Koop trendy afbeeldingen van vrouwen bij deze 6 websites!

Vrouwen spelen al sinds jaar en dag een hoofdrol in de samenleving en de media, en de afbeeldingen van vrouwen die u gebruikt, moeten dit weerspiegelen.

Als gevolg van de grotere zichtbaarheid onder impuls van het sociale activisme voor vrouwenrechten, vrouwenemancipatie en inclusie is er nog meer behoefte aan moderne en trefzekere foto's van vrouwen, die in niets meer lijken op de oude clichés van stockbeelden.

Bent u een marketeer, blogger, ondernemer of maker van social media content, dan moet u zeker dit overzicht met prachtige stockfoto's van vrouwen bekijken en de beeldbanken Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock zeker bezoeken!

Wilt u nu al weten wat de prijzen van beelden, video's en andere content zijn? Hieronder vindt u de aanbiedingen van de beste websites voor afbeeldingen.

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen


Wat zijn nu de beste afbeeldingen van vrouwen?

Successvolle afbeeldingen van vrouwen hebben alles te maken met authenticiteit en inclusiviteit. Maar wat is authentiek in 2024? Hier enkele belangrijke tips uit de huidige fotografietrends:

1. Anti-Stereotype

afbeeldingen van vrouwen
Copyright: Paulo Sosa/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Wie afbeeldingen van vrouwen gebruikt, moet vooral geen stereotypen gebruiken.

Dit geldt voor alles, van zakenvrouwen tot huismoeders en jonge vrouwen uit Generatie Z die hun weg in het leven vinden. Van deze rollen moet een eerlijke en moderne voorstelling worden gegeven. Dat werkt echt in visuele marketing.

Wees voorzichtig! Een vrouwenportret kan een stereotype uitstraling hebben, ook al is het een positieve poging. Een afbeelding van een onwaarschijnlijk opgemaakte, lachende vrouw met haar keurig zittende kinderen is even onrealistisch als een foto van een verfomfaaide vrouw die radeloos toekijkt terwijl haar kinderen er een rommeltje van maken.

2. Vormbrekend

afbeeldingen van vrouwen
Copyright: davidpereiras/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Het vermijden van stereotypen alleen volstaat niet, u moet ze ook doorbreken. Visueel krachtige fotografie toont vrouwen in niet-traditionele rollen.

Onthoud dat het gaat om eigenwaarde. Kies niet voor beelden waarop vrouwen overdreven zijn afgebeeld, of die een “vervrouwelijking” van een niet-traditionele rol impliceren. Dit geldt ook bij het gebruik van gestileerde stockfotografie gericht op vrouwen.

Ondernemen behoort hierbij tot de grote categorieën. Van typische zakenvrouwen tot moderne ondernemers en zelfstandigen.

3. Postitief over alle maten

afbeeldingen van vrouwen
Copyright: axelbueckert/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Vrouwenfotografie is van oudsher onlosmakelijk verbonden met schoonheid, en historisch gezien met het opleggen van onbereikbare schoonheidsnormen. Dat is niet langer zo.

Tegenwoordig gaat het om echte vrouwen, met echte lichamen en echte schoonheid. Jonge volwassenen zoals de Millennials zijn hier enorm mee bezig.

Schroom niet om onconventionele aantrekkelijkheid en unieke looks te tonen, maar toon ook aan dat vrouwenlichamen er in alle maten en vormen zijn. Een fantastisch visueel uitgangspunt voor sociale media en branding in 2024!

4. Focus op diversiteit

afbeeldingen van vrouwen
Copyright: Santiago Nunez/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

In het dagelijks leven zijn de meeste vrouwengroepen samengesteld uit leden met verschillende achtergronden. Let er dus op dat uw foto's die diversiteit weerspiegelen.

Denk eraan, in geen geval stereotypen. U wilt niet dat één Afro-Amerikaanse vrouw een gezelschap van blonde vrouwen “opleukt”. Diversiteit kan inhouden: verschillende rassen, verschillende leeftijden, vrouwen met een beperking. En bij echt multiculturalisme worden zwarte vrouwen, Aziatische vrouwen of welke andere minderheid dan ook niet onderworpen aan vooroordelen of bijrollen.

5. Oudere vrouwen

afbeeldingen van vrouwen
Copyright: Criene/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Een actieve rol voor oudere vrouwen is absoluut wenselijk. Onthoud dat vrouwen boven de 60 babyboomers zijn, deze gelukkige oudere vrouwen zijn allesbehalve de typische grijsharige, breiende oma's van vroeger.

6 beeldbanken met trendy foto's van vrouwen

Deze stockfotosites hebben fantastische, rechtenvrije collecties vrouwenfoto's die het ontdekken waard zijn, en zijn ze nog betaalbaar ook!

Gratis, of toch niet? Hoewel er een aantal gratis stockfotosites zijn (zoals Pixabay of Unsplash) met prachtige, moderne vrouwenafbeeldingen die niet onderdoen voor de meeste betaalde, professionele foto's, zijn gratis afbeeldingen nog steeds niet te vergelijken met premium foto's als het gaat om juridische veiligheid, zodat we altijd rechtenvrije sites adviseren voor marketing en commercieel gebruik.

Photocase – Onconventioneel

https://www.photocase.com homepage

De kunstzinnige Duitse beeldbank Photocase heeft een grote selectie prachtige stockfoto's van vrouwen, zoals de foto's die in dit artikel zijn opgenomen.

Lees onze Photocase recensie en ontvang met onze Photocase couponcode een nog betere prijs!

Photocase foto's van vrouwen

Stockphotos.com – Heel goed en goedkoop

Stockphotos.com logo

Een foto van een jonge vrouw, oudere vrouw. U kunt de meest uiteenlopende vrouwenfoto's krijgen bij Stockphotos.com, en dat tegen zeer scherpe prijzen. Uiteraard kunt u hier ook stockfoto's van alle andere denkbare thema's vinden. U kunt een gratis account aanmaken met uw e-mail en de collectie foto's en video's bekijken en eventueel kopen. U kunt ondersteuning in het Nederlands krijgen als u vragen heeft over het gebruik van de beelden.

Meer informatie vindt u in onze Stockphotos.com recensie. Ontdek hier de goedkope Club-aanbiedingen!Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!
Koop trendy afbeeldingen van vrouwen bij deze 6 websites! 3

Shutterstock – Rijke collectie van prachtige stockfoto's

shutterstock logo

Dompel u onder in een verzameling van honderden miljoenen afbeeldingen en video's van vrouwen! Shutterstock beschikt over de meest diverse foto's van vrouwen in allerlei omgevingen, achtergronden en rollen, allemaal kant-en-klaar om te downloaden en te gebruiken.

Meer info kunt u vinden in ons Shutterstock testrapport. Profiteer van een Shutterstock abonnement en krijg de beste afbeeldingen (u kunt met filters de gewenste afbeelding vinden waarop bijv. de handen, armen, hoofd of gezicht, een man, mensen of een bepaald aantal personen staan). Besluit u na deze periode tot aankoop over te gaan, pak dan extra korting met onze Shutterstock kortingscode! Voordat er na de gratis periode een abonnement af wordt gesloten, kunt u gratis en vrijblijvend annuleren. U mag de gedownloade beelden van mensen en andere thema's gratis blijven gebruiken.

Shutterstock foto's van vrouwen

iStock – Voordelige Premium

istock logo

De bekende fotosite iStock is ideaal voor het vinden van goedkope mooie vrouwenfoto's van hoge kwaliteit, waarbij de diversiteit in etniciteit, cultuur, leeftijd, levensstijl en meer centraal staat.

Lees alles in onze iStock recensie en profiteer van onze iStock actiecode om extra voordelig uit te zijn!

iStock stockfoto's van vrouwen

Adobe Stock – Trendy Creative

adobe stock logo

De hippe stockfotodienst Adobe Stock is de ideale bron voor hoge resolutie vrouwenbeelden die fris, modern en onvervalst zijn.

Ontdek deze service en lees ons Adobe Stock testrapport. U kunt de Adobe Stock gratis uitproberen!

Adobe Stock vrouwenfoto's

Getty Images – High-End

getty images logo

Getty Images is een prestigieuze beeldbank boordevol op vrouwen gerichte afbeeldingen met een zeer hoge conversiewaarde.

Alle bijzonderheden staan in onze Getty Images recensie en de meest interessante aanbieding zijn Ultrapacks!

Getty Images stockfoto's met vrouwen

Veelgestelde vragen over afbeeldingen van vrouwen (FAQ)

Zijn er door vrouwen geleide beeldbanken?

Ja, die zijn er, hele goede zelfs. Bij deze websites voor foto's en video's is een vrouwlijke manager de eigenaar en het gezicht van het bedrijf. Het voordeel van deze beeldbanken is dat ze als handelsmerk hebben dat de stockfoto's de vrouw en mensen in het algemeen op een heel specifieke en frisse manier in beeld brengt. Bekijk hier het overzicht met de beste door vrouwen geleide beeldbanken, met als bekend bedrijf Canva dat in handen van een vrouw is.

Zijn er gratis afbeeldingen verkrijgbaar

Ja, inderdaad er zijn websites met gratis afbeeldingen. Het gebruik van deze stockfoto's en video's voor commerciële doeleinden is onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Zoek in dit overzicht de beste beeldbank met gratis stockfoto's en andere content.

Goed om te weten is dat stockillustraties een effectieve manier zijn om vrouwen op een meervoudige, inclusieve en niet stereotype manier in beeld te brengen. Van abstracte silhouetten tot gedetailleerde karakters, illustraties bieden veel creatieve mogelijkheden om moderne vrouwen weer te geven.

Op de website van Humaaans kunt u bijvoorbeeld stockillustraties van vrouwelijke karakters vinden die u helemaal kunt aanpassen – van lichaamstype en huidskleur tot kleding en setting. Als volgende stap kunt u deze in vectorformaat downloaden, klaar om in uw ontwerpen te gebruiken!

illustraties vrouwen

We denken dat dit de beste opties zijn voor elk bedrijf voor het vinden van de beste stockfoto's waarbij de vrouw centraal staat. Welke site wilt u proberen? We zouden het graag willen weten!

Hoofdafbeelding: Copyright van Addictive Stock/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen van vrouwen

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen van vrouwen

🤔 Ik weet niet of van vrouwen afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo