk zijn.

Meld u hier aan bij Shutterstock en koop vandaag nog geweldig fotomateriaal. Koop nu en profiteer van de Shutterstock kortingscode!

www.shutterstock.com/nl pricing

Shutterstock heeft geweldige aanbiedingen voor iedereen!

Deze aanbieder is populair door deze pluspunten:

  • beeldabonnementen worden maandelijks gefactureerd
  • keus uit meer dan 435 miljoen foto's
  • alle foto's in hoge resolutie
  • diverse software en functies voor beeldbewerking

Maar is het lastig voor u om met een maandelijkse limiet te werken, dan heeft onze eigen beeldbank Stockphotos.com met het voordelige Club Easy-abonnement een interessante optie:

Krijg 300 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
96 dagen resterend
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Shuttestock prijzen – Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat als ik een account nodig heb voor meer dan één gebruiker?

www.shutterstock.com/nl pricing

Alle Shutterstock accounts zijn persoonsgebonden: alleen de geregistreerde gebruiker heeft toegang tot het account en het gekochte beeldmateriaal.

Maar wat als er een samenwerking nodig is met andere designers, of als het team van uw bedrijf of uw klant toegang nodig hebben tot uw account? Dat kan, dit is wat men “multi-seat” noemt: een licentie die toegang verleent aan een bepaald aantal personen (die elk één “seat” vertegenwoordigen) tot hetzelfde account om van het desbetreffende beeldmateriaal te kunnen gebruikmaken. De meeste beeldbanken bieden dit aan in de vorm van een uitgebreide licentie aan.

Shutterstock biedt tevens een beeldabonnement voor Teams aan, waarmee meerdere personen toegang krijgen tot het account van de koper. Deze wordt uitsluitend in de vorm van een jaarabonnement van 750 beelden per maand aangeboden, waarbij de Shutterstock prijzen evenredig met het aantal benodigde gebruikers stijgen. Voor 2 gebruikers bedraagt de prijs respectievelijk €329,-, voor 3-10 gebruikers €409,- per maand, en voor 11 of meer gebruikers wordt de prijs op basis van het aantal gebruikers vastgesteld.

Wat als ik een uitgebreide licentie nodig heb?

Alle beeldmateriaal dat met deze beeldabonnementen en pakketten worden gekocht, worden geleverd met een Shutterstock Standaard-licentie.

Voor klanten die meer gebruiksrechten nodig hebben dan de rechten die zijn inbegrepen in Standaard-licenties, biedt het afbeeldingspakketten met uitgebreide licenties: 2 afbeeldingen voor € 199,- (€ 99,50 per afbeelding), 5 afbeeldingen voor € 449,- (€ 89,80 per afbeelding) en 25 afbeeldingen voor € 1699,- (€ 67,96 per afbeelding). Wilt u meer over de licentievorm weten, lees dan onze bijdrage over uitgebreide licenties.

www.shutterstock.com/nl pricing

Shutterstock alternatieven

Een van de fantastische acties die een goed Shutterstock alternatief vormen, is ons voordeelabonnement Club Easy. Hierbij ontvangt u 200 XXL afbeeldingen voor slechts € 99,-, wat neerkomt op slechts € 0,49 per afbeelding. Dat is 47% minder dan bij de maandaanbieding van Bigstock, maar dan zonder maandelijkse limieten!

Bigstock biedt meer verschillende on-demand-pakketten en abonnementen dan Shutterstock.

De credits die zij aanbieden hebben een geldigheid van één jaar en kosten € 35,- voor 10 credits tot € 495,- voor 500 credits. De prijs van een afbeelding varieert van 1 credit voor een klein formaat tot 4 credits voor een XL-formaat afbeelding (en 50 credits voor een uitgebreide licentie).

De zijn die zij aanbieden zijn erg flexibel omdat ze zowel dag- als maandlimieten hebben. De abonnementen worden maandelijks gefactureerd en kunnen per maand, per 3 maanden of per jaar worden afgenomen.

Met daglimieten bedragen de kosten van 5 afbeeldingen per dag € 49,- (€ 0,33 per afbeelding) per maand. Er zijn tevens opties voor 10, 20 en 50 afbeeldingen als dagelijkse limiet.

De abonnementen met een maandlimiet zijn uitsluitend als maandabonnement verkrijgbaar. Ze hebben 25 afbeeldingen per maand voor € 49 (€ 1,96 per afbeelding), 50 afbeeldingen voor € 59,- (€ 1,18 per afbeelding), 100 afbeeldingen voor € 79,- (€ 0,79 per afbeelding) en 200 afbeeldingen voor € 139 (€ 0,70 per afbeelding). Hoewel deze abonnementen meer flexibiliteit bieden (u kunt zoveel afbeeldingen per dag downloaden als u wilt, totdat u uw maandelijkse limiet hebt bereikt), zijn ze duurder per afbeelding dan andere opties.

Wilt u Bigstock proberen? Profiteer nu van uw 7 dagen proefperiode.

Nu 7 dagen 35 gratis afbeeldingen proberen bij BIGSTOCK!
Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 15% korting op abonnementen en 6 gratis credits van BIGSTOCK !
Profiteer nu van 15% korting op de aankoop van alle creditpakketten van BIGSTOCK!

Shutterstock prijzen – meer informatie over beeldpakketten en abonnementen

Shutterstock biedt de mogelijkheid om meer dan één plan in hetzelfde account te hebben. Dit houdt in dat een klant zowel abonnementen als afbeeldingenpakketten gelijktijdig op zijn of haar account kan hebben.

Als u een nieuw abonnement koopt (bijvoorbeeld, een geldig maandabonnement heeft en een nieuw jaarabonnement aanschaft), dan gaat het nieuwe abonnement pas in op het moment dat het huidige abonnement afloopt.

Bij de aankoop van beeldpakketten kunnen klanten ongebruikte downloads nog een jaar na aankoop gebruiken. Daarna vervallen alle ongebruikte downloads.

Voor het afrekenen van een abonnement, zodra het maximale aantal downloads per maand is gebruikt, moet de klant wachten tot de volgende maand om het quotum te verlengen.  Ongebruikte downloads vervallen van maand tot maand.

De licentie voor afbeeldingen die niet binnen 6 maanden na afloop van het abonnement zijn gebruikt in een project komt te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de koper ze op geen enkele wijze meer kan gebruiken. Alle afbeeldingen die voor deze datum in een project zijn gebruikt, blijven echter voor altijd eigendom van de koper en kunnen ook in andere projecten worden gebruikt.


Shutterstock prijzen standaard licentie versus uitgebreide licentie

Alle Shutterstock afbeeldingen zijn rechtenvrij, en alle afbeeldingen die via een abonnement en afbeeldingspakketten worden gekocht, worden met een Shutterstock Standaard licentie geleverd. Deze licentie geeft u de toestemming om afbeeldingen voor commerciële doeleinden te gebruiken, maar ze hebben wel beperkingen. De oplage van drukwerk is beperkt tot 500.000 exemplaren; gebruik in TV, online video en films is beperkt tot projecten met een budget tot $ 10.000; en kopieën voor web/print sjablonen en items voor verkoop zijn niet toegestaan.

Voor een onbeperkte oplage, onbeperkt gebruik in televisie en film en gebruiksrechten voor afbeeldingen in sjablonen en wederverkoop producten heeft u een Uitgebreide licentie nodig.

De Shutterstock prijzen voor een uitgebreide licentie starten bij € 99,50 per afbeelding en kunnen omlaag gaan tot € 67,96 per afbeelding, afhankelijk van het uitgebreide licentiepakket dat u aanschaft. Deze prijs is hoger dan de standaard licentie-opties, maar u betaalt voor een aantal aanvullende rechten om uw afbeeldingen te gebruiken.


Welk Shutterstock plan is het meest geschikt voor u?

www.shutterstock.com/nl homepage

Heeft u niet op regelmatige basis stockfoto's nodig, of bent u nog niet zeker van het maandelijkse budget, dan kunt u kiezen voor een afbeeldingspakket: u heeft een vol jaar de tijd om deze te gebruiken en er zijn geen extra betalingsverplichtingen.

Als u regelmatig en/of in grote aantallen afbeeldingen koopt, dan is een Shutterstock professioneel abonnement de beste deal voor u. U profiteert van een lage prijs per afbeelding, een ruime downloadlimiet en u kunt annuleren wanneer u wilt.

Profiteer nu van onze exclusieve Shutterstock kortingscode om nog meer te besparen!

  • Product
  • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen, clips, videopakketten en Flex-abonnementen!
Download nu met 15% korting foto's, illustraties, video's en muziek met het FLEX 25 abonnement!

Klik hier om alle Shutterstock prijzen nog eens te bekijken.

MEER OVER SHUTTERSTOCK
– Shutterstock lanceert Shutterstock.AI voor creatieve AI-oplossingen
Shutterstock beeldbewerker heeft nu 4 nieuwe functies!
Shutterstock Premier Platform – alles wat u moet weten!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de prijzen van Shutterstock

🤨 Ik heb een vraag over de prijzen van Shutterstock

🤔 Ik weet niet of de prijzen van Shutterstock iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo