Shutterstock alternatief voor abonnementen – Stockfoto’s op aanvraag (on demand)

Shutterstock logo

Shutterstock heeft als toonaangevend e-commercebedrijf in de stockfotosector lange tijd slechts één betaaloptie aangeboden. Grote bedrijven en ontwerpers die elke maand veel stockfoto's en illustraties nodig hebben kiezen vaak voor de abonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock.

Deze betaalmogelijkheid heeft kleine bedrijven en particulieren lange tijd buitenspel gezet, maar nu is er een Shutterstock alternatief voor abonnementen – stockfoto's op aanvraag (on demand) die een jaar geldig zijn.

Profiteer van een exclusieve korting van 25% op 25 beeldpakket van Shutterstock! Krijg tot 25 afbeelding naar keuze on-demand.

Let op: abonnementen zijn een van de beste manieren om Shutterstock Creative Flow gratis te krijgen!

Wist je trouwens dat de nieuwe Shutterstock Redactioneel-website abonnementen heeft voor alleen redactionele downloads? Lees hier alles over de nieuwe Shutterstock Redactioneel-abonnementen!

Nieuw! Dankzij onze exclusieve Shutterstock-couponcode krijg je 25% korting op het pakket van 25 afbeeldingen! Deze aanbieding is alleen van toepassing op het pakket van 25 downloads van afbeeldingen en hiermee bespaar je flink op afbeeldingen op aanvraag! Ontdek hier hoe u onze speciale 25% korting voor Shutterstock beeldpakketten kunt gebruiken!

Profiteer van een exclusieve korting van 25% op 25 beeldpakket van Shutterstock! Krijg tot 25 afbeelding naar keuze on-demand.

On-demand abonnementen als oplossing voor kleine bedrijven

Shutterstock is zich ervan bewust dat niet alle bedrijven de beschikking hebben over een groot budget voor stockfoto's en dat zij ook niet 750 stockfoto's per maand nodig hebben. De on demand-abonnementen verschillen aanzienlijk van de gewone Shutterstock-abonnementen.

Bijzonderheden van dit Shutterstock alternatief voor abonnementen

  1. On-demand abonnementen zijn een jaar geldig, zodat de gebruiker 365 dagen lang de tijd heeft om de gewenste foto's of illustraties te downloaden.
  2. Er zijn maar liefst 2 opties, zodat u het plan kunt kiezen dat past bij uw behoeften.
  3. Mocht u voor het eind van het jaar al uw beelden hebben opgebruikt, dan kunt u gewoon een nieuwe kopen!

Andere voordelen zijn dat u juridische bescherming geniet en de licentie (er is een standaard en een uitgebreide licentie) zorgt ervoor dat u de afbeeldingen zonder problemen kunt gebruiken. U kunt inloggen met Google of Facebook en krijgt een goede ondersteuning als klant. En niet onbelangrijk: toegang tot een collectie van meer dan 450 miljoen afbeeldingen – hieraan worden constant nieuwe afbeeldingen in hoge resolutie toegevoegd.

Deze oplossing is ideaal voor particulieren en kleine bedrijven die niet weten hoeveel foto's ze nodig hebben of weinig budget hebben voor het kopen van stockfoto's. Met stockfoto's on demand kunt u nog steeds op de kosten per foto besparen, zodat deze een goede keuze zijn voor uw digitale of commerciële marketing.

De prijzen van stockfoto's on demand

shutterstock.com/nl pricing

U heeft de volgende opties voor zowel foto's als vectoren in alle formaten:

  • 2 beelden voor € 22,- (€ 11,- per stuk)
  • 5 beelden voor € 43,99 (€ 8,79 per stuk)
  • 30 beelden voor € 125,99 (€ 4,20 per stuk)
  • 125 beelden voor € 314,99 (€ 2,52 per stuk)
  • 250 beelden voor € 519,99 (€ 2,08 per stuk)

De afbeeldingen die u downloadt met een on demand pakket hebben een rechtenvrije licentie. Deze licentie staat het gebruik van de beelden toe voor commerciële toepassingen – onder andere voor marketing, branding, websites, sociale media, en nog veel meer.

Met name voor wie foto's voor een landingspagina, huisstijl of Google-advertentie nodig heeft, zijn stockfoto's on demand een uitstekend Shutterstock alternatief voor abonnementen.

Wilt u de afbeeldingen gebruiken in of op producten voor de verkoop, dan heeft u de mogelijkheid om daarvoor een uitgebreide gebruikslicentie te nemen. Inspiratie nodig? Klik hier voor de Shutterstock blog met de beste suggesties voor het gebruik van unieke beelden in levendige kleuren voor sociale media .

Dit aanbod voor particulieren en kleine bedrijven en zelfstandigen is perfect en biedt veel flexibiliteit voor een lage prijs! Bekijk de collectie beelden van Shutterstock en meld u nu gratis zonder dat u een abonnement hoeft af te sluiten. Vervolgens kunt u op elk gewenst moment een beeldabonnement of een Shutterstock alternatief voor abonnementen afsluiten en gaan downloaden.

Opmerking: u kunt bij Shutterstock ook stockvideo's on-demand of via een abonnement kunt kopen. Zij hebben nu ook video's in de aanbieding, zodat u altijd de juiste keuze kunt maken.

Profiteer van een exclusieve korting van 25% op 25 beeldpakket van Shutterstock! Krijg tot 25 afbeelding naar keuze on-demand.

FAQ – Shutterstock alternatief voor abonnementen

Is het handiger om een abonnement of een on demand-pakket te kopen?

De on demand-pakketten zijn de juiste keuze voor wie een beperkt aantal afbeeldingen voor commercieel gebruik nodig heeft. De verschillende abonnementen zijn een goede oplossing als u constant premium afbeeldingen nodig hebt en zijn relatief goedkoper.

Er zijn abonnementen voor 10, 25, 50, 350 of 750 afbeeldingen per maand. Het Flex-abonnement is een optie voor het downloaden van diverse bestanden – muziek, video en afbeeldingen. Bij elk van deze

Wat is het verschil tussen een standaard en een uitgebreide licentie?

Een standaard licentie is bestemd voor commerciële projecten en toepassingen. Met de uitgebreide licentie krijgt u aanvullende gebruiksrechten, zodat de beelden kunnen worden gebruikt voor merchandise artikelen, websjablonen, printsjablonen. Lees hier meer over de Shutterstock licenties.

Hoe lang mag ik de afbeeldingen die ik heb gedownload gebruiken?

Alle afbeeldingen die u met het Shutterstock alternatief voor abonnementen downloadt mag u gebruiken zo lang u wilt. Dit geldt overigens ook voor de beelden die u met elk abonnement van deze beeldbank hebt gedownload.

Mag ik de afbeeldingen voor commerciële doeleinden gebruiken?

Ja, u mag de unieke afbeeldingen van Shutterstock voor een breed scala voor allerlei commerciële toepassingen gebruiken. De professionele foto's in hoge resoluties mogen worden gebruikt voor marketing, magazines, flyers, uw website en nog veel meer.

In welke resolutie kan ik Shutterstock royaltyvrije afbeeldingen downloaden?

U kunt de meeste afbeeldingen van Shutterstock zonder extra kosten in hoge resoluties downloaden. De meeste afbeeldingen kunnen in meerdere resoluties worden gedownload en zijn geschikt voor commercieel gebruik. Dit geldt ook voor elke gratis stockfoto die u via een proefversie wilt downloaden.

Heeft Shutterstock gratis afbeeldingen?

Ja! U kunt bij deze beeldbank op twee manieren gratis royaltyvrije afbeeldingen downloaden die ook voor commercieel gebruik geschikt zijn. U kunt een account aanmaken bij Shutterstock (gratis) en krijgt elke week een gratis stockfoto en illustratie van uitstekende kwaliteit.

Een andere uitstekende manier om gratis stockfoto's (tien afbeeldingen) te downloaden is het Shutterstock proefabonnement. U krijgt toegang toegang tot de enorme database met meer dan 450 miljoen stockfoto's die in verschillende categorieën zijn ingedeeld, zodat afbeeldingen zoeken een gemakkelijke taak wordt.

Waarvoor mag ik de gratis foto's gebruiken?

De gratis stockfoto's die u legaal bij Shutterstock kunt downloaden mag u voor zowel persoonlijk als voor commerciële doeleinden gebruiken. U hebt keuze uit meer dan 435 miljoen afbeeldingen. Ongeacht de categorie afbeeldingen waaruit u de gratis stockfoto's wilt downloaden, ze kunnen voor dezelfde doeleinden als betaalde afbeeldingen worden gebruikt.

Wat is het beste Shutterstock alternatief?

iStock, 123RF, Adobe Stock, Stockphotos.com en StockPhotoSecrets zijn de beste Shutterstock alternatieven. Met een enorme database met de beste stockfoto's en breed scala aan thema's, diverse categorieën afbeeldingen, betaalde professionele fotografen en unieke foto's zijn dit de beste websites waarbij afbeeldingen in verschillende resoluties (ook in zeer hoge resolutie) kunnen worden gedownload.

Shutterstock of Adobe Stock?

De beelden van Adobe Stock zijn zoals al gezegd een uitstekend alternatief voor het downloaden van de unieke afbeeldingen van Shutterstock. Maar is het ook beter? Beide hebben een proefabonnement voor tien afbeeldingen.

Op beide sites vindt u verschillende categorieën afbeeldingen en unieke foto's, is het afbeeldingen zoeken met de zoekfunctie (ook omgekeerd zoeken) een gemakkelijke taak en wordt het commercieel gebruik van de afbeeldingen die u hebt gedownload toegestaan. Lees hier alles over de sterke punten en verschillen van beide sites.

Conclusie

On demand afbeeldingen zijn een van de beste Shutterstock alternatieven waarmee de site gebruikers de mogelijkheid beidt om een bepaald aantal afbeeldingen te downloaden. Elke afbeelding heeft een rechtenvrije licentie en kan zowel voor persoonlijk als zakelijke gebruik worden ingezet.

Dit geldt ook voor de gratis afbeeldingen die u downloadt (normaal gesproken moet u rekening houden met de Creative Commons CC licentie – bijv. Creative Commons Zero, zoals die door de beste gratis Shutterstock alternatieven voor gratis foto's wordt gehanteerd).

Bekijk hier wat de best beoordeelde gratis stockfoto websites. Wie dergelijke sites kent, weet dat hierop veel gesponsorde afbeeldingen worden aangeboden. Let er bij commercieel gebruik van gratis afbeeldingen op dat u weet hoe deze veilig kunnen worden gebruikt – dat geldt ook voor de beste gratis stockfotowebsites.

Heeft u vragen of opmerking over het Shutterstock alternatief voor abonnementen, hoe een afbeelding kan worden gebruikt of andere websites? Laat het ons weten in het opmerkingenveld hieronder.

Meer over Shutterstock:

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over het Shutterstock alternatief voor abonnementen

🤨 Ik heb een vraag over het Shutterstock alternatief voor abonnementen

🤔 Ik weet niet of het Shutterstock alternatief voor abonnementen iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo