Hoe kan ik de resolutie veranderen van een foto?

Digitale afbeeldingen zijn veelzijdig voor allerlei projecten. De beelden kunnen worden gebruikt voor drukwerk, websites of in een video. Wat ze nog veelzijdiger maakt, is de mogelijkheid om het grootste beeldformaat te kopen (waarbij resolutie veranderen niet nodig is) en de afbeelding steeds weer te kunnen gebruiken in alle mogelijke media en formaten.

Weet u welk formaat foto's u nodig hebt en wilt u meteen afbeeldingen downloaden die in de perfecte resolutie worden weergegeven? Bekijk dan het aanbod van Shutterstock, 123RF, iStock en Adobe Stock of selecteer één van de onderstaande aanbieidngen:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

Moet u een afbeelding vergroten zonder kwaliteitsverlies? Probeer dan onze AI Image Upscaler! Deze software is intelligent en gebruiksvriendelijk! Meld u aan en ontvang 10 gratis foto-upscales!
Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!
Voor het automatisch resolutie wijzigen kunt u ook gewoon een programma voor AI-beeldbewerking gebruiken.

Als u het formaat van afbeeldingen wilt aanpassen, is Shutterstock Creative Flow een aanrader. Dit is een platform voor ontwerpoplossingen voor ontwerpers, met veel AI-gestuurde en gebruiksvriendelijke functies. Het platform bevat zijn eigen resizer voor afbeeldingen, die u gratis kunt gebruiken! Shutterstock Creative Flow+ is GRATIS inbegrepen bij elk Shutterstock-abonnement, maar u kunt zich ook alleen op Flow+ abonneren voor €12,99 per maand.

GRATIS Shutterstock Creative Flow+ & Shutterstock-abonnement!

Gratis* Vanaf €29 p/m
Gemakkelijk het formaat van uw afbeeldingen en grafische ontwerpen aanpassen in elk gewenst formaat met Shutterstock Creative Flow+, de premium ontwerptool van Shutterstock!
Alle abonnementen op Shutterstock zijn bovendien 15% goedkoper met onze speciale couponcode, en bevatten allemaal Shutterstock Creative Flow+!
Shutterstock Create resolutie veranderen

Gigapixel AI by Topaz Labs

https://www.topazlabs.com/gigapixel-ai homepage

Gigapixel AI is een perfecte oplossing voor het resolutie vervangen van afbeeldingen- vooral als u vaak de resolutie van foto's moet verbeteren. Dit programma maakt gebruik van deep learning-algoritmen om foto's te vergroten zonder verlies van beeldresolutie. Het is een eenmalige aankoop en biedt voor altijd onbeperkte toegang.

JU hoeft zich hiervoor alleen maar met uw e-mailadres op hun website te registreren.

NIEUW TOPAZ PHOTO AI

$199
Maximale beeldkwaliteit wordt automatisch en met minimale inspanning bereikt met Topaz Photo AI, een programma om met de kracht van AI moeiteloos scherpere, heldere, verbeterde en opgewaardeerde foto's te bewerken.
Gigapixel ai resolutie veranderen

Inzicht in het resolutie veranderen van beelden

Wanneer de grootte van een afbeelding wordt aangepast, moet u rekening houden met de resolutie en weten hoe het aantal pixels en de grootte van het bestand de scherpte van een afbeelding beïnvloeden. Het aantal pixels van een afbeelding houdt rechtstreeks verband met de weergave van een afbeelding. Hoe meer pixels een beeld heeft, hoe scherper het beeld zal zijn. Meer pixels in de afbeelding maken het bestand echter ook groter.

Grote bestanden en een hoge resolutie zijn prima, en zelfs nodig als u grote afdrukbestanden wilt maken. Helaas kunt u geen pixels toevoegen aan een kleine afbeelding om deze groter te maken met behoud van de scherpte. Om die reden is het belangrijk om het grootste beschikbare afbeeldingsbestand te kopen en het beeld zo nodig te verkleinen.

Neem uw project in aanmerking. U wilt bijvoorbeeld een evenement promoten en u moet een grote poster, een website en een ingesloten e-mailadvertentie maken. Bij de aankoop van uw stockfoto kunt u kiezen voor het grootste bestand, zodat u al deze onderdelen voor de promotie van uw evenement kunt voltooien. Omdat het internet afbeeldingen weergeeft met 72 PPI (pixels per inch), kunt u uw grote afbeelding verkleinen om geen opslagruimte te verspillen. Uw e-mailadvertentie mag geen grote bestandsgrootte hebben, zodat het belangrijk is de afbeelding te verkleinen om in uw e-mailadvertentie te kunnen gebruiken.

Hoe kan ik de resolutie wijzigen van een foto?

Voor het resolutie veranderen van een afbeelding heeft u een programma voor beeldbewerking nodig (Photoshop, Windows Paint, Picnik, PhotoScape, enz.). Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de resolutie te wijzigen. Heeft u een afbeelding met hoge resolutie nodig, maar met een kleiner formaat, dan kunt u gewoon de schaal van de afbeelding aanpassen aan wat u nodig hebt, ervan uitgaande dat uw afbeelding om te beginnen een hoge resolutie had. Moet u uw afbeelding verkleinen voor e-mail of website, dan kunt u de pixels of de afbeeldingsgrootte wijzigen, waardoor de resolutie van de afbeelding verandert.

U kunt ook gebruik maken van een deze AI-fototools om de beeldresolutie automatisch te verbeteren.

Onze uitleg over de gebruikelijke fotoformaten – en waarvoor elk formaat gewoonlijk wordt gebruikt – is ook nuttig.

Wilt u snel het formaat van een afbeelding aanpassen aan de vereisten van een platform, kies dan voor Canva Magic Resize. Met deze gebruiksvriendelijke functie van Canva kunt u met één klik automatisch het formaat van een afbeelding aanpassen aan een standaard- of aangepaste afmeting. Nog een optie is Shutterstocks resizing tool, geïntegreerd in Shutterstock Creative Flow.

Shutterstock creative flow
Canva Magic Resize

Cropping

Het bijsnijden van de afbeelding verkleint ook de bestandsgrootte. Wanneer de afbeelding onbelangrijke delen bevat, kan het nuttig zijn om de delen die u niet nodig hebt te verwijderen. Een andere optie is het maken van een leeg document met de juiste afbeeldingsafmetingen en PPI − d.w.z. een 3×5 afbeelding bij 72 dpi. Vervolgens kunt u met de originele afbeelding naast het lege document de afbeelding naar uw nieuwe, lege bestand slepen. Door de afbeelding binnen de grenzen van uw bestand te schalen, hebt u precies wat u nodig hebt. Maar als de afbeelding uiteindelijk kleiner is dan het document dat u hebt gemaakt, dan kunt u op dat formaat geen goede beeldkwaliteit krijgen als u de afbeelding moet vergroten.

Andere software voor het weergeven van afbeeldingen

Het optimaal weergeven van een foto of vectorafbeelding op een display of beeldscherm van een PC of laptop is essentieel voor goede resultaten. Andere mogelijkheden voor het items wijzigen, wijzigingen in kleur, afmetingen en grootte toepassen en overige bewerken vindt u hier:

Veelgestelde vragen over resolutie veranderen

Kan ik de resolutie veranderen van een JPEG?

Ja, de resolutie veranderen van een afbeelding in JPEG-formaat is mogelijk door downscaling of upscaling of door bijsnijden.

Wat is de gewenste resolutie voor foto?

Beelden die resoluties hebben van tenminste 300 dpi zijn goed genoeg. Bekijk eveneens de afmetingen die daarbij horen: een foto met een beeldresolutie van 300 dpi met een formaat van 6 bij 4 cm is uitsluitend geschikt om op pasfoto-formaat af te drukken.

Hoe hoger de resolutie hoe beter?

Met resolutie wordt het aantal pixels in hoogte en breedte bedoeld. Bij een hoger aantal is het beeld scherper. Elke pixel verstrekt gegevens over kleur, vorm en textuur. Een groter aantal pixels geeft een scherper beeld met meer zichtbare details.

Kan ik de resolutie van een originele afbeelding verhogen / Kan ik een foto converteren naar een hogere resolutie?

Ja, alhoewel, om van een kleine afbeelding met een lagere resolutie een grote afbeelding met een hoge resolutie te maken, zonder kwaliteitsverlies of wijziging van de verhoudingen, is een upscaler nodig. Op dit moment zijn de meest effectieve upscalers de tools die gebruik maken van AI-technologie. U vindt hier de 10 beste upscalers voor dit doel.

Is er een gratis programma waarmee ik de resoluties kan wijzigen?

Een aanbevolen gratis optie voor het wijzigen van de schaal, grootte en een bepaalde resolutie is deze AI Image Upscaler. Met deze software kunt u zowel op Mac als PC (Windows) een foto uploaden en het formaat wijzigen. Heel simpel: upload, wijzig en update uw artikel of website in een paar minuten.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de resolutie veranderen van een foto

🤨 Ik heb een vraag over de resolutie veranderen van een foto

🤔 Ik weet niet of de resolutie veranderen van een foto iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo