Shutterstock of Adobe Stock: Welke is in 2024 de beste?

Is Shutterstock beter dan Adobe Stock? Of is Adobe Stock beter dan Shutterstock? Of zijn Shutterstock en Adobe Stock gelijk aan elkaar? Welke beeldbank is voor u de juiste keuze? Shutterstock of Adobe Stock?

Deze websites voor stockfoto's behoren tot de absolute top. Hoewel ze allebei hun sterke punten hebben, kan de keuze moeilijk zijn.

Wij zullen onze kennis en ervaring op het gebied van stockfoto's gebruiken om een antwoord te geven op de vragen die kopers van stockfoto's zich stellen. U krijgt een overzicht van alle relevante aspecten die een rol spelen bij de beslissing om Shutterstock of Adobe Stock te gebruiken.

Profiteer van een exclusieve korting van 25% op 25 beeldpakket van Shutterstock! Krijg tot 25 afbeelding naar keuze on-demand.

Wilt u weten welke als winnaar uit de bus komt? Neem dan de tijd om dit artikel te lezen. Geen tijd? Klik dan op een van de onderstaande punten en ga direct naar de sectie die voor u belangrijk is of op het Shutterstock of Adobe Stock vergelijkingsoverzicht hieronder.

Shutterstock of Adobe Stock vergelijkingsoverzicht

Shutterstock is een website die online rechtenvrije afbeeldingen verkoopt. Adobe Stock is de eigen service van Adobe voor stockfotografie met hoge kwaliteit afbeeldingen, zowel als afzonderlijke service als geïntegreerd in Creative Cloud. Beide aanbieders beschikken over miljoenen gebruiksklare foto's.

On-demand afbeeldingen kopen is bij Adobe Stock flexibeler en goedkoper. Hoewel het kopen bij Shutterstock makkelijker is.
Shutterstock is de absolute winnaar als het gaat om abonnementen met lage prijzen en grote aantallen. Daar staat tegenover dat Adobe Stock meer multimedia downloadopties heeft.

Volgens ons is Shutterstock perfect geschikt voor alle soorten bedrijven, marketeers en adverteerders die geweldige foto's voor commercieel gebruik nodig hebben. Adobe Stock is een goede keuze voor grafisch ontwerpers, kunstenaars en alle creatieve professionals die Adobe applicaties gebruiken voor het ontwerpen van trendy beeldmateriaal.

PERFECT VOOR
grote voordelen
DIT MOET U WETEN
PERFECT VOOR
Bedrijven, marketeers, freelancers, bloggers
grote voordelen
De commerciële waarde van de afbeeldingen, de enorme collectie, de technische functies
DIT MOET U WETEN
485+ miljoen afbeeldingen, goedkoopste prijzen per afbeelding bij abonnementen
PERFECT VOOR
Ontwerpers, grafische kunstenaars, creatieve marketeers
grote voordelen
De beeldkwaliteit, het premiumsegment, de volledige integratie met Creative Cloud
DIT MOET U WETEN
Volledige integratie in Creative Cloud en de beelden zijn trendy

Wilt u meer weten over de redenen van ons advies, lees dan verder!

Wat is Shutterstock

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is een bedrijf dat rechtenvrije beelden online verkoopt. Deze beeldbank is in 2003 opgericht en staat al jaren aan de top in deze sector. Bekijk hier de Shutterstock recensie!

Wilt u uw eigen foto's op de website van Shutterstock verkopen? Word dan Shutterstock bijdrager!

www.shutterstock.com/nl homepage

Wat is Adobe Stock

stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock is de eigen fotostockservice van Adobe, die als zelfstandige oplossing en als onderdeel van Adobe Creative Cloud met apps als Photoshop en Adobe Illustrator wordt aangeboden. Adobe Stock is in 2015 gelanceerd en vanaf dat moment razend populair en een sterke speler in deze branche. Lees hier het Adobe Stock testrapport!

stock.adobe.com/nl homepage

Beide beeldbanken zijn uitstekende adressen voor het online verkopen van uw foto's om wat extra geld te verdienen! Lees hier meer over het programma voor bijdragers van Shutterstock of Adobe Stock.

Shutterstock of Adobe Stock – gratis proefabonnementen

Shutterstock gratis proefabonnementAdobe Stock gratis proefabonnement
Aantal gratis downloads1 tot 5 beelden10, 25, of 40 beelden
Termijn proefversieGeen proefversie30 dagen
Normale prijs€ 29,- p/m€ 29,99/€ 49,99 of € 79,99 p/m
Gratis annuleren binnen30 dagen
Duur (indien u niet annuleert)1 jaar (11 maanden volgend op het gratis proefabonnement)1 jaar (11 maanden volgend op het gratis proefabonnement)
START HIER JE
SHUTTERSTOCK KORTING
START HIER UW GRATIS
ADOBE STOCK PROEFVERSIE

Er is een gratis proefversie van Adobe Stock: de eerste maand gratis voor het jaarabonnement met 10 downloads per maand (voor € 29,99 per maand). U kunt het proefabonnement binnen 30 dagen kosteloos beëindigen.

Adobe Stock gratis proefabonnement

Onlangs hebben ze deze gratis optie toegevoegd aan no twee andere abonnementen. Nu is het zelfs mogelijk om 25 of 40 downloads gratis te krijgen, en dat gedurende 30 dagen. Na de eerste gratis maand wordt u de gewone prijs per maand in rekening gebracht, 11 maanden lang, tenzij u het abonnement tijdig annuleert. 

Dit is één van de manieren om Adobe Stock foto's zonder watermerk te downloaden.

Adobe Stock gratis afbeeldingen

Kan ik de Adobe Stock-versie gratis gebruiken in Creative Cloud? – Ja, dit is mogelijk in combinatie met Creative Cloud-apps, zoals Adobe Creative Cloud Express, Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign, Lightroom en andere.

Conclusie over de gratis proefabonnementen

U krijgt bij beide aanbiedingen gratis rechtenvrije stockfoto's van hoge kwaliteit, waarbij het systeem nauwelijks van elkaar verschilt. Maar dit moet u weten:

VOLGENS ONS
VOORDEEL
NADEEL
VOLGENS ONS
Een goede aanbieding om stockfotografie te proberen
VOORDEEL
De normale prijs is goedkoper (als u geabonneerd blijft)
NADEEL
Geen video- of audiobestanden
VOLGENS ONS
Goed voor ontwerpers om de beeldkwaliteit te controleren voordat ze een abonnement nemen
VOORDEEL
Meer downloads, inclusief video en audio
NADEEL
Normale prijzen zijn iets hoger (als u geabonneerd blijft)

Shutterstock en Adobe Stock – Kortingscodes

In samenwerking met Shutterstock kunnen we u een exclusieve Shutterstock kortingscode van 15% aanbieden voor alles op hun website: afbeeldingen en video's, zowel on-demand, abonnementen, inclusief het nieuwe Flex abonnement. En van tijd tot tijd hebben we speciale aanbiedingen met nog meer korting!

Ondanks dat we nauw samenwerken met Adobe Stock om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws en de beste service, kunnen we op dit moment geen Adobe Stock actiecode aanbieden.

Profiteer van een exclusieve korting van 25% op 25 beeldpakket van Shutterstock! Krijg tot 25 afbeelding naar keuze on-demand.

Prijsvergelijking – Abonnementen & On-Demand

Shutterstock en Adobe Stock hebben zowel abonnementen als koop op aanvraag voor stockfoto's. De abonnementen zijn perfect voor wie constant foto's nodig heeft, terwijl de on-demand opties interessanter zijn voor incidenteel gebruik.

Abonnementen

Maandabonnement ShutterstockAdobe Stock
Aantal downloads 10, 50, 350, 7503, 25, 40, 750
Prijs per maand€ 49,- – € 249,-€ 29,99 – € 249,99
Prijs per afbeelding€ 4,90 – € 0,33€ 9,99 – € 0,33
Jaarabonnement – betaling per maand
Aantal downloads 10, 50, 350, 75010, 25, 40, 750
Prijs per maand€ 29,- – € 199,-€ 29,99 – € 199,99
Prijs per afbeelding€ 2,90 – € 0,26€ 2,99 – € 0,26
Jaarabonnementbetaling vooraf
Aantal downloads 10, 50, 350, 750
Prijs (eenmalige betaling vooraf)€ 299,- – € 1999,-
Prijs per afbeelding€ 2,49 – € 0,22

De prijzen van beide websites voor afbeeldingen zijn ongeveer gelijk, evenals de kleinere en grootste abonnementen (feitje: Shutterstock bedacht het stockfoto-abonnement!). Op dit moment heeft Shutterstock een middelgroot abonnement van 350 downloads per maand, terwijl Adobe Stock twee kleine abonnementen heeft voor 25 of 40 afbeeldingen. Een ander belangrijk verschil is dat Shutterstock een prepaid jaarabonnement heeft met de goedkoopste prijzen per afbeelding van allemaal. Adobe Stock heeft niet zo'n aanbieding.

shutterstock.com/nl pricing

Combi-abonnementen (meerdere media downloaden)

AbonnementShutterstock (Flex)*Adobe Stock
Aantal downloads25 beelden/3 video's/6 geluidsbestanden25 beelden/geluidsbestanden – 3 HD video's
40 beelden/geluidsbestanden – 6 HD video's
750 beelden/geluidsbestanden – 25 HD video's
Prijs per maand€ 69,-€ 69,99 – € 249,99
Prijs per jaar – betaling per maand€ 49,-€ 49,99 – € 199,99
Prijs per jaar – betaling vooraf€ 499,-
*Deze abonnementen zijn vanaf 11 januari 2024 niet meer verkrijgbaar.

Een belangrijk aspect van de prijsstelling is nu dat van hybride abonnementen, waarbij u meerdere mediasoorten kunt downloaden.

Adobe Stock heeft middelgrote tot grote abonnementen omgezet in “mix&match” abonnementen. Met deze abonnementen kunnen afbeeldingen, audio en HD video's worden gedownload. Voorbeeld: het 25 afbeeldingen per maand abonnement is ook goed voor maximaal 3 HD clips en 10 audiobestanden (voor dezelfde prijs). Bovendien kunt u met de Adobe Stock-abonnementen ongebruikte downloads van de ene maand naar de volgende maand meenemen, zolang uw abonnement actief is. Daarbij geven deze abonnementen 20% korting bij aankoop van 4K-video's, premium content en uitgebreide licenties.

Conclusie – Shutterstock of Adobe Stock abonnementen

Heeft u alleen afbeeldingen nodig, dan zijn beide beeldbanken prima, maar Shutterstock is iets goedkoper en Adobe Stock heeft meer opties voor kleine budgetten.

Voor wie ook video's en muziektracks nodig heeft, wordt het lastiger. Het Flex-plan van Shutterstock biedt toegang tot 4K-stockbeelden en -muziek en is aantrekkelijk geprijsd. Adobe Stock's mix&match abonnement biedt meer mogelijkheden wat betreft het aantal downloads en is betaalbaar, maar omvat geen 4K video's, alleen een korting daarop. De keuze die het beste bij u past, is afhankelijk van waar u precies naar op zoek bent.

On-Demand pakketShutterstockAdobe Stock
Aantal 2, 5, 25 (beelden)5, 16, 40, 80, 150 (credits)
Prijs€ 22,- – € 179,-€ 49,95 – € 1200,-
Prijs per beeld€ 11,- – € 7,16€ 9,99 – € 8,-
Geldigheid1 jaar1 jaar

Bij het kopen van losse afbeeldingen hebben deze fotobureaus verschillende opties: Shutterstock heeft pakketten met downloads voor afbeeldingen en Adobe Stock verkoopt pakketten met credits.

Met beeldpakketten van Shutterstock kunt u vooraf betalen voor het downloaden van afbeeldingen en hebt u vervolgens een heel jaar – vanaf de aankoopdatum – de tijd om ze te gebruiken. Het downloaden van afbeeldingen (foto's, illustraties, vectoren) is alleen mogelijk met een Standard-licentie voor commercieel gebruik. Er zijn echter ook pakketten met uitgebreide licenties en videopakketten, plus muzieknummers en redactionele licenties die per stuk apart worden verkocht.

De credit pakketten van Adobe Stock zijn pakketten van een fictieve valuta (de credits) die u vooraf betaalt. Na betaling kunt u deze credits gebruiken om media te downloaden; credit pakketten zijn één jaar geldig vanaf de dag van aankoop. Alle media is geprijsd in credits vanaf 1 credit per afbeelding met standaardlicentie. Dit systeem heeft als extra voordeel dat u afbeeldingen, 3D-elementen, video's, Premium-afbeeldingen, Uitgebreide licenties en redactionele content kunt downloaden, allemaal met hetzelfde credit pakket.

Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

Conclusie – Shutterstock of Adobe Stock on-demand

Werkt u vooral met afbeeldingen en slechts af en toe een paar nodig, dan is het systeem van Shutterstock heel eenvoudig en zijn de prijzen redelijk.

Hebt u echter verschillende mediabestanden nodig, dan is de methode van Adobe Stock om te kopen iets ingewikkelder, maar veel flexibeler voor uw behoeften.

Uitgebreide licenties

Uitgebreide licentiesShutterstockAdobe Stock
Aantal downloads2, 5, 251
Prijs€ 199,- – € 1699,-€ 79,99
Prijs per afbeelding€ 99,50 – € 67,96€ 79,99 (of minder bij gebruik credits)

Beide stockfotosites hebben ook afbeeldingen met uitgebreide licentie voor een hogere prijs dan de standaard afbeeldingen.

Shutterstock biedt ze aan in pakketten, terwijl u bij Adobe Stock per eenheid of met credits kunt kopen.

Conclusie – Shutterstock of Adobe Stock uitgebreide licenties

Bij Shutterstock verloopt het aankoopproces vlotter en zijn de licentievoorwaarden simpeler, terwijl bij Adobe Stock de prijs voor een uitgebreide licentie goedkoper is.

Licenties – verschillen en overeenkomsten

Shutterstock en Adobe Stock gebruiken beide uitsluitend rechtenvrije licenties. Dit type licentie verleent u een groot aantal gebruiksrechten voor een eenmalige vergoeding. U betaalt één keer en kunt de afbeelding voor altijd blijven gebruiken. Hier zijn enkele verschillen en overeenkomsten tussen de beide licenties.

Standaard licentieShutterstockAdobe Stock
KoopwijzeAbonnement,
beeldpakket
Abonnement,
beeldpakket
Prijs per licentie€ 0,21 – € 14,50€ 0,26 – € 9,99
GeldigheidsduurVoor altijdVoor altijd
Commercieel gebruik (marketing, reclame)
Online viewsOnbeperktOnbeperkt
Afdrukken/ digitale reproducties500.000500.000
Uitzending/theater/streamingProjecten met een budget tot $10.000Beperkt tot 500.000 kijkers
Juridische garantie$10.000Onbeperkt

Shutterstock en Adobe Stock Licenties: Algemene kenmerken

De beide beeldbanken verlenen u het recht om de afbeeldingen te gebruiken voor commerciële doeleinden zoals marketing en reclame. Hierbij gelden geen beperkingen ten aanzien van de geografische locatie, het medium of de tijd.

U mag in beide gevallen de beelden gebruiken in gedrukte of digitale ontwerpen met een maximum van 500.000 exemplaren/reproducties.

U mag de content ook gebruiken op sociale media, zonder restricties ten aanzien van het aantal bezoekers.

U mag deze beelden op allerlei manieren bewerken: bijsnijden, omdraaien, kleuren corrigeren, tekst toevoegen, achtergronden verwijderen, aangepaste elementen of filters toevoegen, enz. U mag ze alleen niet bewerken of gebruiken op een manier die de content, de modellen, de fotograaf en/of de beeldbank in een kwaad daglicht stelt (dit staat bekend als gevoelig gebruik).

Bovendien kunnen deze afbeeldingen voor klantenwerk worden gebruikt – zoals het ontwerpen van beeldmateriaal voor uw klant.

Shutterstock of Adobe Stock licentie: de belangrijkste verschillen

Shutterstock geeft toestemming om de afbeeldingen te gebruiken in video's voor YouTube of film/tv-uitzendingen, zolang het budget van het project niet hoger is dan $10.000. Hiermee is de beeldbank uniek, omdat er eigenlijk geen andere sites zijn die deze beperking hanteren.

Adobe Stock anderzijds maakt uitzendgericht gebruik mogelijk, zolang het verwachte aantal kijkers niet meer dan 500.000 is.

Bovendien heeft Adobe Stock een speciale licentie voor video, sjablonen, 3D-activa, en Premium en Redactionele afbeeldingen. Deze licentie wordt uitgebreide licentie genoemd en is inclusief alle rechten van de standaard licentie plus onbeperkte reproducties/kijkers.

Shutterstock uitgebreide licentie

Nu wordt het lastig, omdat Shutterstock ook een uitgebreide licentie heeft, maar die breidt de standaardrechten uit met onbeperkte reproductierechten/projectbudgetten. Daarnaast is het toegestaan om de afbeeldingen te gebruiken in of op producten die voor verkoop bestemd zijn – denk aan grootschalige reproductie of elk artikel waarbij de afbeelding de kernwaarde is, zoals een T-shirt of poster. U kunt deze rechten krijgen voor alle content.

Shutterstock uitgebreide licentie

Sterker nog, alle bovengenoemde rechten kunt u ook vinden bij Adobe Stock… onder de noemer van een uitgebreide licentie. Deze licentie maakt een onbeperkt aantal gedrukte exemplaren en een onbeperkt aantal kijkers voor omroepprojecten mogelijk, evenals producten voor wederverkoop.

Adobe Stock uitgebreide licenties

Tenslotte geven beide beeldbanken een wettelijke garantie, een vrijwaring voor het geval iemand u ten onrechte beschuldigt van inbreuk op het auteursrecht of andere wettelijke overtredingen in verband met uw gebruik van de foto's. Shutterstock biedt $10.000 voor een standaardlicentie en $250.000 voor afbeeldingen met een uitgebreide licentie, terwijl Adobe Stock een volledige, onbeperkte juridische dekking biedt voor alle licenties.

Conclusie – vergelijking van licenties

Shutterstock werkt met heel eenvoudige voorwaarden en dekt de meeste gebruiksdoeleinden, hoewel de beperking van het budget ongebruikelijk is. Het kan lastig zijn zich hieraan te houden, omdat u het totale projectbudget moet berekenen. Daarbij komt dat de wettelijke garantie beperkt is. Voor bloggers en ondernemers die alleen beelden nodig hebben voor marketingdoeleinden volstaat dit misschien.

Adobe Stock maakt het een stuk ingewikkelder door voor sommige bestanden speciale licenties te bieden, maar de voorwaarden zijn een stuk makkelijker na te leven en ze hebben een onbeperkte dekking. Creatieve ontwerpers en gebruikers uit alle sectoren die waarde hechten aan een goede prijsstelling en volledige juridische dekking zullen zich waarschijnlijk prettiger voelen bij de licenties van Adobe Stock.

Kwaliteit van de collectie: Omvang, stijl & meer

We hebben nu laten zien hoeveel afbeeldingen kosten en wat u ermee kunt doen. Maar nu zullen we ingaan op wat voor soort afbeeldingen en hoeveel u precies kunt vinden op deze stockfoto websites.

CollectieShutterstockAdobe Stock
Stilstaande beelden (foto's, vectoren, sjablonen, grafieken)485+ miljoen325+ miljoen
LicentieRechtenvrijRechtenvrij
Uitgebreide licentie verkrijgbaar?
Stockvideo's30+ miljoen27 miljoen
Music/Audio?TienduizendenTienduizenden
Premium content
3D content

 Shutterstock beschikt over een van de grootste collecties stockfoto's ter wereld – gigantisch! Voor ieder zoekwoord of thema, kunt u enkele dagen aan zoekresultaten vinden. Bovendien is het een uiterst commerciële catalogus, de afbeeldingen kunnen zo van hun site in onder andere uw PowerPoint presentatie, landingspagina of Google-advertentie worden opgenomen. De foto's van Shutterstock zijn zorgvuldig gecontroleerd op technische kwaliteit en commerciële waarde. De afbeeldingen zijn geschikt voor professioneel gebruik en beschikbaar in hoge resolutie en zeer grote formaten.

Tip: Shutterstock heeft vaak hele fotoseries (foto's die tijdens dezelfde fotoshoot zijn genomen) in haar collecties. Dit betekent weliswaar dat veel foto's zich herhalen en weinig variëren, maar het is ook een waardevolle bron voor visuele storytelling.

Adobe Stock heeft ook een enorme collectie (feitje – de catalogus van deze beeldbank is gebaseerd op de vroegere beeldbank Fotolia met tientallen miljoenen beelden). De afbeeldingen van Adobe zijn echter sterk creatief georiënteerd en hebben dan ook een uitgesproken trendy uitstraling. De selectie gebeurt zowel op basis van de artistieke mogelijkheden als de commerciële waarde. De beelden zijn allemaal HD en groot formaat, geschikt voor groot formaat drukwerk en allerlei soorten digitale toepassingen. Deze catalogus heeft ook een Premium-segment en 3D-content.

Tip: Adobe Stock is het walhalla voor ontwerpers als het gaat om beeldmateriaal. De content is heel relevant en de afbeeldingen stralen kunstzinnigheid en originaliteit uit, zodat ze opvallen tussen de rest.

Conclusie over de collecties

Shutterstock is de beste keuze voor wie op zoek is naar beelden die verkopen – een idee, een concept, een product, etc. – zonder dat er veel bewerkingen aan de afbeeldingen nodig zijn. Zowel grote als kleine bedrijven, marketeers, bloggers en zelfstandige ondernemers krijgen hier de meeste waar voor hun geld.

Adobe Stock voor alle liefhebbers en gebruikers van Adobe – die werken met Photoshop, Illustrator, Creative Cloud Express, enz. – maar vooral voor beeldende kunstenaars en grafisch ontwerpers. Zelfs als uw creaties voor commercieel gebruik zijn, telkens weer kunt u met Adobe Stock-content het beste resultaat behalen met relevante afbeeldingen voor uw ontwerpen.

Extra's & Bonussen

Een belangrijke reden dat beide beeldbanken populair zijn bij liefhebbers is dat ze veel meer bieden dan alleen maar stockfoto's. Daarnaast gaan we kijken welke extra's ze elk in hun dienstenpakket hebben en hoe die van invloed kunnen zijn op uw keuze voor Shutterstock of Adobe Stock.

Extra media (video, muziek, vectoren & meer)

Dit zijn hoofdzakelijk stockfoto sites, maar beide hebben een enorme keuze aan illustraties en vectoren in hun assortiment en hebben hun aanbod jaren geleden uitgebreid met speciale video- en audiocollecties.

Shutterstock video

Shutterstock Video heeft meer dan 30 miljoen video's en dat worden er steeds meer. Alle video's zijn beschikbaar in HD en 4K of zelfs hogere resolutie. Deze fragmenten kunt u on-demand kopen met een videopakket, met een video-abonnement, of als onderdeel van het Flex-abonnement voor het downloaden van verschillende mediabestanden. Shutterstock Music biedt een collectie met tienduizenden tracks die eveneens on-demand verkrijgbaar zijn, of met een abonnement. U kunt zelfs een muziekabonnement nemen voor het onbeperkt downloaden van muziek, inclusief Shutterstock Flex.

Adobe Stock heeft een collectie van ongeveer 27 miljoen videobestanden in HD en 4K kwaliteit, plus tienduizenden audiobestanden in haar bibliotheek. U kunt stockvideo's en muzieknummers on-demand kopen door te betalen zodra u iets bestelt, maar nu met de mix&match optie in hun abonnementen voor middelgrote beeldabonnementen, krijgt u toegang tot videodownloads. Op die manier kunt u tussen 3 en 6 HD-video's en 10 muzieknummers gratis downloaden met de gratis proefversie van Adobe Stock!

Adobe Stock video

Niet in de laatste plaats heeft Adobe Stock speciale collecties aan 3D assets, die overigens bij Shutterstock niet beschikbaar zijn.

Tool voor het bewerken van beelden

Shutterstock heeft een aantal jaren geleden de Shutterstock Editor geïntroduceerd. Een gebruiksvriendelijke online fotobewerkingsprogramma waarmee u heel simpel maar effectief afbeeldingen kunt bewerken. Het is trouwens voor iedereen gratis. Erg handig.

Shutterstock Editor

Adobe Stock is naadloos geïntegreerd in Adobe Creative Cloud. U kunt de volledige collectie bekijken vanuit alle Adobe-tools (Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, enz.), zonder uw ontwerp te moeten verlaten. De apps van Adobe zijn tamelijk gecompliceerd. Maar voor wie een gebruiksvriendelijke oplossing zoekt, is er Creative Cloud Express (voorheen Adobe Spark) dat makkelijk te gebruiken is en een gratis versie kent om in te stappen.

Adobe Cloud Express

Veel gestelde vragen (FAQ)

De beide sites bevatten een uitgebreide en overzichtelijke lijst van vragen die vaak door gebruikers worden gesteld.

Shutterstock biedt een speciaal ondersteuningscentrum waar u uw vraag kunt zoeken of trefwoorden die daarop betrekking hebben. Maar u kunt ook gewoon door categorieën bladeren zoals facturering en betaling of technische hulp. Ook kunt u een live chat starten, een gesprek regelen, of een e-mail sturen met uw vraag/probleem. Opgemerkt moet worden dat de live chat-ondersteuning niet heel goed is.

Shutterstock help center

Adobe Stock heeft op haar website een “leer en ondersteun” sectie boordevol algemene informatie en antwoorden op veel voorkomende vragen, maar ook stap-voor-stap instructies en zelfs instructievideo's. Verder kunt u een zoekbalk gebruiken voor het vinden van de benodigde informatie en een forum waarop u kunt communiceren met medewerkers van Adobe en andere gebruikers, iets dat erg handig kan zijn.

Adobe Stock support

Blogs

De twee beeldbanken hebben speciale blogs voor ontwerpers. Shutterstock concentreert zich meer op marketingontwerp en technisch advies. Adobe Stock focust op visuele trends en artistieke ontwikkelingen.

Shutterstock blog

Conclusie extra's en bonussen

Shutterstock biedt klanten oplossingen om sneller en makkelijker te kunnen werken. De speciale extra's van Adobe Stock zijn meer bedoeld om ontwerpers inspiratie en mogelijkheden te geven. De één is niet beter dan de ander, het hangt helemaal af van uw wensen en behoeften of u moet kiezen voor Shutterstock of Adobe Stock.

stock.adobe.com/nl homepage

Samenvatting: Is Adobe Stock of Shutterstock de beste?

Zoals we al eerder hebben aangegeven is onze conclusie dat elke beeldbank verschillende soorten kopers bedient. De vraag of Shutterstock of Adobe Stock de beste is, hangt van een antal factoren af.

Shutterstock richt zich vooral op zakelijk ingestelde klanten. De ideale klant is iemand die foto's wil waarmee een idee op een visuele manier kan worden verkocht, die goedkoop en makkelijk verkrijgbaar zijn, en die snel kunnen worden verwerkt tot marketingontwerpen. Is dit wat u zoekt, dan is Shutterstock ideaal voor u.

Adobe Stock concentreert zich op de creatieve gemeenschap. Hieronder vallen marketeers en ontwerpers die commercieel werken, maar waarbij fraaie, baanbrekende beelden centraal staan. Het doel van deze website is om de workflow van ontwerpers efficiënter te maken en state-of-the-art content te bieden. Klinkt dit interessant, kies dan voor Adobe Stock.

Kiest u voor Shutterstock of Adobe Stock? Laat het ons weten!

Profiteer van een exclusieve korting van 25% op 25 beeldpakket van Shutterstock! Krijg tot 25 afbeelding naar keuze on-demand.
Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
9 dagen resterend

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Shutterstock of Adobe Stock

🤨 Ik heb een vraag over Shutterstock of Adobe Stock

🤔 Ik weet niet of Shutterstock of Adobe Stock iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo