Afbeeldingen zoeken – zo werkt dat.

Simpel afbeeldingen zoeken, vinden en kopen op het internet. Klaar! Helaas is het zoeken naar en het vinden van beeldmateriaal lang niet altijd zo eenvoudig. Met name grafische kunstenaars en ontwerpers kunnen daarover meepraten – het zoeken naar de juiste afbeeldingen in de enorme collecties van Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock kan uren duren.

Is afbeeldingen zoeken geen probleem? Dan hier de prijzen van de beste beeldbanken:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

Wilt u nu meteen beelden zoeken die u in gepersonaliseerde advertenties en aanvullende doeleinden gebruiken? Voer met behulp van trefwoorden een zoekopdracht in, waarna de zoekmachine gebaseerd op de ingevoerde zoektermen de juiste foto's en visueel vergelijkbare afbeeldingen gaat zoeken. Bij deze beeldbank bent u in veilige handen en u mag de gevonden afbeelding gebruiken voor commerciële doeleinden.Krijg 300 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
95 dagen resterend
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Om tijd te besparen bij het zoeken naar afbeeldingen en om snel de juiste foto te vinden, zullen we u een paar tips geven en u laten zien wat de beste beeldbanken zijn om rechtenvrije foto's te kopen. Deze stockfoto sites ontwikkelen constant nieuwe services en hebben allemaal een gebruiksvriendelijke zoekmachines waardoor het zoeken naar afbeeldingen makkelijker wordt – waaronder een functionaliteit geschikt voor geavanceerd zoeken en omgekeerd zoeken.

Ontdek de voordelen van omgekeerd zoeken op afbeelding – voor ontwerpers en kopers van stockfoto’s!

Waarom geen Google afbeeldingen gebruiken?

Inderdaad: Met de optie afbeelding zoeken van Google kunt u snel en gemakkelijk een afbeelding zoeken. “Geweldig,” denkt u wellicht, “nu een bepaalde afbeelding nog even downloaden en klaar! Maar wees voorzichtig – het feit dat Google veel afbeeldingen weergeeft, soms zelfs in hoge resolutie, betekent nog niet dat u deze afbeeldingen kunt gebruiken voor uw advertenties, producten, objecten of voor uw eigen website. Degenen die foto's uploaden

Dit komt door de zogeheten auteursrechten die bescherming bieden tegen het misbruik van het door fotografen gemaakte beeldmateriaal. Dit houdt in dat iemand de rechten van deze afbeeldingen bezit en dus, als hij geen toestemming heeft verleend voor het gebruik daarvan, juridische stappen kan ondernemen tegen het ongeoorloofde gebruik. En het kan een heel dure aangelegenheid worden! Lees in deze bijdragen meer over de gevaren van gratis afbeeldingen en de grootste misverstanden over het gebruik van foto's.

Het is verstandiger om in licentie gegeven foto's voor reclame, flyers of uw eigen website bij een erkende beeldbank te kopen. De beeldbanken beschikken over grote databases met miljoenen premium kwaliteit afbeeldingen tegen redelijke prijzen. Zo kosten bij aankoop van een Club Easy-abonnement de beelden bij Stockphotos.com slechts € 0,49 per foto (in het eerste jaar is de prijs per beeld slechts € 0,33).

Voor een fotograaf, kunstenaar en oorspronkelijke maker van een beeld is Google beelden zoeken in zoverre voordelig dat het hen in staat stelt hun eigen bestaande afbeelding te uploaden om uit te vinden of die onrechtmatig of zonder licentie gebruikt worden.

Gelukkig heeft ook Google ingezien dat het downloaden van de beelden die zij als zoekresultaten weergeven soms tot grote financiële problemen leiden. Ze hebben een stockfoto label en filter aan Google Image Search toegevoegd – hier leest u welke voordelen dit u biedt.

Ondanks dat er gevaren aan de afbeeldingen van Google Afbeeldingen kleven, kunt u deze functie wel degelijk gebruiken voor het vinden van geweldige afbeeldingen. Hoe u de gevonden foto toch veilig kunt gebruiken leest u in het artikel “Hoe kan ik een op internet gevonden foto kopen?

Met succes online afbeeldingen zoeken en vinden

Waar anders dan op Google, kunt u beelden zoeken en vinden? U zijn veel meer mogelijkheden dan u denkt – ga naar de website van grote beeldbanken zoals Shutterstock of iStock. U vindt hier veel voortreffelijke en voordelig geprijsde afbeeldingen.

De meeste beeldbanken bieden rechtenvrije afbeeldingen aan – maar rechtenvrij is niet hetzelfde als gratis. Wij maken het verschil duidelijk in ons interessante artikel „Voordelig rechtenvrije afbeeldingen kopen en op de juiste wijze gebruiken“ en hebben ook meteen voor u uitgezocht wat de 7 goedkoopste beeldabonnementen zijn!

Ontvang 15% korting
Profiteer van 15% korting op afbeeldingen met onze exclusieve Shutterstock kortingscode en iStock kortingscode.

Op stockfotos.nl geven wij u een overzicht van de beste beeldbanken en de beste aanbiedingen. Als u de volgende keer op internet naar afbeeldingen zoekt, bedenk dan alstublieft dat u deze niet zomaar voor uw projecten kunt gebruiken.

De zoekfunctie voor afbeeldingen: “Zoeken naar vergelijkbare afbeeldingen”

Een aantal beeldbanken biedt de mogelijkheid om op hun website te zoeken naar “soortgelijke afbeeldingen”. Zo is het mogelijk om de afbeeldingen op kleur te sorteren en bij enkele beeldbanken kunt u zelfs uw eigen afbeeldingen uploaden. In de zoekbalk op hun website ziet u een icoontje van een camera. Als u hier op drukt, kunt u een foto die u al hebt naar een weergegeven kader slepen. De zoekmachine zal dan in de collectie naar afbeeldingen zoeken en de soortgelijke foto's aan u presenteren.

Afbeeldingen zoeken

Het afbeeldingen zoeken start dan automatisch en geeft een of meer soortgelijke afbeeldingen weer als resultaat. Probeer het eens uit – bijvoorbeeld op de website van het bekende beeldbank Shutterstock. Veel succes!

Nieuw! Profiteer nu van het gratis Shutterstock proefabonnement en ontvang 10 gratis foto's!

Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
  • Product
  • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen zoeken

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen zoeken

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen zoeken iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo