Oké, Boomer! Dit zijn de moderne senioren stockfoto’s

Er zijn verschillende ondernemingen en merken die beeldmateriaal van senioren in de communicatie en marketingactiviteiten gebruiken. Evenals bij elk ander fotografisch onderwerp evolueren foto's van senioren met de tijd – en met de generaties – en daarom is het belangrijk te weten welke effective senioren stockfoto's uw bij Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock kunt verkrijgen.

We zullen u hier laten zien welke foto's u niet moet gebruiken, welke foto's u moet zoeken en waar u de beste foto's van senioren voor uw projecten kunt vinden.

U wilt nu meteen hoge kwaliteit senioren afbeeldingen en illustraties met een licentie zoeken? Gebruik de zoekbalk hieronder om de beste afbeeldingen te vinden. De zoekmachine zal de relevante beschikbare stockfoto's en beelden van senioren tonen.Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Waarom babyboomers in uw visuele strategie opnemen?

We lachen allemaal om een goede “oké, boomer”-meme waarmee de draak wordt gestoken met de veronderstelde minachting van deze generatie. Maar waar het gaat om marketingbeelden, begrijpen we dan echt de relevantie van babyboomers in de samenleving, en op de consumentenmarkt in het bijzonder?

senioren stockfoto's
Copyright: davidpereiras/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De babyboomers vertegenwoordigen een segment van vele miljoenen mensen waarvan de collectieve identiteit gekenmerkt is door de afwijzing van oude tradities en het omarmen van nieuwe waarden. Ja, hoewel ze een clichématige afkeer hebben van Millennials (en soms ook Generatie Z) en hun sociale, door de media ingegeven mentaliteit, waren babyboomers in meer dan één opzicht innoverend en ontwrichtend op maatschappelijk vlak.

Nog belangrijker om nu te weten – zoals dit artikel van Danschawbell.com gedetailleerd uiteenzet – is dat zij in bijvoorbeeld de Verenigde Staten inmiddels 44% van de bevolking vertegenwoordigen en 70% van het besteedbaar inkomen voor hun rekening nemen.

Volgens de AARP zullen in de Verenigde Staten de uitgaven van de babyboomers in de komende 20 jaar toenemen tot een bedrag van 4,74 biljoen dollar. 

Het is duidelijk dat babyboomers een zeer groot, zeer relevant consumentensegment zijn, en dat u ze absoluut in aanmerking moet nemen, zich erop moet richten en ze moet vertegenwoordigen in de visuele strategie van uw onderneming, met inbegrip van uw sociale mediabeelden.

senioren stockfoto's vrouw in werkplaats
Copyright: davidpereiras/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Hoe kan ik senioren afbeeldingen op relevante media afstemmen?

Wanneer we het over sociale media hebben, is dit een van de belangrijkste media voor marketing, van branding tot online zichtbaarheid, tot verkoopverhalen en de promotie van producten. Wanneer u zich richt op senioren, wordt het een beetje specifieker als het gaat om het selecteren van goed converterende afbeeldingen.

Boomers zijn gek op Facebook! Volgens dit artikel van Forbes geniet het eerste ” sociale netwerk ” de voorkeur van 68%, terwijl senioren niet veel belangstelling hebben voor de netwerken die populair zijn onder de jongeren, zoals Instagram en Snapchat. Dit is geweldig, want Facebook is een perfect medium voor interactie met de gebruiker. Wie de perfecte senioren stockfoto's selecteert – die we hierna uitvoerig analyseren – en de inhoud strategisch plant, kan veel voordeel halen uit dit platform! Bekijk hier het complete overzicht met standaard fotoformaten voor Facebook en andere media!

Opmerkelijk genoeg genieten onze senioren ook van YouTube, want 70% van de boomers kiest voor de streaming-website. Nog een waardevolle toevoeging, gezien de talrijke marketingkansen die YouTube biedt, inclusief de ontwikkeling van beeldverhalen die echt indruk maken op het dagelijks leven van uw publiek.

Babyboomers gebruiken dagelijks hun smartphones en desktops om e-mails te bekijken, waardoor e-mailnieuwsbrieven een potentiële goudmijn voor uw merk zijn. Ontdek hier wat de perfecte afbeeldingen zijn om deze gebruikers te interesseren en zorg ervoor dat u ook alles te weten komt over de ideale afbeeldingen voor uw nieuwsbrieven!

Welke senioren stockfoto's moet u niet gebruiken?

Na het ontwrichtende en met tradities brekende karakter van de door ons genoemde babyboomers, zijn ze niet meer zoals de vorige generatie ouderen.

Klassieke, stereotiepe senioren stockfoto's zijn een no-go: in het beste geval worden deze genegeerd en in het slechtste geval worden ze als beledigd ervaren. 

Kortom, vergeet de traditionele oudere dames die op hun schommelstoeltjes breien en de vriendelijke opa's die de dag doorbrengen op hun comfortabele stekje op de veranda. Gebruik geen beelden van zwak uitziende ouderen met een jonge en vrolijke verzorger die naar ze toe leunt. En u wilt ook geen beeldmateriaal dat zich alleen richt op hun leeftijdsgebonden rolpatronen, zoals een huis zonder kinderen, de grootouders en hun pensionering.

Dergelijke afbeeldingen betekenen niets voor boomers, en dus ook niet voor u.

WEETJE

Heeft u ooit gehoord van de “De pijnlijke lach van Harold” memes? De volgende keer dat u deze onder ogen krijgt, kijk dan even goed. Allemaal stockfoto's, met hetzelfde senior model. En toch, enkele ervan zijn ontzettend clichématig en andere zorgen voor een geweldig modern imago voor senioren.


Hoe zien perfecte senioren stockfoto's eruit?

U vraagt zich misschien af hoe u de juiste foto's vindt en hoe deze te gebruiken? Tenslotte zijn er veel stereotiepe diensten die zich richten op senioren die beeldmateriaal nodig hebben, zoals de gezondheidszorg, een gezonde levensstijl, verzorgingstehuizen en oudedagsvoorzieningen?

De mensen die tussen 1946 en 1964 zijn geboren en die op leeftijd zijn, identificeren zich met de actieve levensstijl voor senioren. Actief zijn is het sleutelwoord. En u wilt foto's die dit concept ten volle in beeld brengen. 

Trendy en actuele afbeeldingen van senioren brengen hen in de dagelijkse praktijk in beeld die nauwelijks enige verandering in hun routines weerspiegelen: oudere stellen die genieten van romantische uitjes, senior vrouwen in yogalessen (in plaats van het cliché tai chi!), senior ondernemers in brainstormsessie of werkzaamheden in hun werkplaatsen, volwassen vrouwen die een wijntje drinken met vrienden in hun zitkamer, coole opa's in hun spijkerbroek en t-shirt terwijl ze de kleinkinderen meenemen voor een ijsje. Mocht u de thema's rond het thema ouderen (bijv. pensioen) niet kunnen negeren, zorg er dan voor dat u voor een moderne benadering kiest.

Ouder echtpaar klust samen in de werkplaats
Copyright: davidpereiras/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Bovendien moeten de beelden duidelijk ouderen laten zien die zich bezighouden met het type diensten/producten dat u met uw beeldmateriaal onder de aandacht brengt. We hebben het over mensen boven de 60 die touchscreens en VR sets gebruiken, genieten van luxe reizen, enz.

Twee oudere dames met een iphone
Copyright: addictive stock/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

En niet te vergeten, de esthetiek: al jarenlang is de hipste stijl die van foto's van mensen die authentiek en vormbrekend individualisme toont. We willen meer foto's zien van oudere vrouwen die trots pronken met hun grijze haren en mannen die zich niet schamen voor hun baard als die van de Kerstman! Denk er ook aan dat u divers en inclusief moet zijn en dat u een representatie moet hebben van diverse etnische groepen, culturen en levensstijlen.

Illustraties zijn nog zo'n verfrissende manier om mensen van alle leeftijden, inclusief senioren, op een eigentijdse en opvallende manier in beeld te brengen. Humaaans is hiervoor een prima hulpmiddel, omdat ze personages hebben die u zelf kunt aanpassen. Natuurlijk vindt u veel meer opties in het overzicht van de beste sites voor stock illustraties!

Waar vind ik geweldige stockfoto's van actieve senioren?

Zoekt u de perfecte stockfotografie voor het toevoegen van de representatie van senioren aan uw beeldmateriaal, dan zult u meteen constateren dat er heel veel ondermaatse, gedateerde foto's in dit genre te vinden is. Maar maak u geen zorgen, want er zijn beeldbanken waar u veel moderne beelden met ouderen kunt vinden die perfect aansluiten op de boomer-markt. Hier zijn er een aantal:

Senior Stock Photos – De specialist

Senior Stock Photos website screenshot
seniorstockphotos.com homepage

Senior Stock Photos is een beeldbank die zich volledig gericht op de huidige en accurate weergave van het seniorenleven met duizenden prachtige stockfoto's en afbeeldingen die meerdere populaire thema's in beeld brengen, onder andere sport en fitness, familie, vrije tijd, medisch en meer, allemaal met seniorenmodellen.

Ontdek Senior Stock Photos!


Getty Images – Topkwaliteit

Getty Images senioren stockfoto's
www.gettyimages.nl homepage

Getty Images is een prestigieuze beeldbank met vele miljoenen exclusieve, uiterst hoogwaardige foto's en video's van bekende fotografen. De medewerkers van het bureau hebben collecties samengesteld rond het thema ‘senioren', zoals de Disrupt Aging-collectie, en u vindt er met de gebruiksvriendelijke zoekfunctie nog veel meer op hun website.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video


Photocase – De eigenzinnige beeldbank

Photocase senior afbeeldingen
www.photocase.com homepage

Photocase is een beeldbank uit Duitsland die zich onderscheidt door onconventionele, kunstzinnige en grappige stockbeelden die de visuele sleur doorbreken. Onder de duizenden rechtenvrije afbeeldingen die ze aanbieden, treft u veel moderne foto's aan van senioren die genieten van het leven en plezier maken, zoals de foto's die dit artikel illustreren!

Wilt u deze zelf bekijken? U kunt in de balk hieronder zoeken aan de hand van trefwoorden en mooie foto's van Photocase bekijken!


Shutterstock – Prachtige stockfoto's voor commercieel gebruik

Shutterstock senioren afbeeldingen
www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is een van de populairste beeldbanken van dit moment, met een enorme collectie van meer dan 400 miljoen afbeeldingen, klaar om te worden gebruikt voor uw marketingbeelden. De collectie biedt miljoenen foto's en andere content die andere in de meest actuele stijl in beeld brengen.


iStock – Artistieke en commerciële stijl

iStock senioren beelden
www.istockphoto.com/nl homepage

iStock is een bekende beeldbank – eveneens in handen van Getty Image – die zich onderscheidt door een gesplitst aanbod met goedkope en exclusieve foto's die een hogere toegevoegde waarde hebben. Deze cocktail van commerciële en artistieke foto's bevat een grote verscheidenheid aan authentieke en zeer moderne senioren stockfoto's.


123RF – Enorme variatie

123RF ouderen
nl.123rf.com homepage

123RF is een bekende beeldbank die ook in Nederland steeds meer trouwe gebruikers heeft. U kunt er terecht voor een uitstekende collectie senioren stockfoto's die alle dagelijkse bezigheden van actieve ouderen in beeld brengen. De beelden zijn voorzien van een rechtenvrije licentie en voor allerlei doeleinden te gebruiken.


Alamy – Speciaal samengestelde collectie

Alamy ouderen afbeeldingen
www.alamy.com homepage

Alamy is een gespecialiseerd bedrijf voor stockfotografie dat zich heeft gemoderniseerd tot een volwaardige stockfotosite, met een aanbod van zowel rechtenvrije als rechtenbeheerde (traditionele) licenties. Deze site staat bekend om haar speciaal samengestelde collecties met trendy content voor ontwerpers, zoals de Actively Ageing selectie, een collectie met hypermoderne en goed converterende foto's van senioren.


Omarm de Boomer-stijl (senioren levenswijze)

Wilt u met uw afbeeldingen de oudere generatie aanspreken, dan is dit de juiste manier om dit te doen.

Kies voor actuele, authentieke en niet-stereotiepe stockfoto's met ouderen die een betere weerklank vinden bij het oudere publiek en betere resultaten opleveren.

Succes!

Koptekst: Copyright van Criene/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over senioren afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over senioren afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of senioren afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo