iStock afbeeldingen zoeken: 6 tips om makkelijk hoge kwaliteit stockfoto’s te vinden

Ontdek het geheim van het vinden van de perfecte foto's voor projecten met deze 6 tips voor het makkelijk en snel iStock afbeeldingen zoeken!

Neem afscheid van het gevoel overweldigd te zijn door het gigantische aantal stockfoto's dat online beschikbaar is en de strijd tegen de creatieve blokkade. Maak in plaats daarvan gebruik van de voordelen van de gebruiksvriendelijke zoekfuncties en de kwalitatief hoogwaardige collectie van iStock.

Wij kunnen je laten zien hoe je op een snelle en eenvoudige manier foto's kunt vinden waarmee de kwaliteit van je marketingmateriaal naar een hoger niveau wordt getild. Verbeter de workflow en overtuig je publiek als nooit tevoren!

Dit zijn de hoofdpunten

De perfecte afbeelding vinden: een belangrijke stap in creatieve processen

Beelden zijn een krachtige factor voor marketing en branding. Zeker foto's zijn een weergaloos middel om de aandacht van kijkers en potentiële klanten te trekken.

Een goede afbeelding kan meteen een boodschap of emotie overbrengen en een merk dichter bij het publiek brengen, een merkidentiteit creëren en het onderscheiden van de concurrentie (zij kunnen je bedrijf bijvoorbeeld profileren als inclusief en respectvol naar alle culturen). Aan de andere kant kunnen verkeerde afbeeldingen het tegenovergestelde effect bereiken en potentiële klanten afstoten.

Het selecteren van de perfecte afbeeldingen is dan ook cruciaal voor het creëren van impactvolle marketingmaterialen en het realiseren van marketingdoelen.

Stockfoto websites hebben een omvangrijk aanbod aan kant-en-klare afbeeldingen en daarom zijn ze ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven die overtuigende foto's nodig hebben voor hun campagnes. Toch kunnen deze grote collecties het vinden van de perfecte foto voor een project soms lastig maken en het creatieve proces overweldigend.

iStock (lees onze iStock recensie voor meer informatie) springt eruit in deze sector, omdat ze geavanceerde zoekfuncties en verschillende aanvullende diensten hebben, die er allemaal op gericht zijn om klanten sneller en makkelijker de juiste afbeelding te laten vinden.

En wat nog belangrijker is, is dat het heel betaalbare foto's zijn. De afbeeldingen worden nog voordeliger met onze speciale iStock kortingscode voor tot wel 25% korting!

Je kunt nu naar iStock afbeeldingen zoeken met de onderstaande zoekbalk van deze beeldbank:

https://www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen

iStock afbeeldingen zoeken – Een gebruiksvriendelijke en effectieve zoekfunctie

iStock logo

De functie voor het iStock afbeeldingen zoeken is ontwikkeld om je een uitgebreide en gebruiksvriendelijke oplossing te bieden. Er zijn verschillende manieren waarop je de beste foto's kunt vinden in de grote collectie, die opgesplitst is in budgetvriendelijke en exclusieve foto's. Voor elk ontwerp vind je gegarandeerd de juiste afbeelding. Omdat volgens veel gebruikers de licentie van iStock een van de handigste opties is om foto's voor commerciële doeleinden te gebruiken, is dit een service die zeker de moeite waard is.

De uitgebreide zoekfunctie met trefwoorden van iStock is een geweldige functie om snel de benodigde afbeeldingen te vinden door het intypen van een paar woorden. Met de omgekeerde zoekfunctie van iStock met AI-beeldherkenning is het ook mogelijk om een afbeelding te uploaden en direct vergelijkbare afbeeldingen te vinden, wat veel tijd en moeite bespaart.

Wat iStock anders maakt dan de concurrenten is het uitgebreide pakket filters en tools waardoor het eenvoudig is om de zoekresultaten te verfijnen en de perfecte afbeelding voor je project te vinden.

Mocht je meer opheldering willen over wat je zoekt of wat het beste zou werken voor jouw ontwerp binnen het grote aanbod aan afbeeldingen, dan bieden de Visual GPS en de samengestelde collecties van iStock extra hulpmiddelen waarmee je de best presterende en meest inclusieve en trendy afbeeldingen voor jouw project kunt vinden.

We zullen nu tips geven om de funcie voor iStock afbeeldingen zoeken te gebruiken om bepaalde afbeeldingen of foto's te vinden.

Zoeken op trefwoorden – Het is net zo simpel als het klinkt

www.istockphoto.com/nl homepage

Zoeken naar iets gebeurt vaak door te beschrijven waar je naar op zoek bent aan iemand of iets dat weet waar je het kunt vinden. Zo zoek je ook naar stockfoto's bij iStock met behulp van zoekwoorden.

Op iStock afbeeldingen zoeken kan met de zoekbalk bovenaan het scherm. Het enige wat je hoeft te doen is intypen hoe de afbeelding eruit moet zien en de zoekmachine zal duizenden, zo niet miljoenen resultaten terugsturen die overeenkomen met jouw criteria. Zo simpel is het.

Wat het zoeken met trefwoorden bij iStock uniek maakt, is de integratie van de Enhanced Search-technologie. Dit houdt in dat je alledaagse taal kunt gebruiken voor het op iStock afbeeldingen zoeken. Het is niet nodig om specifieke zoekwoorden te bedenken, ze te scheiden met komma's of andere ongewone methoden te gebruiken. Bedenk gewoon hoe de afbeelding eruit moet zien, typ een beschrijvende zin in en laat de zoekfunctie zijn werk doen.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar afbeeldingen van een rode hut in winters landschap, dan is het niet nodig om een lange lijst trefwoorden in te typen zoals “hut, berg, sneeuw, rood, winter, landschap”. In plaats daarvan hoef je alleen maar te zoeken naar “rode hut in winters landschap” om de gewenste foto's te vinden, zoals je hieronder op de afbeelding kunt zien.

iStock afbeeldingen zoeken: 6 tips om makkelijk hoge kwaliteit stockfoto's te vinden 4
iStock afbeeldingen zoeken met trefwoorden is een simpele en effectieve manier om zonder veel moeite de beste foto te vinden

Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen – makkelijk en snel

iStock afbeeldingen zoeken: 6 tips om makkelijk hoge kwaliteit stockfoto's te vinden 5

iStock heeft een nuttige zoekfunctie om stockfoto's te vinden waarbij je een afbeelding of video als referentie kunt gebruiken om gelijksoortige foto's in de catalogus te vinden. Deze zoekfunctie gebruikt AI-beeldherkenning om je voorbeeldfoto te vergelijken met de catalogus van de beeldbank om zo de beste visuele overeenkomsten te vinden.

Om gebruik te maken van deze functie hoef je alleen maar te klikken op de knop “Zoeken op afbeelding of video” aan de rechterkant van de zoekbalk en vervolgens de foto waarnaar je wilt zoeken te verslepen (of van je schijf te selecteren). De software zal binnen enkele seconden alle overeenkomende resultaten tonen.

We hebben bijvoorbeeld een prachtige overtocht met een veerboot gebruikt die tijdens een reis met een smartphone is genomen en we hebben duizenden vergelijkbare foto's met deze functie in de beeldbank van iStock gevonden.

Voorbeeld zoekopdracht

Kom je een afbeelding tegen waarvan je denkt dat die perfect zou zijn voor je project, maar je kent de auteur niet om toestemming te vragen voor gebruik, of er is geen licentie voor beschikbaar, of het ligt buiten je budget, dan kan omgekeerd iStock afbeeldingen zoeken een uitstekende oplossing zijn.

En als je zelf een foto hebt gemaakt en je vindt het concept en de compositie mooi, maar je weet dat de foto professionelere kwaliteit nodig heeft voor gebruik in je ontwerp. De omgekeerde zoekfunctie van iStock kan dan soortgelijke foto's voor je vinden in hun beeldbibliotheek.

Hiermee vind je snel en moeiteloos de stockfoto die je zoekt.

Afbeeldingen zoeken met filters – om de resultaten nog verder te verfijnen

Het maakt niet uit of je zoekt op trefwoorden of met omgekeerd zoeken naar afbeeldingen, al snel zul je de vele pagina's met resultaten zien die iStock toont. De hoeveelheid en variëteit aan afbeeldingen kan overweldigend zijn en zonder de filters voor iStock afbeeldingen zoeken zou het uren duren voordat je de resultaten die niet precies zijn wat je zoekt, kunt negeren.

Dankzij deze aanpasbare parameters kunnen de resultaten worden beperkt tot beelden die precies voldoen aan jouw eisen en niets meer dan dat. Als aanvulling op de standaardfilters voor mediatype, oriëntatie of populariteit voegt iStock veel geavanceerdere concepten toe zoals geografische locatie, aantal mensen, leeftijd en etniciteit van de mensen en zelfs een kleurenpaletfilter. Ieder filter heeft verschillende selecteerbare opties.

Voorbeeld iStock afbeeldingen zoeken
Filters zijn zowel beschikbaar voor zoeken op trefwoord als voor omgekeerd zoeken naar afbeeldingen en vormen een uitstekend hulpmiddel om het selectieproces van beelden te vereenvoudigen.

Bekijk de samengestelde collecties – boordevol professioneel geselecteerde foto's

iStock inspiratie met samengestelde sets

Hoewel de functies voor iStock afbeeldingen zoeken fantastisch zijn, kan het toch een hele uitdaging zijn om de juiste afbeelding te vinden als je nog niet helemaal zeker bent van wat voor soort afbeelding het beste bij je project past. iStock helpt je daarbij met hun samengestelde collecties.

Bij iStock blader je door galerijen voor populaire onderwerpen en stijlen en speciale themacollecties voor seizoensgebonden en andere relevante wereldwijde concepten. De toegewijde beeldspecialisten van dit bedrijf selecteren met zorg afbeeldingen in categorieën en collecties, zodat het vinden van de allerbeste beelden voor een project een stuk makkelijker wordt.

De collectie “Sweater Weather” (weer voor een warme trui) is bijvoorbeeld heel toepasselijk tijdens de winter. Deze collectie biedt winterfoto's die een perfecte weergave zijn van het warme en knusse gevoel waar we tijdens het koude weer allemaal naar verlangen.

Sweater Weather collectie iStock
Deze inspirerende collecties zijn ideaal om creatieve blokkades te overwinnen en de perfecte afbeelding voor je project te vinden.

Gebruik Visual GPS – voor inzichtelijke visuele trendgegevens

iStock VisualGPS

Op zoek naar inspiratie? iStock heeft een fantastische bron voor visueel trendonderzoek genaamd Visual GPS. Dit is een interactief, gebruiksvriendelijk en zeer effectief hulpmiddel. Deze tool kan gratis worden gebruikt op de website van iStock en is een zoekmachine voor visuele en conceptuele trends. Er wordt gebruik gemaakt van de uitgebreide zoekgegevens van de beeldbank en analyses van experts – zoals die van het moederbedrijf Getty Images – om gebruikers een duidelijke kijk te geven op de best presterende content voor elk denkbaar onderwerp.

Maak je geen zorgen als dat overweldigend klinkt. Het is heel eenvoudig. Ga gewoon naar Visual GPS, typ het onderwerp in waarvoor je interesse hebt en laat het programma zijn werk doen. Het zal je verbazen hoe nuttig het is. De parameters voor het onderzoek kun je aanpassen, zoals het kiezen van een specifieke periode of regio om te analyseren of het vergelijken van twee onderwerpen tegelijkertijd.

iStock VisualGPS Insight
iStock VisualGPS Insight

Met de resultaten van je trendzoektocht doe je waardevolle inzichten op, zoals hoeveel interesse er in de loop der tijd voor het onderwerp is getoond, verwante zoektermen (die je kunnen helpen bij copywriting en SEO), een uitsplitsing van de interesse per branche en regio en een selectie van de populairste afbeeldingen binnen dat thema. Het is zelfs mogelijk om direct vanuit de Visual GPS-resultaten een licentie te kopen voor foto's en een galerij te openen met afbeeldingen die lijken op de geselecteerde foto's.

iStock VisualGPS Insight
De iStock Visual GPS is een effectieve manier om de meest aansprekende afbeeldingen voor je marketingmateriaal te vinden zonder tijd of geld uit te geven.

Gebruik de iStock Editor – Creëer perfecte afbeeldingen

iStock editor instructievideo

Deze laatste tip betreft iets anders dan iStock afbeeldingen zoeken, maar het kan nog steeds handig zijn bij het vinden van de perfecte stockfoto. Deze gaat over het gebruik van de iStock beeldbewerker.

Dit online programma voor het bewerken van afbeeldingen is gratis voor alle iStock-gebruikers. Het kan direct vanaf elke afbeeldingspagina worden gebruikt om de afbeelding direct aan te passen, zelfs nog voordat je er een licentie voor hebt gekocht!

Met de iStock editor kunnen eenvoudige maar relevante bewerkingen worden gedaan, waaronder bijsnijden en verkleinen, het toevoegen van tekst, het toepassen van filters en de toevoeging van je bedrijfslogo of een aangepast grafisch element. Als het resultaat je bevalt, kun je een licentie kopen en worden de bewerkingen automatisch op je foto toegepast.

iStock Editor voorbeeld
Wees verstandig en gebruik de iStock beeldbewerker om je afbeeldingen te personaliseren en ze perfect te maken voor jouw gebruik.

Gebruik iStock afbeeldingen zoeken om de perfecte foto snel en makkelijk te vinden

We hebben deze tips samengesteld om optimaal gebruik te maken van de functie voor het snel iStock afbeeldingen zoeken. Het doel is om je te helpen snel en moeiteloos de juiste content te vinden voor jouw beeldmateriaal, zonder extra geld uit te geven.

Wij vinden de zoekfuncties van deze beeldbank erg goed om de creatieve werkzaamheden te versnellen, te vereenvoudigen en te verbeteren en tegelijkertijd de best mogelijke resultaten in stockfoto's te bereiken.


Nieuw! Generatieve AI by iStock

iStock heeft een eigen AI-beeldgenerator gelanceerd, Generative AI by iStock, die een op maat gemaakt generatief AI-model van NVIDIA Picasso gebruikt om tekstomschrijvingen om te zetten in afbeeldingen. Deze AI-beeldgenerator is uniek omdat hij alleen is getraind met content van iStock en Getty Images en er standaard wettelijke bescherming is tegen copyrightclaims, wat het een stuk veiliger maakt om de gegenereerde afbeeldingen te gebruiken voor marketing en reclame! Klik hier voor meer informatie over Generative AI by iStock.

iStock AI generator

Kortingscodes van iStock

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend
Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

FTC Disclaimer: Een aantal links hier kunnen affiliate links zijn. Een aankoop via deze links levert ons mogelijk een commissie op zonder extra kosten voor jou. Alle meningen zijn onze eigen mening.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo