19 achtergrond verwijderen tools voor ontwerpers

Heeft een u foto gekocht bij een bekende website voor beelden, bijv. Shutterstock, 123RF, iStock, Adobe Stock of StockPhotoSecrets? Heeft u een afbeelding die perfect zou zijn, als u de achtergrondkleur zou kunnen veranderen? Of zou u graag een uitsnede maken van een persoon of object (het onderwerp) van een bepaalde foto, zodat het onderwerp dat u selecteert kan worden gebruikt voor een nieuw ontwerp?

Achtergrondverwijdering is een veel uitgevoerde grafische handeling. Deze techniologie is volop in beweging en iedere dag komen er meer hulpmiddelen om makkelijker en sneller een bewerkte afbeelding te maken. Dankzij geavanceerde technologie op basis van neurale netwerken en krachtige functionaliteit kunt u nu in een paar seconden een ongewenste achtergrond van een afbeelding te verwijderen – of deze vervangen om zo een nieuwe afbeelding voor uw ontwerp te krijgen!

We hebben hier een aantal geweldige gratis achtergrond verwijderen programma's voor u geselecteerd!

Shutterstock achtergrond verwijderen

GRATIS €12,99
Creative Flow+ met achtergrondverwijderaar één maand gratis proberen
Shutterstock Create (onderdeel van het Shutterstock Creative Flow platform) is een eenvoudige en geweldige tool voor achtergrondverwijdering met AI. Perfect geschikt voor afbeeldingen van Shutterstock, maar u kunt ook uw eigen beelden uploaden. Het is gratis inbegrepen bij elk Shutterstock abonnement (inbegrepen bij het Shutterstock proefabonnement!). U kunt ook een gratis proefperiode van een maand ontgrendelen voor Creative Flow+ en 30 dagen gratis genieten van alle functies!

Picsart AI achtergrondverwijderaar

GRATIS €11,99 p/m
Krijg 7 dagen gratis toegang tot Picsart Background Remover
Met één klik de achtergrond van elke afbeelding verwijderen en vervangen met Picsart's AI-aangedreven achtergrondverwijderaar! De functie maakt deel uit van het Gold-lidmaatschap voor €11,99 per maand, maar u kunt het nu een week lang gratis proberen en gebruiken voordat u een abonnement neemt!

Luminar Neo achtergrond verwijderen AI

Vanaf $9,92 p/m
Bij een jaarlijks vooraf betaald abonnement van $119
Het nieuwste Extensions-pakket van Luminar Neo bevat de nieuwe Background Removal AI, een toepassing op basis van AI-technologie om snel en moeiteloos achtergronden van foto's te verwijderen. Ontvang dit pakket bij uw Pro-abonnement vanaf $9,92 per maand of bij een lifetime-aankoop.

ADOBE CC EXPRESS Achtergrondverwijderaar

GRATIS
Verwijder moeiteloos de achtergrond van foto's en gebruik ze in Adobe Creative Cloud Express en voeg kleuren, grafische elementen en nog veel meer toe. Selecteer uw afbeelding en upload deze naar hun gratis foto-achtergrondverwijderaar, waarna u uw afbeelding kunt downloaden en delen. Publiceer de afbeelding om het publiek te laten meegenieten op sociale mediakanalen of bewerk de afbeelding verder tot in de perfectie in Creative Cloud Express.

CANVA PRO ACHTERGROND VERWIJDERAAR

GRATIS
Met ons exclusieve 45-dagen gratis proefabonnement
Canva Pro is een premium, gebruiksvriendelijk ontwerpservice waarmee u in enkele minuten prachtige beelden kunt maken. Het beschikt over een achtergrondverwijderaar die met één klik automatisch transparante achtergrondbeelden maakt en achtergronden vervangt voor een nieuw, uniek ontwerp.
Canva Pro is een betaald abonnement, maar nu kunt u het 45 dagen gratis proberen met ons verlengde gratis Canva Pro proefabonnement!
Vraagt u zich af hoe deze twee tools zich tot elkaar verhouden? Lees onze complete Adobe Creative Cloud Express of Canva analyse en kies de app die het beste bij u past!
Canva Pro proefabonnement

Zoekt u beeldbewerkers om ontwerpen van begin tot eind te realiseren, bekijk voor het achtergrond verwijderen dit geweldige overzicht van de beste gratis ontwerpsoftware!

Geweldige betaalde & gratis achtergrond verwijderen tools

Als u marketing of sociale media afbeelding maakt, zult u merken dat er een betrouwbare en snelle app nodig is als u een achtergrond van een afbeelding wilt weghalen.

Foto's van producten en artikelen voor e-commercesites zijn hiervan een goed voorbeeld: een geïsoleerd product als onderwerp tegen een witte achtergrond – of effen kleur – is een stijlvolle en simpele manier om het product tot zijn recht te laten komen (bijv. op populaire platforms zoals eBay of Amazon, maar ook op landingspagina's): door afleidende objecten zoals kleerhangers of ondersteuningen, storende schaduwen en dergelijke weg te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw product of onderwerp op de voorgrond komt voor een maximale impact. Verwijder de achtergrond, krijg een open beeld en maak een nieuwe foto, zodat u volledig op uw product in kunt zoomen.

Een andere handige toepassing voor achtergrond verwijderen is voor portretfoto's. Heeft u een mooie foto van uzelf, dan kunt u een storende achtergrond weghalen en deze vervangen door een effen kleur, of zelfs transparant laten, zodat u de nieuwe foto kunt gebruiken als portretfoto voor uw LinkedIn pagina, of waar u zichzelf ook maar wilt voorstellen.

Een achtergrond verwijderen is ook van grote waarde voor marketing in diverse sectoren, bijvoorbeeld in de vastgoedsector: het wegsnijden van het onroerend goed en de achtergrond vervangen door een prachtige strakblauwe hemel of een schitterende zonsondergang staat garant voor een grotere visuele impact met een minimale inspanning.

Door de achtergrond van stockfoto's te verwijderen houdt u uitgesneden beelden over die u nog creatiever kunt gebruiken: u kunt het achtergronddeel door een betere vervangen voor een indrukwekkend resultaat, of collages maken waarin u elementen uit verscheidene beelden samenvoegt, en het eindresultaat vervolgens invoegen in websites, als onderdeel van sociale media banners, leuke beelden voor mobiele apps en nog veel meer marketing gerelateerde toepassingen.

Dankzij de volgende apps kunt u als een professional aan de slag, en niet alleen achtergronden verwijderen, maar ook andere bewerkingen van beelden uitvoeren, zoals de achtergrond vervangen, de grootte aanpassen, bijsnijden, filters toevoegen, randen weghalen en nog veel meer om mooie, complete ontwerpen te creëren. Er zijn opties voor diverse bestandsformaten van PNG en JPEG tot EPS en voor zowel online bewerkingen als downloaden en installeren. Bewerk met deze programma's bestanden in hoge resolutie en krijg een resultaat van uitstekende kwaliteit.

Dit zijn ze!

Shutterstock Creative Flow+ – Automatisch de achtergrond van afbeeldingen verwijderen en gratis uploaden

shutterstock logo

Shutterstock Creative Flow is de complete oplossing van Shutterstock voor eenvoudige en betere ontwerpen, mogelijk gemaakt door AI-technologie. De software wordt geleverd met Shutterstock Create, een gebruiksvriendelijke beeldbewerker met veel automatische tools, inclusief het verwijderen van achtergronden.

Het Shutterstock verwijderingsprogramma voor achtergronden is heel makkelijk te gebruiken. U hoeft alleen maar uw afbeelding te uploaden – u kunt ook een stockfoto selecteren – en op de knop achtergrondverwijderaar linksboven in het menupaneel (of werkbalk) te drukken. Het programma verwijdert met behulp van een algoritme het geselecteerde achtergronddeel automatisch.

Shutterstock achtergrond verwijderen

Met Shutterstock Create kunt u uw afbeelding ook verder bewerken, door een nieuwe achtergrond toe te voegen of uw nieuwe uitsnede op een andere afbeelding te importeren, en nog veel meer ontwerpopties, en zelfs direct vanaf het platform online publiceren.

Shutterstock Creative Flow en Shutterstock Create hebben een gratis versie, maar die biedt geen achtergrondverwijderaar. De achtergrondverwijderaar van Shutterstock wordt wel geleverd bij Shutterstock Creative Flow+ (het premium, betaalde abonnement voor €12,99 per maand), en is gratis inbegrepen bij elk Shutterstock-abonnement. Kortom, als u al een abonnement voor het downloaden van beelden hebt of wilt afsluiten, dan krijgt u er zonder extra kosten een Creative Flow+ lidmaatschap bij!

Meer goed nieuws: u kunt nu ook Creative Flow+ een maand gratis proberen en de achtergrondverwijderaar 30 dagen lang gratis gebruiken. Sterker nog, u kunt een gratis Shutterstock proefabonnement combineren met 10 gratis foto's en een gratis Creative Flow+ proefabonnement, zodat u deze premium service een maand lang helemaal gratis kunt gebruiken!

Shutterstock Create

Canva – Simpele manier voor het achtergrond van een afbeelding verwijderen

Canva Logo

Canva is het baanbrekende “ontwerpprogramma voor niet-ontwerpers” en dus heel gebruiksvriendelijk, en het kan het grootste deel van de fotobewerkingstaken prima aan. Dat is inclusief de verwijdering van achtergronden uit een afbeelding! In de sectie “Effecten” vindt u een hulpmiddel waarmee u in één snelle handeling achtergronden van afbeeldingen kunt weghalen.

Alle informatie en feedback over deze tool vindt u in onze recensie van Canva. Ook de volgende artikelen over dit onderwerp geven veel informatie over deze service:

Kies voor Canva Pro en maak gebruik van een volledig professionele ontwerpservice. Kies voor het Canva Pro gratis proefabonnement en maak 45 dagen gratis gebruik van deze geweldige optie!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Adobe Photoshop AI Background Remover

www.adobe.com/nl/products/photoshop.html

Adobe Photoshop is een geavanceerd beeldbewerkingsprogramma dat alle fasen van het bewerken van foto's en graphics moeiteloos aankan. Achtergronden van een afbeelding verwijderen is nog nooit zo simpel geweest, omdat het hulpprogramma nu krachtige technologie (AI-gebaseerd) van Adobe Sensei gebruikt om met één klik achtergronden te wissen, en om de resultaten van de functie ‘Snel selecteren” te verbeteren om handmatig de te verwijderen achtergronddelen te kiezen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Hoewel Adobe Photoshop de nodige vaardigheden vereist, is het veruit de meest professionele methode om achtergronden transparant te maken en onderwerpen uit beelden te knippen.

Photoshop is niet gratis – maar in ons overzicht met Adobe Creative Cloud-kortingen kunt u de laagste prijzen vinden – toch is er een gratis Photoshop proefabonnement waarmee u het een week lang gratis kunt gebruiken!

Photoshop Express online heeft bovendien een simpele gratis tool voor achtergrond verwijderen: Upload uw bestand, meld u aan met uw Adobe-account (aanmelden is eveneens gratis), en klik op de optie “achtergrond verwijderen”. Een algoritme analyseert het beeld en voert de opdracht uit!

https://www.adobe.com/nl/products/photoshop.html

Picsart

19 achtergrond verwijderen tools voor ontwerpers 2

Achtergronden verwijderen en vervangen is nog nooit zo simpel geweest. Picsart is een platform voor creatieve hulpmiddelen en richt zich nu op AI-tools. Met de geweldige achtergrondverwijderaar kunt u de achtergrond die u wilt verwijderen aangeven. U kunt de achtergrond van uw foto in één klik verwijderen en vervangen door een effen of verloopkleur of een aangepaste afbeelding naar keuze.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

De achtergrond verwijderaar van Picsart is een functie die beschikbaar is in het Gold-abonnement in de interface van hun beeldbewerker. Voor onbeperkt gebruik moet u een Gold-abonnement nemen (€11,99 per maand of €51,99 per jaar), maar u kunt gedurende 7 dagen het Gold-lidmaatschap met volledige toegang tot alle functies gratis proberen!

Picsart AI achtergrondverwijderaar

GRATIS € 11,99 p/m
Krijg 7 dagen gratis toegang tot Picsart Background Remover
Met één klik de achtergrond van elke afbeelding verwijderen en vervangen met Picsart's AI-aangedreven achtergrondverwijderaar! De functie maakt deel uit van het Gold-lidmaatschap voor €11,99 per maand, maar u kunt het nu een week lang gratis proberen en gebruiken voordat u een abonnement neemt!

Luminar Neo achtergrondverwijderaar AI

Luminar logo

Luminar Neo van Skylum is de nieuwste versie van Luminar, het krachtige AI-gestuurde beeldbewerkingsprogramma dat is ontworpen om ontwerpers te assisteren bij hun creativiteit en het bereiken van hun visuele doelen, ongeacht hun niveau. De nieuwste versie bevat ook een pakket extensies, apps die zich op een enkele taak toespitsen en deze automatiseren. Background Removal AI is een van die apps voor het automatisch verwijderen van de achtergrond van afbeeldingen met behulp van kunstmatige intelligentie.

skylum.com/luminar homepage

U krijgt nu toegang tot Luminar Neo en alle extensies inclusief de Background Removal AI met een Pro-abonnement voor $14,95 per maand of $119,- per jaar.

getstencil.com homepage

Stencil

Stencil is een bijzonder complete en makkelijk te gebruiken beeldbewerker met een achtergrondverwijderaar. Klik op een willekeurig punt die u van de afbeelding wilt verwijderen en selecteer “Achtergrond transparant maken” in het keuzevakje dat verschijnt. En klaar!

Stencil is overigens volkomen gratis te gebruiken met beperkte toegang, en als u het volledig wilt kunnen toepassen heeft u een betaald abonnement nodig vanaf $9 per maand. Maar tijdelijk kunt u nu een levenslange premium toegang verkrijgen tot Stencil voor slechts $49! U betaalt eenmalig voor een leven lang fantastische beeldbewerkingsmogelijkheden!

nl.123rf.com homepage

123RF Achtergrond verwijderprogramma

123RF is een gevestigde beeldbank met een fantastisch aanbod in stock media en aantrekkelijke creatieve tools, inclusief achtergrond verwijderen die door AI wordt aangestuurd om met één klik achtergronden van beelden te verwijderen. U kunt deze vanzelfsprekend gebruiken voor elke afbeelding van 123RF, maar ook voor andere fotografie die u uploadt. En het is gratis!

Pixlr BG – Ook voor een transparante achtergrond

pixlr.com/nl homepage

Pixlr is een online beeldbewerkingsprogramma op basis van AI dat Pixlr BG bevat, een automatisch programma om achtergronden te verwijderen. Selecteer of upload eigen foto's en verwijder de achtergrond met behulp van AI met één muisklik. Bewerk zelfs meerdere foto's tegelijk in batch.

Dankzij de handmatige verwijderingsfunctie kunt u de resultaten verfijnen en de resulterende afbeelding importeren in een van de twee beeldbewerkingsprogramma's (een geavanceerde en een gebruiksvriendelijke) om het ontwerp te vervolmaken. Laat uw creativiteit de vrije loop en bespaar tijd.

Pixlr biedt een gratis versie en een premium account vanaf $7.99 per maand met veel extra functies en mogelijkheden. Krijg één maand gratis een premium account met de gratis Pixlr proefversie!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Fotor – Voeg makkelijk een nieuwe achtergrond toe

www.fotor.com homepage

De beeldbewerker Fotor is een favoriete keuze voor een snelle beeldbewerking, en ook nog eens gratis. Het achtergrond verwijderen is een tikkeltje complexer dan bij andere programma's, want hiervoor moet u uw afbeelding openen in de “magic clipper”-functie en een “achtergrond verwijderen” penseel gebruiken om de achtergrond handmatig te verwijderen, maar u heeft ook meer creatieve mogelijkheden om uitsnijdingen te maken. Al met al een fantastische aanbieding!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Snappa

snappa.com homepage

Snappa is een handige online tool voor beeldbewerking, compleet met een één-klik achtergrond verwijderfunctie. De achtergrond transparant maken is met deze app net zo simpel als kiezen van dit effect in het dashboard! Sterker nog, u kunt het helemaal gratis gebruiken.

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeo's privacy policy.
Learn more

Load video

Photopea

www.photopea.com homepage

Photopea is een programma zoals Photoshop, maar dan gratis. Hiermee kunt u achtergronden verwijderen, hoewel dit ingewikkelder is: u moet de achtergrond handmatig kiezen (de gewenste elementen nauwkeurig uitsnijden) en vervolgens het geaccentueerde gebied wissen. Wel wat meer werk, maar met fantastische resultaten voor elk bestand dat u wilt bewerken!

19 achtergrond verwijderen tools voor ontwerpers 3

BeFunky

www.befunky.com homepage

Hoewel BeFunky een gratis beeldbewerker is, is het toch super functioneel en nuttig. Het verwijderen van achtergronden met één muisklik is hier een mooi voorbeeld van. Door gebruik te maken van AI-technologie herkent deze software de onderwerpen in uw foto's en downloads, zodat de achtergrond van de foto met één muisklik kan worden verwijderd! Heel simpel: selecteer, sleep of upload fotografie en dit programma doet de rest. En gratis te gebruiken!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Gravit Designer

designer.gravit.io homepage

Gravit Designer is een handige beeldbewerker die u kosteloos kunt gebruiken. Ondanks dat het even duurt voor u het onder de knie heeft, kunt u er allerhande bewerkingen mee maken van eenvoudige tot geavanceerde bewerkingen, zoals het verwijderen van achtergronden. De procedure is een tikje complex, omdat het gebruik vereist van contouren, lagen en verfijningstools, maar het resultaat kan er verbluffend professioneel uitzien!

https://designer.gravit.io/

GIMP

achtergrond verwijderen www.gimp.org homepage

GIMP is gratis programma voor het bewerken van fotografie voor iedereen die op zoek is naar een krachtige oplossing. U kunt GIMP gebruiken voor de verwijdering van een foto-achtergrond op meerdere manieren. Elk ervan kost wel wat werk en inspanning, bijvoorbeeld om onderwerpen te omlijnen, selecties om te keren, een nieuwe laag of verschillende lagen te maken en uiteindelijk de achtergrond te verwijderen.

Inkscape

inkscape.org homepage

Inkscape is een programma waarmee u vectoren kunt bewerken, met soortgelijke mogelijkheden als Adobe Illustrator, maar dan gratis. Dit is een uitstekende oplossing voor het bewerken van schaalbare afbeeldingen, inclusief het verwijderen van achtergronden uit afbeeldingen. Het is even wat werk om onderwerpen uit een foto te knippen en dan de achtergrond te verwijderen, maar het is relatief eenvoudig.

InPixio Remove Background

www.inpixio.com homepage

InPixio is een service waarbij u allerlei softwareoplossingen voor beeldbewerking kunt verkrijgen, van een volledig studiopakket tot mobiele apps en online tools. De laatstgenoemde biedt een gratis functie voor achtergrondverwijdering, die betrekkelijk gebruiksvriendelijk is: upload uw afbeelding, selecteer/kies de objecten die u wilt behouden, markeer de achtergrond die moet worden verwijderd, en druk op “Toepassen”. Met deze tool kunt u de grootte van de pixels aanpassen, zodat u heel bruikbare resultaten kunt bereiken!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Apowersoft Background Eraser

www.apowersoft.nl homepage

De Background Eraser van Apowersoft is een heel gebruiksvriendelijke, geavanceerde tool voor het verwijderen van achtergronden en behouden van het onderwerp van beelden. Het programma is zowel beschikbaar voor Windows, iOS als Android en werkt met artificiële intelligentie om de selectie van de objecten met de grootste precisie te automatiseren. U kunt de tool 3 keer gratis uitproberen, en moet vervolgens betalen om er verder mee te kunnen werken.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Photomix

www.photomix.com homepage

Photomix is een gratis programma voor digitaal scrappen (scrapbooking) en het maken van collages. De software beschikt over een aardige functionaliteit voor het bewerken van foto's, vooral een mooi hulpmiddel voor de verwijdering van achtergronden. Dankzij de intuïtieve interface kunt u uw beelden gemakkelijk uploaden en de achtergrond verwijderen met de opties Eraser of Color Eraser. Een extra voordeel is dat alle gangbare bestandsformaten worden ondersteund, van JPG/JPEG tot TIFF. Deze gratis software moet worden gedownload en geïnstalleerd, en is voorzien van een gratis proefversie met het verwijderprogramma.

Magic Eraser Background

apps.apple.com/us/app/magic-eraser-background-editor/id989920057

De app Magic Eraser Background is uitsluitend geschikt voor iOS en doet wat het belooft, en wel op een effectieve manier. Deze software voor de verwijdering van achtergronden heeft als bonus dat het automatisch pixels van dezelfde kleur kan selecteren, zodat het knippen en weghalen van beeldachtergronden een stuk eenvoudiger wordt. U kunt de app gratis downloaden, waarbij u in-app aankopen kunt doen. Een mooi en makkelijk hulpmiddel waarmee u helemaal gratis goede en effectieve eindresultaten voor al uw projecten kunt verkrijgen.

Veelgestelde vragen over achtergronden verwijderen

Wat is de populairste achtergrondverwijderaar?

De Canva Pro achtergrondverwijderaar en Photoshop Background Remover zijn uitstekende programma' s die met een simpele muisklik (of rechtermuisknop) hun werk doen.
Er zijn nog veel meer goede opties, zoals u in bovenstaande lijst kunt zien.

Hoe kan ik gratis een achtergrond verwijderen?

De uitstekende programma' s voor het verwijderen van achtergronden zijn betaald, maar er zijn ook gratis achtergrondverwijderaars die heel goed zijn, zoals bijvoorbeeld de gratis online achtergrondverwijderaar van Photoshop Express. Ook Shutterstock Editor heeft een geweldige gratis achtergrondverwijderaar.
Overigens kunt u ook gebruik maken van gratis proefversies van betaalde achtergrondverwijderaars!

Wat is de meest populaire gratis achtergrondverwijderaar?

Photoshop Express gratis achtergrondverwijderaar is één van de beste gratis oplossingen voor het verwijderen van de achtergronden van beelden. De software heeft de technische en professionele uitstraling van Adobe, functioneert goed en kost niets.
Maar wilt u gratis echt krachtige functionaliteit, probeer dan Canva Pro of Adobe Photoshop gratis uit en profiteer gratis van een eersteklas programma voor het verwijderen van achtergronden, ook al is het maar voor een beperkte tijd.

Snel en gratis achtergrond verwijderen

Dit was ons overzicht van de beste 19 gratis tools voor het verwijderen van achtergronden en behoud van het onderwerp van beelden!

Maak met elk van deze opties in een oogwenk prachtige ontwerpen met transparante achtergronden. Kies dus uw favoriet en u kunt aan de slag!

Behalve deze tools voor achtergrond verwijderen zijn er nog andere gratis software voor beeldbewerking die u kunt bekijken in één van onze laatste bijdragen. Dit overzicht is zeker het bekijken waard!

TIP!
De 10 beste beeld upscalers voor creatieve ontwerpers!
Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over achtergrond verwijderen tools

🤨 Ik heb een vraag over achtergrond verwijderen tools

🤔 Ik weet niet of achtergrond verwijderen tools iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo