Hoe krijg ik een hogere resolutie van een afbeelding?

Als ik het formaat van een kleine foto verander, krijg ik dan een hogere resolutie?

Geen ervaring met het bewerken van foto's? Wil je een lagere resolutie foto in een hogere resolutie wijzigen? Wie afbeeldingen bewerkt (bijv. het vergroten van een foto of het aantal pixels) weet hoe moeilijk het is om een goed resultaat te krijgen. Het is niet onmogelijk, maar het is beter om meteen een grotere foto te nemen.

NIEUW: een hogere resolutie van je beelden met de nieuwe gratis beeld upscaler van stockphotos.com!

AVC Labs Photo Enhancer AI: 20% KORTING!

$15,96 $19,95
20% korting op elk Photo Enhancer AI abonnement
Krijg alle voordelen van Photo Enhancer AI en de vele functies om de resolutie van afbeeldingen te upgraden met korting! Met onze speciale couponcode bij de kassa krijg je 20% korting op elk abonnement voor Photo Enhancer AI

NIEUW TOPAZ PHOTO AI

$199
9 dagen resterend
Maximale beeldkwaliteit wordt automatisch en met minimale inspanning bereikt met Topaz Photo AI, een programma om met de kracht van AI (kunstmatige intelligentie) moeiteloos scherpere, heldere, verbeterde en opgewaardeerde foto's te bewerken.
Krijg hier 10 gratis opschalingen met de upscaler van stockphotos.com

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Instagram

Is je foto te groot voor Instagram? Voor het snel aanpassen van een foto voor Instagram of andere sociale media platformen is Canva Magic Resize of het programma voor verkleining van Shutterstock de perfecte oplossing. Je kunt met beide programma's het formaat van sociale media posts wijzigen zonder dat de foto uitgerekt of afgesneden wordt weergegeven. Daarmee ziet jouw bericht er op elk beeldscherm of monitor professioneel gemaakt uit.

Canva Magic Resize

Met een gebruiksvriendelijk AI-fotobewerkingsprogramma kun je ook automatisch de resoluties wijzigen en de kwaliteit van foto's verbeteren.

Gigapixel AI van Topaz Labs

www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Gigapixel AI is een andere fantastische tool waarmee makkelijk en snel grote bestanden in een hogere resolutie worden gemaakt. Gigapixel AI is een geavanceerde beeldupscaler waarvan je tegen een eenmalige betaling onbeperkt gebruik kunt maken. Je kunt het programma nu gratis te proberen als je jezelf op de site aanmeldt met je emailadres en vervolgens kun je de resolutie van één foto gratis opwaarderen.

Heeft een klant je bijvoorbeeld een kleine afbeelding van 500 x 500 bij 72 dpi gegeven, en wil hij of zij deze afbeelding graag in 4000 x 4000 bij 300 dpi hebben, dan zul je een lastig gesprek met uw klant moeten voeren!

Waarom is de keuze tussen 300 dpi versus 72 dpi zo belangrijk? 72 dpi is een webresolutie, terwijl 300 dpi de kleinste standaard resolutie is voor bijvoorbeeld het drukken van een foto, brochure of ander drukwerk.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

De belangrijkste onderwerpen

Photo Enhancer AI: complete oplossing voor betere foto's

Voor wie de kwaliteit van zijn foto's wil verbeteren is AVC Labs Photo Enhancer AI een uitstekende oplossing. Dit programma gebruikt AI-technologie om verschillende verbeterende bewerkingen op jouw afbeeldingen uit te voeren: je kunt foto's opschalen en de resolutie met 400% opvoeren zonder dat er details verloren gaan, korrel en ruis verwijderen, en zelfs achtergronden verwijderen of zwart-witfoto's inkleuren, en dit allemaal met slechts een paar muisklikken!

Photo Enhancer AI hogere resolutie

Je kunt deze geweldige app tegen een verlaagde prijs krijgen met onze speciale couponcode!

Wat is een hoge resolutie afbeelding?

Een hoge resolutie afbeelding is alles wat een hoge resolutie heeft van 300 dpi met grotere pixelafmetingen, bijvoorbeeld 5000 x 4000 pixels. Heb je een afbeelding van 640 x 40 bij 72 dpi, dan heb je zeker een te kleine afbeelding!

Om te vermijden dat je het formaat van uw afbeelding moet aanpassen, kun je in plaats daarvan kiezen voor hoge resolutie stockfoto's van Stockphotos.com. De abonnementen bieden afbeeldingen in elke bestandsgrootte tot XXL-formaat (wat inhoudt dat je de beelden met gemak kunt gebruiken voor drukwerk in A3-formaat met 300 dpi of 6′ x 6′ met 72 dpi).

Met het Club Easy abonnement kun je voor slechts € 99,- per jaar 200 afbeeldingen (+ het eerste jaar 100 bonus downloads) in hoge resolutie downloaden. Selecteer een afbeelding, download het bestand in de gewenste resolutie en gebruik deze zolang je wilt. Je mag de afbeeldingen bewerken en deze kunnen in allerlei drukwerk worden afgedrukt.

Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
223 dagen resterend
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Benieuwd naar andere websites met grote afbeeldingen? Bekijk de details in ons overzicht met aanbieders van de beste grote stockfoto's.

Shutterstock create

Hoe krijg ik afbeeldingen in een hogere resolutie?

Geen idee hoe je afbeeldingen in een hogere resolutie kunt weergeven, dan zijn hier een aantal manieren om een foto in een hogere resolutie te krijgen. Het vergroten van een digitale foto leidt vaak tot kwaliteitsverlies en pixelvorming. Hoewel je de afbeelding meestal niet groter kunt maken met behoud van kwaliteit, zijn er toch dingen die je kunt doen om een afbeelding in een hogere resolutie te krijgen.

De beste uitgangspositie is om ervoor te zorgen dat je een hoge resolutie afbeelding in de juiste bestandsgrootte kiest. Evalueer vóór je een afbeelding koopt welk formaat je nodig heeft, anders kost het onnodig veel moeite om deze in een hogere resolutie te krijgen.

Voor een poster is een formaat nodig van minimaal 300 dpi, zoals je ook in dit artikel over posters printen kunt lezen. Gebruik je de afbeelding voor een website (de foto wordt op een beeldscherm of monitor weergegeven), dan volstaat 72 dpi. Maar je hebt nog steeds een afbeelding nodig met de afmetingen ter grootte van of groter dan je behoeften.

Bekijk hier het overzicht met standaard fotomaten voor marketingmaterialen!

Gratis de resolutie wijzigen van mijn foto's:

upscaler.stockphotos.com/nl/promo
  1. Ga naar Stockphotos.com Upscaler: meld je aan met jouw e-mailadres bij deze gratis service. Met behulp van AI kun je de resolutie veranderen van beelden en stockfoto's met een lage resolutie voor de beste afdrukkwaliteit waarbij details duidelijker worden weergegeven.
  2. Aanmelden is niet nodig (wel als je de resolutie meer dan 3 afbeeldingen of stockfoto's wilt wijzigen, of in superhoge resolutie wilt krijgen) – je hoeft alleen maar een beeld naar het vak voor uploaden te exporteren.
  3. Bevestig de voorwaarden en selecteer vervolgens een van de onderstaande opties voor het aanpassen van de afbeeldingsgrootte.
  4. Selecteer het aantal keer dat je wilt opschalen (tot 4x of 8x bij gebruik van onze aanbieding) en pas de afbeeldingsgrootte aan (er worden automatisch nieuwe pixels toegevoegd).
upscaler.stockphotos.com/nl/promo
Klik hier voor de gratis stockphotos.com upscaler

Elke afbeelding met een maximale bestandsgrootte van 5 MB en kleiner dan 1200×1200 pixels kun je aanpassen. De resolutie naar een groter formaat verhogen is voor 3 afbeeldingen tot 2000 pixels x 2000 pixels gratis. Let er wel op dat je het correcte type gebruikt, d.w.z. Artwork, Foto, Gezicht, of High-Grade (waarvoor wij in het onderstaande voorbeeld gekozen hebben).

upscaler.stockphotos.com/nl/promo voor een hogere resolutie

Wil je van kleinere afbeeldingen of beelden het aantal pixels tot 8x verhogen. Of veel afbeeldingen converteren? Meld je dan met je e-mail aan en kies een opschalingspakket voor $ 0.20 en $ 0.10 per afbeelding. Tijdelijk kun je hier profiteren van onze speciale aanbieding voor 10 gratis opschalingen!

Canva Magic resize
Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Gigapixel AI by Topaz Labs – de tool waarmee je makkelijk het aantal pixels en resolutie wijzigt

www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Wil je de resolutie van veel foto's verhogen/verbeteren, dan is Gigapixel AI de perfecte oplossing voor jou. Met deze door AI aangestuurde image upscaler kun je afbeeldingen in batches verhogen en verbeteren (met eigen apps voor Mac en Windows, evenals een Photoshop plugin) voor drukwerk en het weergeven een foto of andere illustraties in de beste kwaliteit.

Krijg met deze eenmalige aankoop onbeperkt toegang om met dit programma altijd de scherpte en pixels van een foto te verhogen voor goede afdrukken van bijvoorbeeld een artikel in een magazine of weergave op beeldschermen!

Je kunt nu Gigapixel AI gratis voor één foto uitproberen. Je hoeft jezelf alleen maar aan te melden bij de website met je e-mailadres om de proefversie te openen. Je kunt nu een foto uploaden waarvan deze tool de resolutie wijzigt en het aantal pixels per inch verhoogt voor een maximale kwaliteit. Na het bekijken van de voorvertoning wordt de bewerkte foto helemaal gratis naar jouw e-mail gestuurd.

Bekijk ook ons overzicht met de beste online beeld upscalers!

En opschalen is niet de enige oplossing, want er zijn geweldige AI-fototools voor meerdere toepassingen!

Wil je deze upscalers niet gebruiken voor het wijzigen van lage resolutie afbeeldingen in de hoogste resolutie of het verhogen van aantal pixels van een foto, kies dan meteen voor een foto in de juiste resolutie. Check welk formaat je nodig hebt voordat je een rechtenvrije foto bij een beeldbank koopt.

Je bent geen grafisch ontwerper? Geen probleem! Ontdek onze lijst met 102 gouden tips van experts voor het maken van geweldige visuele content!

Als je geen andere opties meer hebt….

Hoe los je dit probleem op als jij of jouw klant een afbeelding te klein gedownload heeft, of als jij of jouw klant slechts over een kleine afbeelding beschikt die er onscherp uitziet als je deze vergroot?

Het is mogelijk om een stockfoto (jpg/jpeg of een ander bestand) in een grotere afbeeldingsgrootte met meer pixels per inch te kopen. Maar als een afbeelding in een te lage resolutie is aangeschaft, dan kan een speciaal softwareprogramma worden gebruikt voor het wijzigen/vergroting/bewerken van het formaat en de resolutie van jouw foto.

Om te beginnen is het hebben van een afbeelding met de juiste resolutie de beste manier om de afbeeldingsgrootte effectief aan te passen en zal dit leiden tot een betere kwaliteit bij formaatvergroting. Bij Stockphotos.com zijn de beeldformaten groot genoeg om met zekerheid op A3 formaat met 300 dpi of 6′ x 6′ bij 72 dpi af te drukken.

Tips voor het verhogen van uw beeldformaat

Een techniek die kan werken is het “trapsgewijs interpoleren.” Dit concept houdt in dat de grootte van kleine foto's in kleine stapjes vergroot in plaats van met één grote verandering.

In plaats van het vergroten van het formaat van 100% naar 300%, kun je proberen om de foto met 10% per keer te verhogen en dit proces te herhalen totdat je over de juiste grootte beschikt. Verder is er een gratis programma dat hiervoor gebruikt kan worden: IrfanView. Helaas is er geen versie voor de Mac beschikbaar.

Of probeer imglarger.com – een gratis service voor het vergroten of verkleinen van afbeeldingen met AI. Hiermee kun je tot 2000 pixels vergroten of verkleinen tot 4x de afbeeldingsgrootte van de originele afbeelding.

Om te werken met wat je al hebt, zul je gebruik moeten maken van bewerkingssoftware, zoals Adobe Photoshop. Je kunt dit programma nu gratis uitproberen! Dankzij het gratis proefabonnement van Photoshop kun je de software een week lang helemaal gratis gebruiken! Meld je hier aan en vul de vereiste velden in en upload bestanden die je wilt bewerken. Zeker de moeite waard!

https://www.adobe.com/nl/products/photoshop.html homepage

Eén optie is om de afbeeldingsgrootte aan te passen, niet te verwarren met resamplen. Als je het formaat aanpast, verandert het formaat voor het afdrukken van de foto, maar je behoudt de pixelafmetingen. De beeldkwaliteit van wat wordt afgedrukt zal goed zijn, maar je zult dan wel het afdrukformaat moeten opgeven. Bij gebruik van resampling, waarbij de pixelafmetingen worden gewijzigd, gaat de kwaliteit achteruit wanneer je de grootte van de afdruk wijzigt.

Top 10 beeld upscalers voor creatieve ontwerpers!

De beste software-opties voor hogere resoluties

Verder zijn er ook nog andere softwareprogramma's, bijvoorbeeld Vector Magic, waarmee je een rasterafbeelding kunt omzetten naar een vectorafbeelding. Nadat een afbeelding is geconverteerd naar een vector, kun je de grootte van de afbeelding aanpassen naar eigen inzicht, maar het veranderen van een foto in een vectorafbeelding is niet per definitie een goede oplossing voor fotografie.

Misschien wil je eerst een gratis download maken en afdrukken voordat je de software aanschaft. Dan weet je zeker of het programma het beste resultaat oplevert – oftewel of de afmetingen, scherpte, aantal pixels, hoge resolutie en details van de beelden optimaal zijn voor de doeleinden waarvoor je het beeldmateriaal gebruikt.

TIP: Zodra je een afbeelding in de perfecte resolutie en afmetingen hebt, kun je deze met de beste gratis ontwerpprogramma's bewerken!

Succes met het veranderen van de grootte van je foto!

Helaas kan het voorkomen dat je niet altijd het grootste formaat foto krijgt dat je nodig heeft, of het nu gaat om een klant waarvoor je een project doet of een vergissing bij de aankoop van een beeldbank.

In sommige gevallen is het wellicht beter om terug te gaan naar de tekentafel en een grote afbeelding met hogere resolutie en dus een groter aantal pixels te nemen. Dit maakt het aanpassen van de grootte van de afbeelding zonder dat de kwaliteit of de duidelijkheid van de details eronder lijdt makkelijker.

Er zijn ook software-opties beschikbaar, maar dat is geen garantie dat je een foto of bestand krijgt dat goed genoeg is zonder pixelvorming. Met bewerkingsprogramma's (bijv. Photoshop) kunt u de kwaliteit van een foto verbeteren.

Voor het wijziging van een foto kun je ook de Art-instelling van AI Image Enlarger gebruiken. Deze programma' s zouden allemaal voor jou kunnen werken, maar verwacht niet dat ze een beeldformaat met een hogere resolutie opleveren!

Meer info:

Niet bekend met stockfoto's? Lees dan onze nieuwe complete handleiding voor stockfotografie.

Heb je vragen of opmerkingen? Gebruik hiervoor het onderstaande feedback of dialoogvenster en wij zullen je zo snel mogelijk antwoorden.

Afbeelding: Spiderstock/iStockphoto.com

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over hogere resoluties van afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over hogere resoluties van afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of hogere resoluties van afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo