Stockfoto sites A tot Z – Alle belangrijke beeldbanken!

Welkom bij de lijst met stockfoto websites – behalve de belangrijkste websites voor afbeeldingen Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock hebben we hier ook andere grote en belangrijke beeldbanken op een rij gezet!

Omdat de sector voor stockfoto's zo groot is, kan het heel lastig zijn om alle goede stockfotosites te kennen en te onthouden, vooral als het gaat om het vinden van de sites voor uw specifieke regio en marktsegment.

Onze bijgewerkte lijst met stockfoto sites 2024 is ideaal om dit te verhelpen. Hieronder vindt u alle belangrijke beeldbanken en fotosites op alfabetische volgorde en per regio voor de Engelstalige markt. We hebben sites in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, maar ook uit Nederland voor de Nederlandstalige markt.

Wilt u nu direct afbeeldingen bekijken? Voer dan uw zoekterm in de onderstaande zoekveld in:Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Stockfotosites uit de Verenigde Staten

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Adobe Stock (Aanbevolen) 

Adobe Stock is een beeldbank van Adobe, gebaseerd op de enkele jaren geleden overgenomen Fotolia fotosite. Deze collectie is volledig geïntegreerd in de Adobe Creative Cloud, maar ook als zelfstandige dienst te gebruiken.

Meer informatie:

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
15 dagen resterend

Bigstock 

Bigstock is een microstockbureau dat in handen is van Shutterstock, een van de belangrijke beeldbanken uit deze lijst, en een breder prijsspectrum biedt voor rechtenvrije afbeeldingen.

Meer informatie:

Profiteer nu als NIEUWE KLANT van 15% korting op abonnementen en 6 gratis credits van BIGSTOCK !

Cavan Images 

Cavan Images is een beeldbank met sterk gecureerd, hoogwaardig beeldmateriaal van getalenteerde kunstenaars over allerlei actuele thema's.

Creative Market

Creative Market is, zoals ook de naam al suggereert, een marktplaats voor creatieve professionals en ontwerpers zodat zij alle benodigde middelen kunnen verkrijgen om hun beeldmateriaal tot leven te brengen. Omdat ze sterk gericht zijn op een eerlijke vergoeding en kansen voor kunstenaars, hebben ze miljoenen stockfoto's, afbeeldingen, sjablonen en nog veel meer.

Dreamstime (Aanbevolen) 

Dreamstime is een gerenommeerde naam in de branche voor stockfoto's, omdat het een onderneming is die al 20 jaar lang rechtenvrije afbeeldingen verkoopt.

Meer informatie:

EZ Media Art 

EZ Media Art is een fotosite die in het bezit is van fotografen en kunstenaars die hun werk en het werk van inzenders verkopen. Ze beschikken over veel foto's, vectoren en zelfs video- en audiobestanden, die allemaal rechtenvrij zijn.

FeaturePics 

FeaturePics is een beeldbank die visuele content biedt voor uiteenlopende toepassingen, en de verschillende licentiemogelijkheden weerspiegelen dit. Van rechtenvrij tot specifieke gebruiksdoeleinden, alles wordt gedekt door de verschillende licentie-opties.

Fotosearch

Fotosearch is een site die meerdere collecties van stockfoto's samenbrengt en waar u zowel rights managed als rechtenvrije licenties kunt kopen.

Gallery Stock 

Gallery Stock is een stockfotosite die zich concentreert op authentiek gestileerde, trendy foto's. Ze hebben rechtenvrije en rights managed-licenties en u kunt er fotoshoots op maat bestellen.

Getty Images (Aanbevolen) 

Getty Images is zonder twijfel het meest vooraanstaande fotobedrijf ter wereld voor stockfoto's. Nadat de onderneming in de tijd van drukwerk is gestart met traditionele stockfotografie, heeft ze zich inmiddels ontwikkeld tot een wereldwijde aanbieder van digitale rechtenvrije afbeeldingen die erom bekend staat dat ze exclusieve content aanbiedt.

Meer informatie:

Profiteer van 15% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
Kortingscode inwisselen
15 dagen resterend

GL Stock

GL Stock startte het leven als “Graphic Leftovers” en bood vectorafbeeldingen aan, maar is inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijke collectie stockfotografie met rechtenvrije licenties.

Image Vortex 

Image Vortex is een old-school stijl website met veel rechtenvrije stockfoto's die op aanvraag en tegen betaling kunnen worden gedownload.

iPhotos 

iPhotos heeft 5 miljoen afbeeldingen die u met een rechtenvrije licentie kunt downloaden, waarbij u kunt kiezen uit verschillende abonnementen.

Megapixl

Megapixl is een stockfotosite van Dreamstime, dat beelden van uitstekende kwaliteit aanbiedt via een simpele pay-as-you-go aanpak.

Offset by Shutterstock 

Offset is een premium service voor stockfoto's onder de paraplu van Shutterstock, waarmee exclusieve, topkwaliteit stockfoto's van bekende kunstenaars onder flexibele licentie kunnen worden verkregen.

Pond5 (Aanbevolen)

Pond5 legt zich vooral toe op stockvideo's, hoewel ze een omvangrijke collectie met stockfoto's en een rijk, gratis historisch beeldarchief hebben.

Meer informatie:

Shutterstock (Aanbevolen) 

Shutterstock is al jarenlang een van de meest belangrijke beeldbanken en beschikt over de grootste collectie rechtenvrije foto's met meer dan 400 miljoen bestanden tot nu toe. Deze webshop kenmerkt zich door lage prijzen en zeer commerciële beelden.

Meer informatie:

Solid Stock Art

Solid Stock Art verkoopt commerciële stockfoto's van vooraanstaande kunstenaars en bekende stockfotomodellen, met een uitgebreide rechtenvrije licentie tegen redelijke prijzen.

StockFuel

StockFuel biedt een met zorg samengestelde collectie stockfoto's en stockvideo's met een actuele, moderne en kunstzinnige stijl.

Superstock

Superstock is een beeldbank met collecties van bekende beeldmerken en biedt de mogelijkheid om gepersonaliseerde zoekopdrachten uit te voeren.

Tandem 

Tandem is een premium stockfotosite en biedt een thematische collectie foto's en video's over natuur en reizen. Ze maken gebruik van rights managed-licenties en hebben een beperkte collectie rechtenvrije foto's. Bijzonder is dat er wordt samengewerkt met diverse organisaties die zich inzetten voor het milieu.

Tetra Images 

Tetra Images presenteert op haar site collecties van meerdere stockfotografiemerken, zoals Blend Images. U kunt er terecht voor rechtenvrije licenties, maar ook voor rights managed-licenties.

Twenty20 by Envato

Twenty20 is een stock fotoservice toegespitst op mobiele fotografie, die recent door het Australische stockmediabedrijf Envato is overgenomen. U koopt hier rechtenvrije foto's on demand.

123RF (Featured)

123RF is een gevestigde naam in de microstocksector en verkoopt rechtenvrije beelden, zowel on-demand als via abonnementen. Ze hebben vele miljoenen beeldbestanden met een heel simpel koopsysteem.

Meer informatie:

Kortingscode voor 20% korting op alle beelden van 123RF!

Stockfotosites uit Canada

CanStockPhoto

CanStockPhoto is een bekende aanbieder van stockfoto's met miljoenen afbeeldingen, allemaal rechtenvrij, die zonder registratie kunnen worden gekocht.

Dissolve

Dissolve is een van de belangrijke beeldbanken voor topkwaliteit stockfoto's en stockfotografie, die op aanvraag verkrijgbaar is. Ze hanteren rechtenvrije licenties met opties voor eenmalig en meervoudig gebruik.

iStock (Featured)

iStock is de allereerste online aanbieder van stockfoto's, een pionier in de online verkoop van rechtenvrije afbeeldingen. Inmiddels zijn ze een van de marktleiders in de sector, gesteund door Getty Images en geprezen om hun exclusieve collecties.

Meer informatie:

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend

Masterfile

Masterfile is een klassiek fotobedrijf dat is overgegaan op een digitale, online marktplaats. Ze bieden stockfoto's aan op basis van rechtenvrije en rights managed-licenties.

Stocksy United

Stocksy United is een nichebureau en een van de belangrijke beeldbanken die zich toelegt op een kunstzinniger kijk op rechtenvrije stockfotografie. Zij zijn tevens een innovatieve onderneming dat samen met fotografen werkt.


Stockfotosites uit het Verenigd Koninkrijk

StockPhotoSecrets Shop (Aanbevolen)

StockPhotoSecrets Shop is onze eigen beeldbank voor het midden- en kleinbedrijf. Wij hebben meer dan 7 miljoen hoge rechtenvrije afbeeldingen in een hoge resolutie tegen zeer scherpe prijzen en met flexibele plannen.

Meer informatie:

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
15 dagen resterend

Alamy (Aanbevolen)

Alamy is sinds jaar en dag een toonaangevende site voor stockfotografie, dat een uitstekende reputatie heeft in het segment van redactionele beelden. Ze bieden commerciële en redactionele stockfoto's aan, zowel met een rechtenvrije als met een right managed licentie.

Meer informatie:

Arcangel

Arcangel is een onderneming die premium, creatieve stockfoto's, illustraties en video's verkoopt met een rechtenvrije of rights managed-licentie.

Image Source

Image Source is een beeldbank die foto's aanbiedt van prijswinnende fotografen, zowel hun eigen foto's als ingezonden beeldmateriaal, met rechtenvrije of rights managed-licentievoorwaarden.

Picfair

Picfair is een service voor fotografie in de vorm van stockfoto's waarbij fotografen zelf hun eigen pagina's aanmaken en de prijs van hun foto's kunnen bepalen. Deze beelden kunnen worden gekocht met diverse licentie-opties die zijn afgestemd op het beoogde gebruiksdoel.

Plain Picture

Plain Picture is een stockfoto website die tot doel heeft unieke, niet-mainstream foto's aan te bieden. U kunt er zowel exclusieve als niet-exclusieve beelden downloaden en ze maken gebruik van een aangepaste licentie die ze “Rights simplified” (vereenvoudigde rechten) noemen.

Robert Harding

De Robert Harding stockfotosite is een initiatief van Robert Harding Photography, gespecialiseerd in reis- en natuurfoto's en -video's. Ze beschikken over veel exclusief materiaal en maken gebruik van rechtenvrije en rights managed licenties.


Stockfotosites uit Australië

Canva Pro (Aanbevolen)

Canva Pro is een vernieuwende grafische ontwerpservice voor niet-ontwerpers, waarbij een gebruiksvriendelijke grafische ontwerptool, ontwerpsjablonen, digitale marketing- en publicatiefuncties en een bijzonder grote collectie stockfoto's beschikbaar zijn, zowel gratis als voordelig geprijsd. Kenmerkend is dat hun premium abonnement dat de mogelijkheid biedt om onbeperkt stockfoto's te downloaden.

Meer informatie:

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
15 dagen resterend

Envato (PhotoDune, GraphicRiver, VideoHive) – (Aanbevolen)

Envato is een mediaplatform dat diverse mediaspecialistische marktplaatsen herbergt. PhotoDune is hun merk voor stockfoto's en er zijn eveneens specifieke collecties stockfoto's (GraphicRiver) en video's (VideoHive). Envato Elements is een service waarmee u tegen een vast bedrag per maand of per jaar toegang krijgt tot alle stockmedia.

Meer informatie:


Alle fotosites voor Engelstalige doelgroepen en markten op één plek!

En dat is onze lijst met alle belangrijke beeldbanken en stockfotosites voor de Engelstalige markt, van A tot Z!

Kent u nog andere interessante en belangrijke beeldbanken? Laat het ons weten!

BESPAARTIPS & INFO
– De 5 goedkoopste beeldbanken [+ interessante bonus]
– Hoe vind ik de perfecte stockfotobibliotheek?

Image header: Copyright sör alex/Photocase.com, alle rechten voorbehouden. 

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo