Online stockfoto’s kopen – De 5 beste fotosites!

Bij welke sites kunt u het beste online stockfoto's kopen?

U kunt bij veel beeldbanken voordelig online stockfoto's kopen, maar voor het vinden van de beste en goedkoopste foto's kunt u misschien wel wat hulp gebruiken. Dat is de reden waarom we hebben de 5 beste websites om stockfoto's te kopen hebben samengesteld, zodat u precies weet waar u de beste rechtenvrije foto's voor de laagste prijs kunt kopen. Klik voor meer informatie op dit overzicht van de 20 beste beeldbanken of de beste websites voor gratis afbeeldingen.

Update - 2020-01-02NIEUW: 10 gratis afbeeldingen van Shutterstock.
Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.

Er zijn tal van abonnementen en afbeeldingspakketten verkrijgbaar bij diverse beeldbanken voor de aankoop van beeldmateriaal. Maar sommige beeldbanken zijn iets duurder dan andere, maar bij een aantal koopt u heel goedkope beelden van topkwaliteit. Zo heeft StockPhotoSecrets met haar 99club een voordeelaanbieding waarmee u voor slechts €0,49 per stuk 200 afbeeldingen per jaar kunt downloaden!


De 5 beste beeldbanken voor het online stockfoto's kopen

Met dit overzicht van de top 5 beeldbanken voor het beste beeldmateriaal weet u precies waar u de beste foto's (bijv. onderwijs, wetenschap, mensen en zakelijke afbeeldingen, tegen de scherpste prijs kunt kopen. Ondanks dat de een duurder is dan de ander, is elk van deze 5 topsites het beste adres op het internet voor de aankoop van premium stockfoto's voor uw projecten, artikelen en producten. Wie tijd en geld wil besparen, is hier aan het juiste adres. Kortom, hier zijn de 5 beste beeldbanken waar het online stockfoto's kopen makkelijk en voordelig.

BONUS! De 99club van StockPhotoSecrets

99club logoOntvang 200 XXL (XXL houdt in dat u hiermee op A3-formaat met 300 dpi tot 6′ x 6′ met 72 dpi. kunt afdrukken) rechtenvrije foto's, premium vectoren en lettertypen voor slechts €99 (slechts €0,49 per beeld!). De 99club van StockPhotoSecrets is uitstekend geschikt voor kleine bedrijven of zelfstandige grafische ontwerpers die jaarlijks honderden afbeeldingen nodig hebben en met een beperkt budget werken.

Krijg toegang tot een fotocollectie van meer dan 7.000.000 stockfoto's, waaraan elke maand meer dan 80.000 nieuwe beelden worden toegevoegd. De 99club geeft u exclusieve toegang tot onze premium beeldcollectie en een van de goedkoopste prijzen die u zult kunnen vinden.

MEER INFO OVER STOCKPHOTOSECRETS
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
25 dagen resterend

Profiteer van deze geweldige aanbieding om direct fantastische en goedkope stockfoto's bij StockPhotoSecrets te kopen! U kunt ook gebruik maken van onze maandabonnementen voor 25 tot 500 beelden per maand, oftewel €0,21 per stuk! Groot voordeel is dat u deze abonnementen van maand tot maand afneemt, zo lang als u wilt, zonder extra kosten! Klik hier om de voordelige opties in onze webshop te bekijken!


Shutterstock

1 vingerwww.shutterstock.com/nl homepageShutterstock heeft zowel beeldcredits als abonnementen. Shutterstock heeft de allergrootste collectie foto's ter wereld, met meer dan 370 miljoen rechtenvrije afbeeldingen, maar is wel iets minder goedkoop. Voor teams, maar ook in geval u honderden stockfoto's per maand nodig hebt, zijn er flexibele abonnementen en creditspakketten die aansluiten bij uw behoeften.

Probeer Shutterstock nu gratis!

Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
Ontvang nu 25% korting op abonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock! Tijdelijke aanbieding!
Krijg 25% korting op het Shutterstock video-abonnement van uw keuze. Al vanaf €139,- per maand voor 10 videobestanden!

Op zoek naar stockvideo's? Shutterstock heeft meer dan 21 miljoen videobestanden, en inmiddels zijn er nieuwe stockvideo-abonnementen waarmee u vanaf €8,- per clip kunt genieten van HD en 4K-kwaliteit! Koop nu een goedkoop stockvideo-abonnement met onze exclusieve kortingscode!


Adobe Stock

2 vingersAdobe Stockstock.adobe.com/nl homepage is een grote speler in de sector van de stockfotografie en dankzij de integratie van de software is dit een goede optie voor gebruikers van de Creative Cloud. U kunt hier online stockfoto's kopen met een maandelijks abonnement vanaf 3 beelden voor €9,99 per beeld, en daarnaast zijn er ook opties voor jaarabonnementen.

Hoewel deze beeldbank misschien iets duurder is, is het gebruiksgemak van Adobe Stock als u met Photoshop of Illustrator werkt ongeëvenaard, en de omvang van hun beeldcollectie is gigantisch. Een groot voordeel is dat u kunt zoeken naar afbeeldingen in de software, zodat ook ontwerpers en redacteuren de afbeeldingen kunnen ontwerpen en bewerken voordat u een licentie koopt.

Ontvang 10 gratis afbeeldingen die u de volgende maand kunt gebruiken. U kunt de eerste maand vrijblijvend annuleren.

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
25 dagen resterend

Photocase

Photocase3 vingerswww.photocase.com homepage is een gevestigde beeldbank uit Berlijn, gespecialiseerd in artistieke stockfoto's. Al ruim 15 jaar zijn ze specialist in kunstzinnige, chique en unieke beelden. Het betreft hier high-end stockfotografie die de gangbare standaard stockfoto's ruimschoots overtreft. Zoekt u beeldmateriaal dat onderscheidend is en een grote visuele impact heeft, dan is Photocase de juiste keuze voor u!

Ze hebben een grote verscheidenheid aan foto's van alle populaire thema's, waarbij de focus altijd ligt op de authentieke esthetiek en een moderne invalshoek. Deze topkwaliteit stockfoto's zijn verkrijgbaar tegen zeer aantrekkelijke prijzen, afhankelijk van het formaat. U kunt ze met credit packs kopen en bij aankoop van een groter pakket bespaart u op de prijs per stuk.

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

iStockphoto

4 vingers online stockfoto's kopenwww.istockphoto.com/nl homepageiStockphoto (nu iStock) van Getty Images is een van de eerste en grootste fotobureaus ter wereld en ook in Nederland al sinds 2000 actief. U kunt via credits en abonnementen topklasse beelden kopen. De foto's zijn op aanvraag voor €9,- tot €24,- per stuk verkrijgbaar, of met abonnementen vanaf €29,- per maand voor 10 downloads.

Krijg 15% korting op alle iStock creditpakketten en beeldabonnementen. 

We hebben speciaal voor u een speciale aanbieding: onze iStock actiecode voor 15% korting op alle producten! Zo kunt u alles wat u nodig heeft tegen een scherpe prijs aankopen!

Ontvang 20% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

Gratis foto's versus online stockfoto's kopen

Er zijn zoals u wellicht al weet tal van plaatsen waar u gratis fotomateriaal kunt downloaden en gebruiken op basis van Creative Commons (CC), en websites waar u gratis beelden kunt krijgen. Dat klinkt heel mooi, maar er zitten wat addertjes onder het gras.

Wanneer u wiki-commons (auteursrechtelijk vrijgestelde foto's – public domain) of andere gratis afbeeldingen gebruikt, zijn er beperkingen aan het gebruik van het beeld, zowel wat betreft de attributie, het toevoegen van links naar de maker van de content, het niet kunnen wijzigen of iets anders dat u moet doen. [Lees hier hoe u afbeeldingen zonder auteursrechten kunt vinden]

Zo hebben bepaalde afbeeldingen beperkingen voor het commerciële gebruik ervan, die verder gaan dan het redactionele gebruik. Stel dat u slechts één element van een gratis CC-afbeelding wilt gebruiken. Mag dat? Meestal is het antwoord nee, omdat elke maker/fotograaf u precies kan vertellen hoe u hun bestand wel en niet kunt gebruiken, en meestal mag u er niets aan veranderen.


Waarom het online stockfoto's kopen verstandig is voor uw creatieve projecten

Er is een grens aan hoe u CC of gratis stockbeelden kunt gebruiken. U mag ze op geen enkele manier aanpassen en u moet ervoor zorgen dat u het betreffende bestand precies zo toewijst als is aangegeven.

Is het gebruik van Creative Commons dus een aanrader voor zelfstandige grafische ontwerpers of kleine bedrijven die beeldmateriaal nodig hebben voor hun ontwerpprojecten? Nee, vanwege de beperkingen. Het gebruik van betaalde stockafbeelden geeft u de mogelijkheid om foto's te wijzigen of te bewerken zoals u dat wilt, met name als u slechts een element van een bepaalde stockfoto nodig heeft.

Lees meer over het bewerken van stockfoto's in het artikel: Mag ik gekochte stockfoto's bewerken?


Kan ik een CC afbeelding gebruiken voor de verkoop van een T-shirt?

Aan het gebruik van CC-beelden zijn veel voorwaarden verbonden en het is zelden toegestaan om iets te veranderen of te bewerken, om nog maar te zwijgen van alle attributievereisten waar u aan moet voldoen. Daarom is het kopen van een rechtenvrije stockfoto voor een ontwerp of een creatief project de beste manier om in uw behoeften te voorzien, vooral in het geval van wederverkoop.

Bij elke beeldbank kunt u uitgebreide licenties verkrijgen voor de afbeeldingen die u wilt gebruiken in of op producten die u wilt doorverkopen (elke uitgebreide licentie varieert in de manier waarop u deze kunt gebruiken). Bij aankoop van een stockfoto voor een commercieel product zoals een T-shirt of een ansichtkaart, koopt u dus een uitgebreide licentie voor meer commerciële toepassingen. Bij StockPhotoSecrets zijn deze erg voordelig, vooral met ons 99club abonnement, waarbij u een uitgebreide licentie met 50% korting kunt kopen.

Is het gedoe dan de moeite waard? Voor sommigen misschien wel, maar voor kleine ondernemers die zonder veel beperkingen een stockfoto willen gebruiken, gaat er niets boven rechtenvrije afbeeldingen.


Online stockfoto's kopen - een paar handige tips

Online stockfoto's kopen – een paar handige tips

Waar haalt iedereen toch die fantastische foto's vandaan? En hoe kan ik online goedkoop afbeeldingen kopen?

Het antwoord op deze vraag is simpel, omdat er veel websites zijn waar u vanuit uw stoel online stockfoto's kunt kopen. Inderdaad, u hoeft niet eens uw bureau te verlaten om alle benodigde foto's voor uw ontwerpen, blogs en websites te vinden. Vanuit uw kantoor of woning kunt u miljoenen stockfoto's vinden die u direct kunt gebruiken wanneer u op de aankoopknop klikt.

Waarom zou ik online stockfoto's kopen als ik gratis afbeeldingen kan krijgen?

De stockbeelden hebben al een licentie, zijn goedkoop en premium! Er zijn fotografen die met het maken van stockfoto's hun brood verdienen, die foto's maken en deze aan beeldbanken aanbieden om zo inkomsten te genereren.

Omdat de meeste beeldbanken met een rechtenvrije licentie werken, kan dit bureau deze zo vaak als ze willen verkopen, zodat de fotograaf betaald blijft worden zonder de beelden steeds weer aan nieuwe kopers te hoeven verkopen. Dit maakt de stockfoto's effectief! Kopers van stockfotografie krijgen de gebruiksrechten voor de afbeelding, maar niet het exclusieve recht om deze te gebruiken, zodat ze steeds opnieuw kunnen worden verkocht. Licenties spelen een belangrijke rol bij het gebruik van stockfoto's.

Creative Commons vereist dat gebruikers van gratis beelden linken, toestemming vragen, de fotograaf vermelden en soms nog meer. u kunt zich bij een beeldbank gewoon op de site aanmelden, fotomateriaal zoeken, betalen, downloaden en gebruiken. U hoeft geen rekening te houden met een naamsvermelding, het vinden van de foto's gaat sneller en u krijgt ze ook sneller.


Het voordeel van beeldbanken

De voordelen van van het kopen van het juiste creditpakket of abonnement voor uw bedrijfsactiviteiten is belangrijk, want met de benodigde kennis zult u tijd en geld besparen. Creative Commons-beelden en gratis stockfoto's zijn niet overal even geschikt voor.

Als u foto's nodig heeft die u kunt retoucheren, veranderen en bewerken, dan zou een CC of gratis stockfoto wellicht teveel beperkingen op kunnen leggen. Met betaalde stockfoto's heeft u geen last van deze beperkingen. Meestal hoort bij elke stockfoto een standaardlicentie waarmee u zonder veel beperkingen foto's kunt bewerken en retoucheren. Met een stockafbeelding bespaart u tijd en geld en krijgt u fantastische foto's die u voor uw creatieve projecten kunt gebruiken.

De 99club is een van de beste aanbiedingen van dit moment, waarbij u goedkoop 200 grote beelden uit een grote beeldcollectie kunt downloaden. Het is mogelijk om stockfoto's voor commercieel gebruik te kopen, en deze makkelijk met PayPal betalen. Klik hier om na te gaan welke 5 beste beeldbanken Paypal accepteren.

We hopen dat deze tips voor het online stockfoto's kopen bruikbaar voor u zijn. Bekijk ook ons overzicht met de 20 beste stockfoto websites om uit nog meer goede opties te kunnen kiezen.

Beelden © ashumskiy – Fotolia.com / © adam121 – Fotolia.com

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo