Shutterstock alternatief – de 4 beste opties voor u!

Shutterstock is een van de grootste en bekendse stockfotosites ter wereld met een collectie van meer dan 350 miljoen stockfoto's, illustraties (en zelfs muziek-bestanden) tegen aantrekkelijke prijzen, zoals u in dit website van Shutterstock van deze beeldbank kunt zien. Het meeste beeldmateriaal van deze ook in Nederland populaire webshop kunt via abonnementen en afbeeldingspakketten aankopen. Als u maandelijks een bepaald aantal beelden nodig heeft, dan is een beeldabonnement de perfecte optie. Maar is er een goed Shutterstock alternatief?

We presenteren u hier enkele beeldbanken die een goed Shutterstock alternatief zijn en waar u terecht kunt voor uw bestelling van scherp geprijsde producten.

Deze vragen zullen we beantwoorden!
 • Welk Shutterstock alternatief kunt u gebruiken?
 • Wat kosten beeldabonnementen en afbeeldingspakketten bij andere beeldbanken?
 • Wat zijn de prijs-/kwaliteitsverhoudingen?
 • Welke bijkomende voordelen hebben andere beeldbanken?

De beste 4 Shutterstock alternatieven

Vind hier enkele uitstekende beeldbanken die met hun aanbiedingen en promoties een Shutterstock alternatief voor u kunnen zijn. Alle prijzen in dit overzicht zijn excl. BTW. De prijzen voor jaarabonnementen van StockPhotoSecrets Shop en Depositphotos worden omgerekend naar maanelijks te betalen bedragen. De onder jaar- en maandabonnementen vermelde downloads zijn maandelijkse downloads.

Shutterstock LogoShutterstock Shutterstock alternatief - de 4 beste opties voor u! 2 StockPhotoSecrets Shutterstock alternatief - de 4 beste opties voor u! 3 iStock Shutterstock alternatief - de 4 beste opties voor u! 4 Adobe Stock Shutterstock alternatief - de 4 beste opties voor u! 5 SignSilo
Jaarabonnement
10 afbeeldingen/€29,- 99Club - 200 afbeeldingen/€99,- per jaar 10 afbeeldingen/€29,- 10 afbeeldingen/€29,99 -
- - 25 afbeeldingen/€49,- - 25 sjablonen/€13,25
50 afbeeldingen/€99,- 50 afbeeldingen/€31,66 50 afbeeldingen/€69,- 40 afbeeldingen/€79,99
- - - - 200 (uitsluitend) afbeeldingen/€23,75
- 200 (alle) beeldmateriaal/€29,08
750 afbeeldingen/€159,- - 750 afbeeldingen/€133,- 750 afbeeldingen/€159,99
Maandabonnementen
10 afbeeldingen/€49,- 10 afbeeldingen/€35,- 10 afbeeldingen/€29,99
- 25 afbeeldingen/€30,- 25 afbeeldingen/€55,- - 25 sjablonen/€19,-
50 afbeeldingen/€125,- 50 afbeeldingen/€49,- 50 afbeeldingen/€85,- 40 afbeeldingen/€99,99
- - - - 200 (uitsluitend) afbeeldingen/€29,-
- - - 200 (alle) beeldmateriaal/€37,-
750 afbeeldingen/€199,- - 750 afbeeldingen/€169,- 750 afbeeldingen/€199,99
Afbeeldingspakketten
afbeeldingspakket 5/€49,- afbeeldingspakket 5/€39,-
- afbeeldingspakket 10/€59,- - -
afbeeldingspakket 25/€179,- afbeeldingspakket 25/€119,- - -
- - - -

terug naar menu ↑

Shutterstock alternatief: StockPhotoSecrets Shop

StockPhotoSecrets logoDe beeldbank StockPhotoSecrets Shop is een perfect adres voor topkwaliteit beelden met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De collectie bestaat uit meer dan 6 miljoen zorgvuldig geselecteerde rechtenvrije afbeeldingen, die u als beeldabonnement of afbeeldingspakket kunt kopen. Een zeer goed Shutterstock alternatief!

Maandabonnementen

Er zijn maandabonnementen met 25, 50 of 500 downloads verkrijgbaar. Het plan met 25 beelden kost €30,- p/m (€1,20 per afbeelding), het plan met 50 beelden kost €49,- p/m (€0,98 per afbeelding) en het plan met 500 downloads kost €97,- p/m (€0,19 per afbeelding). Ongebruikte downloads kunnen tot 3 maanden worden overgedragen naar de daarop volgende periode. Het maandabonnement kan op elk gewenst moment worden opgezegd.

StockPhotoSecrets Shop prijzen

Jaarabonnementen

Bespaar veel geld en kies dan de optie een jaarabonnement met 50 of 500 beelden per maand voor het jaarlijkse tarief van €380,- (€31,66 p/m) en/of €719,- (€59,91 p/m). De fotoprijs daalt met een jaarabonnement van 50 beelden tot €0,63 en met een jaarabonnement van 500 beelden tot €0,11! En ongebruikte downloads kunnen worden maximaal 3 maanden lang worden overgedragen naar de volgende periode. (Alle prijzen zijn incl. BTW).

StockPhotoSecrets Shop abonnementen

Speciale aanbieding 99club

99club Shutterstock alternatiefDe 99club aanbieding van StockPhotoSecrets Shop is een soort mini-abonnement en een uitstekend Shutterstock alternatief. Ontvang 200 rechtenvrije afbeeldingen per jaar. Krijg zo een maximale flexibiliteit, omdat er geen downloadlimiet is kunt u alle beelden op elk gewenst moment downloaden – zelfs alle 200 in één keer.

kunt elke rechtenvrije afbeelding commercieel en in sociale media gebruiken, het gebruik blijft voor altijd toegestaan en beelden kunnen tot XXL worden gedownload zonder extra kosten(!). Klik hier voor de 99club die u op jaarbasis slechts €99,- kost. Een afbeelding kost u slechts €0,50! De actieaanbieding wordt jaarlijks verlengd.

“De pluspunten van de 99club”
√ 200 beelden voor slechts99,- per jaar
√ De prijs per afbeelding is slechts €0,49 
Geen downloadlimiet! 
√ Downloaden tot XXL zonder meerkosten 
√ De beelden kunnen commercieel en in social media worden gebruikt 
√ De beelden kunt u altijd blijven  gebruiken

√ Extra downloads voor slechts €0,69

De voordeelactie 99club is vooral interessant als u op elk gewenst moment een bepaald aantal downloads wilt hebben en het aantal maandelijks downloaden van abonnementen te veel is.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
34 dagen resterend

Afbeeldingspakketten

Afbeeldingspakketten van StockPhotoSecrets Shop zijn met 5, 10 of 25 afbeeldingen verkirijgbaar. Het afbeeldingspakket met 5 downloads kost €36,- (€7,2o per afbeelding), het pakket met 10 downloads €49,- (€4,90 per afbeelding) en dat van 25 downloads kost €105,- (€4,20 per afbeelding). De afbeeldingspakketten van StockPhotoSecrets Shop hebben geen vervaldatum en blijven dus altijd geldig. Indien u slechts enkele foto's per jaar nodig heeft, zult u met een beeldpakket veel geld kunnen besparen in vergelijking met de aanschaf van een enkele afbeelding (op dit moment €18,-).

StockPhotoSecrets Shop afbeeldingen

De voordelen van StockPhotoSecrets Shop!
 1. Als u na aankoop van een 99club voordeelpakket tot de ontdekking dat u nog meer afbeelding nodig hebt, dan hoeft u niet meteen een nieuw actiepakket te kopen. Nee, zolang het actiepakket van kracht is, kunt u extra beelden downloaden voor slechts €0,99 per afbeelding (incl. BTW)!
 2. Ongebruikte downloads kunnen tot 3 maanden worden doorgeschoven zolang het abonnement geldig is.
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
34 dagen resterend

terug naar menu ↑

Shutterstock alternatief: iStock by Getty Images

iStock logoiStock by Getty Images is een wereldwijd bekende fotosite met tal van aanbiedingen, voordeelacties en producten voor hoogwaardig beeldmateriaal in zowel het standaard als het premium assortiment. De beeldbank beschikt over meer dan 105 miljoen beelden waaraan elke week nog eens vele duizenden nieuwe beeldbestanden worden toegevoegd.

Als u afbeeldingen van iStock wilt kopen, dan heeft u de keuze uit twee beeldcollecties: de Essentials-collectie (standaard afbeeldingen) of de Signature-collectie (premium afbeeldingen). Beide collecties zijn verkrijgbaar als beeldabonnement. Beide collecties zijn verkrijgbaar als abonnement. Hoewel iStock geen afbeeldingspakketten heeft, biedt het wel creditpakketten (credits zijn een kunstmatige valuta).

De abonnementen “Essentials-collectie” en “Signature-collectie”

iStock prijzenZowel de Essentials-collectie als de Signature-collectie zijn verkrijgbaar als maandelijks en jaarabonnement met van 10, 25, 50 of 750 downloads per maand. De Signature-collectie bevat alle premium beelden en tevens alle standaard afbeeldingen uit de Essential-collectie. Bij het abonnement op de Signature-collectie wordt op de pagina met prijzen “Toegang tot alle afbeeldingen” weergegeven.

Bespaar veel geld door voor de optie van een jaarabonnement te kiezen, in dit geval bespaart u ook zonder couponcode aanzienlijk op de maandelijkse abonnementsprijs. De prijs van een maandabonnement met 50 downloads bedraagt bijvoorbeeld €85,- voor de Essetials-collectie en €190,- voor de Signature-collectie, maar bij een jaarabonnement wordt de prijs verlaagd tot respectievelijk €69,- (Essentials) en €159,- (Signature). In een jaar tijd levert dit u een besparing op van respectievelijk €192,- en  €372,-.

Als u maandelijks een grote hoeveelheid stockfoto's nodig heeft, dan kunt u met een jaarabonnement met 750 downloads p/m veel kosten besparen. Omgerekend kost een afbeelding slechts €0,23 (Essentials – standaard) of €0,35 (Signature – premium). (Alle prijzen zijn incl. BTW).

Tip!
Kiest u voor een abonnement met automatische verlenging bij iStock, dan kunt u tot 250 ongebruikte downloads van de ene maand naar de volgende doorschuiven! 

Credits

iStock prijzenHoewel iStock geen afbeeldingspakketten aanbiedt, verkopen ze wel creditpakketten. Credits zijn een soort kunstmatige valuta die iStock hanteert voor de prijsstelling van haar producten. Credits worden op het account van haar klanten bijgeschreven en opnieuw afgetrokken bij de aanschaf van een afbeelding (bijv. 1 “Signature” afbeelding = 3 credits).

Krijg flexibiliteit met credit en koop elke keer – zoals dat ook bij een afbeeldingspakket het geval is – afbeeldingen wanneer u deze echt nodig heeft. Credits van iStock blijven geldig mits u ten minste eenmaal per jaar op uw klantenaccount inlogt.

Ontvang hoge kortingen door creditpakketten met een groot aantal credits te kopen. Kost een pakket met 3 credits omgerekend €8,- per afbeelding, bij een pakket van 60 credits wordt deze tot €6,33,- verlaagd. Op die manier kost een “Signature/Premium” afbeelding geen €24,-, maar nog slechts €19,-. (Alle prijzen zijn incl. BTW).

De voordelen van iStock!
 1. Alle beeldmateriaal kan gratis in de iStock Editor (beeldbewerkingsprogramma) worden bewerkt.
 2. Alle nieuwe bezoekers die zich hier bij iStock aanmelden, kunnen bij deze webshop elke week gratis beelden downloaden!

terug naar menu ↑

Shutterstock alternatief: Adobe Stock

Adobe Stock logoAdobe Stock behoort tot de grootste beeldbank die wereldwijd actief zijn. Met een database van meer dan 240 miljoen stockfoto's, beelden en vectorbestanden beschikt Adobe Stock over enorm gevarieerd beeldmateriaal en is het tevens een prima Shutterstock alternatief. En voor wie een eenvoudige, geïntegreerde beeldbewerking zoekt, is Adobe Stock een prima keuze. Adobe Stock is volledig in de Creative Cloud geïntegreerd, met inbegrip van Photoshop, Illustrator, Premiere en andere Adobe-applicaties. De Standaard beelden van Adobe Stock zijn met een beeldabonnement en credits (Lees hier alles over credits) verkrijgbaar. Premium beelden kunnen uitsluitend met credits worden gekocht.

Maandabonnementen

Voor de Standaardafbeeldingen biedt Adobe Stock maandabonnementen met 10, 40 of 750 downloads.

Adobe Stock prijzen maandabonnementen

Jaarabonnementen

Kiest u voor een jaarabonnement met 10, 40 of 750 afbeeldingen, dan zullen alle beeldbestanden een stuk goedkoper zijn.

Adobe Stock prijzen jaarabonnementen

Vergelijk de afbeeldingsprijzen van Adobe Stock maand- en jaarabonnementen

Adobe Stock Abonnement Abosprijs per maand Beeldprijs
Maandabonnement 10 afbeeldingen/maand €49,99 €4,99
Maandabonnement 40 afbeeldingen/maand €99,99€ €2,49
Maandabonnement 750 afbeeldingen/maand €199,99 €0,26
Jaarabonnement 10 afbeeldingen/maand €29,99€ €2,99
Jaarabonnement 40 afbeeldingen/maand €79,99 €1,99
Jaarabonnement 750 afbeeldingen/maand De beste prijs €159,99 €0,21

Creditpakketten

Adobe Stock prijzen credits

Adobe Stock maakt gebruik van credits (kunstmatige valuta) voor het vaststellen van prijzen en biedt creditpakketten van diverse aantallen aan. Hoe groter het creditpakket, hoe lager de prijs per credit en afbeelding.

Voorbeeld: Een standaard afbeelding kost 1 credit. Als u een pakket koopt met 5 credits voor €39,99, dan kost de afbeelding ongeveer €7,99. Wanneer u een pakket met 40 credits voor €269,99 koopt, is de prijs van een afbeelding slechts €6,75. (Alle prijzen zijn incl. BTW).

Wie credits koopt, kiest voor absolute flexibiliteit, vergelijkbaar met het afbeeldingspakket, en koopt en downloadt pas beeldmateriaal als dat echt nodig is. Premium afbeeldingen kunnen uitsluitend via credits worden gekocht. Credits worden op het account van de klant bijgeschreven en bij de aankoop van een afbeelding in mindering gebracht.

De voordelen van Adobe Stock!
 1. Adobe Stock is volledig geïntegreerd in de Adobe Creative Cloud Libraries, zoals Photoshop. Een groot pluspunt voor gebruikers van Adobe-apps.
 2. Met een geldig jaarabonnement van 10 of 40 downloads kunnen respectievelijk tot 120 of 480 afbeeldingen naar de volgende maand worden overgedragen.
 3. Adobe biedt een zogenaamd proefabonnement voor jaarabonnementen, d.w.z. de eerste maand is gratis (alleen geldig voor abonnementen met maandelijks 10 en 40 beelden). Het jaarabonnement kan in de eerste maand zonder verdere verplichtingen worden opgezegd. Deze aanbieding komt overeen met 10 of 40 gratis afbeeldingen!   
Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
34 dagen resterend

terug naar menu ↑

Shutterstock alternatief: SignSilo

SignSiloSignSilo logo is beeldbank die vectoren, hoge resolutie foto's, professionele lettertypes en voertuigsjablonen (autotekeningen) aanbiedt, speciaal voor de reclame- en beletteringsindustrie voor het beletteren van voertuigen en voor de belettering van advertentieruimtes en borden en voor drukwerk op grootformaat- en zeefdrukkerijen.

Abonnementen

Alle beelden en sjablonen van SignSilo zijn zowel als maandabonnement of als goedkoper jaarabonnement verkrijgbaar.

Signsilo prijzen

1. Alleen voertuigsjablonen

Een maandabonnement met 25 voertuigsjablonen kost €19,- (excl. BTW). Hetzelfde jaarabonnement kost u slechts €159,- (oftewel €13,25 per maand) en is daarmee €69,- voordeliger per jaar dan het maandabonnement.

2. Alleen foto's, wraps, vinylklaar en vectoren

Een maandabonnement met 200 afbeeldingen, zowel foto's, wraps, vinylklaar als vectorafbeeldingen, kost €29,- per maand. Bespaar door voor het jaarabonnement te kiezen voor slechts €285,- per jaar en ontvang een korting van in totaal €63-! Supervoordeel: 1 foto kost maar €0,11! (Alle prijzen zijn excl. BTW).

3. Een compleet abonnement – Toegang tot alle bestanden

Voor maar €37,- per maand krijgt u met het complete abonnement toegang tot alle bestanden. Ontvang met dit abonnement 200 downloads per maand met de keuze uit alle voertuigsjablonen, alle foto's, alle vectoren, alle wraps, alle vinylklare ontwerpen en alle lettertypes! Bespaar en kis voor het jaarabonnement voor €349,-. Dit levert u een voordeel op van €95,-. (Alle prijzen zijn incl. BTW).


BONUS: Canva Pro – Het alternatief met onbeperkt downloaden

Canva logoCanva is een bijzonder populair online en gebruiksvriendelijk grafisch ontwerpprogramma. Wat u misschien niet weet is dat ze een enorme collectie van meer dan 60 miljoen stockfoto's van hoge kwaliteit opnemen in hun abonnement Canva Pro, waarmee u ook grafische sjablonen, publicatie- en merkprogramma's en vele andere functies kunt gebruiken om visuele content te creëren.

Het grootste voordeel van het Canva Pro-abonnement zijn de onbeperkte downloads, iets wat Shutterstock niet biedt, en de toegang tot een heel simpele maar krachtige beeldbewerker, die ook voor Shutterstock Editor een bron van inspiratie was.

OVERZICHT VAN HET AANBOD
 • Downloads per maand – ONBEPERKT – U kunt zoveel afbeeldingen downloaden als u wilt zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn!
 • Soort abonnement – Maandelijks of jaarlijks (deze laatste wordt vooraf betaald).
 • Prijzen – €8,99 per maand (jaarlijkse betaling) – €11,99 per maand (maandelijkse betaling).
 • Beeldbestanden – Rechtenvrije foto's, illustraties, sjablonen en meer.
 • Beeldformaat – Alle formaten tot HD zonder bijkomende kosten.
 • Licentie – Rechtenvrij voor commercieel gebruik – licenties voor eenmalig en meermalig gebruik zijn beschikbaar.
 • Gratis proefabonnement van een maand om de service kosteloos te testen.

Canva Pro is een totaaloplossing voor kleine ondernemingen, vooral voor wie geen grafische ontwerper kan inhuren om beelden te maken, maar ook niet voldoende kennis heeft om complexe beeldbewerkingstools te gebruiken. Het belangrijkste voordeel is dat het erg voordelig is.

En er is nog meer goed nieuws! U kunt Canva Pro nu 30 dagen gratis proberen met onze Canva gratis proefversie! Klik op de onderstaande banner en ontgrendel Canva Pro een maand lang helemaal gratis!

Ontvang Canva Pro 30 dagen gratis. Annuleer uw gratis proefabonnement op elk gewenst moment. Voer uw creditcard in en ga aan de slag.
Gratis Proefabonnement
34 dagen resterend

terug naar menu ↑

Conclusie over de Shutterstock alternatieven

Zoekt u een Shutterstock alternatief voor beeldabonnementen en afbeeldingspakketten, dan vindt u deze bij de uitstekende beeldbanken StockPhotoSecrets Shop, iStock by Getty Images, Adobe Stock en SignSilo. Ze bieden allemaal maand- en jaarabonnementen, maar bij StockPhotoSecrets Shop en Depositphotos kunt u ook afbeeldingspakketten kopen. Hoewel hun beeldabonnementen en afbeeldingspakketten een stuk goedkoper zijn dan die van Shutterstock.

De beeldbank StockPhotoSecrets Shop bewijst dat goede kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Van een StockPhotoSecrets Shop jaarabonnement met 500 afbeeldingen  per maand kost een afbeelding slechts €0,11! Bij Shutterstock betaalt u voor een afbeelding uit een jaarabonnement (750 afbeeldingen per maand) €0,21. Het verschil bedraagt €0,10 en dit komt neer op een totale besparing van €900,- (bij 9.000 afbeeldingen per jaar).

Uitstekende Shutterstock alternatieven
 1. De speciale aanbieding 99club van StockPhotoSecrets Shop met 200 afbeeldingen voor slechts €99,- per jaar.
  Hiermee krijgt u een bepaald aantal afbeeldingen, zonder dat u gebonden bent aan een maandelijks aantal downloads. Fantastisch voordeel: Alle 200 afbeeldingen kunnen op elk gewenst moment allemaal worden gedownload, omdat er geen downloadlimiet geldt. Deze speciale aanbieding wordt jaarlijks verlengd. Extra afbeeldingen kosten slechts €0,99.
 2. Het proefabonnement van Adobe Stock.
  Met het fantastische proefabonnement downloadt u 10 gratis afbeeldingen om te zien wat de kwaliteit van het beeldmateriaal en de service is. Daarna kunt u besluiten om al naar uw behoefte een abonnement af te sluiten. Bijvoorbeeld een abonnement met 40 beelden per maand

Een kijkje nemen bij een Shutterstock alternatief zoals StockPhotoSecrets Shop, iStock by Getty Images, Adobe Stock en SignSilo is de moeite waard. Als u meer informatie wilt over hoe goed deze Shutterstock alternatieven presteren, bekijk dan onze lijst met ‘s werelds 20 beste beeldbanken.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
34 dagen resterend

terug naar menu ↑

Nieuw: 10 gratis beelden van Shutterstock

Wilt u het beeldmateriaal van Shutterstock graag uitproberen, dat kan met het proefabonnement van 1 maand met 10 gratis foto's van deze webshop.

Shutterstock website

Krijg 10 gratis beelden van Shutterstock, zo werkt het!
 1. Klik op de pagina met prijzen sluit een jaarabonnement van 10 beelden af.
 2. Ga naar de betaalpagina en voer de actiecode PICK10FREE in.
 3. U kunt nu 10 gratis afbeeldingen downloaden.
 4. Annuleer binnen 30 dagen en betaal helemaal niets.
 5. De 10 gedonwloade foto's mag u houden!
Krijg deze maand 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.

Stockfoto's