7+ handige AI fototools die u absoluut niet mag missen!

Van omgekeerd zoeken naar een beeld tot verbeterd weergaven van een foto en het creëren van nieuwe beelden vanuit het niets, AI fototools bieden volop nieuwe mogelijkheden waarmee kunstenaars en ontwerpers hun workflows kunnen verbeteren. Een kunstmatige intelligentie tool biedt perspectief voor wie tijd, moeite en geld willen besparen en volledige controle over het ontwerpproces wil hebben. 

De mogelijkheden van AI fototools en apps (kunstmatige intelligentie) voor beeldbewerking blijven zich uitbreiden. Wij presenteren een selectie van de beste AI-softwareprogramma's voor fotobewerking (AI-afbeeldingengeneratoren) en zullen je vertellen hoe je hiermee je voordeel kunt doen. 

AI-afbeeldingengenerator van Shutterstock

GRATIS* €29,-
*Tot 10 beelden in 1 maand met een gratis Shutterstock proefversie.
Shutterstock Generate is een AI-afbeeldingsgenerator, aangedreven door Dall-E en getraind met Shutterstock-content, waarmee op basis van tekstbeschrijvingen (zelfs maar één woord) fake-foto's kunnen worden gemaakt die accuraat en juridisch veiliger zijn dan andere opties.
Krijg met het exclusieve gratis Shutterstock proefabonnement tot 10 AI-afbeeldingen gratis!

AVC Labs Photo Enhancer AI: 20% KORTING!

$15,96 $19,95
20% korting op elk Photo Enhancer AI abonnement
42 dagen resterend
Krijg alle voordelen van Photo Enhancer AI en de vele functies om de resolutie van uw afbeeldingen te upgraden met korting! Met onze speciale couponcode bij de kassa krijg je 20% korting op elk abonnement voor Photo Enhancer AI
7+ handige AI fototools die u absoluut niet mag missen! 2” />

getimg.ai

GRATIS
100 gratis beelden per maand – Geen creditcard nodig
getimg.ai is een pakket gratis AI-tools. Genereer originele beelden op schaal, bewerk foto's, vergroot foto's buiten hun oorspronkelijke grenzen of maak aangepaste AI-modellen.

Adobe Firefly

Experimenteer, beeld je in en maak een oneindige reeks creaties met Firefly, een serie creatieve generatieve AI-modellen die naar Adobe-producten komt.

NIEUWS: Adobe introduceert FIREFLY – een serie nieuwe generatieve AI-modellen!

Belangrijke punten van dit overzicht

AI fototools: creativiteit op basis van kunstmatige intelligentie

Als het gaat om visueel ontwerp, dan is de samenwerking tussen technische en creatieve aspecten niet altijd optimaal. Het zijn de technische aspecten waarvoor gewoonlijk specifieke vaardigheden nodig zijn, zeker als je met bewerkingstools werkt voor de beste weergave en optimale resultaten. 

Weet dat juist dit met AI-technologie een stuk makkelijker word gemaakt. Voorheen kostte het uren om met Photoshop en Lightroom te leren werken, en nog meer uren om een foto zorgvuldig te bewerken. Maar nu is het mogelijk om met slechts enkele muisklikken een soortgelijk resultaat te bereiken. 

Dankzij de ontwikkeling van convolutionele neurale netwerken ligt er een wereld open van intelligente beeldverwerking waarin je je tijd kunt besteden aan creatieve activiteiten, omdat de machine-learning algoritmen in jouw fotobewerkingssoftware de bewerkelijke, technische aanpassingen in een oogwenk uitvoeren.

De volgende AI fototools en fotobewerkingsprogramma's voor het genereren van dit moment. Het grootste deel is ook opgenomen in de lijst van de beste software tools 2023!

AI-achtergrondverwijderaar

BG Remover logo

Met de gratis AI-achtergrond verwijderaar van stockphotos.com verwijder je binnen 8 seconden automatisch de achtergrond met slechts 1 muisklik!

BG AI-fototool

Verwijder nu bijvoorbeeld de achtergrond van een foto waarop mensen te zien zijn en vervang deze door productafbeeldingen, logo's of een ander object. De achtergrond hoef je vanaf nu niet meer handmatig te verwijderen. Geef de foto een witte achtergrond of een eigen achtergrond of laat de achtergrond transparant.

Je krijgt 3 gratis credits waarmee je 3x een achtergrond kunt verwijderen. Wil je meer achtergronden verwijderen, dan kun je tegen een lage prijs meer credits kopen.

AI Image Upscaler (opschalen) 

upscaler.stockphotos.com homepage
Te gebruiken: Online
Prijs: Gratis tot 3 opschalingen, dan vanaf $20 voor 5 opschalingen

Geschikt voor: Elke maker van foto- en beeldmateriaal die beelden wil vergroten met behoud van de kwaliteit.

De Stockphotos.com AI Image Upscaler is een pareltje: simpel, krachtig en gratis of heel goedkoop. Je kunt er beelden mee opschalen of verbeteren met behulp van AI-technologie om te voorkomen dat de beeldkwaliteit vermindert. Met simpel bedoelen we ook echt simpel: je hoeft alleen maar je oude foto's te uploaden, te selecteren in welke grootte je deze wilt maken, en te klikken om verder te gaan.

De tool verschaalt de foto automatisch in enkele seconden en je kunt jouw bestand vervolgens downloaden in meerdere formaten, bijvoorbeeld JPEG en PNG, en de foto bijsnijden of de grootte aanpassen aan de vooraf ingestelde afmetingen voor sociale media of aangepaste afmetingen.

De perfecte oplossing voor kleine beelden of beelden met een lage resolutie die verbetering nodig hebben, iets wat erg moeilijk en tijdrovend is met conventionele tools, die gewoonlijk niet hetzelfde resultaat opleveren als met deze innovatieve AI fototools.

upscaler.stockphotos.com homepage

De AI Image Upscaler kan zonder beperkingen gratis gebruikt worden voor maximaal 3 beelden en deze tot 2x opschalen. Maar het is mogelijk ze op te schalen tot 4x en zelfs 8x hun grootte/resolutie, alsook veel meer beeldbewerkingen uit te voeren door het kopen van pakketten met opschalingen vanaf $15 voor het opschalen van 30 afbeeldingen. Dat is echt goedkoop! 

Wilt u intelligente beeldverbetering, bekijk dan ons overzicht van de 10 beste beeldupscalers.
Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Shutterstock Generate: Veilige AI-beeldgenerator

shutterstock logo
Te gebruiken: Online
Prijs: Gratis bij de gratis Shutterstock proefversie: Vanaf € 29,- bij een abonnement of beeldpakketten.

Geschikt voor: Voor iedereen die met behulp van een AI-tool zonder veel moeite afbeeldingen wil maken.

Shutterstock ai-afbeeldingengenerator

Shutterstock is een van de grootste stockmediabureaus ter wereld en heeft onlangs Shutterstock Generate gelanceerd. Dit is hun eigen AI-beeldgenerator, op basis van de samenwerking aangegaan met Dall-E, een tekst-naar-beeld generatief AI-model van OpenAI.

De nieuwe functie voor het genereren van beelden is beschikbaar voor alle gebruikers overal ter wereld en in alle talen die door het Shutterstock-platform worden ondersteund:

 • Maak afbeeldingen van teksten, zelfs simpele met slechts trefwoorden of één woord. Maar hoe gedetailleerder de opdracht is, hoe beter de afbeeldingen zullen zijn.
 • Gebruik stijlfilters voor uw gegenereerde afbeeldingen, inclusief concepten als “foto”, “kunst”, “3D” en meer.
 • Een licentie verkrijgen en downloaden van een groot formaat AI-gegenereerde afbeelding naar keuze.
 • Blijven werken met de AI-gegenereerde afbeelding in Shutterstock Creative Flow apps (meer hierover hieronder!).

Wat Shutterstock Generate onderscheidt van andere AI beeldgeneratoren is dat de tool uitsluitend wordt getraind met geautoriseerde Shutterstock content, alle medewerkers worden gecompenseerd voor het gebruik van hun werk in AI beeldgeneratie, en je krijgt een licentie om de gegenereerde beelden te gebruiken, als je deze wilt downloaden. En dat is een stuk gebruiksvriendelijker en vereist minder ervaring in het schrijven van tekstprompts.

Afbeeldingen die met het programma Shutterstock Generate zijn gemaakt, worden betaald, net als elke andere stockfoto uit hun collectie. U kunt AI-gegenereerde afbeeldingen downloaden via beeldpakketten (één AI-afbeelding = één beeld downloaden) of all-in-one abonnementen (één AI-beeld = één credit).

AI-afbeeldingengenerator van Shutterstock

GRATIS* €29,-
*Tot 10 beelden in 1 maand met een gratis Shutterstock proefversie.
Shutterstock Generate is een AI-afbeeldingsgenerator, aangedreven door Dall-E en getraind met Shutterstock-content, waarmee op basis van tekstbeschrijvingen (zelfs maar één woord) fake-foto's kunnen worden gemaakt die accuraat en juridisch veiliger zijn dan andere opties.
Krijg met het exclusieve gratis Shutterstock proefabonnement tot 10 AI-afbeeldingen gratis!

Je kunt echter ook profiteren van het Shutterstock gratis proefabonnement, waarbij je een maand lang 10 gratis beelden kunt downloaden om tot 10 AI-gegenereerde afbeeldingen gratis te krijgen!

Alle bijzonderheden van Shutterstock Generate vindt je hier.

Shutterstock Creative Flow: AI-gegevensanalyse voor contentselectie

Shutterstock logo
Te gebruiken: Online
Prijs: Gratis bij uw Shutterstock abonnement

Geschikt voor: Marketeers en alle bedrijven, groot en klein.

Shutterstock Creative Flow

Shutterstock is een van de belangrijkste stock mediabureaus ter wereld en heeft onlangs Creative Flow gelanceerd. Dit is een platform op basis van hun Shutterstock.AI technologie met meerdere online tools die door fotokopers en visuele ontwerpers kunnen worden gebruikt. Het biedt functies zoals:

 • Shutterstock Create: Deze gebruiksvriendelijke beeldbewerker krijgt in slechts enkele minuten en zonder specifieke ervaring prachtige en professionele ontwerpen gedaan. Het heeft een achtergrondverwijderaar, een automatische resizer, veel ontwerpsjablonen en nog veel meer.
 • Shutterstock Predict: Dit programma gebruikt AI-geanalyseerde gegevens uit de enorme collectie content van Shutterstock om precies dat soort afbeeldingen op te sporen en voor te stellen die marketingtechnisch goed zullen presteren voor uw specifieke behoeften.
 • Content Planner: Plan en publiceer uw ontwerpen op één plaats.
 • Content Kalender: Organiseer en plan al uw ontwerpen.

Maar het mooiste van alles is dat Shutterstock Creative Flow gratis is inbegrepen bij het Shutterstock abonnement. Ongeacht of je een abonnement op afbeeldingen, een multimedia Flex-abonnement, een individueel abonnement, een team-abonnement of zelfs een bedrijfsabonnement hebt, bij elk abonnement krijg je Creative Flow als gratis bonus.

GRATIS Shutterstock Creative Flow+ & Shutterstock-abonnement!

Gratis* Vanaf €29 p/m
Gratis proefabonnement van één maand op Shutterstock met 10 maandelijkse downloads, inclusief Creative Flow + gratis.
35 dagen resterend
Gemakkelijk het formaat van jouw afbeeldingen en grafische ontwerpen aanpassen in elk gewenst formaat met Shutterstock Creative Flow+, de premium ontwerptool van Shutterstock, GRATIS inbegrepen bij je gratis proefperiode van Shutterstock!
Je krijgt 10 gratis afbeeldingen uit de collectie van Shutterstock en 30 dagen lang premium toegang tot Creative Flow+!
Alle abonnementen op Shutterstock zijn bovendien 15% goedkoper met onze speciale couponcode, en bevatten allemaal Shutterstock Creative Flow+!

Meer voordeel? Je kunt nu een Shutterstock abonnement krijgen tegen een verlaagde prijs met onze speciale Shutterstock kortingscode!

Maar dat is nog niet alles: Je kunt Shutterstock nu ook een maand lang gratis uitproberen met deze geweldige Shutterstock gratis proefversie!

Shutterstock Creative Flow

Photoshop CC: Krachtige bewerker met nieuwe AI-functies

www.adobe.com/nl/products/photoshop.html AI fototools
Te gebruiken: Online (Creative Cloud), Mac, Windows, iOS
Prijs: Vanaf €24,19 per maand

Geschikt voor: Professionele en serieuze hobbyfotografen en beeldbewerkers.

Photoshop proefversie

GRATIS €24,19 p/m
Krijg één week gratis toegang tot Adobe Photoshop. Gratis annuleren binnen de eerste 7 dagen
Met dit gratis proefabonnement op Photoshop krijg je de eerste 7 dagen gratis toegang tot de nieuwste versie van Photoshop CC!
Je kunt binnen 7 dagen zonder problemen opzeggen, of een abonnement nemen en gebruik maken van Photoshop voor slechts €24,19 p/m.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Photoshop CC is het paradepaardje van Adobe en een begrip in de wereld van beeldbewerkingssoftware. Een complete oplossing voor het bewerken van foto's, maar toch is het een complex softwareprogramma waarvoor enige kennis en handigheid vereist is.

Onlangs zijn neurale filters geïntroduceerd, een aantal door AI gestuurde functies waarmee door velen gebruikte maar zeer belangrijke bewerkingen, zoals het gladstrijken van de huid en het verwijderen van elementen, waaronder achtergrondverwijdering, automatisch worden uitgevoerd. Meer geavanceerde tools zijn nog in bèta, zoals de kleuring van zwart-witfoto's, of portretfuncties waarbij uitdrukkingen worden veranderd of mensen van make-up worden voorzien, wat zeer indrukwekkende resultaten oplevert.

Dankzij deze AI-functies in een van de meest geliefde apps voor enthousiaste gebruikers wordt de workflow minder belast en kunnen bewerkingen sneller worden uitgevoerd, terwijl de visuele impact wordt vergroot.

Meer informatie over de kosten en abonnementsopties voor Photoshop en andere Adobe-apps, zoals Illustrator, is te vinden in ons Creative Cloud-prijsoverzicht.

Topaz Labs: AI beeldbewerkingsprogramma's als Gigapixel AI

https://www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage
Te gebruiken met: Mac, Windows, PS-plugin, online
Prijs: Minimaal 1 gratis proefafbeelding. Permanente toegang (eenmalige kosten) vanaf $79,99

Ontworpen voor serieuze amateurs en professionals die ongelimiteerd beelden willen bewerken.

NIEUW TOPAZ PHOTO AI

$199
Maximale beeldkwaliteit wordt automatisch en met minimale inspanning bereikt met Topaz Photo AI, een programma om met de kracht van AI moeiteloos scherpere, heldere, verbeterde en opgewaardeerde foto's te bewerken.

Topaz Labs is een platform dat allerlei beeldbewerkingstools ontwikkelt voor visuele ontwerpers, die stuk voor stuk gebaseerd zijn op de nieuwste algoritme en deep learning-technologie. Tot nu toe hebben ze vier echt praktische, echt goede apps (er zullen ongetwijfeld updates volgen):

 • Gigapixel AI – Een intelligente beeldupscaler waarmee de beeldresolutie wordt verbeterd in plaats van pixels eenvoudigweg worden vergroot, zodat pixels met een grotere en hogere resolutie worden verkregen.
 • DeNoise AI – Met behulp van deze tool kunt u in één stap storende elementen verwijderen en details in het beeld herstellen.
 • Sharpen AI – Deze innovatieve editor verscherpt afbeeldingen op basis van drie AI-modellen, waarbij wordt uitgegaan van verschillende soorten onscherpte: beweging, focus en zachtheid.
 • Video Enhance AI – Een op AI gebaseerde upscaler voor het verbeteren, aanpassen, decoderen en herstellen van video's.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Deze oplossingen kunnen via de webbrowser worden gebruikt, maar er kunnen ook apps worden gedownload voor Mac en Windows, en zelfs een Photoshop-plugin.

Deze tools zijn nu gratis te testen, je hoeft zich alleen maar met uw e-mailadres op de website aan te melden en jouw bewerkte foto wordt in uw inbox afgeleverd – helemaal gratis.

www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Om onbeperkte toegang te krijgen, zul je moeten betalen. Het goede nieuws dat we met je kunnen delen? Het zijn allemaal lifetime, ongelimiteerde tarieven, sommige inclusief een jaar gratis upgrades. Je betaalt dus maar één keer en kunt de app voor altijd gebruiken, en voor zoveel foto's als je maar wilt. Bovendien is het mogelijk om in de apps foto's in batches te bewerken.

De prijzen variëren van $79,99 voor DeNoise AI en Sharpen AI tot $99,99 (Gigapixel AI). Het is ook mogelijk om de drie apps in een bundel te krijgen voor $199,99. De Video Enhancer AI is het duurste programma en kost 299,99 dollar.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

De tool Gigapixel AI en alle andere Topaz Labs applicaties zijn dé kans om deze krachtige intelligente oplossingen voor al jouw ontwerpen (bijv. om je bedrijf nog beter op Instagram te laten zien) voor de laagste prijs te verkrijgen.

AVC Photo Enhancer AI: complete AI-beeldverbeteraar (NIEUW)

Te gebruiken: online, Windows en MacOS
Prijs: Gratis download en eerste proefbeeld
Vanaf $19,95 per maand – Vanaf $15,96 per maand met onze speciale kortingscode

Geschikt voor: Gebruikers die de kwaliteit van hun beelden willen verbeteren maar daarvoor geen specifieke vaardigheden willen leren.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

7+ handige AI fototools die u absoluut niet mag missen! 4

AVC Labs is een platform dat multimediale bewerkingstools met AI-technologie aanbiedt. De Photo Enhancer AI-app richt zich op het verbeteren van de beeldkwaliteit met behulp van verschillende AI-modellen. De upscaler-functie zorgt ervoor dat de resolutie van een foto met 400% wordt verhoogd, terwijl onvolkomenheden worden verwijderd en beelddetails worden behouden voor een natuurlijke, verbeterde uitstraling.

7+ handige AI fototools die u absoluut niet mag missen! 5

Je kunt ook andere functies toepassen, zoals ruis- en korrelverwijdering, portretverbetering, kleurcorrectie en nog veel meer. Allemaal AI-gebaseerd en automatisch toegepast met slechts enkele muisklikken.

Na een eerste proefafbeelding is het nodig te betalen om deze software te kunnen gebruiken. Maar dat is redelijk goedkoop en er zijn verschillende betalingsmogelijkheden:

 • Maandabonnement voor $19,95 per maand
 • Jaarabonnement voor $79,95 per jaar
 • Levenslang gebruik voor $159,90 (eenmalige aankoop)

Al deze abonnementen geven je toegang tot alle Photo Enhancer AI-functies, voor één apparaat, en met gratis ondersteuning en updates.

Nog beter is dat je het een stuk goedkoper kunt krijgen met onze exclusieve kortingscode voor 20% korting op de Photo Enhancer AI!

AVC Labs Photo Enhancer AI: 20% KORTING!

$15,96 $19,95
20% korting op elk Photo Enhancer AI abonnement
42 dagen resterend
Krijg alle voordelen van Photo Enhancer AI en de vele functies om de resolutie van uw afbeeldingen te upgraden met korting! Met onze speciale couponcode bij de kassa krijg je 20% korting op elk abonnement voor Photo Enhancer AI.

Generated.Photos: AI foto's van mensen

generated.photos homepage
Te gebruiken: Online
Prijs: Gratis met bronvermelding voor persoonlijk gebruik, commercieel gebruik vanaf $2.99 per foto.

Geschikt voor: Op commerciële doeleinden gerichte ontwerpen, met name over gevoelige onderwerpen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Generated.photos is een nieuw concept in lifestyle afbeeldingen (beelden van mensen met echte gezichten die alledaagse verhalen vertellen om te animeren): ze passen AI-technologie toe om realistische, maar fictieve beelden van een gezicht of gezichten te creëren die je kunt downloaden en in jouw werk kunt gebruiken. 

Is dat gek? Nee! De software produceert beelden van mensen met een gezicht dat er echt uitziet, maar ze zijn dat niet, en daardoor zijn ze veel veiliger te gebruiken in commerciële toepassingen en projecten die over gevoelige onderwerpen gaan (m.a.w.: geen risico van gevoelig gebruik of inbreuk op de privacy – het staat vrij een onbekend gezicht dat niemand toebehoort te gebruiken).

Bovendien hebben ze een gezichtsgenerator waarmee je een aantal voorkeuren kunt selecteren, zoals geslacht, leeftijd, etniciteit en achtergrondkleur, waarna een afbeelding (op basis van de afbeeldingen in de database) wordt gemaakt van een persoon die aan die criteria voldoet. Fotomateriaal van mensen met gezichten binnen enkele minuten, geweldig toch? 

Je kunt deze afbeeldingen gratis gebruiken voor persoonlijke projecten met een link naar hun website. Maar je kunt voor deze afbeeldingen vanaf $2.99 per foto ook een licentie krijgen voor commercieel gebruik (in hoge resolutie en met transparante achtergrond). Lees hier alles over AI-gegenereerde foto's.

Pixlr BG: AI achtergrond verwijderen

pixlr.com/nl homepage
Te gebruiken: Online
Prijs: Gratis met beperkte toegang, premium pakketten vanaf $7.99 per maand

Geschikt voor: Voor creatieve ontwerpers die snel achtergronden van afbeeldingen willen verwijderen en/of vervangen.

Exclusief: Pixlr gratis proefversie!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Pixlr is een programma voor beeldbewerking met verschillende apps. Pixlr BG is een handig AI-programma waarmee je met één muisklik achtergronden van foto's kunt verwijderen.

Een simpele en krachtige oplossing voor transparante achtergronden of het uitsnijden van afbeeldingen. Met slechts één muisklik verwijdert het systeem de achtergrond van een afbeelding, maar je kunt de resultaten ook handmatig verfijnen voor een perfecte afwerking. Overigens kun je ook hun speciale fotobewerkers gebruiken (er is een geavanceerde en een versie voor beginners) om de achtergrond van jouw foto's te vervangen en andere taken uit te voeren, zoals het toevoegen van tekst aan afbeeldingen.

Krijg met dit overzicht van de beste apps voor het verwijderen van achtergronden nieuwe en meer opties.

Luminar Neo by Skylum: allround AI-fototool voor beeldbewerking

skylum.com/nl/luminar-ai-b
Te gebruiken op: Mac en Windows 
Prijs: vanaf € 9,95 (maandabonnement)

Geschikt voor: Professionele en beginnende fotografen, grafisch ontwerpers, visuele vormgevers die betere resultaten willen.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Luminar Neo: Upscale AI

Vanaf €9,92 p/m
Op jaarbasis € 119 (besparing: € 60)
Luminar Neo van Skylum is een krachtige door AI aangedreven ontwerptool voor alle ontwerpers. De nieuwste versie omvat een aantal zelfstandige apps die nuttige bewerkingstaken automatiseren, zoals Upscale AI, waarmee u de resolutie van afbeeldingen 6x kunt verhogen met behoud van pixeldetails en een natuurlijke uitstraling.
U krijgt Upscale AI (en de andere extensies) met een Pro-abonnement voor slechts € 9,92 per maand (facturering € 119 op jaarbasis).

Luminar Neo, ontwikkeld door Skylum, is de nieuwste versie van een revolutionaire software en was de allereerste, volledig op AI gebaseerde beeldbewerker. Alle functies van het programma zijn hierop gebaseerd, zodat je met één muisklik geavanceerde bewerkingen kunt maken. Dit zorgt er ook voor dat het heel gebruiksvriendelijk is, zonder leercurve. Als bonus heeft het plug-ins voor populaire beeldbewerkers.

Met Luminar AI kan het allemaal: ruis onderdrukken, de vormen van lichamen veranderen, de huidtextuur verbeteren en de ogen in foto's van mensen accentueren. Luchten mooier maken of vervangen, lichtstralen toevoegen en andere verbeteringen aanbrengen in bijvoorbeeld buitenfoto's.

Maar de handigste functie voor ontwerpers zijn de AI-sjablonen. Dit is een aantal vooraf ingestelde bewerkingen om de stijl van het beeldmateriaal op te waarderen en aan te passen. Niet alleen analyseert deze functie jouw afbeeldigen om de beste sjabloon voor te stellen, maar het is ook ontzettend simpel om dezelfde stijl op diverse beelden toe te passen, zodat ze consistent zijn.

Ideaal voor het werken met stockfoto's die door verschillende fotografen zijn gemaakt en perfect om ervoor te zorgen dat al jouw beeldmateriaal overeenkomt met de huisstijl van jouw bedrijf. Voeg daarbij het feit dat je slechts eenmalig voor de Luminar AI tool voor het maken van geweldige weergaven betaalt, en je begrijpt waarom wij enthousiast zijn.

Picsart: AI-beeldmaker en AI-schrijver (NIEUW)

Picsart logo
Te gebruiken: online + mobiele apps
Prijs: Beperkte gratis toegang tot basistools en functies – Volledige premium toegang voor €11,76 p/m (of €4,52 p/m jaarlijks gefactureerd voor €54,30 p/j)
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Picsart is een gebruiksvriendelijk creatief platform dat beschikt over meerdere AI-aangedreven tools waarmee iedereen zijn of haar visie kan realiseren zonder dat daar specifieke vaardigheden voor nodig zijn. Dankzij de combinatie van een website en installeerbare mobiele apps geeft Picsart gebruikers toegang tot alle middelen om unieke content te creëren.

Recentelijk hebben ze nog twee belangrijke AI-functies geïntroduceerd: een AI-beeldgenerator die tekstopgaven omzet in beelden via computer vision imaging (via een combinatie van Stable Diffusion's software en eigen technologie), en een AI-schrijfapp die slogans, sociale media biografieën, reclameteksten en meer kan bedenken op basis van slechts een beschrijvende aanwijzing.

De afbeeldingen die je maakt met de AI-tool kunnen ook worden bewerkt met de fotobewerkingsprogramma's van Picsart, die onder meer automatische achtergrondverwijdering, foto-effecten en een cartoonizer omvatten. Het platform voorziet ook in veel afbeeldingen, grafieken, sjablonen en andere hulpmiddelen.

Picsart is gratis en voor altijd te gebruiken, maar met alleen toegang tot de meest elementaire functies. Het is ook mogelijk om te upgraden naar een premium lidmaatschap, met een eerste gratis proefperiode van 7 dagen. Na die periode betaal je €11,76 p/m voor een maandelijks abonnement, of €54,30 p/jr – wat neerkomt op €4,52 per maand – als je een jaar vooruit wilt betalen. Er is ook een lidmaatschap voor teams bij Picsart beschikbaar, waarvan de prijs hoger is.

Vance AI: Meerdere beeldhulpmiddelen

VanceAI logo
Te gebruiken: online
Prijs: Beperkte gratis toegang tot een aantal tools – Betaalde toegang vanaf $9,99 p/m.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Vance AI is een cloudservice met diverse hulpmiddelen voor beeldbewerking, stuk voor stuk aangedreven door AI-technologie, zoals de merknaam al zegt.

Het programma bevat onder meer een fotoverbeteraar, vergroter, denoiser en verscherper, evenals een achtergrondverwijderaar, portretcorrector, en zelfs programma's om je foto in een cartoon te veranderen, oude en zwart-witfoto's te herstellen en in te kleuren, een portret in een lijntekening te veranderen, en nog veel meer.

Een handige functie is dat je een “workflow” kunt maken om een afbeelding automatisch te bewerken door verschillende hulpmiddelen te combineren voor een optimaal resultaat. Je kunt bijvoorbeeld restauratie-, denoiser- en inkleurtools toepassen op één oude foto om die te verbeteren en kleur te geven. En die foto hoef je maar één keer te uploaden en te bewerken. Bovendien kun je foto's in batch bewerken, zodat je de automatische instellingen op meerdere foto's tegelijk kunt toepassen. Heel handig.

Vance AI stelt een gratis proefaccount beschikbaar waarmee je drie gratis credits per maand krijgt. De prijs van elk hulpmiddel verschilt, dus hoeveel je er gratis van kunt gebruiken varieert. Extra functies zoals de fotobewerker, image resizer en dergelijke zijn ook gratis. Mocht je meer willen dan deze gratis account mogelijk maakt, dan heb je verschillende betaalde opties: betaling per gebruik, of een abonnement met 200 credits per maand, dat gaat voor $9,99 p/m of $59,88 p/j (wat neerkomt op $ 4,99 p/m).

Datasetshop van vAIsual: datasets voor het trainen van je AI

Datasetshop logo
Te grbeuiken: online + downloadbare datasets
Prijs: Prijzen op maat – Vooraf samengestelde bundels vanaf $9

Geschikt voor: Iedereen die AI-software wil trainen met juridisch correcte en volkomen veilige beelden.

Datasetshop homepage

Datasetshop is een service van het baanbrekende bedrijf voor AI-gegenereerd beeldmateriaal vAIsual, en is voornamelijk bedoeld voor softwareontwikkelaars. Ze bieden in principe meerdere vooraf gemaakte of aangepaste datasets (bundels van beelden) die je kunt gebruiken bij het trainen van AI-software (wat je bijvoorbeeld moet doen als je wilt dat een AI-model beelden kan genereren vanuit het niets).

Het bedrijf heeft een groeiende collectie met meer dan 500.000 beelden, zowel organische -real-life- als synthetische (of AI-gegenereerde), die je in licentie kunt gebruiken in je projecten. De vooraf gemaakte sets hebben betrekking op mensen, maar je kunt gepersonaliseerde datasets aanvragen voor verschillende behoeften en onderwerpen, waaronder objecten en scènes.

Er zijn verschillende bundels en resoluties, met prijzen vanaf $9 voor 1.000+ lage resolutie synthetische headshots met een standaard licentie. De prijzen kunnen oplopen tot vele tienduizenden dollars, afhankelijk van het aantal bestanden dat de set bevat en het type licentie dat het beoogde gebruik dekt.

Wat Datasetshop vooral bijzonder maakt, is dat alle afbeeldingen in eigen beheer worden geproduceerd door vAIsual, volgens hun unieke, juridisch verantwoorde aanpak van AI-softwaretraining en het genereren van AI-beelden: alle organische foto's zijn volledig eigendom van het bedrijf en alle modellen die erin voorkomen, hebben modelverklaringen ondertekend die het gebruik van hun biometrische gegevens – oftewel hun kenmerken – in AI-beelden toestaan.

Dit maakt het beeldmateriaal – en dus elk AI-softwareprogramma dat ermee wordt getraind – een stuk veiliger als het gaat om rechtmatigheid en auteursrecht, iets wat de meeste ontwikkelaars en gebruikers van AI-beelden momenteel zorgen baart.

Wirestock: Makkelijk online stockfoto's verkopen

Wirestock logo
Te gebruiken: online
Prijs: Gratis – Premium Plan (optioneel) vanaf $12,99 p/m

Geschikt voor: Creatieve ontwerpers die een passief inkomen willen verdienen met hun beelden, illustraties en video's via stockfotosites.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Die is een tikje anders. Wirestock is een service die AI-technologie gebruikt om bijdragers aan stockmedia te helpen bij het uploaden, beheren en bijhouden van de verkoop van hun content bij de beste online beeldbanken – makkelijker en sneller.

Ze hebben een platform waarop je jezelf kunt aanmelden en foto's, illustraties en video's kunt delen en uploaden naar een aantal stockmediasites –Shutterstock, 123RF, Adobe Stock, Alamy, Dreamstime, Pond5, Depositphotos, evenals Instant Pay-verkooppunten zoals Freepik, en zelfs extra kanalen die ze toevoegen via particuliere partnerschappen en distributieovereenkomsten.

De AI wordt gebruikt om automatische trefwoorden te bieden, zodat een van de meest tijdrovende taken van de bijdragersworkflow volledig wordt geëlimineerd. Maar deze service volgt ook al jouw verkopen en beheert al je portefeuilles bij de diverse beeldbanken. Bovendien geven ze je een portfoliopagina waar je prints kunt verkopen.

Je kunt je gratis bij Wirestock aanmelden met je e-mail en gaan bijdragen, maar ze brengen tenminste 15% van al jouw inkomsten in rekening. Ze stellen je ook in staat om te upgraden naar een Premium-abonnement en een voorkeursbehandeling te krijgen op het gebied van trefwoorden en beoordelingen, klantenondersteuning en meer. Premium-lidmaatschap kost $ 12,99 per maand of $ 119,88 per jaar.

DALL-E: AI-beelden voor commercieel gebruik

7+ handige AI fototools die u absoluut niet mag missen! 7
Te gebruiken: online
Prijs: 50 eerste credits gratis + 15 gratis credits per maand – pakketten met 115 credits voor $15

Geschikt voor: Degenen die beelden willen maken zonder gebruik van een camera of fotobewerkingssoftware.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

DALL-E is een AI-beeldgenerator die onlangs door OpenAI – het AI-technologiebedrijf van Elon Musk – is opengesteld voor het publiek in een bètatest, waarbij degenen die op de wachtlijst stonden zijn uitgenodigd. Aan de hand van een beschrijving in taal kan het intelligente programma fotorealistische beelden, illustraties of schilderijen maken.

Bovendien kan het ook bewerkingen op beelden maken, of variaties van een beeld creëren, allemaal door middel van instructies in taal. Je kunt het programma bijvoorbeeld opdragen contrast toe te voegen, belichtingsinstellingen te wijzigen of de kleurtemperatuur van je foto aan te passen.

Gebruikersbeelden van DALL-E worden voortaan geleverd met volledige gebruiksrechten (rechtmatige bescherming), zodat je de beelden die je met de tool maakt, zonder misbruik commercieel kan gebruiken.

Dankzij een aanzienlijk flexibele gratis toegestane hoeveelheid en de mogelijkheid om credits te kopen voor meer beeldcreaties als je die nodig hebt, is DALL-E zeker een van de spannende AI fototools om te proberen, gezien het feit dat je in staat bent er elk soort beeld te maken dat je maar kunt voorstellen, zonder dat je het met een camera hoeft te fotograferen of te tekenen of te schilderen. Een uitstekend product dat al talloze ontwerpers heeft geïnspireerd.

Lensa (portretten en selfies – voor GSM)

prisma-ai.com/lensa homepage
Te gebruiken: iOS en Android
Prijs: 7 dagen gratis, daarna $7.99 per maand

Geschikt voor: Wie werkt met selfies of portretten.

prisma-ai.com/lensa AI fototools

De smartphone-app Lensa van Prisma Labs introduceert AI-technologie voor perfecte selfies. De app is heel eenvoudig te gebruiken en heeft snelle en effectieve functies waarmee je selfies en portretten direct op jouw iPhone of Android-telefoon kunt verbeteren. Dankzij de intelligente functie Magic Correction worden afbeeldingen automatisch getuned, maar je kunt de instellingen ook handmatig aanpassen voor functies zoals natuurlijke huidtextuur, retoucheren van een gezicht, kleuraanpassing, onscherpe achtergrond en andere.

Je kunt Lensa de eerste 7 dagen gratis gebruiken, en daarna kun je kiezen voor een maand- of jaarabonnement (vanaf $7,99 per maand). 

Veelgestelde vragen AI-fototools

Dit zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen over AI-fototools!

Wat is AI in fotobewerking?

AI is kunstmatige intelligentie. Op het gebied van foto- en beeldbewerking betekent dit softwareprogramma met intelligente functionaliteit en constante training door gebruik, waardoor visuele elementen (een onderwerp of objecten) kunnen worden herkend en/of visuele resultaten of verbeteringen kunnen worden voorspeld. Bovendien kunnen bewerkingen semi-automatisch worden uitgevoerd met minimale input van jouw kant.

Hoe kan ik voordeel halen uit AI in fotobewerking?

Met AI-fototools is het mogelijk allerlei taken te automatiseren (of semi-automatisch te maken): foto's selecteren, foto's bewerken – waaronder batchbewerking, foto's verbeteren of opschalen, en nog veel meer. Hiermee kun je tijdrovende en saaie stappen in jouw workflow uitbesteden aan de “machines” en je uitsluitend bezighouden met de meer creatieve aspecten. Je kunt overigens ook met oude foto's professionele resultaten bereiken, zelfs als je geen ervaren beeldbewerker bent.

Wat is een AI-fotoverbeteraar?

Een AI-fotoverbeteraar is een programma dat AI gebruikt om uw beelden zo goed mogelijk te maken. Er bestaan diverse soorten fotobewerkingsprogramma's, van apps die suggesties geven voor de beste hoeken om foto's te maken, tot bewerkingssoftware die de instellingen van je foto met een paar muisklikken verbetert, alsook online programma's die de grootte en resolutie van jouw foto's in enkele secondes verhogen.

Wat is de beste AI image upscaler?

Volgens ons is een van de beste programma' s voor het opschalen van AI-afbeeldingen Stockphotos.com's AI Image Upscaler. Dit programma werkt online en is gratis te proberen. Het is zeer effectief, snel, gebruiksvriendelijk en voordelig. Beter kunt u zich niet wensen!

Verbeter de make up van je beeldmateriaal met AI-fototools

Dit waren onze favorieten, maar er zijn nog veel meer op AI gebaseerde foto-apps en er komen er steeds meer bij.

Meer visueel bereik met AI-fototools zoals Luminar AI

Onze favorieten, maar er zijn nog veel meer op foto-apps die op AI zijn gebaseerd en er komen er steeds meer bij.

Maak nu gebruik van AI fototools voor de creatieve workflow. Vertel ons wat jouw keuze is!

Lees ook

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over AI fototools

🤨 Ik heb een vraag over AI fototools

🤔 Ik weet niet of AI fototools iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo