Hoeveel kost een stockfoto? (antwoorden + tips)

Onze stockfoto prijsvergelijking

Het antwoord op de vraag: “Hoeveel kost een stockfoto?”, hangt helemaal af van welke beeldbank u kiest en of u een beeldabonnement afsluit of uw afbeeldingen met credits koopt.

Er zijn beeldbanken die zich aan de bovenkant van het prijsspectrum bevinden, terwijl anderen zoals wij zich juist richten op kleine ondernemers met een beperkt budget.

Op dit moment is het 99club abonnement onze poplairste aanbieding. Ontvang 200 afbeeldingen in hoge resolutie voor slechts €99,- per jaar (slechts €0,49 per afbeelding!), een fantastisch aanbod voor nieuwe kopers.

Klik hier voor meer informatie over hoe u met de 99club bespaart op rechtenvrije foto's.

Hoeveel kost een stockfoto?

Beeldbank Aantal afbeeldingen Prijs Prijs per afbeelding
StockPhotoSecrets Logo StockPhotoSecrets 200 €99,-Nu kopen €0,49
Shutterstock LogoShutterstock 25 €179,-Nu kopen €7,16
iStock Logo iStock 60 credits of beelden €380,-Nu kopen €6,33
Beeldbanken hebben allerlei soorten abonnementen die passen bij ieders budget, zowel voor persoonlijk gebruik als voor grote ondernemingen. Als stelregel geldt: hoe groter uw abonnement, des te goedkoper uw foto's. Een populaire optie voor ontwerpers en grote bedrijven zijn de maand- of jaarabonnementen die de prijs van een foto nog verder omlaag brengen. Voor persoonlijk gebruik is de aankoop van credits het voordeligst en het vraagt slechts een kleine investering om stockfoto's te kopen, maar als kleine ondernemer of freelancer met veel projecten bezig bent, is dit een prima optie.

Lees altijd de overeenkomst!

Ieder creditsysteem of abonnement heeft zijn eigen overeenkomst, en een goed begrip van de voorwaarden van de overeenkomst is belangrijk om de beste aanbiedingen te kunnen vinden en om de beste goedkope stockfoto's te kopen.

Enkele abonnementen bieden een groot aantal downloads per dag, per maand en sommige abonnementen zelfs voor een jaar. Hoewel er allerlei mogelijkheden zijn, moet u de kleine lettertjes lezen om exact te weten wat wel en niet mag worden gedaan met de content.

Lees hier meer over onze licenties.

Stockfoto prijsvergelijking

Er zijn diverse mogelijkheden.

We hebben hieronder een overzicht van de prijzen voor stockfoto's samengesteld om u te helpen vaststellen hoe de prijs van drie verschillende beeldbanken verschilt. Hieronder bekijken we StockPhotoSecrets, Shutterstock en iStock.

Hoeveel kost een stockfoto bij StockPhotoSecrets:

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

  1. Voor wie weinig downloads nodig heeft: 99club
  2. Wie meer afbeeldingen nodig heeft kan kiezen voor de Low Volume-aanbieding met 600 afbeeldingen voor slechts €179,-
  3. Nog meer beelden nodig, dan is onze 299club met 1000 afbeeldingen voor €299,- een uitstekende optie.

Hoeveel kost een stockfoto bij Shutterstock

www.shutterstock.com/nl

  1. On-demand-pakketten: 5 afbeeldingen voor €49,-; en 25 afbeeldingen voor €179,-.
  2. Professioneel: 750 afbeeldingen voor €199,- per maand; en 350 afbeeldingen voor €159,- per maand.
  3. Team: 750 afbeeldingen voor 2 gebruikers voor €329,- per maand; 3-10 gebruikers voor €409,- per maand; en 11 of meer gebruikers op aanvraag.

Krijg hier alle informatie over de Shutterstock prijzen.

Hoeveel kost een stockfoto bij iStock

www.istockphoto.com/nl homepage

  1. Betaal via credits: 3 voor €24,-; 6 credits voor €45,-; 12 credits voor €85,-; 24 credits voor €160,-; 36 credits voor €235,-; en 60 credits voor €380,-.
  2. Essentials abonnement: Vanaf 10 beelden per maand voor €29,-.
  3. Signature abonnement: Vanaf 10 beelden per maand voor €70,-.

3 Bonus Tips voor het kopen van stockfoto's

Waarschijnlijk is de prijs de meest invloedrijke factor voor u als het gaat om de keuze voor de aankoop van een krediet of abonnement, maar u moet ook rekening houden met de volgende factoren alvorens te beslissen wat u wilt kopen.

1. Beeldcollecties

Bekijk de beeldcollecties om er zeker van te zijn dat ze de juiste soort foto's voor u hebben.

Formaat is ook belangrijk. StockPhotoSecrets heeft bijvoorbeeld meer dan 7.000.000 rechtenvrije foto's, vectoren en premium lettertypes en voegt hier ongeveer 80.000 nieuwe beelden per maand aan toe. Let erop dat de beeldcollectie toereikend is voor u.

2. Betalingsmethodes

De betaling is eveneens een aandachtspunt, vooral als u een internationale fotokoper bent.

PayPalPaypal logo is een veelgebruikt online betalingssysteem geworden voor freelance ontwerpers, webontwikkelaars en bloggers, en bij enkele beeldbanken kan hiermee worden betaald.

Paypal is geweldig omdat internationale klanten hiermee snel en makkelijk een abonnement en credits kunnen kopen.

Van de twee hierboven weergegeven beeldbanken accepteren StockPhotoSecrets en iStock betalingen via PayPal.

3. Variatie en beschikbare formaten

De beeldbanken hebben allerlei soorten multimediacontent en het is daarom belangrijk om credits of abonnementen te hebben die u de gewenste grootte en formaten geven.

99club hoeveel kost een stockfoto

Met de 99club krijgt u 200 XXL afbeeldingen, vectoren en premium lettertypes die u gerust kunt afdrukken op A3-formaat bij 300 dpi, of 6′ x 6′ bij 72 dpi. Andere beeldbanken zoals Shutterstock en iStock hebben eveneens een behoorlijk gevarieerde collectie van rechtenvrije content voor hun klanten.

Bebruik voor Social Media

Veel beeldbanken hebben specifieke richtlijnen voor het gebruik van afbeeldingen uit hun collectie. De meeste vereisen dat u een copyright met de naam van de maker van de content plaatst wanneer u de foto's gebruikt op een plek zoals Facebook en andere social media.

In de licentieovereenkomst moet u twee dingen nagaan, namelijk hoe u deze kunt gebruiken op social media, wat inhoudt dat u de licentieovereenkomst moet bekijken en moet nagaan of er grenzen zijn aan hoe lang u de post kunt bewaren.

De rechtenvrije content van StockPhotoSecrets vereist geen speciale attributie of auteursrechtelijke beperkingen, en kan zo vaak en zo lang u wilt worden gebruikt.  U kunt deze gebruiken op Facebook, of een ander sociaal netwerk.

Kies een abonnement dat past bij uw budget

StockPhotosecrets abonnementen

Kijk eerst wat uw budget is voor u een afbeelding of een abonnement aanschaft. U kunt bij de meeste beeldbanken extra credits kopen als u meer foto's nodig heeft, en u zult merken dat het ene adres goedkoper is dan het andere.

Zoekt u een goedkoop abonnement bij een online beeldbank, dan adviseren wij de 99club. We hopen dat onze vergelijkingstabel handig is bij de keuze van de juiste aanbieding.

Wilt u weten bij welke andere beeldbanken u fantastiche afbeeldingen kunt kopen? Bekijk dan ons bericht: Vind de juiste beeldbank!

Wilt u aan uw creatieve of commerciële projecten video’s toevoegen? Bekijk dan ons overzicht met de 21 beste websites voor videomateriaal.

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo