Gratis stockfoto proefabonnementen – Een compleet overzicht!

In de steeds snellere wereld van nu worden zelfs de langste stukken content gescand op ‘interessante dingen'. We zijn er zo aan gewend om geregeld grote hoeveelheden gegevens op te nemen dat het vaak een luxe is om de tijd te vinden om echt alles rustig door te nemen, vooral als u zoekt naar gratis stockfoto proefabonnementen. Terwijl deze krachtige afbeeldingen zo belangrijk zijn. Een in het oog springende stockfoto dwingt u om even stil te staan en u emotioneel te betrekken op een wijze die met woorden niet mogelijk is. Foto's en illustraties hebben het vermogen om zonder woorden uw fantasie te prikkelen.

Sterker nog, goed beeldmateriaal is essentieel om uw boodschap over te brengen. Probleem waar veel ondernemers mee te maken hebben, is dat ze niet genoeg stockfoto's van hoge kwaliteit hebben voor hun verschillende marketingkanalen. Zeker als u bedenkt hoe prijzig het kan zijn om een groot aantal stockfoto's te kopen, begrijpt u hoe lastig het kan zijn voor veel kleine bedrijven, grafische ontwerpers, websitebouwers en ondernemers

De mogelijkheid om gratis gebruik te maken van stockfoto's voordat u tot aankoop overgaat, is een win-win situatie. Zo is het 30 dagen gratis proefabonnement van Adobe Stock een echte aanrader voor bedrijven, ook vanwege de populariteit en de omvangrijke beeldcollectie.

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
33 dagen resterend

Voordelige afbeeldingen van topkwaliteit

Wilt u mooie foto's en video's voor uw blog of website, of heeft u prachtige afbeeldingen en video's nodig voor uw social media activiteiten, het juiste beeldmateriaal vinden is een hele opgave. Gelukkig zijn er veel goede beeldbanken met fantastisch beelmateriaal, van stockfoto tot video die u bijvoorbeeld voor marketing activiteiten en goed scorende Google-advertenties kunt gebruiken.

De keerzijde van de medaille is dat u vaak veel tijd kwijt bent aan de zoektocht naar het perfecte beeld. Veel grafisch ontwerpers en ondernemers kennen de frustraties die dit met zich mee kan brengen maar al te goed. Het vinden van de juiste foto's en illustraties is al inspannend genoeg, vandaar dat u zich ook niet nog eens zorgen wilt hoeven maken over het auteursrecht of andere beperkingen. (Lees hier 5 tips om zo snel mogelijk de juiste stockfoto te vinden.)

U kunt zich veel moeite en zorgen besparen door voor een van de vele vertrouwde stockfotosites te kiezen die dit allemaal al geregeld hebben.

Wij willen u graag helpen om uw werk makkelijker te maken. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de beste stockfoto websites die gratis proefabonnementen aanbieden met 100% rechtenvrije afbeeldingen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele juridische procedures!


Beeldbanken met gratis stockfoto proefabonnementen

Ontdek hier enkele van onze favoriete gratis stockfoto proefabonnementen:


  Adobe Stock – Het proefabonnement voor iedereen

  Adobe Stock logoAdobe Stock heeft een gratis proefabonnement van 30 dagen voor 10 gratis foto's. Na de proefperiode wordt deze omgezet in een maandelijks Adobe Stock abonnement van slechts €29,99 per maand, met een standaard licentie die met enkele beperkingen onbeperkt online gebruik toestaat.

  Voor een meerprijs van €63,99 per afbeelding worden alle beperkingen opgeheven, zodat u de foto kunt gebruiken zoals u dat wilt. Adobe Stock biedt creditpakketten aan van 5 tot 150 credits, waarmee u per credit een standaard afbeelding kunt kopen (HD-video's kosten 8 credits).

  Adobe Stock is uitermate geschikt voor grafische vormgevers die Adobe Cloud gebruiken, maar kan ook zelfstandig gebruikt worden voor wie Adobe Cloud niet gebruikt. Perfect geïntegreerd met Adobe Photoshop is dit een echte aanrader voor ontwerpers. Deze gebruiksvriendelijke integratie biedt ontwerpers toegang tot miljoenen afbeeldingen zonder dat ze Adobe Photoshop ooit hoeven te verlaten. U kunt de foto's met een watermerk bekijken en uw ontwerp perfectioneren voor u de uiteindelijke beslissing neemt over welke foto of illustratie het meest geschikt is.

  Laat dit gratis proefabonnement van Adobe Stock niet schieten en profiteer van de Adobe Stock kortingcode. Lees meer in ons testrappart van Adobe Stock.

  Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
  Nu proberen
  33 dagen resterend

  terug naar menu ↑

  Photocase – Gratis proefperiode met 5 gratis credits

  https://www.photocase.com/Profiteer van 5 GRATIS credits als u zich aanmeldt bij Photocase voor het gratis proefabonnement met de exclusieve Photocase kortingscode. Elke hoge resolutie afbeelding foto uit de collectie wordt door de ervaren fotoredactie met de hand geselecteerd.

  De creditpakketten die zij aanbieden zijn vanaf 5 credits verkrijgbaar, waarmee u 1 foto kunt downloaden. Dankzij de gebruiksvriendelijke zoekfunctie kunt u uw foto's rangschikken op projectnaam en thema en probleemloos zoeken naar uw favoriete afbeeldingen.

  Photocase onderscheidt zich door eigentijdse, fraaie foto's die beslist de aandacht van uw doelgroep zullen opeisen. Klik hier en profiteer van de Photocase kortingscode voor 5 gratis credits en 10% korting. Lees hier het uitgebreide Photocase testrapport.

  Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

  terug naar menu ↑

  Dreamstime – Probeer het 7-dagen gratis stockfoto proefabonnement

  Dreamstime logoDreamstime biedt talloze kleinere bedrijven en ondernemingen, ontwerpstudio's, uitgeverijen en freelancers met haar collectie van meer dan 117 miljoen foto's en illustraties fantastische mogelijkheden. Zo kunt u beschikken over een grote collectie professionele handgemaakte of met de computer getekende stockillustraties.

  Tot de beste gratis stockfoto proefabonnementen behoort die van Dreamstime. Met deze proefversie van Dreamstime kunt u in de eerste week 5 topkwaliteit afbeeldingen GRATIS downloaden (zonder bijkomende verplichtingen). Lees in het testrapport van Dreamstime waarom deze beeldbank een uitstekende keuze is.

  Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 3 gratis kredieten en 30% korting op alle kredietpakketten van Dreamstime!

  terug naar menu ↑

  Stockfotosites – niet gratis maar wel spotgoedkoop

  terug naar menu ↑

  99Club van StockPhotoSecrets – Veel foto's en illustraties voor en zeer scherpe prijs

  Stockphotosecrets logoDit is één van de voordeligste beeldbanken. StockPhotoSecrets Shop is de perfecte oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met meer dan 6 miljoen rechtenvrije afbeeldingen (en hier worden maandelijks bijna 100.000 foto's en illustraties aan toegevoegd) en optie voor elk budget, is StockPhotoSecrets wereldwijd een steeds populairdere keuze.

  Hoewel er technisch gezien geen gratis stockfoto proefabonnementen worden aangeboden, koopt u hier dankzij de spotgoedkope abonnementen beduidend voordeliger dan bij de meeste andere beeldbanken. Hiermee kunt u veel geld uitsparen zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit. Download met de 99club voor slechts € 99,- per jaar 200 foto's of illustraties van topkwaliteit. Mochten deze 200 afbeeldingen voor u niet toereikend zijn, dan hebt u de mogelijkheid om heel voordelig uitbreidingspakketen van 50 en 100 afbeeldingen te kopen voor respetievelijk €49,- en €69,- per pakket. Heeft u een veel goter aantal foto's en illustraties nodig? Profiteer nu van de 299club, waarmee u voor slechts €299,- per jaar 1000 afbeeldingen kunt downloaden. Bekijk hier alle andere prijzen van StockPhotoSecrets Shop.

  Kies nu voor de 99club en download meteen foto's, illustraties en vectoren! Lees hier de 99club recensie.

  99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
  Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
  33 dagen resterend
  299club - Profiteer van 1000 afbeeldingen, vectoren en lettertypen voor slechts €299,- per jaar.

  terug naar menu ↑

  Bigstock – 1 week elke dag 5 gratis rechtenvrije afbeeldingen

  Bigstock logoU kunt bij Bigstock 7 dagen lang iedere dag tot 5 rechtenvrije foto's of vectoren in elke gewenste grootte downloaden. Meld u nu aan voor een gratis proefabonnement van Bigstock en u hebt keuze uit meer dan 89 miljoen afbeeldingen in een hoge resolutie en met een standaard licentie.

  Houd er rekening mee dat u een geldige betaalmethode moet invoeren voordat u de 7-daagse gratis proefperiode kunt activeren. Na afloop van het 7 dagen gratis proefabonnement wordt u alleen kosten in rekening gebracht als u gebruik wilt blijven maken van hun diensten.

  Deze kosten bedragen €49,- per maand voor een abonnement van 5 afbeeldingen per dag. Extra afbeeldingen koopt u met creditpakketten vanaf €30,- die na een jaar vervallen. Uitgebreide licenties kunt u kopen voor 50 credits per afbeelding, zodat u deze onbeperkt commercieel kunt gebruiken.

  Probeer het gratis proefabonnement van Bigstock uit en profiteer ook van de kortingscode voor 15% korting. Meer informatie over deze voordelige beeldbank leest u in ons testrapport van BigStock.

  Profiteer nu van 15% korting op de aankoop van alle creditpakketten van BIGSTOCK!

  Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 15% korting op abonnementen en 6 gratis credits van BIGSTOCK !

  Nu 7 dagen 35 gratis afbeeldingen proberen bij BIGSTOCK!

  terug naar menu ↑

  Stockfotosites – Gratis foto's en illustraties

  terug naar menu ↑

  Shutterstock – Gratis afbeeldingen voor creatieve gebruikers

  Shutterstock logoShutterstock heeft een schat aan stockfoto's in hoge resoluties, illustraties en vectoren. Shutterstock is een van de belangrijkste stockfotosites ter wereld en is een vernieuwer als het gaat om de prijsstelling voor stockfotografie.

  Deze beeldbank heeft het abonnement voor rechtenvrije foto's geïntroduceerd en deze vorm van verkoop is intussen door veel andere beeldbanken overgenomen. Met meer dan 300 miljoen rechtenvrije afbeeldingen is er gegarandeerd voor elk wat wils. De voortuitbetaalde afbeeldingspakketten variëren van €49,- voor 5 afbeeldingen tot €179,- voor 25 afbeeldingen met een standaardlicentie waarmee u het recht hebt om tot 500.000 kopieën van elke afbeelding te maken. Hoewel ze geen gratis stockfoto proefabonnementen aanbieden, kunt u er wel terecht voor gratis stockfoto's.

  Nog een voordeel van Shutterstock is de redactionele versie die u kunt downloaden, zodat u kunt testen hoe de afbeelding in uw ontwerp kan worden ingepast. Ideaal voor grafisch ontwerpers die een beeld eerst kunnen uitproberen voordat ze iets kopen. En met onze Shutterstock kortingscode ontvangt u nu tot 15% korting op abonnementen. Meer informatie over deze in Nederland zeer populaire beeldbank leest u in het testrapport van Shutterstock.

  Ontvang nu 15% korting op abonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock! Tijdelijke aanbieding!

  terug naar menu ↑

  iStock – Flexible abonnementen voor elk budget

  iStock logoiStock is al geruime tijd actief in de sector voor stockfoto's. Iedereen die zich bij iStock aanmeldt ontvangt elke week een GRATIS foto, illustratie of video. Dit is dan wel geen gratis proefversie, maar wel een uitstekend alternatief voor een van de vele gratis stockfoto proefabonnementen.

  U kunt inspirerende stockfoto's downloaden uit een groot aantal topcollecties. iStock heeft nu meer dan 100 miljoen stockfoto's, vectoren en illustraties in hoge resoluties, waaronder ook miljoenen exclusieve stockfoto's.

  Profiteer van fotografie van wereldklasse door credits te kopen vanaf €5,83 per credit of kies bijvoorbeeld voor een maandelijks abonnement van 50 afbeeldingen (Essential-beelden) voor slechts €69,- per maand. De foto's en illustraties worden geleverd met een standaardlicentie voor persoonlijk en commercieel gebruik. Maar u kunt indien nodig ook afbeeldingen met een uitgebreide licentie kopen.

  Profiteer nu van onze iStock kortingscode en ontvang 15% op alle creditpakketten en abonnementen. Meer informatie vindt u in het iStock testrapport.

  Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

  terug naar menu ↑

  Getty Images – Scherp geprijsde redactionele afbeeldingen van wereldklasse

  Getty Images logo - gratis stockfoto proefabonnementenGetty Images is een van de bekendste beeldbanken ter wereld. Met een van de allergrootste collecties beschikt Getty Images over exclusieve stockfoto's van wereldklasse, die buitengewoon geschikt zijn voor zowel commercieel als redactioneel gebruik.

  Foto's en illustraties van topkwaliteit kunt u kopen via een licentiemodel dat is afgestemd op uw specifieke wensen, een Rights Managed-licentie genaamd. Hoewel deze licentie duurder is dan de meer gangbare rechtenvrije licentie, biedt deze onder andere de mogelijkheid om de betreffende foto's exclusief te gebruiken. De prijsstelling van Getty is niet voor iedereen geschikt en is aanzienlijk duurder dan die van andere concurrenten. Getty Images heeft geen gratis stockfoto proefabonnementen, maar het vermelden waard vanwege het uitgebreide aanbod en het grote aantal keuzemogelijkheden.

  Voor creatieve professionals die werkzaam zijn in de redactionele sector of grafische vormgevers die werken aan commerciële producten zoals tijdschriften, e-books en mobiele apps is Getty Images de perfecte keuze voor stockfoto's.

  Meld u nu aan en profiteer van 30% korting op Gety Images Ultrapacks. In ons uitgebreide Getty testrapport leest u alles wat u over deze beeldbank moet weten.

  Profiteer van 30% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
  Kortingscode inwisselen
  33 dagen resterend

  terug naar menu ↑

  Gratis stockfoto proefabonnementen – voor elk wat wils

  Het maakt niet uit of u een grafisch ontwerper bent of dat u materiaal voor uw bedrijf nodig hebt, u vindt het in ons overzicht met stockfoto's die u gratis kunt uitproberen. Voor alle soorten afbeeldingen en elk budget kunt u terecht bij de beeldbanken uit ons overzicht van de beste stockfoto websites.

  Bent u specifiek op zoek naar illustraties en vectoren? Ontdek hier waar u de perfecte illustraties en vectoren koopt.

  Start nu één van de gratis stockfoto proefabonnementen! Klik hier en profiteer van het gratis stockfoto proefabonnement van Adobe Stock of van een van de andere hierboven vermelde beeldbanken. Welke wilt u gratis proberen? Heeft u er al een paar getest? Zijn we een of zelfs meerdere van uw favoriete gratis stockfoto proefabonnementen vergeten? Laat het ons gerust weten.

  Geen belangstelling voor een van deze gratis stockfoto proefabonnementen, maar wel voor goedkope foto's? Kijk dan hier waar u de goedkoopste beeldabonnementen koopt!

  Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

  Stockfoto's