Shutterstock prijzen – alles wat je daarover moet weten!

Shutterstock is één van de beste beeldbanken. Het bedrijf was de voorloper in de markt met abonnementen op stockfoto's: ze hebben dit aanbod geïntroduceerd en het werd een enorm succes. Later hebben ze ook opties toegevoegd voor het kopen van foto's op aanvraag (on demand), alsook verschillende licentievormen, beeldpakketten, maand- en jaarabonnementen, enz. Voor elke behoefte is er wel een passende oplossing en daarom lichten we hier de prijzen van Shutterstock toe.

https://www.shutterstock.com/nl/pricing

We lichten de abonnementen, producten en prijzen van deze beeldbank uitvoerig toe. Vergeet niet onze verschillende Shutterstock kortingscodes te bekijken – onze lezers krijgen exclusieve kortingen op veel van hun abonnementen en producten.

Deze beeldbank heeft een aantal fantastische aanbiedingen voor kopers van foto's en een enorme bibliotheek met meer dan 485 miljoen hoogwaardige foto's. Toch kunnen de prijzen best ingewikkeld overkomen en kan het soms lastig zijn om te bepalen welk van de Shutterstock prijzen voor abonnementen of beeldpakketten voor jou het meest geschikt is.

De informatie over de Shutterstock prijzen wordt hier op zo'n manier gepresenteerd dat het voor jou makkelijker wordt om te zien hoe de foto's bij Shutterstock geprijsd zijn, hoeveel je ervoor moet betalen en welke aankoopoptie het beste bij jou past. Ontdek de kortingsaanbieding met onze kortingsbonnen hieronder.

Profiteer van een exclusieve korting van 25% op 25 beeldpakket van Shutterstock! Krijg tot 25 afbeelding naar keuze on-demand.

Dit zijn de hoofdpunten

Shutterstock abonnementen en on-demand pakketten

Bij Shutterstock kun je voor een vast bedrag per maand een abonnement kopen om een bepaald aantal foto's te downloaden. Deze maandabonnementen zijn een goede aanbieding voor wie regelmatig foto's koopt en veel foto's in hoge resolutie, illustraties of beide nodig heeft voor websites, advertenties, sociale media, enzovoort, omdat de prijs per afbeelding hierdoor daalt tot een paar cent per stuk. Maar als je geen honderden foto's nodig hebt en de downloadlimieten nooit zult gebruiken, is het op de lange termijn niet handig.

Er zijn bovendien Zakelijk-abonnementen (voor creatieve teams) en de aangepaste Enterprise-service voor grote ondernemingen.

Je kunt ook on-demand beeldpakketten kopen, waarmee je slechts voor een beperkt aantal stockfoto's betaalt. Een prima optie als je maar een beperkte hoeveelheid foto's nodig hebt, of als je de stockfoto's eerst wilt proberen voordat je een abonnement koopt. Deze downloads vervallen pas een jaar na aankoopdatum, zodat je op elk gewenst moment foto's van de beste fotografen kunt downloaden en niet betaalt voor honderden foto's die je niet gaat gebruiken.

Profiteer van een exclusieve korting van 25% op 25 beeldpakket van Shutterstock! Krijg tot 25 afbeelding naar keuze on-demand.

Bespaar met onze exclusieve on-demand aanbieding maar liefst 25% op het pakket met 25 afbeeldingen van Shutterstock! Deze kortingscode geldt alleen voor het pakket met 25 afbeeldingen.

De normale prijzen gelden voor de standaard licentie, die rechtenvrij is en kan worden gebruikt voor commerciële doeleinden, waarbij er slechts een paar beperkingen zijn. Enkele van deze beperkingen kunnen worden verwijderd met de aankoop van een verbeterde licentie, die een andere prijs heeft (de prijzen voor beide licenties vind je in de lijst hieronder), terwijl andere beperkingen niet kunnen worden opgeheven. Voor meer details over de gebruiksvoorwaarden van deze opties kun je onze gids voor Shutterstock licenties raadplegen.

Opmerking: Alle content van Shutterstock mag uitsluitend worden gebruikt met een geldige licentie die op jouw naam is uitgegeven en die je verkrijgt wanneer je deze content van hun website downloadt met behulp van de downloadknop. De content van Shutterstock die op een andere manier is verkregen, heeft mogelijk geen geldige licentie en kan dus onrechtmatig zijn en een inbreuk vormen op het auteursrecht. Blijf dubieuze content vermijden en kies ervoor om de afbeeldingen van Shutterstock rechtstreeks van hun website te downloaden om er zeker van te zijn dat ze volledig rechtmatig gebruikt kunnen worden.

Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!
Krijg 15% korting op het Shutterstock video-abonnement van uw keuze. Al vanaf €139,- per maand voor 10 videobestanden!

Prijzen van Shutterstock-abonnementen

https://www.shutterstock.com/nl/pricing

Het professionele abonnement van Shutterstock voorziet in diverse opties voor beeldlimieten. Deze beeldabonnementen kunnen per maand of per jaar worden afgesloten (maar worden wel maandelijks gefactureerd). Let op: de abonnementen bieden aan slechts 1 persoon toegang tot het abonnement en afbeeldingen. Ook krijg je beelden met alleen een standaard licentie – en de accounthouder is de naam waaronder de licenties zijn uitgegeven.

Aanvankelijk hadden de Shutterstock prijzen betrekking op abonnementen met een groot volume, wat nog altijd de kern van hun aanbod is, hoewel ze nu ook abonnementen met een laag volume hebben. Deze abonnementen zijn perfect om de service te proberen en ook voor kleine budgetten.

Abonnementen zijn vanaf slechts 10 afbeeldingen per maand. De prijs is € 49,- per maand (€ 29,- per maand bij een jaarabonnement). Je kunt zien, zelfs als je het abonnement van maand tot maand neemt, dit abonnement evenveel kost als een klein beeldpakket, terwijl je dubbel zo veel beelden krijgt. Elke foto kost tussen € 2,90 en € 4,90 op basis van de verlenging die je kiest.

https://www.shutterstock.com/nl/pricing

Het andere kleine abonnement biedt 50 foto's per maand. Hiervoor moet € 129,- per maand en € 99,- per maand bij een jaarabonnement worden betaald. Dit is een fantastische manier om een aanzienlijk aantal foto's te krijgen en je betaalt tussen € 1,98 en € 2,58 per beeld.

https://www.shutterstock.com/nl/pricing

Er zijn ook abonnementen met hoge aantallen voor gebruikers en ontwerpers die veel en constant afbeeldingen nodig hebben – kies voor een abonnement met 350 afbeeldingen voor € 129,- per maand. Daarmee betaal je € 0,37 per foto – dat is 20% korting!

Het abonnement met 750 afbeeldingen per maand is verkrijgbaar voor € 199,- per maand (€ 0,27 per beeld) en € 159,- per maand met een jaarabonnement (€ 0,21 per beeld) – een grote besparing op de maandprijs. Dit is het beste abonnement van Shutterstock! Het behoort tot de laagste prijzen die op de markt te vinden zijn.

https://www.shutterstock.com/nl/pricing

Het is goed om te weten dat alle maand-tot-maand abonnementen standaard automatisch worden verlengd. Maar je kunt deze functie uitschakelen als je niet wilt dat het abonnement opnieuw voor een maand wordt verlengd. Bovendien is de prijs van Shutterstock niet gebaseerd op de afbeeldingsgrootte. Alle afbeeldingen hebben dezelfde prijs, ongeacht de grootte die je wilt downloaden!

Shutterstock prijzen – Bedrijven

Shutterstock biedt op maat gemaakte pakketten aan voor bedrijven en merken. Hiervoor kun je rechtstreeks contact opnemen met een medewerker van Shutterstock (klik op de prijzenpagina van Shutterstock op deze optie).

Shutterstock heeft ook geweldige abonnementen voor HD en 4K stockvideo's tegen zeer voordelige tarieven. Vanaf slechts €139,- per maand voor het downloaden van 10 video's tot een prijs van slechts € 13,90 per videoclip – echt goedkoop als je bedenkt dat het allemaal HD- en 4K-kwaliteit is! Je krijgt bovendien 15% extra korting met onze exclusieve couponcode!
Krijg 15% korting op het Shutterstock video-abonnement van uw keuze. Al vanaf €139,- per maand voor 10 videobestanden!

Shutterstock redactionele abonnementen

Onlangs heeft Shutterstock abonnementsopties toegevoegd voor de collectie met alleen redactionele afbeeldingen. De prijzen van deze abonnementen zijn niet openbaar gemaakt – je moet jezelf registreren voor Shutterstock Redactioneel met je publicatienaam en andere relevante informatie en wachten om toegang te krijgen – maar ze zijn een goede optie om te onderzoeken voor diegenen die op zoek zijn naar beelden voor redactionele doeleinden, aangezien ze € 179,- per stuk kosten wanneer ze op aanvraag worden gekocht. Klik hier om naar de Shutterstock redactionele website te gaan.

Meld je aan bij Shutterstock en koop vandaag nog foto's. Bespaar veel geld met onze Shutterstock kortingscode!

Shutterstock prijzen beeldpakketten

Deze optie biedt de mogelijkheid om on-demand afbeeldingen te kopen, zonder dat je extra betalingsverplichtingen hoeft aan te gaan. Houd er wel rekening mee dat deze downloads binnen 1 jaar na aankoop moeten worden gebruikt, omdat ze anders komen te vervallen.

Het kleinste beeldpakket is 2 afbeeldingen voor € 29,-. Daarnaast zijn er een pakketten van:

  • 5 downloads voor € 49,-
  • 2 downloads voor € 179,-

Sinds kort heeft Shutterstock een speciale aanbieding waarmee je 25% korting krijgt op grote pakketten met downloads.

Lees hier meer over deze korting en profiteer van dit geweldige aanbod.

Shutterstock heeft geweldige aanbiedingen voor iedereen!

Vind je het lastig om met een maandelijkse limiet te werken, dan heeft onze eigen beeldbank Stockphotos.com met het voordelige Club Easy-abonnement een interessante optie:

  • Club Easy: 200 afbeeldingen in hoge resolutie voor slechts € 99,- (+ het eerste jaar 10 EXTRA beelden – prijs per beeld € 0,47).
  • Club Plus: 500 afbeeldingen in hoge resolutie voor slechts € 199,- (+ het eerste jaar 25 EXTRA beelden – prijs per beeld € 0,38).
  • Club Ultimate: 1000 afbeeldingen in hoge resolutie voor slechts € 299,- (+ het eerste jaar 50 EXTRA beelden – prijs per beeld € 0,28).

Kies en koop hier het Club-abonnement dat het best bij je past.

Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
198 dagen resterend

En er is nog meer goed nieuws: Een exclusieve kortingscode van Stockphotos.com waarmee je nog eens 10 extra foto's gratis kunt downloaden bij elk Club-abonnement dat je koopt!

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

UPDATE: Offset, de premium stockfotoservice van Shutterstock, is in 2023 geïntegreerd in het hoofdplatform van de beeldbank en de volledige collectie met meer dan 1,2 miljoen hoogwaardige beelden is direct beschikbaar op de website van Shutterstock voor aankoop op aanvraag vanaf € 249 per beeld. Ontdek de Offset-collectie hier!


Wat als ik een account nodig heb voor meer dan één gebruiker?

Alle Shutterstock accounts zijn persoonsgebonden: alleen de geregistreerde gebruiker heeft toegang tot het account en het gekochte beeldmateriaal. Neem voor de mogelijkheden contact op met de beeldbank.

Wat als ik een uitgebreide licentie nodig heb?

Alle beeldmateriaal dat met deze beeldabonnementen en pakketten worden gekocht, worden geleverd met een Shutterstock Standaard-licentie.

Voor klanten die meer gebruiksrechten nodig hebben dan de rechten die zijn inbegrepen in Standaard-licenties, biedt het afbeeldingspakketten met uitgebreide licenties: 2 afbeeldingen voor € 199,- (€ 99,50 per afbeelding), 5 afbeeldingen voor € 449,- (€ 89,80 per afbeelding) en 25 afbeeldingen voor € 1699,- (€ 67,96 per afbeelding). Wil je meer over de licentievorm weten, lees dan onze bijdrage over uitgebreide licenties.

www.shutterstock.com/nl pricing

Shutterstock prijzen voor video's

Ben je geïnteresseerd in stockfoto's, die Shutterstock ook aanbiedt, dan adviseren we je om deze speciale Shutterstock videorecensie te lezen.

In het kort kunnen we je vertellen dat Shutterstock video's on-demand (op aanvraag) of via video-abonnementen verkoopt. De laatstgenoemde heeft vanzelfsprekend de laagste tarieven per videoclip.

De prijzen voor video's met een standaardlicentie zijn vanaf € 59,- voor een enkele HD-clip en € 149,- voor een enkele 4K-clip. Met een videopakket kunnen deze prijzen omlaag gaan naar respectievelijk € 47,96 en € 53,80. Video-abonnementen zijn niet gebonden aan de videoresolutie en beginnen bij € 89,- per maand voor 10 downloads, maar de laagst mogelijke prijs krijg je als je een jaarabonnement afsluit dat vooraf gefactureerd wordt voor 20 downloads per maand, waarmee je 4K-clips krijgt voor slechts € 8,95 per stuk.

Shutterstock heeft onlangs de uitgebreide videolicentie-optie toegevoegd, waarmee onder andere een onbeperkte dekking van het aantal kijkers mogelijk is. Uitgebreide videoclips zijn alleen on-demand beschikbaar en kosten vanaf € 199,- voor een enkele HD-clip en € 319,- voor een enkele 4K-clip. Dankzij het videopakket met een uitgebreidere licentie kun je die prijs terugbrengen tot respectievelijk € 69,16 en € 129,80 per HD-videoclip.

Bekijk voor meer informatie de Shutterstock prijzen met de vergelijkingstabel van videolicenties.

Shutterstock alternatieven

Een van de fantastische acties die een goed Shutterstock alternatief vormen, is ons voordeelabonnement Club Easy. Hierbij krijg je 200 XXL afbeeldingen voor slechts € 99,-, wat neerkomt op slechts € 0,49 per afbeelding. Dat is 47% minder dan bij de maandaanbieding van Bigstock, maar dan zonder maandelijkse limieten!

Het Club Plus-abonnement van Stockphotos.com is ook een goede optie, met 500 XXL afbeeldingen voor € 199,- (slechts € 0,38 per afbeelding). Deze aanbieding is het veel goedkoper dan Shutterstock!

De abonnementen van Stockphotos.com hebben ook grote voordelen: de plannen hebben extra bonusdownloads in het eerste jaar en aanvullende opschalingen met de AI Upscaler van Stockphotos.com, videodownloads en zelfs voertuigsjablonen. Een abonnement op een van de Clubs geeft ook recht op 50% korting op hoogwaardige beelden en uitgebreide licenties. Plus, met onze speciale Stockphotos.com couponcode krijg je 10 gratis afbeeldingen bij je Club Easy! Lees voor meer informatie onze volledige Stockphotos.com recensie.

Bigstock is een andere optie en biedt meer verschillende on-demand-pakketten en abonnementen dan Shutterstock.

De credits die zij aanbieden hebben een geldigheid van één jaar en kosten € 35,- voor 10 credits tot € 495,- voor 500 credits. De prijs van een afbeelding varieert van 1 credit voor een klein formaat tot 4 credits voor een XL-formaat afbeelding (en 50 credits voor een uitgebreide licentie).

De zijn die zij aanbieden zijn erg flexibel omdat ze zowel dag- als maandlimieten hebben. De abonnementen worden maandelijks gefactureerd en kunnen per maand, per 3 maanden of per jaar worden afgenomen.

Met daglimieten bedragen de kosten van 5 afbeeldingen per dag € 49,- (€ 0,33 per afbeelding) per maand. Er zijn tevens opties voor 10, 20 en 50 afbeeldingen als dagelijkse limiet.

De abonnementen met een maandlimiet zijn uitsluitend als maandabonnement verkrijgbaar. Ze hebben 25 afbeeldingen per maand voor € 49,- (€ 1,96 per afbeelding), 50 afbeeldingen voor € 59,- (€ 1,18 per afbeelding), 100 afbeeldingen voor € 79,- (€ 0,79 per afbeelding) en 200 afbeeldingen voor € 139,- (€ 0,70 per afbeelding). Hoewel deze abonnementen meer flexibiliteit bieden (je kunt zoveel afbeeldingen per dag downloaden als je wilt, totdat de maandelijkse limiet is bereikt), zijn ze duurder per afbeelding dan andere opties.

Wil je Bigstock proberen? Profiteer nu van je 7 dagen proefperiode.

Nu 7 dagen 35 gratis afbeeldingen proberen bij BIGSTOCK!

Wil je nu een abonnement? Klik hier om een Bigstock creditpakketten te kopen.

Profiteer nu van 15% korting op de aankoop van alle creditpakketten van BIGSTOCK!

Shutterstock prijzen − meer informatie over beeldpakketten en abonnementen

Shutterstock biedt de mogelijkheid om meer dan één plan in hetzelfde account te hebben. Dit houdt in dat een klant zowel abonnementen als afbeeldingenpakketten gelijktijdig op zijn of haar account kan hebben.

Als je een nieuw abonnement koopt (bijvoorbeeld, een geldig maandabonnement heeft en een nieuw jaarabonnement aanschaft), dan gaat het nieuwe abonnement pas in op het moment dat het huidige abonnement afloopt.

Bij de aankoop van beeldpakketten kunnen klanten ongebruikte downloads nog een jaar na aankoop gebruiken. Daarna vervallen alle ongebruikte downloads.

Voor het afrekenen van een abonnement, zodra het maximale aantal downloads per maand is gebruikt, moet de klant wachten tot de volgende maand om het quotum te verlengen.  Ongebruikte downloads vervallen van maand tot maand.

De licentie voor afbeeldingen die niet binnen 6 maanden na afloop van het abonnement zijn gebruikt in een project komt te vervallen. Dit heeft tot gevolg dat de koper ze op geen enkele wijze meer kan gebruiken. Alle afbeeldingen die voor deze datum in een project zijn gebruikt, blijven echter voor altijd eigendom van de koper en kunnen ook in andere projecten worden gebruikt.


Shutterstock prijzen voor de standaard licentie en uitgebreide licentie

Alle Shutterstock afbeeldingen zijn rechtenvrij, en alle afbeeldingen die via een abonnement en afbeeldingspakketten worden gekocht, worden met een Shutterstock standaard licentie geleverd. Deze licentie geeft je de toestemming om afbeeldingen voor commerciële doeleinden te gebruiken, maar ze hebben wel beperkingen. De oplage van drukwerk is beperkt tot 500.000 exemplaren; gebruik in TV, online video en films is beperkt tot projecten met een budget tot $10.000; en kopieën voor web/print sjablonen en items voor verkoop zijn niet toegestaan.

Voor een onbeperkte oplage, onbeperkt gebruik in televisie en film en gebruiksrechten voor afbeeldingen in sjablonen en wederverkoop producten heb je een uitgebreide licentie nodig.

De Shutterstock prijzen voor een uitgebreide licentie starten bij € 99,50 per afbeelding en kunnen omlaag gaan tot € 67,96 per afbeelding, afhankelijk van het uitgebreide licentiepakket dat je koopt. Deze prijs is hoger dan de standaard licentie-opties, maar je betaalt voor een aantal aanvullende rechten om jouw afbeeldingen te gebruiken.


Shutterstock prijzen – Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel kost een foto bij Shutterstock?

Op basis van de manier waarop je een foto koopt, kan een foto bij Shutterstock met een standaardlicentie tussen € 0,21 en € 11,- kosten. Voor een uitgebreide licentie varieert de prijs tussen € 67,96 en € 99,50 per afbeelding.

Wat brengt Shutterstock in rekening?

Shutterstock rekent alleen voor de afbeeldingen die je downloadt, of het nu met een beeldpakket of een abonnement is. Er zijn geen andere kosten voor het gebruik van de service.

Is Shutterstock het waard om voor te betalen?

Heb je stockfoto's nodig die van hoge kwaliteit, commercieel waardevol en juridisch veilig zijn voor marketing en reclame, dan is het inderdaad de moeite waard om voor Shutterstock te betalen. De Shutterstock prijzen zijn voordelig en daarmee een zeer kosteneffectieve oplossing voor stockfoto's.

Zijn er kosten verbonden aan de verkoop op Shutterstock?

Wanneer je je foto's op Shutterstock wilt verkopen, brengt het bedrijf geen kosten in rekening voor het indienen van je foto's en, indien goedgekeurd, voor het te koop aanbieden ervan in hun bibliotheek. Dat is gratis. Ze houden echter wel een percentage in van elke verkoop die je doet. Zie voor meer informatie onze handleiding voor het online verkopen van foto's; er is een hele sectie speciaal voor Shutterstock.

Welk Shutterstock plan is het meest geschikt voor u?

Heb je niet op regelmatige basis stockfoto's nodig, of ben je nog niet zeker van het maandelijkse budget, dan kun je kiezen voor een afbeeldingspakket: je hebt een vol jaar de tijd om deze te gebruiken en er zijn geen extra betalingsverplichtingen.

Als je regelmatig en/of in grote aantallen afbeeldingen koopt, dan maken de Shutterstock prijzen het professioneel abonnement een perfecte aanbieding. Je profiteert van een lage prijs per afbeelding, een ruime downloadlimiet en je kunt annuleren wanneer je wilt.

Profiteer nu van onze exclusieve Shutterstock kortingscode om nog meer te besparen!

Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!
Krijg 15% korting op het Shutterstock video-abonnement van uw keuze. Al vanaf €139,- per maand voor 10 videobestanden!
Profiteer van een exclusieve korting van 25% op 25 beeldpakket van Shutterstock! Krijg tot 25 afbeelding naar keuze on-demand.

Klik hier om alle Shutterstock prijzen nog eens te bekijken.

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de prijzen van Shutterstock

🤨 Ik heb een vraag over de prijzen van Shutterstock

🤔 Ik weet niet of de prijzen van Shutterstock iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo