19 Canva alternatieven voor grafische vormgeving

Dankzij de moderne technologie zijn er veel oplossingen en hulpmiddelen ontwikkeld waarmee iedereen in staat is om grafische ontwerpen te maken. Er is één online ontwerptool die steeds populairder wordt – Canva – en daarmee zullen velen instemmen. En met 19 Canva alternatieven wordt het creëren van mooie ontwerpen voor zowel de professionals als anderen mogelijk.

Speelt grafisch ontwerp überhaupt een rol?

Uit onderzoek van Adobe blijkt dat 59% van alle consumenten overal ter wereld de voorkeur geeft aan een mooi design boven het eenvoudige, elementaire design, voordat ze zich verbinden met een merk. Daardoor is de vraag naar grafisch ontwerp in de vorm van cloud-gebaseerde software toegenomen en is de vraag ontstaan naar direct bruikbare software.

Adobe heeft snel op deze behoefte ingespeeld en een bijzonder gebruiksvriendelijk grafisch ontwerpprogramma gelanceerd: Adobe Spark. Met Adobe Spark kunt u snel en moeiteloos social media berichten, websites en videoclips maken op uw PC, smartphone en tablet.

Grafische elementen makkelijk zelf ontwerpen

Canva's grafisch ontwerpplatform heeft voor een revolutie gezorgd in de manier waarop u eenvoudig uw eigen creatieve content kunt creëren, zoals social media-beelden, infographics, shirt-ontwerpsjablonen, media-beelden en nog veel meer. U hoeft geen professional of ervaren grafisch ontwerper te zijn om Canva effectief te kunnen gebruiken. Veel ondernemers, freelancers en grafische professionals hebben dit vol enthousiasme vastgesteld.

“Er zijn geen ontwerpvaardigheden nodig. Hiermee bespaart u zich dure softwareprogramma's. U krijgt direct resultaat.”
Candy Bigwood (Mobile Art Director van The Huffington Post).

En u kunt Canva Pro nu gratis 30 dagen uitproberen. Heeft u een logo voor uw bedrijf nodig, of wilt u eye-catching graphics maken voor uw marketingproject, dan is de gratis 30-dagen proefversie van Canva Pro een uitstekende manier om dit kwaliteitsvolle grafische ontwerpprogramma te testen in de praktijk! Lees meer in ons artikel “CANVA PRO gratis proefversie! 1 maand gratis testen“!

Nu Canva PRO 30 dagen gratis proberen!
U kunt Canva Pro nu 30 dagen gratis proberen! Mocht u niet overtuigd zijn, dan kunt u op elk moment tijdens de gratis proefperiode van 30 dagen op elk moment opzeggen en niets betalen!

 • Meer dan 25.000 sjablonen
  U kunt kiezen uit de hipste premium sjablonen
 • Gratis afbeeldingen en iconen
  Krijg toegang tot miljoenen gratis foto's, pictogrammen en GIF's
 • Adobe lettertypes
  Maak gebruik van de complete collectie prachtige Adobe-lettertypen
 • Wat is een watermerk?
  Verwijder het Adobe Spark watermark – blijvend
 • Personalisering met één muisklik
  Voeg uw logo, kleuren en lettertypes in één muisklik toe
 • Brandmerken
  Creëren van merksjablonen en -thema's
 • Samenwerking
  Teamwork maakt veel mogelijk – nodig anderen uit om samen te werken
 • Meerdere merken
  Schakel moeiteloos over van het ene merk naar het andere terwijl u projecten bewerkt om uw productiviteit te verhogen

Hier Canva Pro 30 dagen gratis testen!

Ontvang Canva Pro 30 dagen gratis. Annuleer uw gratis proefabonnement op elk gewenst moment. Voer uw creditcard in en ga aan de slag.
Gratis Proefabonnement
23 dagen resterend

Canva is ook als een mobiele app beschikbaar, zodat u fantastische graphics kunt ontwerpen zonder dat u een computer nodig hebt. U kunt de app downloaden in de Apple Store (iPhone, iPad) en via Google Play (Android).

Zelfs met de gratis versie van Canva, die veel uitstekende Canva-sjablonen bevat, is het mogelijk om schitterende foto's te maken. Maar de mogelijkheden voor beeldbewerking en -design zijn beperkt. De functie voor het schalen van afbeeldingen is bijvoorbeeld alleen beschikbaar in de Pro-versie. En om toegang te krijgen tot beelden van hogere kwaliteit, moet u ook overstappen naar de betaalde variant.

19 Canva alternatieven voor al uw grafische ontwerpen

Vindt u Canva geweldig? Wij ook. Maar wist u dat er ook andere online grafische ontwerptools zijn die vergelijkbare en zelfs betere functies bieden dan Canva? Nee? We hebben een overzicht met de beste 19 Canva alternatieven voor u samengesteld. Enkele ervan zijn meer op social media gericht en andere zijn zeer geschikt voor het maken van mooie graphics. De meeste beschikken over een fotodatabase en bieden de mogelijkheid om eenvoudig afbeeldingen te bewerken.

Adobe Spark (nu met 20% korting)

Adobe Spark logo

Met Adobe Spark kunt u in een paar minuten prachtige ontwerpen maken. Adobe Spark is vooral geschikt voor wie al bekend is met een aantal Adobe tools. Adobe Spark is gratis. Met de gratis versie heeft u toegang tot duizenden gratis foto's en iconen. Wilt u meer functies, kies dan voor de betaalde versie van Adobe Spark, waarmee u uw eigen huisstijl kunt creëren met uw logo, aangepaste kleuren en lettertypes.

Dit platform is zowel op het web als op mobiel beschikbaar en heeft drie mobiele apps: Spark Post voor het creëren van de social beelden, Spark Page voor het ontwerpen van de webpagina's en Spark Video om in enkele minuten korte video's te maken. Deze mobiele apps kunt u vinden op Google Play en in de Apple Store. Adobe Spark heeft een gratis plan waarmee u gratis templates kunt gebruiken.

Perfect voor wie?
Adobe Spark is uitermate geschikt voor iedereen die snel interessante websites, afbeeldingen en foto's wil maken.

terug naar menu ↑

Fotor

Fotor logoHet maakt niet uit of u een foto wilt bewerken, een collage wilt maken of een afbeelding wilt creëren voor een blogpost, Fotor is een van de uitstekende Canva alternatieven en voorziet u van een gebruiksvriendelijk platform en met hun drag-and-drop functie kunt u met slechts een paar muisklikken resultaat bereiken. Voor beginners en professionals biedt Fotor ook een aantal korte videotutorials en artikelen en een collagemaker.

Daarnaast zijn er duizenden professioneel ontworpen sjablonen die perfect geschikt zijn voor diverse social media-kanalen, zoals Instagram, Facebook-covers, Youtube-banners en nog veel meer. Om onderweg ontwerpen te kunnen creëren, is de mobiele grafische ontwerp-app van Fotor te downloaden in de Apple Store en Google Play.

Perfect voor wie?
Met HDR-fototechnologie en geavanceerde functies voor beeldbewerking kan elke foto makkelijk worden bewerkt.

terug naar menu ↑

RelayThat

Relaythat logoU hoeft geen artistieke vaardigheden te hebben. Met RelayThat kunt u gebruik maken van duizenden automatisch gegenereerde beelden uit hun collectie, die u allemaal vrij kunt aanpassen en opnieuw kunt maken. Met dit uitstekende digital asset management (DAM) en ontwerpplatform kunt u in samenwerking met uw team en klanten de perfecte grafische ontwerpen maken voor al uw doeleinden.

Ook kunt u met hun team samenwerken om merkartikelen te importeren en berichten te versturen via een speciaal daarvoor bestemd portaal. Dankzij RelayThat's uitgekiende lay-outs kunt u uiteenlopende ontwerpen maken die bij uw merk passen en zijn afgestemd op de verschillende kanalen.

Perfect voor wie?
RelayThat is perfect voor kleine en startende ondernemingen die het zonder grafische ontwerpers moeten stellen.

terug naar menu ↑

Easel.ly

Easel logoEenvoudig allerlei ideeën omzetten en visualiseren door met Easel.ly prachtige infographics te maken. Met deze simpele infografiemaker kunt u elke tekst of complexe materie omtoveren tot een fraaie en begrijpelijke grafische weergave.

Deze tool is uitermate geschikt voor instanties die regelmatig rapporten maken voor hun opdrachtgevers. Er wordt een uitgebreide keuze aan kant-en-klare sjablonen aangeboden voor het maken van infographics voor tijdlijnen, processen, cv's, vergelijkingen, rapportages en nog veel meer. Easelly biedt een gratis versie met enkele basisfuncties.

Perfect voor wie?
Easel.ly is perfect voor wie rapporten, presentaties en cv's moet maken. Met deze eenvoudig te gebruiken software kunt u uitzonderlijke ontwerpen maken die de aandacht zullen trekken.

terug naar menu ↑

Visme

VismeVisme logo heeft meer dan 500 geweldige sjablonen en kleurenschema's, miljoenen foto's, honderden aangepaste lettertypen en duizenden pictogrammen voor het maken van presentaties, infographics, social media-posts en dergelijke. Bovendien kunt u interactieve grafieken, kaarten, video's en audio's aan uw ontwerpen toevoegen, zodat u uw boodschap aan uw publiek kunt overbrengen.

Perfect voor wie?
Visme is bij uitstek geschikt voor het MKB en starters die nieuwe projecten willen realiseren.

terug naar menu ↑

BeFunky

Befunky logoDeze alles-in-een grafische ontwerpsoftware verschaft de gebruikers een consistente workflow voor de bewerking van foto's, het maken van collages en voor het ontwerp van afbeeldingen. Dankzij BeFunky kunt u foto's in kunst omzetten, foto's in batch bewerken, transparante achtergronden maken en portretten opnieuw bewerken.

De set geavanceerde grafische ontwerptools omvat veel aanpasbare ontwerpsjablonen, meer dan een miljoen gratis stockfoto's en duizenden pictogrammen en vectoren. De mobiele app van BeFunky biedt ook een groot aantal bewerkingstools, onder meer foto-effecten en collage-sjablonen. Te gebruiken voor zowel mobiele gebruikers van iOS als Android.

Perfect voor wie?
BeFunky is voor iedereen die foto's wil kunnen bewerken.

terug naar menu ↑

Pixlr

PixlrPixrl logo stelt de gebruikers een sneller en efficiënter platform voor fotobewerking ter beschikking. Het biedt handige functies voor het bewerken van foto's waarmee u uw afbeeldingen kunt aanpassen, tekenen, retoucheren, filters en andere elementen kunt toepassen voor kunstzinniger foto's die u wilt delen.

Zo kunt u foto's moeiteloos bijsnijden of vergroten of verkleinen en zelfs de achtergrond makkelijk verwijderen. Pixlr is op het web en mobiel te gebruiken. De mobiele app kan worden gedownload via Google Play en de Apple Store.

Perfect voor wie?
Pixlr is ideaal voor zowel professionele als amateurfotografen die hun foto's net dat beetje extra willen geven.

terug naar menu ↑

Infogram

Met deze gebruiksvriendelijke visuele tool kunnen individuele gebruikers en teams geweldige infografieken, rapporten, grafieken, kaarten en nog veel meer maken. Met Infogram heeft de gebruiker toegang tot een uitgebreide collectie ontwerpsjablonenInfogram logo.

Ze bieden eveneens aangepasbare sjablonen aan zodat merken zich kunnen houden aan hun eigen specifieke designs, conform de (merk)kleuren, lettertypes en logo's die voor een bepaald merk zijn gedefinieerd. Door middel van objectanimaties, interactieve grafieken en overzichten kunt u betere visuele content maken die uw publiek zullen interesseren.

Bij Infogram kunt u daarnaast samenwerken met uw team en eerdere versies bekijken of opnieuw instellen, zonder dat u daarbij problemen ondervindt. Wilt u de prestaties van uw content bijhouden, dan maakt Infogram het u met zijn analytische functie gemakkelijk. Daarnaast biedt Infogram een gratis abonnement met onder andere 37+ soorten interactieve grafieken.

Perfect voor wie?
Infogram is een absolute must voor starters en digitale marketeers die blogs online promoten.

terug naar menu ↑

FotoJet

Fotojet logoDankzij deze krachtige ontwerp- en bewerkingstools voor het maken van fotocollages, Instagram-berichten en e-mail headers is FotoJet de juiste oplossing. Doordat de foto's op basis van sjablonen worden gemaakt, kan zelfs een beginnende ontwerper een professioneel uitziend beeld creëren.

Met deze simpele fotobewerker kunt u ook tekst of effecten aan foto's toevoegen en beelden bijsnijden, verkleinen en verbeteren tot een artistieker beeld dat de moeite waard is om met de wereld te delen. Daarnaast heeft FotoJet een gratis basisversie beschikbaar met opties zoals bewerkingsfuncties, lettertypen en foto-effecten.

Perfect voor wie?
FotoJet is bijzonder geschikt voor grafische hobby-ontwerpers die behoefte hebben aan ondersteuning en begeleiding.

terug naar menu ↑

Pablo by Buffer

PabloPablo logo is een snel en gebruiksvriendelijk online designtool waarmee gebruikers tekst of logo's aan social media-beelden kunnen toevoegen.

De simpele editing interface is gebruiksvriendelijk, maar biedt slechts beperkte mogelijkheden qua effecten, formaten, lettertypes en -groottes en kleuren. Hierdoor heeft de gebruiker minder opties om zich druk over te maken en hoeft hij minder tijd te besteden aan het maken van grafische afbeeldingen voor social media.

Perfect voor wie?
Pablo by Buffer is uiterst geschikt voor starters en voor teams met beperkte grafische middelen.

terug naar menu ↑

Easil

Easil logoBreng uw grafische vormgeving tot leven met deze handige grafisch-ontwerpsoftware. Easil heeft duizenden volledig aanpasbare sjablonen voor de creatie van social webposts, posters, infographics, banners, visitekaartjes, menu's en nog veel meer.

Deze kwalitatief zeer goede sjablonen kunnen naar wens worden aangepast. Met behulp van de tools voor teksteffect kunt u creatiever te werk gaan met tekst om uw beeldmateriaal beter tot zijn recht te laten komen! Met het Easil Plus Plan kunt u gepersonaliseerde kleurenpaletten, logo's, lettertypes en beelden opslaan met Brand Kit.

Brand Kit geeft gebruikers ook de mogelijkheid om exclusieve merksjablonen te maken die u met uw team kunt delen.

Perfect voor wie?
Easil is perfect geschikt voor digitale marketeers en sociale webmarketingteams die met elkaar samenwerken.

terug naar menu ↑

Stencil (aanbevolen)

Bent u op zoek naar online grafisch ontwerp cloud-gebaseerde software waarmee u als gebruiker flexibiliteit en een groot aanbod functies krijgt, dan is Stencil dé keuze voor u. Met meer dan 2 miljoen foto's, pictogrammen en afbeeldingen kunt u een variëteit aan afbeeldingen maken voor verschillende doeleindenGetstencil logo.

Met dit platform kunt u uw eigen lettertypes en logo's uploaden, zodat u meer mogelijkheden krijgt om uw ontwerpen te personaliseren. Wilt u offertes maken om online te delen, dan kunt u in de database van Stencil meer dan 100.000 offertes bekijken.

U kunt uw afbeeldingen verbeteren door middel van beeldfilters, het formaat ervan direct aanpassen, direct delen via Facebook, Twitter en Pinterest, of uw berichten inplannen via Buffer. Met deze gratis beeldbewerker kunt u snel en simpel afbeeldingen maken en u kunt deze tevens gebruiken als uitbreiding voor Chrome of Safari en als toevoeging voor Firefox.

Perfect voor wie?
Stencil is geschikt voor digitale marketing en social media bureaus die social media content creëren en publiceren in opdracht van hun klanten. Stencil is een belangrijke speler op dit terrein.

terug naar menu ↑

Snappa

Snappa logoSnappa is perfect voor het creëren van beeldmateriaal voor social media en blog posts. Het is een gebruiksvriendelijke online ontwerptool waarmee u uw pas ontworpen beelden direct kunt delen op verschillende social webpagina's of uw Snappa-account kunt verbinden met Buffer en zo makkelijk uw posts kunt inplannen.

Krijg gratis toegang tot meer dan 1 miljoen stockfoto's, 200+ fonts en meer dan 100.000 vectoren en figuren uit de collectie van Snappa om schitterende foto's te maken. Met de vooraf ingestelde afmetingen van Snappa en de duizenden kant-en-klare sjablonen kunt u eenvoudig impactvolle berichten maken die zeker de aandacht van uw publiek zullen trekken.

Perfect voor wie?
Snappa is vooral geschikt voor amateur grafische ontwerpers en social media marketing, in het bijzonder voor het midden- en kleinbedrijf en voor startende ondernemers.

terug naar menu ↑

DesignBold

Designbold logoDankzij het gebruiksgemak van de drag-and-drop interface en het gebruik van de sneltoetsen kunt u met DesignBold moeiteloos en in een oogwenk prachtige foto's maken. Zowel beginners als gevorderde grafische ontwerpers kunnen met DesignBold foto's maken met vooraf ingestelde filters of met de geavanceerde fotobewerkingsprogramma's van het platform.

U kunt gebruik maken van de steeds groter wordende bronnen van DesignBold, zoals miljoenen afbeeldingen, honderden lettertypen, een enorme reeks lay-outs en meer dan 50 bestandsformaten. Daarnaast kunnen gebruikers met dit platform eenvoudig ontwerpen opslaan in Dropbox.

Perfect voor wie?
DesignBold is bij uitstek geschikt voor grafische ontwerpers.

terug naar menu ↑

PiktoChart

Piktochart logoMet een uitgebreide collectie professioneel ontworpen sjablonen, een intuïtieve drag-and-drop bewerker en een platform dat is opgezet voor samenwerking in teamverband, is het grafisch ontwerp met PiktoChart makkelijk te realiseren.

Met de keuze uit ruim 800 sjablonen kunt u makkelijk infografieken, presentaties, posters en flyers voor allerlei doeleinden maken. U kunt afbeeldingen, geanimeerde pictogrammen, interactieve grafieken en video's voor opvallende ontwerpen toevoegen die u dan simpelweg kunt afdrukken of direct online kunt delen.

Perfect voor wie?
PiktoChart is perfect voor grafisch ontwerpteams met beperkte middelen.

terug naar menu ↑

Desygner

Desygner logoOngeacht hoe weinig ervaring u hebt met het creëren van artwork, met deze online ontwerptool kunt u fantastische beelden maken voor uw social media-posts, presentaties, advertenties, flyers en veel meer. Met de apps voor iOS en Android kunt u met Desygner altijd en overal afbeeldingen maken.

U kunt simpelweg afbeeldingen, lettertypen, kleuren en teksten veranderen, maar ook werken met lagen, effecten en bestanden met meerdere pagina's. Met miljoenen foto's, duizenden pictogrammen en figuren, en honderden vooraf gemaakte banners en lettertypes, alles rechtenvrij, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van de juiste elementen voor uw ontwerpen.

Als uw ontwerp klaar is, dan kunt u het via e-mail en verschillende social media-platforms delen, toepassen in uw presentatie of een kopie van het ontwerp in een hoge resolutie downloaden voor het afdrukken.

Perfect voor wie?
Desyner is ideaal voor amateur grafische ontwerpers die over weinig middelen beschikken.

terug naar menu ↑

Placeit

Placeit logo canva alternatievenHetzij in de vorm van mockups voor shirts, logo's of video's, tekstanimaties of sociale webposts, Placeit voorziet in uw behoeften. Via een maandelijks of jaarlijks abonnement beschikt u over een ruime keuze aan ontwerpmiddelen.

Afgezien van het feit dat ze de grootste online collectie mockups hebben, stellen ze gebruikers ook een gebruiksvriendelijk drag-and-drop platform ter beschikking voor het creëren van fraaie ontwerpen voor allerlei soorten prints en berichten.

Placeit heeft ook flexibele sjablonen voor video-slideshows, advertenties en social media berichten om u te helpen unieke visuele content te creëren om te delen en te printen. Zoekt u het perfecte logo voor uw merk? Placeit kan u daarmee helpen! Dankzij de duizenden keuzemogelijkheden en het feit dat er elke week nieuwe ontwerpen bijkomen, vindt u vast en zeker het logo dat bij uw bedrijf past.

Perfect voor wie?
Placeit is vooral geschikt voor e-commerce merken die creatieve ontwerpen of op maat gemaakte prints verkopen.

terug naar menu ↑

PixTeller

Pixteller logoMet behulp van deze gratis online foto- en animatiemaker kunt u moeiteloos allerlei ontwerpen en animaties maken. Met meer dan 1,5 miljoen foto's, 134.000 sjablonen, 100.000+ figuren en 158+ animaties vindt u ongetwijfeld de perfecte bouwstenen voor elk gewenst ontwerp.

U kunt probleemloos beelden met diverse kleurverlopen en transparante achtergronden maken, snelle animaties creëren met behulp van de PixTeller Animation Timeline, of via PixBot zelfs automatisch beelden en videolay-outs creëren.

Perfect voor wie?
PixTeller is zeer geschikt voor de social media verkoper die zijn social media post wil opvijzelen.

terug naar menu ↑

BONUS: TailorBrands

Tailorbrands logoAlle ondernemingen kiezen eerst voor een logo en een merkidentiteit. En daarbij kan TailorBrands u op een heel simpele en laagdrempelige manier helpen. Bij deze online service voert u uw bedrijfsnaam en uw ontwerpvoorkeuren in een AI-software in en met deze gegevens worden u mogelijke logo's aangereikt, die u vervolgens verder kunt aanpassen voor een perfect, uniek ontwerp.

TailorBrands is het antwoord op lange levertijden en hoge prijzen voor ontwerpers, waarbij u een persoonlijk logo krijgt dat u op elke gewenste gewenste manier voor uw onderneming kunt gebruiken, plus extra marketing- en brandingmateriaal. En het mooiste is dat u geen ontwerpvaardigheden hoeft te hebben, het enige wat u hoeft te doen is uw ideeën en voorkeuren in te voeren en het systeem doet de rest!

Voor deze service zijn drie prijsniveaus beschikbaar ( maand- of jaarabonnementen), maar u krijgt nu 40% korting met onze exclusieve TailorBrands actiecode!

Perfect voor wie?
TailorBrands is de ideale manier om snel en goedkoop een origineel bedrijfslogo en merkmateriaal te verkrijgen.

terug naar menu ↑

Resumerend: 19 Canva alternatieven

Behalve de fantastische software van Canva is er een groot aantal alternatieve online grafische ontwerptools waarmee u schitterende graphics, afbeeldingen en foto's kunt bewerken en maken. Tussen de 19 Canva alternatieven die we hier noemen, vindt u vast en zeker een online ontwerptool die bij u past.

Let op: voor een aantal van deze programma's worden kosten in rekening gebracht. Daarbij moet u zich afvragen of u per aanvraag wilt betalen of liever maandelijks per abonnement. Check daarnaast of er ook stockfoto's zijn inbegrepen. Zo niet, overweeg dan of u extra wilt betalen voor stockfoto's.

Wie de keuze heeft, krijgt de kans om te kiezen!

Bent u niet zeker welke van de 19 grafische ontwerpprogramma's u moet kiezen – hier volgen 3 suggesties:

 • Adobe Spark is de perfecte oplossing voor wie in korte tijd websites, afbeeldingen en foto's creatief wil ontwerpen.
 • Fotor beschikt over een gebruiksvriendelijk platform met veel interessante instructievideo's.
 • Relaythat is ideaal voor teams die ofwel intern ofwel met hun klanten moeten samenwerken.
Tip!
Zoekt u beelden voor uw projecten bij Canva, een van de Canva alternatieven of een andere webshop, dan kunt u gebruik maken van onze kortingscodes en profiteren van hoge kortingen op uw aankopen van stockfoto's bij de belangrijkste beeldbanken te wereld te kopen.

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.

Stockfoto's