Posters printen – welk beeldformaat heb ik daarvoor nodig?

Posters printen die er fantastisch uitzien, vereist een afbeelding in een resolutie die groot genoeg is en met voldoende dots per inch (dpi). Wat u hiervoor nodig hebt is een hoge-resolutie foto of vector van Shutterstock, StockPhotoSecrets, 123RF, iStock en Adobe Stock.

Dit zijn de laagste prijzen voor vectoren voor posters drukken van de beste beeldbanken:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€0,49

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

Welke resolutie heb ik voor posters printen nodig? Minstens 300 dpi, of u gebruikt een vectorbestand. Maar waar koopt u de vectoren en hoge-resolutie stockfoto's in elk gewenste formaat? Met een StockPhotoSecrets Shop 99club abonnement.

Voor slechts €99,- ontvangt u 200 XXL-afbeeldingen waarmee u posters kunt afdrukken tot A3-formaat bij 300 dpi of 72 dpi (dit abonnement  is incl. rechtenvrije foto's, vectoren en lettertypen). Lees hier het testrapport van de 99 club en van StockPhotoSecrets Shop.

Dit zijn de voordelen van ons speciale 99club abonnement:

 • Toegang tot meer dan 7.000.000 premium afbeeldingen
 • Inclusief hoge resolutie foto's, vectoren en lettertypen (geen video's)
 • 200 XXL bestanden per jaar
 • Rechtenvrije licentie
 • U mag de gedownloade beelden voor ALTIJD blijven gebruiken
 • De prijs van dit abonnement is slechts €99,- zonder extra kosten!
 • NIEUW: Auto-renew: zo profiteert u maximaal van deze zeer lage prijs (zolang deze aanbieding blijft bestaan)

Deze beelden hebben een rechtenvrije licentie en kunnen onder meer gebruikt worden voor abri posters, blueback posters, promotioneel drukwerk met luxe uitstraling in elk gewenst formaat – zowel voor kleine oplage als grote oplage posters (u kunt tot 300.000 posters laten drukken)

Hier vindt u alle informatie over ons speciale 99club abonnement!

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
22 dagen resterend

Waarop moet u bij posters printen in verschillende formaten letten

Vrouw kijkt door vergrootglas - posters printen

Voor standaard marketingmateriaal zoals brochures, visitekaartjes, briefpapier en flyers kunt u een redelijk standaard fotoformaat gebruiken, waarbij u voor het printen geen speciale aandacht hoeft te besteden aan het formaat van de foto. Maar voor een poster printen, oftewel afdrukken in grotere formaten, moet u een resolutie hebben die hoog genoeg is voor het afdrukken van een grote poster.

Er zijn 3 gangbare posterformaten, namelijk een A2 (42,0 x 59,4 cm), een A3 (29,7 x 42,0 cm) en een A4 (21,0 x 29,7 cm) posterformaat. De vectorbestanden die u met uw 99club abonnement kunt downloaden voldoen aan al deze posterformaten en u kunt met 300 dpi moeiteloos tot A3-formaat printen.

Een vector is in wezen een reeks wiskundige expressies of banen die geen pixels zijn, maar een reeks pixels in verschillende kleuren die kunnen worden opgeblazen tot grote proporties, bijv. ter grootte van een billboard.

Behalve dit interessante artikel over de nieuwe functie voor vectoren van StockPhotoSecrets Shop is ook het volgende artikel zeer de moeite waard: Using Vector Magic to Create Vector Images

Bij posters printen moet u er vooral op letten dat de afbeelding een hoge resolutie van minstens 300 dpi heeft of dat u een vectorafbeelding gebruikt.

99club abonnement

Hier ziet u welke vectoren u met een 99club abonnement kunt downloaden.

Weet voor posters drukken wat de maten en pixels zijn

Voor een groot formaat zoals dat van een poster moet u weten welk formaat u nodig heeft. Als vuistregel voor het afdrukken van posters geldt: 200 tot 300 pixels per inch. Voor een poster van 20″x30″ betekent dit dat het startformaat 4000 x 6000 pixels is, of ongeveer 24 megapixels.

Voor dit formaat en groter, print u scherpe resultaten bereiken als u met 150 pixels per inch (ppi) of zelfs 100 ppi werkt. U heeft enige speelruimte, maar u zult niet met minder dan 2000 x 3000 pixels uit de voeten kunnen. Het grootste formaat levert altijd een mooi scherp resultaat.

Zijn de afbeeldingen die u voor uw project vindt kleiner dan het minimumformaat van 2000 x 3000 pixels, dan kunt u voor posters printen beter een paar grotere afbeeldingen kiezen. Als u meerdere foto's in uw project gebruikt, kunt u een collage- of rasterpatroon van afbeeldingen op uw poster ontwerpen. Hiermee kunt u uw boodschap eveneens op een heel aansprekende manier overbrengen.

Waar vind ik afbeeldingen die groot genoeg zijn voor mijn poster?

99club logo

Gelukkig kunt u bij de meeste beeldbanken terecht voor zeer grote foto's tegen zeer scherpe prijzen. Vooral met het 99club abonnement van StockPhotoSecrets kunt u beschikken over hoge resolutie foto's en vectoren waarmee het billboard en posters printen een fluitje van een cent is.

Probeer niet langer zelf een groot formaat foto te maken, maar laat dit over aan fotografen die dit al voor u hebben gedaan. Dankzij beeldbanken als StockPhotoSecrets Shop weet u zeker dat u grote bestanden kunt kopen. De rechtenvrije afbeeldingen die u hier koopt kunt u zo lang u wilt voor allerlei media gebruiken. Behalve voor het drukken van posters kunnen de afbeeldingen voor al uw reclamebehoeften worden ingezet.

99club – dit zijn de voordelen voor wie veel posters afdrukken

99club speciale aanbieding

Ons 99club abonnement is spotgoedkoop en biedt u toegang tot de hele beeldencollectie van StockPhotoSecrets Shop. Hieronder ziet u welke fantasticshe voordelen het 99club abonnement u biedt:

 • Voor slechts €99,- ontvangt u 200 XXL foto's, vectoren en lettertypen (slechts €0,49 per afbeelding)
 • heeft u meer dan 200 afbeeldingen nodig, dan kunt u extra pakketten met 50 afbeeldingen voor €49,- (€0,98 per afbeelding) of 100 afbeeldingen voor €69,- (€0,69 per afbeelding) kopen
 • U kunt zoveel extra afbeeldingspakketten afnemen als u wilt
 • U kunt aan het eind van de looptijd uw 99club abonnement tegen dezelfde voordelige prijs verlengen (€99,-)
 • Zowel nieuwe als bestaande leden van StockPhotoSecrets Shop kunnen een 99club abonnement kopen

Waarom u voor posters printen stockfoto's nodig hebt

Weten hoe u posters moet drukken (of zelfs billboards) kan overweldigend lijken, zeker als u niet veel kennis hebt van drukken en resoluties. Maar alle onzekerheden kunnen worden weggenomen door simpelweg hoge resolutie stockfoto's van een beeldbank te gebruiken.

Hoe kan ik een afbeelding in een hogere resolutie krijgen?

Teneinde er zeker van te zijn dat het drukwerk er mooi uitziet, kunt u rekenen op een beeldbank die XXL-afbeeldingen aanbiedt. Het 99club abonnement biedt u 200 XXL (vanaf A3 formaat bij 300 dpi, tot 72 dpi) foto's, vectoren en lettertypen, waarmee uw posters er fantastisch uit zullen zien.

Wanneer een afbeelding te klein is voor uw afdrukbehoeften zal u dat niet alleen geld kosten, maar u bent ook veel tijd kwijt met het uitzoeken hoe u de juiste grootte kunt krijgen. Maar bij StockPhotoSecrets Shop kunt u alle afbeeldingen in het grootste XXL-formaat downloaden. In dit overzicht vindt u een aantal andere beeldbanken waar u grote afbeeldingen kunt kopen.

Klik hier voor uw 99club abonnement en ontvang 200 XXL-afbeeldingen voor slechts €99,-! 

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over posters printen

🤨 Ik heb een vraag over posters printen

🤔 Ik weet niet of posters printen iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo