Hoe krijg ik een hogere resolutie van een afbeelding?

Als ik het formaat van een kleine foto verander, krijg ik dan een hogere resolutie?

Geen ervaring met het bewerken van foto's? Misschien denkt u dat het makkelijk is om een kleinere foto in een hogere resolutie te veranderen, ook als uw afbeelding te klein is. Maar wie bekend is met het bewerken van afbeeldingen (bijv. het vergroten ervan) weet hoe moeilijk het is om een goed resultaat te krijgen. Het is niet onmogelijk, maar het is beter om meteen een grotere foto te nemen. Toch is er nu een goede oplossing: onze nieuwe gratis beeld upscaler van stockphotos.com!

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Gigapixel AI van Topaz Labs

www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Gigapixel AI is een andere fantastische tool om in een oogwenk grotere afbeeldingen met een hogere resolutie te maken. Gigapixel AI is een geavanceerde beeldupscaler waarvan u tegen een eenmalige betaling onbeperkt gebruik kunt maken. Het programma is nu gratis te proberen als u zich op de site aanmeldt met uw emailadres en vervolgens kunt u één foto gratis opwaarderen.

www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Profiteer nu van een onbeperkt lidmaatschap met 15% korting met onze exclusieve couponcode hieronder!

Krijg nu 15% korting op elk softwarepakket van Topaz Labs! Inclusief de Gigapixel AI beeldupscaler, Denoise AI, Sharpen AI en Video Enhancer AI.

Heeft een klant u bijvoorbeeld een kleine afbeelding van 500 x 500 bij 72 dpi gegeven, en wil hij of zij deze afbeelding graag in 4000 x 4000 bij 300 dpi hebben, dan zult u een lastig gesprek met uw klant moeten voeren!

Waarom is de keuze tussen 300 dpi versus 72 dpi zo belangrijk? 72 dpi is een webresolutie, terwijl 300 dpi de kleinste standaardresolutie is voor bijvoorbeeld een foto of brochure die wordt afgedrukt.

Wat is een hoge resolutie afbeelding?

Een hoge resolutie afbeelding is alles wat een hoge resolutie heeft van 300 dpi met een grotere pixelgrootte, bijvoorbeeld 5000 x 4000 pixels. Heeft u een afbeelding van 640 x 40 bij 72 dpi, dan hebt u zeker een te kleine afbeelding!

Om te vermijden dat u het formaat van uw afbeelding moet aanpassen, kunt u in plaats daarvan kiezen voor XXL-stockfoto's van StockPhotoSecrets Shop. Onze beeldabonnementen omvattenalle beeldformaten tot XXL-formaat (wat inhoudt dat u de beelden met gemak kunt afdrukken op A3-formaat met 300 dpi of 6′ x 6′ met 72 dpi).

Met onze 99club downloadt u voor slechts €99,- per jaar 200 afbeeldingen in hoge resoluties. Gedownloade beelden mag u gebruiken zolang u wilt, zelfs voor altijd.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
12 dagen resterend
Met deze online converter kunt u elk EPS-bestand openen en bewerken!

Hoe kan ik een foto in een hogere resolutie maken?

Weet u niet hoe u afbeeldingen in een hogere resolutie kunt weergeven, dan hebben we een aantal manieren gevonden om de resolutie van uw kleine foto's te vergroten. Het vergroten van een digitale foto leidt vaak tot kwaliteitsverlies en pixelvorming. Hoewel u de afbeelding meestal niet groter kunt maken met behoud van kwaliteit, zijn er toch dingen die u kunt doen om een afbeelding in een hogere resolutie te krijgen.

De beste uitgangspositie is om ervoor te zorgen dat u een afbeelding van een voldoende groot formaat kiest. Evalueer vóór u een afbeelding koopt welk formaat u nodig heeft.

Voor een poster heeft u een formaat nodig van minimaal 300 dpi, zoals u ook in dit artikel over posters printen kunt lezen.

Gebruikt u de afbeelding voor uw website, dan volstaat 72 dpi, echter u heeft nog steeds een afbeelding nodig met de afmetingen ter grootte van of groter dan uw behoeften.

Overzicht met standaard fotomaten voor marketingmaterialen!

De grootte van mijn foto's gratis aanpassen:

upscaler.stockphotos.com/nl/promo
  1. Ga naar Stockphotos.com Upscaler – een gratis service voor het veranderen van beeldgrootte met gebruik van AI.
  2. Aanmelden is niet nodig (wel als u meer dan 3 beelden wilt opschalen, of in superhoge resolutie) – u hoeft alleen uw beeld naar het uploadformulier te slepen.
  3. Bevestig de voorwaarden en kies vervolgens uit de onderstaande opties voor het aanpassen van de grootte.
  4. Selecteer het aantal keer dat u wilt opschalen (tot 4x of 8x als u onze aanbieding gebruikt) en pas de grootte aan.

Elke afbeelding met een maximale bestandsgrootte van 5 MB en kleiner dan 1200×1200 kunt u aanpassen. De vergroting is gratis voor 3 afbeeldingen tot 2000 pixels x 2000 pixels. Let er wel op dat u het correcte type gebruikt, d.w.z. Artwork, Foto, Gezicht, of High-Grade ( waarvoor wij in het onderstaande voorbeeld gekozen hebben).

upscaler.stockphotos.com/nl/promo

Wilt u een kleinere afbeelding tot 8x de pixelgrootte vergroten. Of veel afbeeldingen converteren? Meld u dan aan en kies een opschalingspakket voor de laagste prijzen van $0.20 en $0.10 per afbeelding. Tijdelijk kunt u hier profiteren van onze speciale aanbieding voor 10 gratis opschalingen!

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!
www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Wilt u veel foto's vergroten/verbeteren, dan is Gigapixel AI de perfecte oplossing voor u. Met deze door AI aangestuurde image upscaler kunt u uw afbeeldingen in batches vergroten en verbeteren (met eigen apps voor Mac en Windows, evenals een Photoshop plugin) en het is een eenmalige aankoop waarmee u voor altijd onbeperkt toegang krijgt!

U kunt nu Gigapixel AI gratis voor één afbeelding uitproberen. U hoeft zich alleen maar aan te melden bij de website met uw e-mailadres om de proefversie te openen, waarna uw bewerkte foto helemaal gratis in uw inbox zal worden afgeleverd.

Overtuigd? Gebruik dan onze speciale kortingscoupon van 15% op Gigapixel AI! Deze aanbieding geldt voor alle tools van Topaz Labs (dit zijn de mensen achter Gigapixel) waarmee u uw creativiteit kunt perfectioneren.

Krijg nu 15% korting op elk softwarepakket van Topaz Labs! Inclusief de Gigapixel AI beeldupscaler, Denoise AI, Sharpen AI en Video Enhancer AI.

Bekijk ook ons overzicht met de beste online beeld upscalers!

En opschalen is niet alles want er zijn geweldige AI-fototools voor meerdere toepassingen!

Wilt u deze upscalers niet gebruiken, kies dan meteen een afbeelding die groot genoeg is. Check welk formaat u nodig heeft voordat u een rechtenvrije foto koopt bij een beeldbank.

Wilt u een poster maken, dan heeft u een afbeelding nodig van 300 dpi of meer en afmetingen die groot genoeg zijn voor uw poster.

Gebruikt u de afbeelding voor uw website, dan is 72 dpi voldoende, hoewel u wel een afbeelding nodig heeft waarvan de afmetingen gelijk aan of groter zijn dan wat u nodig heeft.

U wilt een visuele afbeelding maken, maar u bent geen grafisch ontwerper? Geen probleem! Ontdek onze lijst met 102 gouden tips van experts voor het maken van geweldige visuele content!

Als u geen opties meer hebt…

Hoe lost u dit probleem op als u of uw klant een afbeelding te klein gedownload heeft, of als u of uw klant slechts over een kleine afbeelding beschikt die er onscherp uitziet als u deze vergroot?

Het is mogelijk om een grotere versie van een stockfoto te kopen als u of de klant een te kleine afbeelding heeft aangeschaft, of u kunt gebruik maken van een speciaal softwareprogramma om het formaat van uw afbeelding aan te passen.

Om te beginnen is het hebben van een afbeelding met de juiste resolutie de beste manier om de grootte van een afbeelding effectief aan te passen en zal dit leiden tot een betere kwaliteit bij formaatvergroting. Bij StockPhotoSecrets Shop (https://shop.stockphotosecrets.com/) zijn de beeldformaten groot genoeg om met zekerheid op A3 formaat met 300 dpi of 6′ x 6′ bij 72 dpi af te drukken.

Overzicht van beeldbanken met de beste grote afbeeldingen.

Tips voor het vergroten van uw beeldformaat

Een techniek die wellicht voor u kan werken is het “trapsgewijs interpoleren.” Dit concept houdt in dat u de omvang van de afbeelding in kleine stapjes vergroot in plaats van met één grote verandering.

In plaats van het vergroten van het formaat van 100% naar 300%, kunt u proberen om de afbeelding met 10% per keer te vergroten en dit proces te herhalen totdat u over de juiste grootte beschikt. Verder is er een gratis programma dat u hiervoor kunt gebruiken: IrfanView. Helaas is er geen versie voor de Mac beschikbaar.

Of probeer imglarger.com – een gratis service voor het vergroten of verkleinen van afbeeldingen met AI. Hiermee kunt u tot 2000 pixels vergroten of verkleinen tot 4x de grootte van de originele afbeelding.

Om te werken met wat u heeft, zult u gebruik moeten maken van bewerkingssoftware, zoals Adobe Photoshop. Wist u dat u het programma nu gratis kunt uitproberen? Dankzij het gratis proefabonnement van Photoshop kunt u de software een week lang helemaal gratis gebruiken! Zeker de moeite waard!

Adobe Photoshop

Eén optie is om het formaat van de afbeelding aan te passen, niet te verwarren met resamplen. Als u het formaat aanpast, verandert u het afdrukformaat van de afbeelding, maar u behoudt de pixelafmetingen. De beeldkwaliteit zal goed zijn, maar u zult dan wel uw afdrukformaat moeten opgeven. Bij gebruik van resampling, waarbij de pixelafmetingen worden gewijzigd, gaat de kwaliteit achteruit wanneer u de grootte van de afdruk wijzigt.

Top 10 beeld upscalers voor creatieve ontwerpers!

De beste software-opties

Verder zijn er ook nog andere softwareprogramma's, bijvoorbeeld Vector Magic, waarmee u uw rasterafbeelding kunt omzetten naar een vectorafbeelding. Nadat een afbeelding is geconverteerd naar een vector, kunt u de grootte van de afbeelding aanpassen naar eigen inzicht, maar het veranderen van uw afbeelding in een vectorafbeelding is niet per definitie een goede oplossing voor al uw fotografie. Wellicht wilt u eerst een gratis download maken voordat u de software aanschaft, om te zien of het voor u de juiste is.

TIP
Zodra u de perfecte afbeelding hebt, kunt u deze met de beste gratis ontwerpprogramma's bewerken!

Succes met het vergroten van uw beelden in een hogere resolutie!

Helaas kan het voorkomen dat u niet altijd het grootste formaat foto krijgt dat u nodig heeft, of het nu gaat om een klant waarvoor u een project doet of een vergissing bij de aankoop van een beeldbank.

In sommige gevallen is het wellicht beter om terug te gaan naar de tekentafel en een grote afbeelding te nemen waarmee u kunt spelen met het aanpassen van de grootte van de afbeelding zonder dat de kwaliteit eronder lijdt. Zoekt u een voordelig alternatief, dan hebben we nu een fantastische aanbieding waarbij u 200 XXL foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- kunt downloaden, zodat u met een gerust hart op A3-formaat kunt afdrukken met 300 dpi of 72 dpi op een formaat van 6×6”.

Er zijn weliswaar software-opties beschikbaar, maar dat garandeert niet dat u een beeld krijgt dat goed genoeg is en geen pixelvorming vertoont. Met behulp van programma's voor het bewerken van afbeeldingen, zoals Photoshop of Blow Up 3, en probeer als het om een afbeelding gaat de Art-instelling van AI Image Enlarger te gebruiken. Deze programma' s zouden allemaal voor u kunnen werken, maar verwacht niet dat ze een beeldformaat met een hogere resolutie opleveren!

MeER INFO
– Bekijk hier ons overzicht met de 20 beste stockfoto websites!
– Download Adobe Illustrator gratis + goedkoopste Creative Cloud-abonnement
– De beste gratis ontwerpsoftware 2022
– 19 betaalde en gratis achtergrond verwijderen tools voor ontwerpers
Niet bekend met stockfoto's? Lees dan onze nieuwe complete handleiding voor stockfotografie.

Afbeelding: Spiderstock/iStockphoto.com

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo