Gratis stockfoto proefabonnementen – Een compleet overzicht!

In onze hectische wereld worden lange stukken tekst content gescand op ‘interessante dingen'. We zijn er zo aan gewend om veel informatie op te nemen, dat het vaak een luxe is om de tijd te nemen om echt alles rustig door te nemen (ook voor het vinden van gratis stockfoto proefabonnementen bij websites voor afbeeldingen  iStock, 123RF, Adobe Stock, Stockphotos.com en Canva).

Dit is belangrijk omdat een opvallende stockfoto ertoe dwingt om even stil te staan bij de inhoud. Foto's kunnen zonder woorden prikkelen en stimuleren.

Sterker nog, goed beeldmateriaal is essentieel om uw boodschap over te brengen. Probleem waar veel ondernemers mee te maken hebben, is dat ze geen stockfoto's van hoge kwaliteit hebben voor de verschillende marketing en sociale media kanalen. Zeker als u bedenkt hoe prijzig het kan zijn om veel stockfoto's te kopen, begrijpt u hoe lastig dit kan zijn voor veel kleine bedrijven, ontwerpers en websitebouwers.

Maar er is goed nieuws! Krijg nu gratis stockfoto's voordat u tot aankoop overgaat. Dit is een win-win situatie die iedereen voordelen oplevert. De gratis afbeeldingen die u met het 30 dagen proefabonnement van Adobe Stock kunt downloaden zijn een echte aanrader voor kleine bedrijven, ook vanwege de populariteit en de omvangrijke van de Adobe beeldcollectie.

U heeft nu even geen tijd, maar wilt u wel graag gratis bestanden (foto's, illustraties of een vectorbestand) downloaden? Kies dan één van de onderstaande aanbiedingen en download gratis afbeeldingen.

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
15 dagen resterend
Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
15 dagen resterend
Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
15 dagen resterend

Voordelige afbeeldingen van topkwaliteit

Zoekt u mooie foto's en video's voor uw blog of website, of heeft u beelden en video's nodig voor uw social media activiteiten? Het juiste beeldmateriaal vinden is een hele opgave. Gelukkig zijn er veel goede websites met fantastisch beeldmateriaal, van stockfoto tot video die kunnen worden gebruikt voor marketing, merkbekendheid, sociale media, Google-advertenties en tal van andere dingen.

Het nadeel is dat u vaak veel tijd kwijt bent aan het vinden van de perfecte foto. Veel grafisch ontwerpers en ondernemers herkennen de frustraties die dit met zich mee kan brengen. Het vinden van de juiste foto's en illustraties is al inspannend genoeg, en u wilt zich ook niet nog eens zorgen hoeven maken over auteursrechten of andere beperkingen. (5 tips om snel de juiste stockfoto te vinden.)

Bespaar veel moeite en zorgen en kies voor deze vertrouwde websites voor afbeeldingen.

Wij willen u graag helpen om uw werk makkelijker te maken. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de beste websites met een gratis proefabonnement voor 100% rechtenvrije afbeeldingen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele juridische procedures!


Beeldbanken met gratis stockfoto proefabonnementen

Ontdek hier enkele van onze favoriete gratis stockfoto proefabonnementen:


  Stockfotosites – Gratis foto's en illustraties

  iStock – Gratis proefperiode van een maand met 10 downloads

  www.istockphoto.com/nl homepage

  iStock is al geruime tijd actief in de sector voor stockfoto's. Iedereen die zich bij iStock aanmeldt, ontvangt elke week een GRATIS foto, illustratie of video. Behalve dit voordeel kunt u nu ook profiteren van het gratis iStock proefabonnement voor 10 gratis afbeeldingen.

  Het ontgrendelen van deze aanbieding is heel simpel: klik op onze iStock gratis proefversie banner hieronder, meld u aan voor een jaarabonnement van 10 Essentials afbeeldingen per maand, en u krijgt de eerste maand, inclusief de 10 downloads, helemaal gratis. Alle afbeeldingen zijn rechtenvrij en ook geschikt voor commercieel gebruik.

  Tijdens uw gratis proefperiode kunt u ervoor kiezen uw abonnement op te zeggen (binnen de 30 dagen) en u hoeft geen cent te betalen. Ook kunt u ervoor kiezen om geabonneerd te blijven en voor de overige 11 maanden van uw abonnement te betalen, en te upgraden naar een abonnement met meer downloads, met volledige toegang tot Signature-catalogus, of beide.

  Let op: Op dit moment is de iStock proefversie slechts beschikbaar in enkele landen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Maar de verwachting is dat de beeldbank deze aanbieding in de nabije toekomst zal uitbreiden naar andere regio's. Zie voor meer details ons artikel iStock gratis proefabonnement.

  Voor klanten overal ter wereld hebben we trouwens een nieuw en interessant aanbod: 10 gratis credits bij iStock bij uw eerste maandabonnement! Bij aankoop van een nieuw maandabonnement naar keuze bij iStock kunt u met onze speciale promotiecode een bonuspakket van 10 credits activeren, helemaal gratis! Doe het vandaag nog!

  Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
  Nu proberen
  15 dagen resterend
  Meer informatie vindt u in het iStock testrapport.

  Gebruik nu onze iStock kortingscode en ontvang 15% op alle creditpakketten en abonnementen voor royalty free beelden. 

  Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
  Koop product
  15 dagen resterend

  Adobe Stock – Het gratis proefabonnement voor iedereen

  stock.adobe.com/nl homepageAdobe Stock heeft een gratis proefabonnement van 30 dagen voor 10 gratis foto's. Na de proefperiode wordt deze omgezet in een Adobe Stock maandabonnement van slechts € 29,99 per maand, met een standaard licentie die met enkele beperkingen onbeperkt online gebruik toestaat.

  Voor een meerprijs van € 63,99 per afbeelding worden alle beperkingen opgeheven, zodat u de foto kunt gebruiken zoals u dat wilt. Adobe Stock biedt creditpakketten aan van 5 tot 150 tegoeden, waarmee u per tegoed een standaard afbeelding kunt kopen (HD-video's kosten 8 tegoeden).

  Adobe Stock is uitermate geschikt voor grafische vormgevers die Adobe Cloud gebruiken, maar kan ook zelfstandig gebruikt worden voor wie Adobe Cloud niet gebruikt. Perfect geïntegreerd met Adobe Photoshop is dit een echte aanrader voor ontwerpers. Zo krijgen ontwerpers toegang tot miljoenen afbeeldingen zonder dat ze Adobe Photoshop hoeven te verlaten. U kunt de foto's met een watermerk bekijken en uw ontwerp perfectioneren voor u besluit welke foto of illustratie de beste optie is.

  Lees meer in ons testrapport van Adobe Stock.

  Mis dit gratis proefabonnement van Adobe Stock niet en profiteer van de Adobe Stock kortingscode

  Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
  Nu proberen
  15 dagen resterend

  Photocase – Gratis proefperiode met 5 gratis credits

  www.photocase.com homepageOntvang 5 GRATIS credits als u zich aanmeldt bij Photocase voor het gratis proefabonnement met de exclusieve Photocase kortingscode. Elke hoge resolutie foto uit de bibliotheek wordt door de ervaren fotoredactie met de hand geselecteerd.

  De creditpakketten zijn vanaf 5 credits verkrijgbaar, waarmee u 1 foto kunt downloaden. Met de gebruiksvriendelijke zoekfunctie kunt u uw foto's rangschikken op projectnaam en thema en probleemloos zoeken naar uw favoriete afbeeldingen.

  Lees hier het uitgebreide Photocase testrapport.

  Photocase onderscheidt zich door eigentijdse foto's die beslist de aandacht van uw doelgroep zullen trekken. Klik hier en profiteer van de Photocase kortingscode voor 5 gratis credits en 10% korting. 

  Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

  Canva Pro – 30 dagen gratis onbeperkte downloads

  Canva Logo

  Canva Pro is het abonnement op de premium service van Canva. Krijg toegang tot de populaire Canva beeldbewerker, premium functies zoals een Brand Kit manager voor bedrijven, een Publishing Assistant tool, duizenden grafische sjablonen en 160 miljoen stockfoto's. U kunt ook uw eigen foto's en bestanden uploaden en bewerken.

  Dit abonnement is de beste optie voor het onbeperkt downloaden en bewerken van beelden voor commercieel gebruik. Voor slechts € 11,99 per maand (jaarlijks gefactureerd) krijgt u zoveel foto's als u wilt. Meer weten? 

  Leer hier onze Canva Pro recensie!

  Probeer Canva Pro nu gratis met het exclusieve Canva Pro proefabonnement van 30 dagen! Deze speciale proefversie geeft u toegang tot alle functies van Canva Pro, inclusief onbeperkt downloaden  – helemaal gratis in de eerste 30 dagen!

  Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
  Gratis Proefabonnement
  15 dagen resterend

  Dreamstime – Probeer het 7-dagen gratis stockfoto proefabonnement voor foto's met een royalty free licentie

  nl.dreamstime.com homepage

  Dreamstime biedt talloze kleinere bedrijven en ondernemingen, ontwerpstudio's, uitgeverijen en freelancers met haar collectie van meer dan 221 miljoen foto's en illustraties fantastische mogelijkheden. Zo kunt u beschikken over een grote collectie professionele handgemaakte of met de computer getekende stockillustraties.

  Lees in het testrapport van Dreamstime waarom deze website een uitstekende keuze is.

  Tot de beste gratis stockfoto proefabonnementen behoort die van Dreamstime. Met deze proefversie van Dreamstime kunt u in de eerste week 5 topkwaliteit afbeeldingen GRATIS downloaden (zonder bijkomende verplichtingen). 

  Stockfoto sites – niet gratis maar wel spotgoedkoop

  Stockphotos.com

  stockphotos.com homepage
  stockphotos.com homepage

  Stockphotos.com is een bescheiden website die speciaal gericht is op kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf is ontwikkeld door een team van specialisten die een jarenlange ervaring hebben in de sector voor stockmedia. Stockphotos.com heeft meer dan 10 miljoen rechtenvrije beelden die met betaalbare flexibele abonnementen en pakketten kunnen worden gedownload. Wij zijn van mening dat dit een van de beste stockfoto websites is, perfect voor onder andere blogposts en sociale media.

  Het kopen van foto's op aanvraag is mogelijk vanaf een losse foto voor slechts € 12,- per foto of via beeldpakketten, vanaf 5 voor € 36,- tot 25 voor € 105,- – waarbij de prijs per foto tussen € 4,20 en € 7,20 ligt. De beste en voordeligste aanbiedingen zijn echter de abonnementen.

  Het topproduct is het Club Easy (of gewoon “The Club”) abonnement: 200 downloads per jaar voor € 99,-. Het is een zeer flexibele aanbieding, omdat je een heel jaar de tijd hebt om je downloads te gebruiken, en je betaalt ook maar één keer per jaar. En dan hebben we het nog niet eens over de zeer lage prijs, met foto's voor slechts € 0,49 per stuk! Maar er zijn een paar factoren die deze aanbieding nog aantrekkelijker maken:

  • In het eerste jaar krijg je een bonus van 10 extra downloads – 210 afbeeldingen voor € 99,-… slechts € 0,47 per afbeelding!
  • Het abonnement is inclusief 10 opwaarderingen (upscales) met de Upscaler van Stockphotos.com en 10 video's zonder extra te moeten betalen!
  • Het beste hebben we voor het laatst bewaard: als je je aanmeldt via de onderstaande banner, krijg nog eens 10 gratis extra afbeeldingen bij je Club Easy abonnement!
  Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

  Heb je meer dan 200 afbeeldingen per jaar nodig, dan zijn er ook abonnementen met een hoger volume:

  Deze abonnementen bieden ook gratis extra beelden voor het eerste abonnementsjaar en extra opwaarderingen, video's en zelfs voertuigsjablonen.

  Deze beeldbank hanteert de laagste prijzen voor uitgebreide licenties, vanaf € 70,- per foto. Met een actief abonnement op een van de Club-plannen krijg je 50% korting op pakketten met uitgebreide licenties, wat de prijs omlaag brengt naar € 35,- per foto en zelfs lager bij grotere pakketten. Echt goedkoop.

  Vanwege deze en andere voordelen rekenen wij Stockphotos.com tot de beste stockfoto-aanbiedingen die er zijn!

  Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!
  Lees hier alles over het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen!

  NIEUW! Ontwikkeld door Stockphotos.com

  Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we een te kleine resolutie afbeeldingen hebben gedownload, of een mindere kwaliteit foto aangeleverd krijgen om mee te werken. Dan komt een beeldupscaler goed van pas! Met de onderstaande upscaler kun je afbeeldingen opschalen voor betere resultaten.

  Upscaler stockphotos.com

  Tijdelijk gratis 10 beelden opschalen. Klik en profiteer!

  Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

  Plus een geweldige tool voor het bewerken van vectoren!

  Open & converteer het EPS-bestandsformaat Gratis

  Sleep uw .eps hierheen

  of

  • EPS
  • JPG
  • PNG
  • TIFF
  • PDF

  Shutterstock: Tot 25% korting met onze speciale kortingsbonnen

  Shutterstock logo

  Shutterstock heeft geen gratis proefperiode, maar wel wekelijkse gratis bestanden (lees hier hoe je die en andere methodes kunt gebruiken om Shutterstock-afbeeldingen zonder watermerk te downloaden), die meestal maar één afbeelding en één vector per week zijn. Toch zijn hun prijzen voor stockfoto's zeer betaalbaar.

  Je kunt bij Shutterstock afbeeldingen kopen via beeldpakketten vanaf € 7,16 tot € 11,- per stuk en via een abonnement vanaf € 0,21 tot € 4,90 per stuk. Dat is al erg laag, en met onze speciale aanbiedingen krijg je nog lagere prijzen!

  Met onze exclusieve Shutterstock kortingscode voor on demand downloadbare beelden krijg je 25% korting op het grootste pakket met 25 afbeeldingen, waarmee je meer dan € 57,- bespaart op de normale prijs! En als je een abonnement of een kleiner beeldpakket wilt, ontvang je met onze standaard Shutterstock kortingscode 15% korting op elk abonnement en elk beeldpakket!

  Dit zijn misschien geen gratis afbeeldingen, maar ze zijn zeker heel voordelig!

  Bigstock 

  www.bigstockphoto.com/nl homepage gratis stockfoto proefabonnementenU kunt bij Bigstock 7 dagen lang iedere dag tot 5 rechtenvrije foto's of vectoren in elke gewenste grootte downloaden. Meld u nu aan voor een gratis proefabonnement van Bigstock en u hebt keuze uit meer dan 105 miljoen afbeeldingen in een hoge resolutie en met een standaard licentie.

  Houd er rekening mee dat u een geldige betaalmethode moet invoeren voordat u de 7-daagse gratis proefperiode kunt activeren. Na afloop van het 7 dagen gratis proefabonnement wordt u alleen kosten in rekening gebracht als u gebruik wilt blijven maken van hun diensten.

  Deze kosten bedragen € 49,- per maand voor een beeldabonnement van 5 afbeeldingen per dag. Extra afbeeldingen koopt u met creditpakketten vanaf € 30,- die na een jaar vervallen. Uitgebreide licenties kunt u kopen voor 50 credits per afbeelding, zodat u deze onbeperkt commercieel kunt gebruiken.

  Meer informatie over deze voordelige beeldbank leest u in ons testrapport van BigStock.

  Nu 7 dagen 35 gratis afbeeldingen proberen bij BIGSTOCK!

  Getty Images – Scherp geprijsde redactionele afbeeldingen van wereldklasse

  www.gettyimages.nl homepage

  Getty Images is een van de bekendste beeldbanken ter wereld. Met een van de allergrootste collecties beschikt Getty Images over exclusieve stockfoto's van wereldklasse, die buitengewoon geschikt zijn voor zowel commercieel als redactioneel gebruik.

  Foto's en illustraties van topkwaliteit kunt u kopen via een licentiemodel dat is afgestemd op uw specifieke wensen, een Rights Managed-licentie genaamd. Hoewel deze licentie duurder is dan de meer gangbare rechtenvrije licentie, biedt deze onder andere de mogelijkheid om de betreffende foto's exclusief te gebruiken.

  De prijsstelling van Getty is niet voor iedereen geschikt en is aanzienlijk duurder dan die van andere concurrenten. Getty Images heeft geen gratis stockfoto proefabonnementen, maar het vermelden waard vanwege het uitgebreide aanbod en het grote aantal keuzemogelijkheden.

  Voor creatieve professionals die werkzaam zijn in de redactionele sector of grafische vormgevers die werken aan commerciële producten zoals tijdschriften, e-books en mobiele apps is Getty Images de perfecte keuze voor stockfoto's.

  In ons uitgebreide Getty testrapport leest u alles wat u over deze beeldbank moet weten.

  Meld u nu aan en profiteer van 15% korting op Gety Images Ultrapacks

  Profiteer van 15% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
  Kortingscode inwisselen
  15 dagen resterend

  FAQ – Veelgestelde vragen over gratis proefabonnementen

  Kan ik het proefabonnement opzeggen zonder voor een abonnement te betalen?

  Ja, als u binnen een maand uw proefabonnement annuleert, wordt deze niet automatisch omgezet naar een betaald abonnement. Vergeet dus niet tijdig u proefabonnement te annuleren als u verder geen gebruik van de desbetreffende beeldbank wilt maken.

  Mag ik de beelden die ik heb gedownload blijven gebruiken?

  Ja, de beelden die u hebt gedownload mag u opslaan en blijven gebruiken. U mag deze 10 gratis  foto's, illustraties en vectorbestanden voor commerciële projecten, social media reclames, billboards en zelfs videoclips gebruiken.

  Gratis stockfoto proefabonnementen – voor elk wat wils

  Het maakt niet uit of u een grafisch ontwerper bent of dat u materiaal voor uw bedrijf nodig hebt, u vindt het in ons overzicht met stockfoto's die u gratis kunt uitproberen. Voor alle soorten afbeeldingen en elk budget kunt u terecht bij de beeldbanken uit ons overzicht met beste stockfoto websites 2024.

  Bent u specifiek op zoek naar illustraties en vectoren? Ontdek hier waar u de perfecte illustraties en vectoren koopt.

  Selecteer nu één van de gratis proefabonnementen en ontvang geweldig beeldmateriaal met een rechtenvrije licentie (royalty free licentie)! Klik hier en download met het gratis stockfoto proefabonnement van Adobe Stock, Shutterstock, Adobe Stock en Canva Pro gratis afbeeldingen of kies voor de betaalde stockfoto's van een van de andere hierboven vermelde beeldbanken. 

  Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
  Gratis Proefabonnement
  15 dagen resterend
  Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
  Nu proberen
  15 dagen resterend
  Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
  Nu proberen
  15 dagen resterend

  Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

  loading...

  🤓 Ik wil meer informatie over gratis stockfoto proefabonnementen

  🤨 Ik heb een vraag over gratis stockfoto proefabonnementen

  🤔 Ik weet niet of gratis stockfoto proefabonnementen iets voor mij zijn

  🙄 Iets anders…

  Wilfred van der Zwaag
  Wilfred van der Zwaag

  Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

  Stockfoto's
  Logo