Hoe krijg ik een hogere resolutie van een afbeelding?

Als ik het formaat van een kleine foto verander, krijg ik dan een hogere resolutie?

Geen ervaring met het bewerken van foto's? Wilt u een lagere resolutie foto in een hogere resolutie wijzigen? Wie afbeeldingen bewerkt (bijv. het vergroten van een foto) weet hoe moeilijk het is om een goed resultaat te krijgen. Het is niet onmogelijk, maar het is beter om meteen een grotere foto te nemen.

AI Image Upscaler Black Friday 2022 Deal: 2x zoveel opschalen!

2x zoveel opschalingen voor dezelfde prijs!
Tijdelijke aanbieding voor Black Friday 2022
Stockphotos.com AI Image Upscaler heeft dezelfde geweldige Black Friday aanbieding met dubbele opschalingen voor de 20 of 100 opschalingspakketten!
U krijgt dus twee keer zoveel opschalingen voor dezelfde prijs!
Tijdelijk krijgt u 40 opschalingen voor slechts €7 en 200 opschalingen voor slechts €15! Fantastisch!
De aanbieding geldt tot eind november 2022, wees er snel bij!

Topaz Labs – Bundelpakket – $478 korting!

$279 $757,97
Tijdelijke bundelaanbieding voor Black Friday 2022
Topaz Labs komt met een fantastische vervroegde Black Friday deal in 2022! Van 14 november tot 2 december krijgt u korting op een exclusieve Everything Bundle die alle beste tools van Topaz bevat:
– Topaz Photo AI
– DeNoise AI
– Sharpen AI
– Gigapixel AI
– Topaz Video AI
Dit pakket kost normaal meer dan $757, maar nu krijgt u de hele set voor slechts $279!
Mis deze kans niet, wees er dus snel bij!

NIEUW: een hogere resolutie van uw beelden met de nieuwe gratis beeld upscaler van stockphotos.com!

upscaler.stockphotos.com/nl/promo
Klik hier voor de gratis stockphotos.com upscaler
Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Voor het snel aanpassen van een foto voor Instagram of andere sociale media platformen is Canva Magic Resize of het programma voor verkleining van Shutterstock de perfecte oplossing. U kunt met beide programma's het formaat van sociale media posts wijzigen zonder dat de foto uitgerekt of afgesneden wordt weergegeven. Daarmee ziet uw bericht er op elk beeldscherm of monitor professioneel gemaakt uit.

Canva Magic Resize

Met een gebruiksvriendelijk AI-fotobewerkingsprogramma kunt u ook automatisch de resoluties wijzigen en de kwaliteit van uw foto's verbeteren.

Gigapixel AI van Topaz Labs

www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Gigapixel AI is een andere fantastische tool waarmee makkelijk en snel grote bestanden in een hogere resolutie worden gemaakt. Gigapixel AI is een geavanceerde beeldupscaler waarvan u tegen een eenmalige betaling onbeperkt gebruik kunt maken. U kunt het programma nu gratis te proberen als u zich op de site aanmeldt met uw emailadres en vervolgens kunt u de resolutie van één foto gratis opwaarderen.

NIEUW TOPAZ PHOTO AI

$199
Maximale beeldkwaliteit wordt automatisch en met minimale inspanning bereikt met Topaz Photo AI, een programma om met de kracht van AI moeiteloos scherpere, heldere, verbeterde en opgewaardeerde foto's te bewerken.

Profiteer nu van een onbeperkt lidmaatschap met 15% korting met onze exclusieve couponcode hieronder!

Krijg nu 15% korting op elk softwarepakket van Topaz Labs! Inclusief de Gigapixel AI beeldupscaler, Denoise AI, Sharpen AI en Video Enhancer AI.
www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Heeft een klant u bijvoorbeeld een kleine afbeelding van 500 x 500 bij 72 dpi gegeven, en wil hij of zij deze afbeelding graag in 4000 x 4000 bij 300 dpi hebben, dan zult u een lastig gesprek met uw klant moeten voeren!

Waarom is de keuze tussen 300 dpi versus 72 dpi zo belangrijk? 72 dpi is een webresolutie, terwijl 300 dpi de kleinste standaard resolutie is voor bijvoorbeeld het drukken van een foto, brochure of ander drukwerk.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Wat is een hoge resolutie afbeelding?

Een hoge resolutie afbeelding is alles wat een hoge resolutie heeft van 300 dpi met grotere pixelafmetingen, bijvoorbeeld 5000 x 4000 pixels. Heeft u een afbeelding van 640 x 40 bij 72 dpi, dan hebt u zeker een te kleine afbeelding!

Om te vermijden dat u het formaat van uw afbeelding moet aanpassen, kunt u in plaats daarvan kiezen voor XXL-stockfoto's van StockPhotoSecrets Shop. Onze abonnementen bieden afbeeldingen in elke bestandsgrootte tot XXL-formaat (wat inhoudt dat u de beelden met gemak kunt gebruiken voor drukwerk in A3-formaat met 300 dpi of 6′ x 6′ met 72 dpi).

Met onze 99club downloadt u voor slechts €99,- per jaar 200 afbeeldingen in hoge resolutie. Selecteer een afbeelding, download het bestand in de gewenste resolutie en gebruik ze zolang u wilt. U mag de afbeeldingen bewerken en deze kunnen in allerlei drukwerk worden afgedrukt.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
27 dagen resterend

Benieuwd naar andere websites met grote afbeeldingen? Bekijk de details in ons overzicht met aanbieders van de beste grote stockfoto's.

Shutterstock create

Hoe krijg ik afbeeldingen in een hogere resolutie?

Weet u niet hoe u afbeeldingen in een hogere resolutie kunt weergeven, dan zijn hier een aantal manieren om uw foto in een hogere resolutie te krijgenen. Het vergroten van een digitale foto leidt vaak tot kwaliteitsverlies en pixelvorming. Hoewel u de afbeelding meestal niet groter kunt maken met behoud van kwaliteit, zijn er toch dingen die u kunt doen om een afbeelding in een hogere resolutie te krijgen.

De beste uitgangspositie is om ervoor te zorgen dat u een hoge resolutie afbeelding in de juiste bestandsgrootte kiest. Evalueer vóór u een afbeelding koopt welk formaat u nodig heeft, anders kost het onnodig moeite om deze in een hogere resolutie te krijgen.

Voor een poster heeft u een formaat nodig van minimaal 300 dpi, zoals u ook in dit artikel over posters printen kunt lezen. Gebruikt u de afbeelding voor uw website (de foto wordt op een beeldscherm of monitor weergegeven), dan volstaat 72 dpi. Maar u heeft nog steeds een afbeelding nodig met de afmetingen ter grootte van of groter dan uw behoeften.

Bekijk hier het overzicht met standaard fotomaten voor marketingmaterialen!

Gratis de resolutie wijzigen van mijn foto's:

upscaler.stockphotos.com/nl/promo
  1. Ga naar Stockphotos.com Upscaler: meldt u aan met uw e-mailadres bij deze gratis service. Met behulp van AI kunt u de resolutie veranderen van beelden en stockfoto's met een lage resolutie voor de beste afdrukkwaliteit waarbij details duidelijker worden weergegeven.
  2. Aanmelden is niet nodig (wel als u de resolutie meer dan 3 afbeeldingen of stockfoto's wilt wijzigen, of in superhoge resolutie wilt krijgen) – u hoeft alleen uw beeld naar het uploadvak te exporteren.
  3. Bevestig de voorwaarden en selecteer vervolgens een van de onderstaande opties voor het aanpassen van de afbeeldingsgrootte.
  4. Selecteer het aantal keer dat u wilt opschalen (tot 4x of 8x als u onze aanbieding gebruikt) en pas de afbeeldingsgrootte aan.
upscaler.stockphotos.com/nl/promo
Klik hier voor de gratis stockphotos.com upscaler

Elke afbeelding met een maximale bestandsgrootte van 5 MB en kleiner dan 1200×1200 pixels kunt u aanpassen. De resolutie naar een groter formaat verhogen is voor 3 afbeeldingen tot 2000 pixels x 2000 pixels gratis. Let er wel op dat u het correcte type gebruikt, d.w.z. Artwork, Foto, Gezicht, of High-Grade (waarvoor wij in het onderstaande voorbeeld gekozen hebben).

upscaler.stockphotos.com/nl/promo voor een hogere resolutie

Wilt u van kleinere afbeeldingen of beelden het aantal pixels tot 8x verhogen. Of veel afbeeldingen converteren? Meld u dan met uw e-mail aan en kies een opschalingspakket voor $0.20 en $0.10 per afbeelding. Tijdelijk kunt u hier profiteren van onze speciale aanbieding voor 10 gratis opschalingen!

Canva Magic resize
Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Gigapixel AI by Topaz Labs – de tool waarmee u makkelijk het aantal pixels en resolutie wijzigt

www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Wilt u de resolutie van veel foto's verhogen/verbeteren, dan is Gigapixel AI de perfecte oplossing voor u. Met deze door AI aangestuurde image upscaler kunt u uw afbeeldingen in batches verhogen en verbeteren (met eigen apps voor Mac en Windows, evenals een Photoshop plugin) voor drukwerk en het weergeven een foto of andere illustraties in de beste kwaliteit.

Krijg met deze eenmalige aankoop onbeperkt toegang om met dit programma altijd de scherpte en pixels van een foto te verhogen voor goede afdrukken van bijvoorbeeld een artikel in een magazine of weergave op beeldschermen!

U kunt nu Gigapixel AI gratis voor één foto uitproberen. U hoeft zich alleen maar aan te melden bij de website met uw e-mailadres om de proefversie te openen. U kunt nu een foto uploaden waarvan deze tool de resolutie wijzigt en het aantal pixels per inch verhoogt voor een maximale kwaliteit. Na het bekijken van de voorvertoning wordt de bewerkte foto helemaal gratis naar uw e-mail gestuurd.

Overtuigd? Gebruik dan onze speciale kortingscoupon van 15% op Gigapixel AI! Deze aanbieding geldt voor alle tools van Topaz Labs (dit zijn de mensen achter Gigapixel) waarmee u uw creativiteit kunt perfectioneren en altijd foto's in een hoge resolutie hebt waarop alle details goed te zien zijn.

Krijg nu 15% korting op elk softwarepakket van Topaz Labs! Inclusief de Gigapixel AI beeldupscaler, Denoise AI, Sharpen AI en Video Enhancer AI.

Bekijk ook ons overzicht met de beste online beeld upscalers!

En opschalen is niet de enige oplossing, want er zijn geweldige AI-fototools voor meerdere toepassingen!

Wilt u deze upscalers niet gebruiken voor het wijzigen van lage resolutie afbeeldingen in de hoogste resolutie of het verhogen van aantal pixels van een foto, kies dan meteen voor een foto in de juiste resolutie. Check welk formaat u nodig heeft voordat u een rechtenvrije foto bij een beeldbank koopt.

U bent geen grafisch ontwerper? Geen probleem! Ontdek onze lijst met 102 gouden tips van experts voor het maken van geweldige visuele content!

Als u geen andere opties meer hebt….

Hoe lost u dit probleem op als u of uw klant een afbeelding te klein gedownload heeft, of als u of uw klant slechts over een kleine afbeelding beschikt die er onscherp uitziet als u deze vergroot?

Het is mogelijk om een stockfoto (jpg/jpeg of een ander bestand) in een grotere afbeeldingsgrootte met meer pixels per inch te kopen. Maar als u of uw klant een afbeelding in een te lage resolutie heeft aangeschaft, dan kan een speciaal softwareprogramma worden gebruikt voor het wijzigen/vergroting/bewerken van het formaat en de resolutie van uw foto.

Om te beginnen is het hebben van een afbeelding met de juiste resolutie de beste manier om de afbeeldingsgrootte effectief aan te passen en zal dit leiden tot een betere kwaliteit bij formaatvergroting. Bij StockPhotoSecrets Shop zijn de beeldformaten groot genoeg om met zekerheid op A3 formaat met 300 dpi of 6′ x 6′ bij 72 dpi af te drukken.

Overzicht van beeldbanken met de beste grote afbeeldingen.

Tips voor het verhogen van uw beeldformaat

Een techniek die voor u kan werken is het “trapsgewijs interpoleren.” Dit concept houdt in dat u de grootte van kleine foto's in kleine stapjes vergroot in plaats van met één grote verandering.

In plaats van het vergroten van het formaat van 100% naar 300%, kunt u proberen om de foto met 10% per keer te verhogen en dit proces te herhalen totdat u over de juiste grootte beschikt. Verder is er een gratis programma dat u hiervoor kunt gebruiken: IrfanView. Helaas is er geen versie voor de Mac beschikbaar.

Of probeer imglarger.com – een gratis service voor het vergroten of verkleinen van afbeeldingen met AI. Hiermee kunt u tot 2000 pixels vergroten of verkleinen tot 4x de afbeeldingsgrootte van de originele afbeelding.

Om te werken met wat u heeft, zult u gebruik moeten maken van bewerkingssoftware, zoals Adobe Photoshop. Wist u dat u het programma nu gratis kunt uitproberen? Dankzij het gratis proefabonnement van Photoshop kunt u de software een week lang helemaal gratis gebruiken! Meld u hier aan en vul de vereiste velden in en upload bestanden die u wilt bewerken. Zeker de moeite waard!

https://www.adobe.com/nl/products/photoshop.html homepage

Eén optie is om de afbeeldingsgrootte aan te passen, niet te verwarren met resamplen. Als u het formaat aanpast, verandert u het formaat voor het afdrukken van de foto, maar u behoudt de pixelafmetingen. De beeldkwaliteit van wat wordt afgedrukt zal goed zijn, maar u zult dan wel uw afdrukformaat moeten opgeven. Bij gebruik van resampling, waarbij de pixelafmetingen worden gewijzigd, gaat de kwaliteit achteruit wanneer u de grootte van de afdruk wijzigt.

Top 10 beeld upscalers voor creatieve ontwerpers!

De beste software-opties voor hogere resoluties

Verder zijn er ook nog andere softwareprogramma's, bijvoorbeeld Vector Magic, waarmee u uw rasterafbeelding kunt omzetten naar een vectorafbeelding. Nadat een afbeelding is geconverteerd naar een vector, kunt u de grootte van de afbeelding aanpassen naar eigen inzicht, maar het veranderen van uw foto in een vectorafbeelding is niet per definitie een goede oplossing voor al uw fotografie.

Wellicht wilt u eerst een gratis download maken en afdrukken voordat u de software aanschaft. Dan weet u zeker of het programma het beste resultaat oplevert – oftewel of de afmetingen, scherpte, aantal pixels, hoge resolutie en details van de beelden optimaal zijn voor de doeleinden waarvoor u het beeldmateriaal gebruikt.

TIP: Zodra u een afbeelding in de perfecte resolutie en afmetingen hebt, kunt u deze met de beste gratis ontwerpprogramma's bewerken!

Succes met het veranderen van de grootte van uw foto!

Helaas kan het voorkomen dat u niet altijd het grootste formaat foto krijgt dat u nodig heeft, of het nu gaat om een klant waarvoor u een project doet of een vergissing bij de aankoop van een beeldbank.

In sommige gevallen is het wellicht beter om terug te gaan naar de tekentafel en een grote afbeelding te nemen waarmee u kunt spelen met het aanpassen van de grootte van de afbeelding zonder dat de kwaliteit eronder lijdt. Zoekt u een voordelig alternatief, dan hebben we nu een fantastische aanbieding waarbij u 200 XXL foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- kunt downloaden, zodat u met een gerust hart op A3-formaat kunt afdrukken met 300 dpi of 72 dpi op een formaat van 6×6”.

Er zijn ook software-opties beschikbaar, maar dat is geen garantie dat u een foto of bestand krijgt dat goed genoeg is zonder pixelvorming. Met bewerkingsprogramma's (bijv. Photoshop) kunt u de kwaliteit van een foto verbeteren.

Voor het wijziging van een foto kunt u ook de Art-instelling van AI Image Enlarger gebruiken. Deze programma' s zouden allemaal voor u kunnen werken, maar verwacht niet dat ze een beeldformaat met een hogere resolutie opleveren!

Meer info:

Niet bekend met stockfoto's? Lees dan onze nieuwe complete handleiding voor stockfotografie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Gebruik hiervoor het onderstaande feedback of dialoogvenster en wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden.

Afbeelding: Spiderstock/iStockphoto.com

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over hogere resoluties van afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over hogere resoluties van afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of hogere resoluties van afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo