6 AI videobewerkingsprogramma’s die u zeker moet proberen

Al vanaf het moment dat AI in de visuele ontwerpsector is geïntroduceerd, zijn we benieuwd welke geweldige programma' s het werk gemakkelijker, sneller en professioneler kunnen maken.

AI-videobewerking is momenteel volop in ontwikkeling. Er worden constant intelligente functies aan de belangrijkste editors toegevoegd. Bovendien winnen nieuwe toepassingen die volledig op AI-functionaliteit zijn gebaseerd steeds meer aan populariteit bij niet-professionele ontwerpers.

We gaan nu alles uit de doeken doen over de beste AI videobewerkingsprogramma's die u moet kennen, zodat u er veel plezier aan zult beleven!

Wat zijn AI videobewerkingsprogramma's?

Artificiële intelligentie (AI) is al een tijdje niet meer weg te denken uit creatieve software. Met behulp van neurale netwerken en technologie voor machinaal leren kan AI processen en werkzaamheden automatiseren die anders met de hand door de gebruiker zouden moeten worden gedaan.

Dankzij AI-technologie voor het bewerken van video's kunt u niet alleen tijd besparen, maar zijn er ook geen bepaalde vaardigheden meer nodig en kunt u zelf professionele video's maken. Met de introductie van synthetische video's (videoclips die door een computerprogramma zijn gemaakt en niet met een camera zijn opgenomen), opent zich voor videomakers een schat aan nieuwe creatieve mogelijkheden.

De automatische videobewerkingsprogramma's zijn een revolutie in de videosector!

Zie voor meer informatie dit overzicht van handige AI-fototools.

Wat zijn AI videobewerkers?

Een AI-videobewerker is een programma voor videobewerking dat het volledige of gedeeltelijke bewerkingsproces automatiseert met AI-functies, zodat u bijvoorbeeld automatisch video's kunt maken met behulp van videosjablonen om snel kleuren te corrigeren, overgangen vloeiend te laten verlopen, de opmaak automatisch aan te passen voor verschillende sociale mediakanalen of een audiotrack perfect in uw video te laten overvloeien met slechts één enkele muisklik, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Adobe AI videobewerkingsprogramma's

U kunt moeiteloos en in slechts enkele minuten professioneel uitziende video's maken, zelfs al heeft u slechts een basiskennis van videobewerking.

Lees hier als u wilt ontdekken hoe u als een professional video's kunt bewerken.

Adobe Premiere Pro

Wat zijn AI videomakers?

Hoewel de termen AI videomaker en AI video editor soms door elkaar worden gebruikt, zijn ze technisch gezien niet hetzelfde. Een AI-videomaker – ook wel AI videogenerator of AI video creator genoemd – is een softwareprogramma waarbij eenvoudig videocontent “uit het niets” kan worden gemaakt, gewoonlijk op basis van tekstinstructies of een aantal stappen waarmee voorkeuren kunnen worden geselecteerd. Het zijn eigenlijk tools om video's te maken, niet alleen bewerkingsprogramma's voor bestaande content.

U kunt met een AI-programma content maken in elke gewenste videostijl, die qua creativiteit perfect op uw eigen stem is afgestemd zonder dat u zelf hoeft te filmen en te bewerken. Hiermee maakt u ook fantastische video's die u anders niet zou kunnen maken – u kunt bijvoorbeeld een prachtige luchtvideo van een woestijn maken, zelfs als u nog nooit buiten Nederland of België bent geweest.

Waarom kiezen voor een AI video-editor voor uw bedrijf?

Zoals gezegd hebben AI-tools voor een revolutie in de video-industrie gezorgd, maar dat is niet anders voor bedrijven die vaak promotievideo's, productvideo's, demonstratievideo's, YouTube-video's en allerlei aansprekende korte films nodig hebben voor sociale mediakanalen en andere vormen van marketing en branding.

Voor ondernemers, marketeers en alle anderen die zelf bedrijfsvideo's willen maken, zijn AI-bewerkingsapps een fantastische oplossing die het in combinatie met stockvideo's makkelijker en sneller maakt om content te creëren en te publiceren. Veel ontwerpers kopen online video- en beeldmateriaal bij deze voordelige en vertrouwde beeldbanken.

Andere programma's kosten veel tijd en moeite om te leren gebruiken, maar met de beste AI-videobewerkingsprogramma's kunt u bijna automatisch en zonder speciale vaardigheden fantastische video's maken.

Wanneer u uw tijd (en budget) optimaal wilt benutten en fantastische video's voor uw bedrijf wilt maken, is een AI videobewerker een uitstekende oplossing.

Onze favoriete AI videobewerkingsprogramma's met gebruiksvriendelijke interface

Dit is een overzicht van de beste AI videobewerkingssoftware waarmee u snel en goedkoop video's van hoge kwaliteit kunt maken.

Zowel voor het bewerken van video's als voor het genereren van videoclips zijn deze programma' s uitstekend geschikt!

Adobe Premiere Pro – AI-functies ondersteund door Adobe Sensei

AI videobewerkingsprogramma's Adobe premiere pro
Adobe premiere pro

Adobe Sensei is de AI-technologie van Adobe waarmee alle verschillende programma' s in Adobe Creative Cloud op een slimme manier kunnen worden geautomatiseerd. Dit geldt ook voor Adobe Premiere Pro, het programma heeft een gebruiksvriendelijke interface met unieke functies. De software is speciaal ontwikkeld om video's professioneel te bewerken. Het is opgenomen in het Adobe Creative Cloud-ecosysteem en daarmee een uitstekende keuze.

De AI-functies van Adobe Premiere zijn uiteenlopend en erg handig om uw content op een hoger niveau te brengen:

 • Kleuren afstemmen: Stem de kleuren van twee verschillende clips direct op elkaar af
 • Overgangssnede: Een overgangseffect dat verspringende overgangen afvlakt om de visuele consistentie te verbeteren. Vooral handig voor interviews en video's met sprekende hoofden
 • Scènebewerking detectie: Herken automatisch kortere clips in een langere video en knip ze in scènes
 • Automatisch reframen: Deze functie vindt op intelligente wijze het brandpunt in een video en zorgt ervoor dat dit zichtbaar blijft in verschillende beeldverhoudingen. Dit is ideaal als u uit een lange video in breed formaat bijvoorbeeld een korte clip in vierkant formaat wilt halen die op sociale media-platforms kan worden gebruikt.
Adobe Premiere Pro
 • Adobe Audition: Met de combinatie van de kracht van Premiere met Adobe Audition (een programma voor de opname en bewerkingen van audio) kunt u muzieknummers automatisch remixen of stretchen zodat ze voldoen aan uw behoeften voor achtergrondmuziek – Hier vindt u enkele handige tips voor audiobewerking!
Adobe Premiere Pro

Dit is nog afgezien van de talrijke unieke functies die deze app buiten AI kan uitvoeren: Adobe's Premier Pro verwijdert video-achtergronden en vervangt ze door een nieuwe achtergrondafbeelding of door nieuw beeldmateriaal, bewerkt groene schermen en nog veel meer.

Bent u een professionele videobewerker of heeft u vergelijkbare vaardigheden, gebruik dan de AI-functies van Adobe Premiere Pro waarmee het hele bewerkingsproces sneller gaat en die u geweldige resultaten opleveren.

Adobe Premiere Pro prijzen

Premiere Pro is verkrijgbaar als abonnement op een losse app vanaf €24,19 per maand, maar ook als onderdeel van een Creative Cloud-lidmaatschap vanaf €62,99 per maand. U kunt Premiere Pro nu ook een week lang gratis proberen met deze exclusieve gratis Premiere Pro-proefversie!

Bekijk deze lijst met Adobe kortingscodes voor meer interessante aanbiedingen.

Wilt u andere opties bekijken, zie ons overzicht van de beste Adobe Premiere Pro alternatieven.

Video Enhance AI – Intelligente videoverbetering

Topaz videoverbetering
Topazlabs logo

De Video Enhance AI van Topaz Labs is een op een browser gebaseerd programma voor het opwaarderen en verbeteren van de kwaliteit van videomateriaal, dat gebruik maakt van AI-technologieën die gegevens van meerdere frames verzamelen voor optimale resultaten.

Deze software bevat tal van mogelijkheden om de algemene kwaliteit van de video's op de website te verbeteren, en dat met slechts enkele muisklikken:

 • Upscaling: Verbeter de videoresolutie door de scherpte en de natuurlijke details op te waarderen. Converteer eenvoudig een SD-video naar HD-kwaliteit of een HD-video naar een resolutie van 4K of 8K
 • Denoising: Storende geluiden en ruis verwijderen, en het flikkeren en andere visuele ongewenste effecten van uw video verminderen
 • Deinterlacing: Zet geïnterlinieerde video's om in progressieve video's door middel van deep learning-technologie om zo visuele artefacten te voorkomen
 • Restauration: Realistische details uit oude video's herstellen voor een natuurlijk resultaat zonder toevoeging van visuele artefacten
TopazLabs opties
TopazLabs opties

Wanneer u fantastische video's van de hoogste kwaliteit wilt, is Video Enhancer AI de ideale keuze.

Video Enhance AI met onbeperkte toegang is vanaf nu een jaar lang verkrijgbaar voor $199,99.

Runway – Van basis naar geavanceerde bewerking in AI

Runways.com
Runway logo

Runway is een van de AI-videobewerkingsprogramma's om video's in een paar minuten en met optimale resultaten te bewerken.

Dankzij de AI Magic Tools kunnen zowel basisbewerkingen als geavanceerde nabewerkingen automatisch worden uitgevoerd:

 • Green Screen: Automatische verwijdering van video-achtergrond voor een transparante achtergrondvideo (alsof u deze met een green screen achtergrond hebt opgenomen)
 • Impainting: Voorwerpen uit uw video (of de achtergrond van uw video) probleemloos wegschilderen
 • Automatische ruis verwijderaar: Met één muisklik achtergrondruis uit audiotracks verwijderen
 • Automatische ondertitels: Toevoegen van automatisch gegenereerde ondertiteling aan uw video's
 • Automatische beat-detectie: Bewerk een audiotrack op de maat van uw clips voor een naadloos resultaat

Bovendien hebben ze een speciale collectie videosjablonen en stockmedia voor het maken van hippe sociale video's, bedrijfsvideo's en nog veel meer.

Ook een tweet van Patrick Esser (onderzoekswetenschapper bij Runway) geeft aan dat er binnenkort een AI video genererende functie op het platform komt.

Al met al is Runway een zeer complete oplossing voor videobewerking, wat voor project u ook uitvoert.

Met de gratis versie van Runway krijgt u onbeperkte toegang tot AI-functies en kunt u onbeperkt bestanden in 720p-resolutie exporteren. De premium abonnementen zijn vanaf €15,- per maand – alles vanaf de gratis versie plus het onbeperkt exporteren in 1080p HD-kwaliteit, terwijl er hogere versies zijn voor 4K- en 4K+-kwaliteit en andere voordelen.

Lumen5 – Videobewerking + AI-videogeneratie

lumen5.com
Lumen5 logo

Lumen5 is een handige video editor met een intuïtieve interface en gebaseerd op intelligente computertechnologie. Met deze eenvoudige tools kunnen zowel beginnende als ervaren gebruikers fascinerende video's voor hun advertenties op verschillende platforms zoals YouTube maken.

Dankzij de geautomatiseerde intelligente functies en speciale collecties met stockmedia en professionele sjablonen kunt u met dit geweldig programma in slechts enkele muisklikken prachtige video's maken die perfect bij uw merk passen. Het is vooral geschikt voor sociale media platforms – kunt uw video's zelfs direct vanuit Lumen5 delen op uw kanalen.

Vrijwel alles is mogelijk voor mooie korte video's:

 • Basis videobewerking: Samenvoegen, bijsnijden, knippen, voice-over of audiospoor toevoegen, tekst toevoegen, formaat aanpassen, video's comprimeren en meer
 • Geavanceerde videobewerking: Speciale effecten, ondertitels en meer aan uw video's toevoegen voor een perfecte afwerking
 • Creëer complete video's: Selecteer een van de aanpasbare videosjablonen en voeg stockvideo's, stockbeelden toe, of upload een eigen video en meer om gemakkelijk kanaalgerichte videocontent te maken

Maar dit is nog niet alles! Lumen5 heeft een breed scala aan AI-functies om video's te maken met op tekst gebaseerde instructies. Door het gebruik van intelligente, natuurlijke taalverwerkingssoftware, genereert dit programma een storyboard en geeft het suggesties en verzamelt de ideale afbeeldingen voor het produceren van een video, dit alles gebaseerd op uw script. Kortom, de perfecte oplossing waarmee u moeiteloos een blogpost of artikel kunt omzetten in een video.

Wie mooie en effectieve video's wil, maar geen ervaring heeft met videobewerking, kan met Lumen5 aan de slag.

Lumen5 is gratis te gebruiken voor het downloaden van video's tot 720p resolutie met het Lumen5 watermerk. Maar u kunt ook kiezen voor een betaald abonnement waarbij het watermerk wordt verwijderd en u video's krijgt in 1080p resolutie of hoger, evenals vele andere extra's, vanaf $79 per maand.

Rawshorts – AI video animatie, video effecten en nog veel meer

Rawshorts.com
rawshorts.com

Rawshorts is een op AI gebaseerd programma voor videobewerking en animatie met een toegevoegde AI-videogenerator. Dankzij de ingebouwde tools en ingebouwde effecten kunnen bedrijven moeiteloos instructievideo's, videopresentaties, videorichtlijnen en meer maken.

Met deze app is het mogelijk om:

 • Video's of animaties te maken met behulp van professionele videosjablonen, incl. animatie sociale media video's, bewegende whiteboards, promotievideo's, en nog veel meer
 • Gebruik stockvideo's als aanvulling op uw creaties
 • Maak video's op basis van tekstuele informatie: animeer of maak video's op basis van spreadsheets, blogs, artikelen en meer

Het handige van Rawshorts is dat u, afgezien van de speciale programma' s voor het maken van video' s, ook een licentie kunt krijgen voor stockvideo' s uit de collectie voor commercieel gebruik.

Bedrijven die tekstuele informatie visueel willen verrijken, kunnen profiteren van de service van Rawshort.

Bij de gratis proefversie van Rawshorts krijgt u 5 non-premium exports in 480p resolutie mét watermerk. De abonnementen zijn vanaf $49 per maand voor 25 premium exports in 1080p kwaliteit zonder watermerk, 10 stockvideo licenties, en nog veel meer.

Synthesia – video's van door kunstmatige intelligentie gegenereerde mensen

synthesia.com
synthesia logo

Synthesia is een innoverend programma voor het maken van AI-video's dat op schaal aangepaste video's maakt op basis van synthetische media, oftewel door AI gegenereerde beelden.

In essentie creëert Synthesia voor u video- of audiomateriaal vanaf nul, afgestemd op uw behoeften.

U krijgt:

 • AI Avatar: Een avatar is een digitale, levensechte weergave van een mens die optreedt als presentator voor uw video's – bijvoorbeeld wanneer u niet voor de camera wilt verschijnen en geen figurant kunt inhuren. U hebt de keuze uit een collectie van meer dan 65 avatars.
 • Gepersonaliseerde avatar: Indien gewenst kunt u van uzelf of van iemand uit uw team een gepersonaliseerde AI-avatar maken om in uw video's op te nemen. Gepersonaliseerde avatars worden apart betaald.
 • AI Voices: Gebruik de verschillende door de computer gegenereerde menselijke stemmen in 60 verschillende talen om elk script of tekst om te zetten in spraak. Perfect als u een mooie presentatorstem wilt die u niet van nature hebt meegekregen.
 • Video sjablonen: U hebt de keuze uit een collectie van 25+ professionele videosjablonen voor het snel maken van mooie en on-brand video's.
 • Stockmedia: Vul uw projecten aan met bestanden uit de collectie van meer dan 1 miljoen rechtenvrije afbeeldingen, iconen, GIFS, achtergrondmuziek en meer.
 • Extra functies voor videobewerking: Gebruik automatisch ondertitels of film uw scherm in uw videoproducties.
 • Uploads aanpassen: voeg beeldelementen van uw merk of uw eigen audiotracks toe aan uw video's.

Een vernieuwende aanpak voor het maken van bedrijfs- en marketingvideo's, maar wel een die heel interessant en zelfs plezierig is om te gebruiken.

Wilt u video's maken met door de computer gegenereerde mensen als presentatoren, kies dan voor Synthesia.

Synthesia kost 30 dollar per maand. U krijgt 10 videocredits per maand en toegang tot alle functies, met uitzondering van de persoonlijke avatar waar apart voor betaald moet worden. Voor bedrijven is er ook een oplossing op maat, neem hiervoor rechtstreeks contact op met het bedrijf om uw zakelijke behoeften te bespreken.

Veelgestelde vragen over AI-videobewerking

Kan AI een video bewerken?

Ja. Artificiële intelligentie software kan een video bewerken. Dit kan bijvoorbeeld door ongewenste objecten te verwijderen en ondertitels toe te voegen, maar ook door de resolutie van de video te verbeteren en de overgang tussen scènes vloeiender te maken.

Wat is de rol van AI in bewerking?

De AI-technologie voor videobewerking draait grotendeels om de automatisering van bepaalde aspecten van het montageproces, om beter resultaten te bereiken en tijd te besparen.

Is AI een vervanging voor de video editor?

Ja en nee. Geavanceerde AI-functionaliteit maakt het mogelijk een aantal aspecten van videobewerking voor u te doen, maar kan nog niet de volledige kwaliteit van een video bewerken als de gebruiker niets doet – sowieso niet bij de voor het grote publiek toegankelijke programma's.

Heeft Premiere Pro AI?

Ja. Adobe Premiere Pro heeft AI-functies. Deze worden aangestuurd door Adobe Sensei, een eigen ontwikkelingstechnologie met geavanceerde functies voor visuele content.

Zijn er gratis videobewerkers?

Ja! Onder andere DaVinci Resolve biedt gebruikers een betaalde versie en een gratis versie voor het bewerken van clips en maken van boeiende video's. De gratis videobewerkingssoftware van DaVinci Resolve zit boordevol handige functies en is een van de beste gratis video- en beeldbewerkingsprogramma's. (Lees hier meer over gratis videotools)

Waar koop ik stockvideo's?

Bij de beste beeldbanken kunt u verschillende bestandstypen in verschillende formaten kopen – u kunt online video, fotomateriaal en de nieuwste audio downloaden. Veel beeldbanken zoals Shutterstock en iStock bieden ook een eenvoudige maar krachtige videobewerker voor zowel pc als mobiele apparaten. In dit overzicht vindt u de beste stockvideo websites 2024.

Kan ik zelf professioneel video's bewerken?

Ja, dat kan. Met de beste videobewerkingssoftware kunt u met bepaalde functies visuele effecten en overgangen toepassen, de videosnelheid aanpassen, maar ook aangepaste animaties maken om met video effecten uw bewegende beelden.

Mag ik stockfoto's in mijn video's gebruiken?

Ja, de beste stockfoto websites 2024 hanteren rechtenvrije licenties waarmee het gebruik van de afbeeldingen in video's is toegestaan. U mag de beelden downloaden en onder meer gebruiken in advertenties, YouTube video's en sociale media. De licenties staat ook verschillende video bewerkingen toe.

Dit zijn de beste AI videobewerkingsprogramma's die u beslist moet kennen en proberen. Met de juiste videobewerkingssoftware brengt u uw films, online video, video effecten en visuele effecten naar een hoger niveau.

Kies de beste gratis AI-beeldgenerator (met ons deskundige advies) als je zelf beelden wilt maken voor een video.

Welke gaat u gebruiken? Wat is voor u de juiste videobewerkingssoftware? Welke software voor het bewerken van filmmateriaal gebruikt u al? Laat het ons weten!

Lees ook

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over een AI videobewerkingsprogramma

🤨 Ik heb een vraag over een AI videobewerkingsprogramma

🤔 Ik weet niet of een AI videobewerkingsprogramma iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo