Shutterstock Premier Platform – alles wat u moet weten!

Omdat ondernemingen van elkaar verschillen, hebben ze verschillende visuele behoeften. Waar starters en kleine ondernemingen veel voordeel hebben van de standaard Shutterstock oplossingen, kan het zijn dat grotere ondernemingen met een groter creatief team en een grotere behoefte aan beeldmateriaal meer mogelijkheden nodig hebben om hun workflow te verbeteren.

www.shutterstock.com/nl homepageIs dit op jou van toepassing, dan zul je graag kennismaken met het Shutterstock Premier Platform, waar zij een oplossing op maat bieden voor het creëren van stockmedia en visuele content voor bedrijven en grote ondernemingen. Geavanceerde licentiemogelijkheden, toegang tot onbeperkte zitplaatsen, gepersonaliseerde collecties, betere zoekmogelijkheden en nog veel meer functies waarmee het creatieve proces wordt vergemakkelijkt en de kosten zijn lager voor wie veel foto's nodig heeft.

Dat is wat Shutterstock Premier je te bieden heeft, en hieronder zullen we uitgebreidere informatie geven over alles wat je hierover moet weten!

Welke beeldabonnement zijn er verkrijgbaar?

Het Shutterstock Premier programma is zowel op maand- als jaarabonnementen beschikbaar. Het maandabonnement geeft je alle financiële flexibiliteit om de service alleen te betalen in de maanden dat je deze daadwerkelijk nodig hebt. Je hoeft alleen maar de optie voor automatische verlenging in jouw accountinstellingen uit te schakelen en je kunt aan de slag.

Zoals de naam al aangeeft, betekent het jaarlijks abonnement dat je een jaar lang een abonnement hebt bij Shutterstock.com. Dit houdt in dat je effectief betaalt voor 12 maanden service, ideaal dus als je regelmatig afbeeldingen nodig hebt. Hoewel het misschien veel geld lijkt, is het de moeite waard als u een grote behoefte aan beeldmateriaal heeft.

Het jaarlijkse beeldabonnement kent ook twee betalingsmogelijkheden. Je kunt zowel per maand worden gefactureerd als het volledige bedrag vooraf betalen. Dit laatste levert je overigens wel een aanzienlijke korting op, dus het is de moeite waard om die mogelijkheid te bekijken.

Shutterstock Premier is een oplossing op maat en de uiteindelijke kosten per maand of per jaar zijn dan ook afhankelijk van je behoefte aan beeldmateriaal, de teamgrootte en andere bijzonderheden van jouw bedrijf. Aangezien het een bedrijfsgericht programma is, zijn de prijspunten waarschijnlijk hoger dan die van de standaard Shutterstock beeldabonnementen en zelfs de reguliere teamabonnementen – waarover je alles kunt lezen in onze Shutterstock prijsspecificatie.

Screenshot Shutterstock Premier prijzen

Maar laat dit je niet ontmoedigen! De prijs van Shutterstock Premier is zeker een stuk lager dan die van het inhuren van een fotograaf en een onderzoeker, en over het geheel genomen levert deze service veel waar voor het geld.

De Shutterstock Premier licentie

Heeft jouw onderneming veel meer vuurkracht nodig dan het basisplan van Shutterstock – waarin de standaardlicentie van Shutterstock is opgenomen – dan kan de Shutterstock Premier licentie uitkomst bieden. De Premier licentie biedt tal van voordelen die de standaardlicentie niet omvat, en andere die uitsluitend van toepassing zijn op de uitgebreide licentie voor vaste klanten.

VOORDELEN VAN DE PREMIER-LICENTIE
  • Onbeperkte schadeloosstelling en onbeperkte verspreiding
  • Rechten voor gevoelig gebruik
  • De mogelijkheid om de content in merchandise en templates te gebruiken (iets waarvoor je anders een uitgebreide licentie zou moeten kopen)
  • De mogelijkheid om het auteursrecht op beeldmateriaal te kopen, waarmee het wettelijke risico tot een minimum wordt beperkt en je in feite het exclusieve gebruik van het beeld krijgt.

Bovendien geeft de Shutterstock Premier licentie toegang tot premium content die minder goede licenties niet bieden. Je kunt letterlijk kiezen uit de beste content die Shutterstock te bieden heeft.

Screenshot Shutterstock Premier licentie

De voordelen van het Premier Platform

Zodra je jezelf aanmeldt voor een Premier licentie, dan ontvang je het Shutterstock Premier Platform, waarmee je letterlijk toegang krijgt tot miljoenen van de beste beelden die het internet te bieden heeft. En omdat er dagelijks zo'n 50.000 kwalitatief hoogwaardige, hoge-resolutie afbeeldingen aan de beeldcollectie van Shutterstock worden toegevoegd, zul je altijd jouw visie tot leven kunnen brengen.

Het is niet ongebruikelijk voor grote ondernemingen dat meerdere afdelingen met elkaar samenwerken. Binnen het Shutterstock Premier Platform kun je een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen om alle medewerkers die aan een bepaald project werken te accommoderen, maar ook om sub-accounts aan te maken en de rechten voor elke account afzonderlijk te beheren. Zo kun je de toegang tot elk account beheren, terwijl je nog steeds activa met het hele team kunt delen.

Wil je meerdere afbeeldingen downloaden? Geen enkel probleem. Met het Premier Platform kun je tot 50 gelicentieerde afbeeldingen tegelijk downloaden, zodat je de beelden niet één voor één hoeft te downloaden. En als je aangepaste metagegevens aan deze content wilt toevoegen, dan kun je dat met het Premier Platform ook doen, terwijl je de wettelijke bescherming van Shutterstock van kracht blijft.

Screenshot Shutterstock Premier productmogelijkheden


Persoonlijke service van Shutterstock Experts

Het Premier Platform van Shutterstock heeft ook een toegewijd onderzoeksteam. Deze ervaren curatoren kunnen je adviseren bij het vinden van de juiste Shutterstock afbeeldingen voor jouw specifieke ideeën en creatieve projecten. Weet je nog niet precies wat je zoekt? Zij kunnen je ook inspireren door ideeën en mogelijkheden aan te dragen. Met het Premier Platform heb je niet alleen toegang tot de afbeeldingen van Shutterstock, maar ook tot de persoonlijke, speciale service van ervaren curatoren.

De service van Shutterstock Premier is overigens niet beperkt tot de curatoren. Meld je aan voor het Premier abonnement, dan krijg je ook een persoonlijke accountmanager die kan helpen met eventuele vragen, problemen en moeilijkheden die je met het platform ondervindt.

En het mooiste is nog wel dat deze accountmanagers regionaal en taalspecifiek zijn – oftewel ze spreken Nederlands. We kennen allemaal het gedoe van een gecentraliseerde klantenservice. Ze spreken jouw taal niet en hebben geen idee wat je nodig hebt. Met een eigen accountmanager heb je gegarandeerd een naadloze – en prettige – onderlinge communicatie.

Perfect voor grote teams die aan verschillende projecten moeten meewerken

Hoewel Shutterstock niet de enige aanbieder van rechtenvrije beelden is, plaatst de Premier licentie en het Premier Platform hen boven de concurrentie voor grote teams die toegang tot creatieve hulpmiddelen nodig hebben.

Screenshot Shutterstock Premier teams

In een buitengewoon visuele wereld waar beeldmateriaal jouw marketing en branding kan maken of breken, kan Shutterstock Premier je team helpen om de visie die je voor jouw merk en bedrijf nastreeft te realiseren op een wijze die door geen enkele andere service kan worden geëvenaard.

Heb je nog even tijd? Laat je dan inspireren door onze fotografie trends 2024. 

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo