19 achtergrond verwijderen tools voor ontwerpers

U heeft een afbeelding die perfect zou zijn, als u de achtergrondkleur zou kunnen veranderen? Of zou u graag een uitsnede maken van een persoon of object op een bepaalde foto, zodat u die kunt gebruiken als onderdeel van een nieuw ontwerp?

Achtergrond verwijderen is een veel uitgevoerde grafische handeling, en iedere dag komen er meer hulpmiddelen om dit makkelijker en sneller te kunnen doen. Dankzij geavanceerde technologie en krachtige functionaliteit kunt u zich nu in luttele seconden ontdoen en een ongewenste achtergrond verwijderen – of deze ook vervangen!

We hebben nu de beste gratis achtergrondverwijdering tools voor u op een rijtje gezet!

GEBRUIKSVRIENDELIJKE AI ACHTERGRONDSVERWIJDERAAR: PIXLR

pixlr.com/nl homepage

Pixlr is een complete oplossing voor het maken van grafische ontwerpen. Online bieden ze twee verschillende versies voor het bewerken van afbeeldingen: Pixlr X is een gebruikersvriendelijk programma voor snelle bewerkingen, en Pixlr E is het geavanceerde professionele programma.

Pixlr BG is de fantastische AI-ondersteunde verwijderaar voor achtergronden, waarmee u met één muisklik de achtergrond van een afbeelding kunt verwijderen en (indien nodig) details handmatig kunt corrigeren. Een andere geweldige functie is de mogelijkheid van batchverwijdering, iets wat maar weinig programma' s bieden. En helemaal gratis!

Ontvang 20% exclusieve korting op Pixlr premium maandabonnementen! U kunt op elk gewenst moment annuleren.

Zoekt u beeldbewerkers om ontwerpen van begin tot eind te realiseren, bekijk dan dit geweldige overzicht van de beste gratis ontwerpsoftware!

Geweldige betaalde & gratis achtergrond verwijderen tools

Als u marketing afbeeldingen maakt, zult u vaak merken dat u een betrouwbare en snelle app voor het achtergrond verwijderen nodig heeft.

Productfoto's voor e-commercesites zijn hiervan een goed voorbeeld: een geïsoleerd product tegen een witte achtergrond – of effen kleur – is een stijlvolle en simpele manier om het product tot zijn recht te laten komen (bijv. op populaire platforms zoals eBay of Amazon, maar ook op landingspagina's): door afleidende objecten zoals kleerhangers of ondersteuningen, storende schaduwen en dergelijke te verwijderen, kunt u ervoor zorgen dat de aandacht volledig op uw product is gericht. En dit kan eenvoudig door het verwijderen van achtergronden.

Een andere handige toepassing voor het achtergrond verwijderen is voor portretfoto's. Heeft u een mooie portretfoto van uzelf, dan kunt u een storende achtergrond verwijderen en deze vervangen door een effen kleur, of zelfs transparant laten, zodat u de nieuwe foto kunt gebruiken als portretfoto voor uw LinkedIn pagina, of waar u zichzelf ook maar wilt voorstellen.

Achtergrond verwijderen is ook van grote waarde voor marketing in diverse sectoren, bijvoorbeeld in de vastgoedsector: het wegsnijden van het onroerend goed en de achtergrond vervangen door een prachtige strakblauwe hemel of een schitterende zonsondergang staat garant voor een grotere visuele impact met een minimale inspanning.

Door de achtergrond van stockfoto's te verwijderen (of er een transparante achtergrond van te maken) houdt u uitgesneden afbeeldingen over die u nog creatiever kunt gebruiken: u kunt de achtergrond door een betere vervangen voor een indrukwekkend resultaat, of collages maken waarin u elementen uit verscheidene afbeeldingen samenvoegt, en het eindresultaat vervolgens invoegen in websites, als onderdeel van sociale media banners, leuke beelden voor mobiele apps en nog veel meer marketing gerelateerde toepassingen.

Dankzij de volgende apps kunt u als een professional aan de slag, en niet alleen achtergronden verwijderen, maar ook andere bewerkingen van afbeeldingen uitvoeren, zoals de achtergrond vervangen, de grootte aanpassen, bijsnijden, filters toevoegen, en nog veel meer om mooie, complete ontwerpen te creëren. Er zijn opties voor diverse bestandsformaten van PNG en JPEG tot EPS en voor zowel online bewerkingen als downloaden-en-installeren. Al deze programma's maken het mogelijk om met bestanden in hoge resolutie te werken en leveren ook nog eens een resultaat van uitstekende kwaliteit.

Dit zijn ze!

Pixlr BG

pixlr.com/nl homepage

Pixlr is een online beeldbewerkingsprogramma op basis van AI dat Pixlr BG bevat, een automatisch programma om achtergronden te verwijderen. Met behulp van AI kunt u met één muisklik achtergronden uit foto's verwijderen. U kunt zelfs meerdere foto's tegelijk in batch verwijderen.

Dankzij de handmatige verwijderingsfunctie kunt u de resultaten verfijnen en de resulterende afbeelding importeren in een van de twee beeldbewerkingsprogramma's (een geavanceerde en een gebruiksvriendelijke) om uw ontwerp te vervolmaken.

Pixlr biedt een gratis versie en een premium account vanaf $7.99 per maand met veel extra functies en mogelijkheden. Krijg één maand gratis een premium account met de gratis Pixlr proefversie!

Adobe Photoshop AI Background Remover

www.adobe.com/nl/products/photoshop.html

Adobe Photoshop is een geavanceerd beeldbewerkingsprogramma dat alle fasen van het bewerken van foto's moeiteloos aankan. Achtergrond verwijderen is nog nooit zo simpel geweest, omdat het hulpprogramma nu krachtige AI-technologie van Adobe Sensei gebruikt om met één klik achtergronden te wissen, en om de resultaten van de functie ‘Snel selecteren” te verbeteren om handmatig de te verwijderen achtergronddelen te selecteren.

Hoewel Photoshop de nodige vaardigheden vereist, is het veruit de meest professionele methode om achtergronden transparant te maken en onderwerpen uit afbeeldingen te knippen.

Photoshop is niet gratis – maar in ons overzicht met Adobe Creative Cloud-kortingen kunt u de laagste prijzen vinden – toch is er een gratis Photoshop proefabonnement waarmee u het een week lang gratis kunt gebruiken!

Photoshop Express online heeft bovendien een simpele gratis tool voor achtergrond verwijderen: Upload uw bestand, meld u aan met uw Adobe-account (aanmelden is eveneens gratis), en klik op de optie “achtergrond verwijderen”. Dit is gratis!

https://www.adobe.com/nl/products/photoshop.html

Shutterstock Editor

www.shutterstock.com/nl homepage

De Shutterstock Editor is een simpele oplossing waarmee u snel afbeeldingen kunt bewerken, inclusief een geweldig hulpmiddel voor het verwijderen van achtergronden, dat wordt ondersteund door kunstmatige intelligentie. Met slechts twee muisklikken kunt u elke afbeelding een transparante achtergrond geven! Alle handelingen worden door de software voor u uitgevoerd, u hoeft alleen maar uw afbeelding te selecteren en op de verwijderfunctie te klikken. Perfect voor gebruik met afbeeldingen van Shutterstock, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen beelden uploaden. En het is 100% gratis.

Canva 

www.canva.com/nl_nl homepage

Canva is het baanbrekende “ontwerpprogramma voor niet-ontwerpers” en dus heel gebruiksvriendelijk, en het kan het grootste deel van de fotobewerkingstaken prima aan. Dat is inclusief het verwijderen van achtergronden uit een afbeelding! In de sectie “Effecten” vindt u een tool waarmee u in één snelle handeling achtergronden van afbeeldingen kunt verwijderen. Geweldig! En het mooiste is: helemaal GRATIS!

Alle informatie over deze tool vindt u in onze recensie van Canva. U kunt van een volledig professionele ontwerpservice gebruiken als u voor Canva Pro kiest. U kunt zelfs een Canva Pro gratis proefabonnement krijgen om de mogelijkheden uit te proberen!

Stencil

getstencil.com homepage

Stencil is een bijzonder complete en makkelijk te gebruiken beeldbewerker, die is uitgevoerd met een functie voor het wissen van achtergronden. Klik op een willekeurig punt op de achtergrond en selecteer “Achtergrond transparant maken” in het keuzevakje dat verschijnt. En klaar!

Stencil is overigens volkomen gratis te gebruiken met beperkte toegang, en als u het volledig wilt kunnen toepassen heeft u een betaald abonnement nodig vanaf $9 per maand. Maar tijdelijk kunt u nu een levenslange premium toegang verkrijgen tot Stencil voor slechts $49! U betaalt eenmalig voor een leven lang fantastische beeldbewerkingsmogelijkheden!

123RF Achtergrond verwijderprogramma

nl.123rf.com homepage

123RF is een gevestigde beeldbank met een fantastisch aanbod in stock media en aantrekkelijke creatieve tools, inclusief hun hulpmiddel voor het achtergrond verwijderen, dat door AI wordt aangestuurd om met één klik achtergronden van afbeeldingen te verwijderen. U kunt het vanzelfsprekend gebruiken voor 123RF‘s stockfoto's, maar ook voor elke andere foto die u uploadt. En het is gratis!

Fotor

www.fotor.com homepage

De beeldbewerker Fotor is een favoriete keuze om snel en makkelijk afbeeldingen te bewerken, en ook nog eens gratis. Het achtergrond verwijderen is een tikkeltje complexer dan bij andere programma's, want hiervoor moet u uw afbeelding openen in de “magic clipper”-functie en een “achtergrond verwijderen” penseel gebruiken om de achtergrond handmatig te verwijderen, maar u heeft ook meer creatieve mogelijkheden om uitsnijdingen te maken. Al met al een fantastische aanbieding!

Snappa

snappa.com homepage

Snappa is een handige online tool voor beeldbewerking, compleet met een één-klik achtergrond verwijderfunctie. De achtergrond transparant maken is met deze app net zo simpel als selecteren van dit effect in het dashboard! Sterker nog, u kunt het helemaal gratis gebruiken.

Photopea

www.photopea.com homepage

Photopea is een programma zoals Photoshop, maar dan gratis. Hiermee kunt u achtergronden verwijderen, hoewel dit ingewikkelder is: u moet de achtergrond handmatig selecteren (de gewenste elementen nauwkeurig uitsnijden) en vervolgens het geaccentueerde gebied wissen. Wel wat meer werk, maar met fantastische resultaten!

19 achtergrond verwijderen tools voor ontwerpers 3

BeFunky

www.befunky.com homepage

Hoewel BeFunky een gratis beeldbewerker is, is het toch super functioneel en nuttig. Het verwijderen van achtergronden met één muisklik is hier een mooi voorbeeld van. Door gebruik te maken van AI-technologie herkent deze software de onderwerpen in uw foto's, zodat u de achtergrond met één klik van uw muis kunt verwijderen! En gratis te gebruiken!

Visme

www.visme.co homepage

Een achtergrond verwijderen van een foto is een fluitje van een cent met Visme, een gratis grafische ontwerptool die u online kunt gebruiken, waarbij u in een paar seconden een transparante achtergrond kunt krijgen door simpelweg op de optie “Achtergrond verwijderen” in de werkbalk te klikken. Heel eenvoudig!

Gravit Designer

designer.gravit.io homepage

Gravit Designer is een handige beeldbewerker die u kosteloos kunt gebruiken. Ondanks dat het even duurt voor u het onder de knie heeft, kunt u er allerhande bewerkingen mee maken van eenvoudige tot geavanceerde bewerkingen, zoals het verwijderen van achtergronden. De procedure is een tikje complex, omdat het gebruik vereist van contouren, lagen en verfijningstools, maar het resultaat kan er verbluffend professioneel uitzien!

https://designer.gravit.io/

GIMP

achtergrond verwijderen www.gimp.org homepage

GIMP is gratis programma voor het bewerken van afbeeldingen voor iedereen die op zoek is naar een krachtige oplossing. U kunt GIMP gebruiken voor de verwijdering van een foto-achtergrond op meerdere manieren. Elk ervan kost wel wat werk en inspanning, bijvoorbeeld om onderwerpen te omlijnen, selecties om te keren, verschillende lagen te maken en uiteindelijk de achtergrond te verwijderen.

Inkscape

inkscape.org homepage

Inkscape is een programma waarmee u vectoren kunt bewerken, met soortgelijke mogelijkheden als Adobe Illustrator, maar dan gratis. Dit is een uitstekende oplossing voor het bewerken van schaalbare afbeeldingen, inclusief het verwijderen van achtergronden uit afbeeldingen. Het is even wat werk om onderwerpen uit te knippen en dan de achtergrond te verwijderen, maar het is relatief eenvoudig.

InPixio Remove Background

www.inpixio.com homepage

InPixio is een service waarbij u allerlei softwareoplossingen voor beeldbewerking kunt verkrijgen, van een volledig studiopakket tot mobiele apps en online tools. De laatstgenoemde biedt een gratis functie voor het achtergrond verwijderen, die betrekkelijk gebruiksvriendelijk is: u uploadt uw afbeelding, selecteert de objecten die u wilt behouden, markeert de achtergrond die u wilt verwijderen, en drukt op “Toepassen”. Met deze tool kunt u de grootte van de pixels aanpassen, zodat u heel bruikbare resultaten kunt bereiken!

Apowersoft Background Eraser

www.apowersoft.nl homepage

De Background Eraser van Apowersoft is een heel gebruiksvriendelijke, geavanceerde tool voor het verwijderen van achtergronden uit afbeeldingen. Het programma is zowel beschikbaar voor Windows, iOS als Android en werkt met artificiële intelligentie om de selectie van de objecten met de grootste precisie te automatiseren. U kunt de tool 3 keer gratis uitproberen, en moet vervolgens betalen om er verder mee te kunnen werken.

PicMonkey

www.picmonkey.com homepage

PicMonkey is een prima fotobewerker met alles wat u nodig heeft om mooie beelden te maken zonder dat u een professionele ontwerper hoeft te zijn. Dit is inclusief een functie voor achtergrond verwijderen om in twee stappen (het creëren van een laag en het verwijderen van de achtergrond van een van de lagen) de achtergrond van uw foto te verwijderen. U kunt het tot een bepaald punt gratis gebruiken: er is een gratis proefversie van een week voor een van hun abonnementsopties. U kunt afbeeldingen bewerken en in de cloud opslaan zonder ervoor te betalen, maar u zult een abonnement moeten afsluiten om ze te kunnen downloaden en/of online te kunnen delen.

Photomix

www.photomix.com homepage

Photomix is een gratis programma voor digitaal scrappen (scrapbooking) en het maken van collages. De software beschikt over een aardige functionaliteit voor het bewerken van foto's, vooral een mooi hulpmiddel voor de verwijdering van achtergronden. Dankzij de intuïtieve interface kunt u uw afbeeldingen gemakkelijk uploaden en de achtergrond verwijderen met de opties Eraser of Color Eraser. Een extra voordeel is dat alle gangbare bestandsformaten worden ondersteund, van JPG/JPEG tot TIFF. Deze gratis software moet worden gedownload en geïnstalleerd, en is voorzien van een gratis proefversie met het verwijderprogramma.

Magic Eraser Background

apps.apple.com/us/app/magic-eraser-background-editor/id989920057

De app Magic Eraser Background is uitsluitend geschikt voor iOS en doet wat het belooft, en wel op een effectieve manier. Deze software voor de verwijdering van achtergronden heeft als bonus dat het automatisch pixels van dezelfde kleur kan selecteren, zodat het knippen en wegbranden van achtergronden een stuk eenvoudiger wordt. U kunt de app gratis downloaden, waarbij u in-app aankopen kunt doen. Een mooi en makkelijk hulpmiddel waarmee u helemaal gratis goede en effectieve eindresultaten voor al uw projecten kunt verkrijgen.

Snel en gratis achtergrond verwijderen

Dit was ons overzicht van de beste 19 gratis tools voor het verwijderen van achtergronden op afbeeldingen!

Maak met elk van deze opties in een oogwenk prachtige ontwerpen met transparante achtergronden. Kies dus uw favoriet en u kunt aan de slag!

Behalve deze tools voor achtergrond verwijderen zijn er nog andere gratis software voor beeldbewerking die u kunt bekijken in één van onze laatste bijdragen. Dit overzicht is zeker het bekijken waard!

TIP!
De 10 beste beeld upscalers voor creatieve ontwerpers!
Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo