19 Canva alternatieven voor fantastiche grafische vormgeving

Dankzij de technologie zijn er veel oplossingen en hulpmiddelen ontwikkeld waarmee iedereen in staat is om grafische ontwerpen te maken. Er is één online ontwerptool die steeds populairder wordt – Canva – en daarmee zullen velen instemmen. En met 19 Canva alternatieven wordt het creëren van mooie ontwerpen voor zowel de professionals als anderen mogelijk.

Uit onderzoek van Adobe blijkt dat 59% van alle consumenten overal ter wereld de voorkeur geeft aan een mooi design boven het eenvoudige, elementaire design, voordat ze zich verbinden met een merk. Daardoor is de vraag naar grafisch ontwerp in de vorm van cloud-gebaseerde software toegenomen en is de vraag ontstaan naar direct bruikbare software.

Het grafisch ontwerpplatform van Canva heeft voor een revolutie gezorgd in de manier waarop we diverse soorten creatieve content creëren, zoals social media-beelden, infographics, sjablonen voor shirts, media-beelden en nog veel meer. U kunt Canva Pro nu 30 dagen gratis proberen. De mobiele app van Canva voor iPhone, iPad en smartphones met Android kan ook worden gedownload via de Apple Store en Google Play, waardoor gebruikers gratis artwork kunnen maken, zelfs als ze geen toegang hebben tot hun computer.

Zelfs als u geen professional in grafisch ontwerp bent, kunt u fantastische resultaten realiseren. Veel grafische vakmensen, ondernemers en freelancers zijn razend enthousiast over deze grafische tool. Ze geven een gebruiker perspectief zonder dat er ontwerpvaardigheden nodig zijn of dure programma' s moeten worden gedownload. Het resultaat is direct zichtbaar en bruikbaar.

Maar Canva heeft ook enkele beperkingen die voor sommige van haar gebruikers een probleem vormen. De opties voor het bewerken van afbeeldingen zijn nog steeds beperkt ten opzichte van andere editors. De functie voor het aanpassen van het formaat is uitsluitend beschikbaar voor premium gebruikers en als u een aantal van de beter uitziende foto's uit hun bibliotheek wilt gebruiken, moet u ervoor betalen.

Voor wie een gratis beeldbewerker wil gebruiken en online zoekt naar websites zoals Canva, maar dan met betere of vergelijkbare functies, heeft stockfotos.nl een overzicht van de 19 beste Canva alternatieven en apps voor fantastische grafische ontwerpen samengesteld.

Ontvang Canva Pro 30 dagen gratis. Annuleer uw gratis proefabonnement op elk gewenst moment. Voer uw creditcard in en ga aan de slag.
Gratis Proefabonnement
24 dagen resterend

19 Canva alternatieven voor al uw grafische ontwerpen:

Hier is ons overzicht van tools zoals Canva en andere grafische editors en fotobewerkingstools als u met een klein marketingbudget werkt. Een aantal van deze tools zijn meer gericht op social media, terwijl andere meer op het maken van ontwerpen betrekking hebben. De meeste bieden een beeldbank aan en vervangen Photoshop voor eenvoudige bewerkingen zonder dat u ooit een opleiding hoeft te volgen.

Adobe Spark (nu met 20% korting)

Adobe Spark logoVoor opvallende ontwerpen die zonder moeite worden gemaakt, is Adobe Spark nog zo'n makkelijk te gebruiken platform waarmee u in slechts enkele minuten beeldmateriaal kunt maken. Daarmee is het uitermate geschikt voor grafische ontwerpers die al vertrouwd zijn met de Adobe tools.

 • Meer dan 25.000 sjablonen
  U kunt kiezen uit de hipste premium sjablonen
 • Gratis afbeeldingen en iconen
  Krijg toegang tot miljoenen gratis foto's, pictogrammen en GIF's
 • Adobe lettertypes
  Maak gebruik van de complete collectie prachtige Adobe-lettertypen
 • Wat is een watermerk?
  Verwijder het Adobe Spark watermark – blijvend
 • Personalisering met één muisklik
  Voeg uw logo, kleuren en lettertypes in één muisklik toe
 • Brandmerken
  Creëren van merksjablonen en -thema's
 • Samenwerking
  Teamwork maakt veel mogelijk – nodig anderen uit om samen te werken
 • Meerdere merken
  Schakel moeiteloos over van het ene merk naar het andere terwijl u projecten bewerkt om uw productiviteit te verhogen

Dit platform is zowel op het web als op mobiel beschikbaar en heeft drie mobiele apps: Spark Post voor het creëren van de social beelden, Spark Page voor het ontwerpen van de webpagina's en Spark Video om in enkele minuten korte video's te maken. Deze mobiele apps kunt u vinden op Google Play en in de Apple Store. Adobe Spark heeft een gratis plan waarmee u gratis templates kunt gebruiken.

SP Adobe Spark screenshot website - 19 Canva alternatieven

terug naar menu ↑

Fotor

Fotor logoHet maakt niet uit of u een foto wilt bewerken, een collage wilt maken of een afbeelding wilt creëren voor een blogpost, Fotor is een van de uitstekende Canva alternatieven en voorziet u van een gebruiksvriendelijk platform en met hun drag-and-drop functie kunt u met slechts een paar muisklikken resultaat bereiken. Voor beginners en professionals biedt Fotor ook een aantal korte videotutorials en artikelen en een collagemaker.

Daarnaast zijn er duizenden professioneel ontworpen sjablonen die perfect geschikt zijn voor diverse social media-kanalen, zoals Instagram, Facebook-covers, Youtube-banners en nog veel meer. Om onderweg ontwerpen te kunnen creëren, is de mobiele grafische ontwerp-app van Fotor te downloaden in de Apple Store en Google Play.

Perfect voor: fotografen die de foto's moeten bewerken, deze online ontwerptool is uitgerust met HDR-fototechnologie en een set voor het retoucheren van foto's.

terug naar menu ↑

RelayThat

Relaythat logoU hoeft geen artistieke vaardigheden te hebben. Met RelayThat kunt u gebruik maken van duizenden automatisch gegenereerde beelden uit hun collectie, die u allemaal vrij kunt aanpassen en opnieuw kunt maken. Met dit uitstekende digital asset management (DAM) en ontwerpplatform kunt u in samenwerking met uw team en klanten de perfecte grafische ontwerpen maken voor al uw doeleinden.

Ook kunt u met hun team samenwerken om merkartikelen te importeren en berichten te versturen via een speciaal daarvoor bestemd portaal. Dankzij RelayThat's uitgekiende lay-outs kunt u uiteenlopende ontwerpen maken die bij uw merk passen en zijn afgestemd op de verschillende kanalen.

Perfect voor: starters en kleine ondernemers die geen grafische ontwerpers in dienst hebben voor hun projecten.

terug naar menu ↑

Easel.ly

Easel logoEenvoudig allerlei ideeën omzetten en visualiseren door met Easel.ly prachtige infographics te maken. Met deze simpele infografiemaker kunt u elke tekst of complexe materie omtoveren tot een fraaie en begrijpelijke grafische weergave.

Deze tool is uitermate geschikt voor instanties die regelmatig rapporten maken voor hun opdrachtgevers. Er wordt een uitgebreide keuze aan kant-en-klare sjablonen aangeboden voor het maken van infographics voor tijdlijnen, processen, cv's, vergelijkingen, rapportages en nog veel meer. Easelly biedt een gratis versie met enkele basisfuncties.

Perfect voor: het maken van rapporten, presentaties, cv's of zelfs als afbeelding voor uw blogs, zal deze software voor grafisch ontwerp het u makkelijk maken om de aandacht van uw publiek te trekken.

terug naar menu ↑

Visme

VismeVisme logo heeft meer dan 500 geweldige sjablonen en kleurenschema's, miljoenen foto's, honderden aangepaste lettertypen en duizenden pictogrammen voor het maken van presentaties, infographics, social media-posts en dergelijke. Bovendien kunt u interactieve grafieken, kaarten, video's en audio's aan uw ontwerpen toevoegen, zodat u uw boodschap aan uw publiek kunt overbrengen.

Perfect voor: het MBK en startende ondernemers die nieuwe projecten opzetten.

terug naar menu ↑

BeFunky

Befunky logoDeze alles-in-een grafische ontwerpsoftware verschaft de gebruikers een consistente workflow voor de bewerking van foto's, het maken van collages en voor het ontwerp van afbeeldingen. Dankzij BeFunky kunt u foto's in kunst omzetten, foto's in batch bewerken, transparante achtergronden maken en portretten opnieuw bewerken.

De set geavanceerde grafische ontwerptools omvat veel aanpasbare ontwerpsjablonen, meer dan een miljoen gratis stockfoto's en duizenden pictogrammen en vectoren. De mobiele app van BeFunky biedt ook een groot aantal bewerkingstools, onder meer foto-effecten en collage-sjablonen. Te gebruiken voor zowel mobiele gebruikers van iOS als Android.

Perfect voor: amateurfotografen die hun foto's willen bewerken.

terug naar menu ↑

Pixlr

PixlrPixrl logo stelt de gebruikers een sneller en efficiënter platform voor fotobewerking ter beschikking. Het biedt handige functies voor het bewerken van foto's waarmee u uw afbeeldingen kunt aanpassen, tekenen, retoucheren, filters en andere elementen kunt toepassen voor kunstzinniger foto's die u wilt delen.

Zo kunt u foto's moeiteloos bijsnijden of vergroten of verkleinen en zelfs de achtergrond makkelijk verwijderen. Pixlr is op het web en mobiel te gebruiken. De mobiele app kan worden gedownload via Google Play en de Apple Store.

Perfect voor: professionele en amateurfotografen die wat extra's aan hun foto's willen toevoegen.

terug naar menu ↑

Infogram

Met deze gebruiksvriendelijke visuele tool kunnen individuele gebruikers en teams geweldige infografieken, rapporten, grafieken, kaarten en nog veel meer maken. Met Infogram heeft de gebruiker toegang tot een uitgebreide collectie ontwerpsjablonenInfogram logo.

Ze bieden eveneens aangepasbare sjablonen aan zodat merken zich kunnen houden aan hun eigen specifieke designs, conform de (merk)kleuren, lettertypes en logo's die voor een bepaald merk zijn gedefinieerd. Door middel van objectanimaties, interactieve grafieken en overzichten kunt u betere visuele content maken die uw publiek zullen interesseren.

Bij Infogram kunt u daarnaast samenwerken met uw team en eerdere versies bekijken of opnieuw instellen, zonder dat u daarbij problemen ondervindt. Wilt u de prestaties van uw content bijhouden, dan maakt Infogram het u met zijn analytische functie gemakkelijk. Daarnaast biedt Infogram een gratis abonnement met onder andere 37+ soorten interactieve grafieken.

Perfect voor: onmisbaar voor starters en digitale marketeers die weblogs online promoten.

terug naar menu ↑

FotoJet

Fotojet logoDankzij deze krachtige ontwerp- en bewerkingstools voor het maken van fotocollages, Instagram-berichten en e-mail headers is FotoJet de juiste oplossing. Doordat de foto's op basis van sjablonen worden gemaakt, kan zelfs een beginnende ontwerper een professioneel uitziend beeld creëren.

Met deze simpele fotobewerker kunt u ook tekst of effecten aan foto's toevoegen en beelden bijsnijden, verkleinen en verbeteren tot een artistieker beeld dat de moeite waard is om met de wereld te delen. Daarnaast heeft FotoJet een gratis basisversie beschikbaar met opties zoals bewerkingsfuncties, lettertypen en foto-effecten.

Perfect voor: amateur grafische ontwerpers die een duwtje in de rug nodig hebben.

terug naar menu ↑

Pablo by Buffer

PabloPablo logo is een snel en gebruiksvriendelijk online designtool waarmee gebruikers tekst of logo's aan social media-beelden kunnen toevoegen.

De simpele editing interface is gebruiksvriendelijk, maar biedt slechts beperkte mogelijkheden qua effecten, formaten, lettertypes en -groottes en kleuren. Hierdoor heeft de gebruiker minder opties om zich druk over te maken en hoeft hij minder tijd te besteden aan het maken van grafische afbeeldingen voor social media.

Perfect voor: startende ondernemers, deze tool is ideaal voor teams met beperkte middelen voor grafisch ontwerp.

terug naar menu ↑

Easil

Easil logoBreng uw grafische vormgeving tot leven met deze handige grafisch-ontwerpsoftware. Easil heeft duizenden volledig aanpasbare sjablonen voor de creatie van social webposts, posters, infographics, banners, visitekaartjes, menu's en nog veel meer.

Deze kwalitatief zeer goede sjablonen kunnen naar wens worden aangepast. Met behulp van de tools voor teksteffect kunt u creatiever te werk gaan met tekst om uw beeldmateriaal beter tot zijn recht te laten komen! Met het Easil Plus Plan kunt u gepersonaliseerde kleurenpaletten, logo's, lettertypes en beelden opslaan met Brand Kit.

Brand Kit geeft gebruikers ook de mogelijkheid om exclusieve merksjablonen te maken die u met uw team kunt delen.

Perfect voor: digitale marketeers en sociale online marketingteams die samenwerken.

terug naar menu ↑

Stencil (aanbevolen)

Bent u op zoek naar online grafisch ontwerp cloud-gebaseerde software waarmee u als gebruiker flexibiliteit en een groot aanbod functies krijgt, dan is Stencil dé keuze voor u. Met meer dan 2 miljoen foto's, pictogrammen en afbeeldingen kunt u een variëteit aan afbeeldingen maken voor verschillende doeleindenGetstencil logo.

Met dit platform kunt u uw eigen lettertypes en logo's uploaden, zodat u meer mogelijkheden krijgt om uw ontwerpen te personaliseren. Wilt u offertes maken om online te delen, dan kunt u in de database van Stencil meer dan 100.000 offertes bekijken.

U kunt uw afbeeldingen verbeteren door middel van beeldfilters, het formaat ervan direct aanpassen, direct delen via Facebook, Twitter en Pinterest, of uw berichten inplannen via Buffer. Met deze gratis beeldbewerker kunt u snel en simpel afbeeldingen maken en u kunt deze tevens gebruiken als uitbreiding voor Chrome of Safari en als toevoeging voor Firefox.

Perfect voor: digitale marketing en social media bureaus die social media content creëren en publiceren in opdracht van hun klanten. Stencil is een belangrijke speler.

terug naar menu ↑

Snappa

Snappa logoSnappa is perfect voor het creëren van beeldmateriaal voor social media en blog posts. Het is een gebruiksvriendelijke online ontwerptool waarmee u uw pas ontworpen beelden direct kunt delen op verschillende social webpagina's of uw Snappa-account kunt verbinden met Buffer en zo makkelijk uw posts kunt inplannen.

Krijg gratis toegang tot meer dan 1 miljoen stockfoto's, 200+ fonts en meer dan 100.000 vectoren en figuren uit de collectie van Snappa om schitterende foto's te maken. Met de vooraf ingestelde afmetingen van Snappa en de duizenden kant-en-klare sjablonen kunt u eenvoudig impactvolle berichten maken die zeker de aandacht van uw publiek zullen trekken.

Perfect voor: grafische ontwerpers en social media marketeers, vooral voor het MKB en starters.

terug naar menu ↑

DesignBold

Designbold logoDankzij het gebruiksgemak van de drag-and-drop interface en het gebruik van de sneltoetsen kunt u met DesignBold moeiteloos en in een oogwenk prachtige foto's maken. Zowel beginners als gevorderde grafische ontwerpers kunnen met DesignBold foto's maken met vooraf ingestelde filters of met de geavanceerde fotobewerkingsprogramma's van het platform.

U kunt gebruik maken van de steeds groter wordende bronnen van DesignBold, zoals miljoenen afbeeldingen, honderden lettertypen, een enorme reeks lay-outs en meer dan 50 bestandsformaten. Daarnaast kunnen gebruikers met dit platform eenvoudig ontwerpen opslaan in Dropbox.

Perfect voor: alle grafische ontwerpers.

terug naar menu ↑

PiktoChart

Piktochart logoMet een uitgebreide collectie professioneel ontworpen sjablonen, een intuïtieve drag-and-drop bewerker en een platform dat is opgezet voor samenwerking in teamverband, is het grafisch ontwerp met PiktoChart makkelijk te realiseren.

Met de keuze uit ruim 800 sjablonen kunt u makkelijk infografieken, presentaties, posters en flyers voor allerlei doeleinden maken. U kunt afbeeldingen, geanimeerde pictogrammen, interactieve grafieken en video's voor opvallende ontwerpen toevoegen die u dan simpelweg kunt afdrukken of direct online kunt delen.

Perfect voor: grafisch ontwerp team die met een beperkt budget werken.

terug naar menu ↑

Desygner

Desygner logoOngeacht hoe weinig ervaring u hebt met het creëren van artwork, met deze online ontwerptool kunt u fantastische beelden maken voor uw social media-posts, presentaties, advertenties, flyers en veel meer. Met de apps voor iOS en Android kunt u met Desygner altijd en overal afbeeldingen maken.

U kunt simpelweg afbeeldingen, lettertypen, kleuren en teksten veranderen, maar ook werken met lagen, effecten en bestanden met meerdere pagina's. Met miljoenen foto's, duizenden pictogrammen en figuren, en honderden vooraf gemaakte banners en lettertypes, alles rechtenvrij, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van de juiste elementen voor uw ontwerpen.

Als uw ontwerp klaar is, dan kunt u het via e-mail en verschillende social media-platforms delen, toepassen in uw presentatie of een kopie van het ontwerp in een hoge resolutie downloaden voor het afdrukken.

Perfect voor: amateur grafische ontwerpers met een beperkt budget.

terug naar menu ↑

Placeit

Placeit logoHetzij in de vorm van mockups voor shirts, logo's of video's, tekstanimaties of sociale webposts, Placeit voorziet in uw behoeften. Via een maandelijks of jaarlijks abonnement beschikt u over een ruime keuze aan ontwerpmiddelen.

Afgezien van het feit dat ze de grootste online collectie mockups hebben, stellen ze gebruikers ook een gebruiksvriendelijk drag-and-drop platform ter beschikking voor het creëren van fraaie ontwerpen voor allerlei soorten prints en berichten.

Placeit heeft ook flexibele sjablonen voor video-slideshows, advertenties en social media berichten om u te helpen unieke visuele content te creëren om te delen en te printen. Zoekt u het perfecte logo voor uw merk? Placeit kan u daarmee helpen! Dankzij de duizenden keuzemogelijkheden en het feit dat er elke week nieuwe ontwerpen bijkomen, vindt u vast en zeker het logo dat bij uw bedrijf past.

Perfect voor: ecommerce merken die creatieve designs of op maat gemaakte prints verkopen.

terug naar menu ↑

PixTeller

Pixteller logoMet behulp van deze gratis online foto- en animatiemaker kunt u moeiteloos allerlei ontwerpen en animaties maken. Met meer dan 1,5 miljoen foto's, 134.000 sjablonen, 100.000+ figuren en 158+ animaties vindt u ongetwijfeld de perfecte bouwstenen voor elk gewenst ontwerp.

U kunt probleemloos beelden met diverse kleurverlopen en transparante achtergronden maken, snelle animaties creëren met behulp van de PixTeller Animation Timeline, of via PixBot zelfs automatisch beelden en videolay-outs creëren.

Perfect voor: social media marketeers die hun social media berichten meer pit willen geven.

terug naar menu ↑

BONUS: TailorBrands

Tailorbrands logoAlle ondernemingen kiezen eerst voor een logo en een merkidentiteit. En daarbij kan TailorBrands u op een heel simpele en laagdrempelige manier helpen. Bij deze online service voert u uw bedrijfsnaam en uw ontwerpvoorkeuren in een AI-software in en met deze gegevens worden u mogelijke logo's aangereikt, die u vervolgens verder kunt aanpassen voor een perfect, uniek ontwerp.

TailorBrands is het antwoord op lange levertijden en hoge prijzen voor ontwerpers, waarbij u een persoonlijk logo krijgt dat u op elke gewenste gewenste manier voor uw onderneming kunt gebruiken, plus extra marketing- en brandingmateriaal. En het mooiste is dat u geen ontwerpvaardigheden hoeft te hebben, het enige wat u hoeft te doen is uw ideeën en voorkeuren in te voeren en het systeem doet de rest!

Voor deze service zijn drie prijsniveaus beschikbaar ( maand- of jaarabonnementen), maar u krijgt nu 40% korting met onze exclusieve TailorBrands actiecode!

Perfect voor: wie snel en goedkoop een origineel bedrijfslogo en merkmateriaal wil hebben.

Samenvattend, wat uw doel ook is bij de creatie van grafische ontwerpen, er is meer dan één manier waarop u de ontwerpdoelen die u voor ogen heeft, kunt bereiken. Met de hierboven opgesomde ontwerpsites zoals Canva vindt u al snel de perfecte online ontwerptool die bij uw behoeften en voorkeuren aansluit.

Weet u niet zeker waar u moet beginnen, dan zijn hier een paar Canva alternatieven: Crello is de perfecte oplossing voor wie niet vertrouwd is met grafische technieken en toch de kracht heeft om amateurs een professionele uitstraling te laten ontwikkelen. Fotor beschikt over een gebruiksvriendelijk platform met veel interessante instructievideo's. Relaythat is ideaal voor teams die ofwel intern ofwel met hun klanten moeten samenwerken.

Zoekt u beelden voor uw projecten bij Canva, een van de Canva alternatieven of een andere webshop, dan kunt u gebruik maken van onze kortingscodes en profiteren van hoge kortingen op uw aankopen van stockfoto's bij de belangrijkste beeldbanken te wereld te kopen.

Ontvang Canva Pro 30 dagen gratis. Annuleer uw gratis proefabonnement op elk gewenst moment. Voer uw creditcard in en ga aan de slag.
Gratis Proefabonnement
24 dagen resterend

Hebben we uw favoriete tools gemist? Laat het ons weten!

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.