Shutterstock alternatief – de 4 beste alternatieven 2021!

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is een van de grootste en bekendse stockfotosites ter wereld met een collectie van meer dan 380 miljoen stockfoto's, illustraties en video's (zelfs muziek-bestanden) tegen aantrekkelijke prijzen, zoals u op de website van Shutterstock (shutterstock.com) kunt zien. Het meeste beeldmateriaal van deze ook in Nederland populaire webshop kunt via abonnementen en afbeeldingspakketten aankopen. Heeft u elke maand een bepaald aantal beelden nodig, kies dan voor de optie van een beeldabonnement. Maar is er een goed Shutterstock alternatief?

We presenteren u hier enkele beeldbanken die een goed Shutterstock alternatief zijn en waar u terecht kunt voor goedkope kwaliteitsproducten.

Deze vragen zullen we beantwoorden!
 • Welk Shutterstock alternatief heb ik?
 • Wat kost een beeldabonnement of een afbeeldingspakket bij een andere beeldbank?
 • Wat zijn de prijs-/kwaliteitsverhoudingen?
 • Welke extra voordelen bieden andere beeldbanken?


In dit overzicht vindt u enkele uitstekende beeldbanken met voordelige aanbiedingen die een goed Shutterstock alternatief zijn. 

Shutterstock alternatief – StockPhotoSecrets Shop

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepageDe beeldbank StockPhotoSecrets is een perfect adres voor topkwaliteit beelden met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De collectie bestaat uit meer dan 7 miljoen zorgvuldig geselecteerde rechtenvrije afbeeldingen, die u als beeldabonnement of afbeeldingspakket kunt kopen. Een zeer goed Shutterstock alternatief!

Maandabonnementen

Er zijn maandabonnementen met 25, 50 of 500 downloads verkrijgbaar. Het plan met 25 beelden kost €30,- p/m (€1,20 per afbeelding), het plan met 50 beelden kost €49,- p/m (€0,98 per afbeelding) en het plan met 500 downloads kost €97,- p/m (€0,19 per afbeelding). Ongebruikte downloads kunnen tot 3 maanden worden overgedragen naar de daarop volgende periode. Het maandabonnement kan op elk gewenst moment worden opgezegd.

StockPhotoSecrets Shop prijzen

Jaarabonnementen

Bespaar veel geld en kies voor een jaarabonnement met 50 of 500 beelden per maand voor het jaarlijkse tarief van €380,- (€31,66 p/m) en/of €719,- (€59,91 p/m). De fotoprijs daalt met een jaarabonnement van 50 beelden tot €0,63 en met een jaarabonnement van 500 beelden tot €0,11! En ongebruikte downloads kunnen worden maximaal 3 maanden lang worden overgedragen naar de volgende periode. (Alle prijzen zijn incl. BTW).

StockPhotoSecrets Shop prijzen

Speciale aanbieding 99club

99club Shutterstock alternatiefDe 99club aanbieding van StockPhotoSecrets Shop is een soort mini-abonnement en een uitstekend Shutterstock alternatief. Ontvang 200 rechtenvrije afbeeldingen per jaar. Krijg zo een maximale flexibiliteit, omdat er geen downloadlimiet is kunt u alle beelden op elk gewenst moment downloaden – zelfs alle 200 in één keer.

U kunt elke rechtenvrije afbeelding commercieel en in sociale media gebruiken, het gebruik blijft voor altijd toegestaan en beelden kunnen zonder extra kosten in hoge resoluties worden gedownload. Klik hier voor de 99club die u op jaarbasis slechts €99,- kost. Een afbeelding kost u slechts €0,50! De actieaanbieding wordt jaarlijks verlengd.

“De voordelen van de 99club”
√ 200 beelden voor slechts99,- per jaar
√ De prijs per afbeelding is slechts €0,49 
Geen downloadlimiet! 
√ Downloaden tot XXL zonder extra kosten 
√ De afbeeldingen mogen commercieel en in social media worden gebruikt 
√ De beelden kunt u altijd blijven  gebruiken

√ Extra downloads voor slechts €0,69

De 99club aanbieding is vooral interessant als u altijd downloads beschikbaar wilt hebben, maar u niet het aantal downloads van een maandabonnementen nodig hebt.

Afbeeldingspakketten

Afbeeldingspakketten van StockPhotoSecrets Shop zijn met 5, 10 of 25 afbeeldingen verkirijgbaar. Het afbeeldingspakket met 5 downloads kost €36,- (€7,20 per afbeelding) en dat van 25 downloads kost €139,- (€5,56 per afbeelding). De afbeeldingspakketten van StockPhotoSecrets Shop hebben geen vervaldatum en blijven dus altijd geldig – een prima optie als u slechts zo nu en dan foto's nodig hebt.

StockPhotoSecrets Shop prijzen

5 voordelen van StockPhotoSecrets Shop!
Meer weten? Alle belangrijke informatie vindt u in ons StockPhotoSecrets testrapport van deze beeldbank.
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
8 dagen resterend

Shutterstock alternatief – iStock by Getty Images

stock.adobe.com/nl homepage

stock.adobe.com/nl homepage

iStock by Getty Images is een wereldwijd bekende fotosite met veel mogelijkheden en voordeelacties voor het downloaden van hoogwaardig beeldmateriaal, zowel de standaard als premium collectie zit boordevol fantastische foto's. De beeldbank heeft meer dan 105 miljoen beelden waaraan elke week nog eens vele duizenden nieuwe beeldbestanden worden toegevoegd.

Als u afbeeldingen van iStock wilt kopen, dan heeft u de keuze uit twee beeldcollecties: de Essentials-collectie (standaard afbeeldingen) of de Signature-collectie (premium afbeeldingen). Beide collecties zijn verkrijgbaar als beeldabonnement. Beide collecties zijn verkrijgbaar als abonnement. Hoewel iStock geen afbeeldingspakketten heeft, biedt het wel creditpakketten (credits zijn een kunstmatige valuta).

De abonnementen “Essentials-collectie” en “Signature-collectie”

iStock prijzenZowel de Essentials-collectie als de Signature-collectie zijn verkrijgbaar als maandelijks en jaarabonnement met van 10, 25, 50 of 750 downloads per maand. De Signature-collectie bevat alle premium beelden en tevens alle standaard afbeeldingen uit de Essential-collectie. Bij het abonnement op de Signature-collectie wordt op de pagina met prijzen “Toegang tot alle afbeeldingen” weergegeven.

Bespaar veel geld door voor de optie van een jaarabonnement te kiezen, in dit geval bespaart u ook zonder couponcode aanzienlijk op de maandelijkse abonnementsprijs. De prijs van een maandabonnement met 50 downloads bedraagt bijvoorbeeld €85,- voor de Essetials-collectie en €190,- voor de Signature-collectie, maar bij een jaarabonnement wordt de prijs verlaagd tot respectievelijk €69,- (Essentials) en €159,- (Signature). In een jaar tijd levert dit u een besparing op van respectievelijk €192,- en  €372,-.

Als u maandelijks een grote hoeveelheid stockfoto's nodig heeft, dan kunt u met een jaarabonnement met 750 downloads p/m veel kosten besparen. Omgerekend kost een afbeelding slechts €0,23 (Essentials – standaard) of €0,35 (Signature – premium). (Alle prijzen zijn incl. BTW).

Tip!
Kiest u voor een abonnement met automatische verlenging, dan kunt u tot 250 ongebruikte downloads meenemen naar de volgende maand! 

Credits

iStock prijzenHoewel iStock geen afbeeldingspakketten aanbiedt, verkopen ze wel creditpakketten. Credits zijn een soort kunstmatige valuta die iStock hanteert voor de prijsstelling van haar producten. Credits worden op het account van haar klanten bijgeschreven en opnieuw afgetrokken bij de aanschaf van een afbeelding (bijv. 1 “Signature” afbeelding = 3 credits).

Krijg flexibiliteit met credit en koop elke keer – zoals dat ook bij een afbeeldingspakket het geval is – afbeeldingen wanneer u deze echt nodig heeft. Credits van iStock blijven geldig mits u ten minste eenmaal per jaar op uw klantenaccount inlogt.

Ontvang hoge kortingen door creditpakketten met een groot aantal credits te kopen. Kost een pakket met 3 credits omgerekend €8,- per afbeelding, bij een pakket van 60 credits wordt deze tot €6,33,- verlaagd. Op die manier kost een “Signature/Premium” afbeelding geen €24,-, maar nog slechts €19,-. (Alle prijzen zijn incl. BTW).

5 voordelen van iStock!
 • Alle foto's kunnen gratis in de iStock Editor (beeldbewerkingsprogramma) worden bewerkt.
 • Elke week gratis afbeeldingen!
 • Authentieke beelden van ruim 160.000 fotografen.
 • Wettelijke beschermding voor een zorgeloos gebruik van het beeldmateriaal.
 • Voor elk formaat afbeelding betaalt u dezelfde lage prijs.
Meer weten? Lees alles wat u moet weten in ons iStock testrapport.
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

Shutterstock alternatief – Adobe Stock

www.shutterstock.com/nl homepage

www.shutterstock.com/nl homepageAdobe Stock behoort tot de grootste beeldbank die wereldwijd actief zijn. Met een database van meer dan 275 miljoen stockfoto's, beelden en vectorbestanden beschikt Adobe Stock over enorm gevarieerd beeldmateriaal en is het tevens een prima Shutterstock alternatief. En voor wie een eenvoudige, geïntegreerde beeldbewerking zoekt, is Adobe Stock een prima keuze. Adobe Stock is volledig in de Creative Cloud geïntegreerd, met inbegrip van Photoshop, Illustrator, Premiere en andere Adobe-applicaties. De Standaard beelden van Adobe Stock zijn met een beeldabonnement en credits (Lees hier alles over credits) verkrijgbaar. Premium beelden kunnen uitsluitend met credits worden gekocht.

Maandabonnementen

Voor de Standaardafbeeldingen biedt Adobe Stock maandabonnementen met 10, 40 of 750 downloads.

Adobe Stock prijzen

Jaarabonnementen

Kiest u voor een jaarabonnement met 10, 40 of 750 afbeeldingen, dan zullen alle beeldbestanden een stuk goedkoper zijn.

Adobe Stock prijzen

Vergelijk de afbeeldingsprijzen van Adobe Stock maand- en jaarabonnementen

Adobe Stock Abonnement Abosprijs per maand Beeldprijs
Maandabonnement 10 afbeeldingen/maand €49,99 €4,99
Maandabonnement 40 afbeeldingen/maand €99,99€ €2,49
Maandabonnement 750 afbeeldingen/maand €199,99 €0,26
Jaarabonnement 10 afbeeldingen/maand €29,99€ €2,99
Jaarabonnement 40 afbeeldingen/maand €79,99 €1,99
Jaarabonnement 750 afbeeldingen/maand De beste prijs €159,99 €0,21

Creditpakketten

Adobe Stock prijzen credits

Adobe Stock maakt gebruik van credits (kunstmatige valuta) voor het vaststellen van prijzen en biedt creditpakketten van diverse aantallen aan. Hoe groter het creditpakket, hoe lager de prijs per credit en afbeelding.

Voorbeeld: Een standaard afbeelding kost 1 credit. Als u een pakket koopt met 5 credits voor €39,99, dan kost de afbeelding ongeveer €7,99. Wanneer u een pakket met 40 credits voor €269,99 koopt, is de prijs van een afbeelding slechts €6,75. (Alle prijzen zijn incl. BTW).

Wie credits koopt, kiest voor absolute flexibiliteit, vergelijkbaar met het afbeeldingspakket, en koopt en downloadt pas beeldmateriaal als dat echt nodig is. Premium afbeeldingen kunnen uitsluitend via credits worden gekocht. Credits worden op het account van de klant bijgeschreven en bij de aankoop van een afbeelding in mindering gebracht.

5 voordelen van Adobe Stock!
Meer weten? Lees alles wat u moet weten in ons Adobe Stock testrapport.
Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
8 dagen resterend

Shutterstock alternatief – SignSilo

www.signsilo.com/index.cfm?/Home_NL homepage

SignSilowww.signsilo.com/index.cfm?/Home_NL homepage is beeldbank die vectoren, hoge resolutie foto's, professionele lettertypes en voertuigsjablonen (autotekeningen) aanbiedt, speciaal voor de reclame- en beletteringsindustrie voor het beletteren van voertuigen en voor de belettering van advertentieruimtes en borden en voor drukwerk op grootformaat- en zeefdrukkerijen.

Abonnementen

Alle beelden en sjablonen van SignSilo zijn zowel als maandabonnement of als goedkoper jaarabonnement verkrijgbaar.

Signsilo prijzen

1. Alleen voertuigsjablonen

Een maandabonnement met 25 voertuigsjablonen kost €19,-. Hetzelfde jaarabonnement kost u slechts €159,- (oftewel €13,25 per maand) en is daarmee €69,- voordeliger per jaar dan het maandabonnement.

2. Alleen foto's, wraps, vinylklaar en vectoren

Een maandabonnement met 200 afbeeldingen, zowel foto's, wraps, vinylklaar als vectorafbeeldingen, kost €29,- per maand. Bespaar door voor het jaarabonnement te kiezen voor slechts €285,- per jaar en ontvang een korting van in totaal €63-! Super goedkoop: 1 foto kost maar €0,11!

3. Een compleet abonnement – Toegang tot alle bestanden

Voor maar €37,- per maand krijgt u met het complete abonnement toegang tot alle bestanden. Ontvang met dit abonnement 200 downloads per maand met de keuze uit alle voertuigsjablonen, alle foto's, alle vectoren, alle wraps, alle vinylklare ontwerpen en alle lettertypes! Bespaar en kis voor het jaarabonnement voor €349,-. Dit levert u een voordeel op van €95,-. 

5 voordelen van SignSilo!
 • Miljoenen rechtenvrije foto's en vectoren.
 • Handige en leerzame wrap tutorials met instructievideo's.
 • Bestanden voor belettering van voertuigen – voertuigsjabloenen
 • Flexibele aanbiedingen en prijzen.
 • 30 dagen geld-terug-garantie!
Meer weten? Lees alles wat u moet weten in ons uitgebreide SignSilo overzicht.

BONUS: Canva Pro – Onbeperkt downloaden

www.canva.com/nl_nl homepageCanva is een bijzonder populair online en gebruiksvriendelijk grafisch ontwerpprogramma. Wat u misschien niet weet is dat ze een enorme collectie van meer dan 75 miljoen stockfoto's van hoge kwaliteit opnemen in hun abonnement Canva Pro, waarmee u ook grafische sjablonen, publicatie- en merkprogramma's en vele andere functies kunt gebruiken om visuele content te creëren.

Het grootste voordeel van het Canva Pro-abonnement zijn de onbeperkte downloads, iets wat Shutterstock niet biedt, en de toegang tot een heel simpele maar krachtige beeldbewerker, die ook voor Shutterstock Editor een bron van inspiratie was.

OVERZICHT VAN HET AANBOD
 • Downloads per maand – ONBEPERKT – U kunt zoveel afbeeldingen downloaden als u wilt zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn!
 • Soort abonnement – Maandelijks of jaarlijks (deze laatste wordt vooraf betaald).
 • Prijzen – €8,99 per maand (jaarlijkse betaling) – €11,99 per maand (maandelijkse betaling).
 • Beeldbestanden – Rechtenvrije foto's, illustraties, sjablonen en meer.
 • Beeldformaat – Alle formaten tot HD zonder bijkomende kosten.
 • Licentie – Rechtenvrij voor commercieel gebruik – licenties voor eenmalig en meermalig gebruik zijn beschikbaar.
 • Gratis proefabonnement van een maand om de service kosteloos te testen.

Canva Pro is een totaaloplossing voor kleine ondernemingen, vooral voor wie geen grafische ontwerper kan inhuren om beelden te maken, maar ook niet voldoende kennis heeft om complexe beeldbewerkingstools te gebruiken. Het belangrijkste voordeel is dat het erg voordelig is.

En er is nog meer goed nieuws! U kunt Canva Pro nu 30 dagen gratis proberen! Klik op de onderstaande banner en ontgrendel Canva Pro een maand lang helemaal gratis!

Ontvang Canva Pro 30 dagen gratis. Annuleer uw gratis proefabonnement op elk gewenst moment. Voer uw creditcard in en ga aan de slag.
Gratis Proefabonnement
8 dagen resterend

Conclusie over de Shutterstock alternatieven

Zoekt u een Shutterstock alternatief voor beeldabonnementen en afbeeldingspakketten, dan vindt u deze bij de uitstekende beeldbanken StockPhotoSecrets Shop, iStock by Getty Images, Adobe Stock en SignSilo. Ze bieden allemaal maand- en jaarabonnementen, maar bij StockPhotoSecrets Shop en Depositphotos kunt u ook afbeeldingspakketten kopen. Hoewel hun beeldabonnementen en afbeeldingspakketten een stuk goedkoper zijn dan die van Shutterstock.

De beeldbank StockPhotoSecrets Shop bewijst dat goede kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Van een StockPhotoSecrets Shop jaarabonnement met 500 afbeeldingen  per maand kost een afbeelding slechts €0,11! Bij Shutterstock betaalt u voor een afbeelding uit een jaarabonnement (750 afbeeldingen per maand) €0,21. Het verschil bedraagt €0,10 en dit komt neer op een totale besparing van €900,- (bij 9.000 afbeeldingen per jaar).

Uitstekende Shutterstock alternatieven
 1. De speciale aanbieding 99club van StockPhotoSecrets met 200 beelden voor slechts €99,- per jaar.
  Hiermee krijgt u een bepaald aantal afbeeldingen, zonder dat u gebonden bent aan een maandelijks aantal downloads. Fantastisch voordeel: Alle 200 afbeeldingen kunnen op elk gewenst moment allemaal worden gedownload, omdat er geen downloadlimiet geldt. Deze speciale aanbieding wordt jaarlijks verlengd. Extra afbeeldingen kosten slechts €0,99.
 2. Het proefabonnement van Adobe Stock.
  Met het fantastische proefabonnement downloadt u 10 gratis afbeeldingen om te zien wat de kwaliteit van het beeldmateriaal en de service is. Daarna kunt u besluiten om al naar uw behoefte een abonnement af te sluiten. Bijvoorbeeld een abonnement met 40 beelden per maand

Een kijkje nemen bij een Shutterstock alternatief zoals StockPhotoSecrets Shop, iStock by Getty Images, Adobe Stock en SignSilo is de moeite waard. Als u meer informatie wilt over hoe goed deze Shutterstock alternatieven presteren, bekijk dan onze lijst met ‘s werelds 20 beste beeldbanken.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
8 dagen resterend

Nieuw: 10 gratis beelden van Shutterstock

Wilt u het beeldmateriaal van Shutterstock graag uitproberen, dat kan met het proefabonnement van 1 maand met 10 gratis foto's van deze webshop.

Shutterstock gratis

Krijg 10 gratis beelden van Shutterstock, zo werkt het!
 1. Klik op de pagina met prijzen sluit een jaarabonnement van 10 beelden af.
 2. Ga naar de betaalpagina en voer de actiecode PICK10FREE in.
 3. U kunt nu 10 gratis afbeeldingen downloaden.
 4. Annuleer binnen 30 dagen en betaal helemaal niets.
 5. De 10 gedonwloade foto's mag u houden!
Krijg deze maand 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
ANDERE VOORDELEN SHUTTERSTOCK

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo